2 Miljoen gepensioneerden straks mogelijk 15% gekort! Minister Koolmees (D66, Sociale Zaken) grijpt niet in!

Screenshot_209

(Door: Wout Willemsen)

Minister Wouter Koolmees (D66, foto) van Sociale Zaken zegt niet te willen ingrijpen met noodmaatregelen om dreigende pensioenkorting te voorkomen. Hij wil eerst een nieuw pensioenstelsel. Via het AD.

De kans is redelijk aanwezig dat volgend jaar zo’n 2 miljoen gepensioneerden en deelnemers tot zo’n 15% op hun pensioen worden gekort! Eind vorig jaar klapte het overleg met de vakbonden, zij vonden dat er niet genoeg werd gedaan om de AOW-leeftijd langzamer te laten stijgen. Het kabinet zette daar als argument tegenover dat volgende kabinetten te maken zouden krijgen met de extra kosten die dat met zich meebrengt, en wil ze niet zomaar op gaan zadelen met 6 miljard euro extra kosten op de lange termijn.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, D66, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op 2 Miljoen gepensioneerden straks mogelijk 15% gekort! Minister Koolmees (D66, Sociale Zaken) grijpt niet in!

 1. Steven zegt:

  Men is simpelweg gewoon er naartoe aan het werken om de AOW af te schaffen. Want hoe hoger de leeftijdsgrens des te minder hoeft men uit te keren.
  Je krijgt straks AOW, of eigenlijk niet, als je een jaar of 80 bent, maar dan zijn de meesten al dood…
  En over een jaar of 20 zal het pensioen ook wel niet meer bestaan, of heeft men de pensioenpot al leeg geroofd om de asielwaanzin te bekostigen!

  Geliked door 6 people

  • Tineke zegt:

   Ik denk dat je laatste zin wel eens de waarheid zou kunnen zijn Steven.

   Geliked door 2 people

  • Peacepipe zegt:

   De leeftijdsgrens van 65 jaar met pensioen is bedacht door Bismarck. Waarom 65 jaar? De meeste mensen haalden die leeftijd niet. Zij die het wel haalden waren meestal na een paar maanden ook overleden. Dus de kosten van het pensioen waren maar beperkt. De geschiednis lijkt zich nu te herhalen.

   Like

 2. wauso zegt:

  85% van de gepensioneerden stemt nu in het verleden en ook in de toekomst op een RegentenPartij. Dan hebben ze dus gekozen om verneukt te worden ! Het ‘beste pensioenstelsel’ van de wereld was gewoon de ‘beste leugen ooit’ om het MongooltjesVolk blij te maken ! Er kan gebeuren wat wil zo’n laf en achterlijk Volk ze blijven altijd het belangrijkste in hun leven najagen: Kijken naar Boer zoekt Vrouw !

  Geliked door 5 people

 3. sjuad zegt:

  Het schijnt een groot ( belegd) bedrag te zijn van een totaal dat al jaren 1400 miljard is.

  Koolmees weet donders goed dat veel van dit geld never nooit voor pensionadas verstrekt zal kunnen worden o.r. dat dit luchtgeld is verworden, zwevend tussen de roetstoffen boven snelwegen vol files.

  Kortom ‘weg’gegeven is weggegeven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tom zegt:

  Ach ja, en dan lees je dat de Nederlandse staat een naheffing (dus extra geld) van 380 miljoen aan Brussel moet betalen omdat het economisch zo goed gaat in Nederland!
  Voor wie gaat het dan economisch goed in Nederland? We moeten allemaal weer inleveren!

  Wat ik ook maar niet snap is dat de pensioenfondsen moord en brand gillen zodra het slecht gaat op de beurzen.
  We hebben een groei gehad op de beurzeb van 9 jaar op rij. In december dipte de bende (momenteel zijn de beurzen weer enorm hersteld) en gelijk lees je berichten dat dankzij de beurzen de pensioenfondsen in de knel komen…
  Wat heeft men dan de afgelopen 9 jaar met de beleggingen gedaan???

  Pensioenfondsen beleggen voor de zeer lange termijn. Hoe kan 1 dipje dan zo veel ellende veroorzaken?

  Geliked door 4 people

 5. koddebeier zegt:

  Wat een zelfingeneomen HUFTER !

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  De inleidende tekst is dermate onsamenhangend geschreven dat ik hier geen zinnig antwoord op kan geven. Als de meesten niet eens het verschil tussen A.O.W. en pensioen weten, dan is wat mij betreft geen verdere discussie mogelijk.

  Wat ik wel weet na ruim 50 jaar pensioen- en AOW premie betaald te hebben, dat ik vanaf maand een gelijk met 250 Euro netto gekort werd op mijn AOW omdat ik een aanvullend pensioen heb. En verdere kortingen acht ik dan ook niet uitgesloten.
  Reëel? Nee, want solidariteit houdt wat mij betreft op waar misbruik begint. En dat begon al eind jaren zestig toen veel van mijn leeftijdsgenoten zich lieten afkeuren vanwege flaporen, een ingegroeide teennagel of een pijnlijke menstruatie. Dan had je nog een categorie principieel werkweigeraars. Die verdomden het gewoon om te gaan werken en vonden het dan ook de normaalste zaak van de wereld dat ze recht hadden op een bijstandsuitkering. Ja, zo gemakkelijk ging dat in die tijd. Dat wij, de werkenden onder ons, daar al die jaren aan meebetaald hebben, hoor je nu niemand over.
  Dit soort parasieten die nu klagen omdat ze slechts van een AOW moeten rondkomen heb ik geen compassie meer mee. Ookk niet als de AOW lager wordt door deze aan het aantal gewerkte jaren te koppelen. En dat geldt in nog sterkere mate voor de grote groep vreemde smetten die ons in alle opzichten naar de afgrond jaagt.

  Wat kan ik als eenling hier tegen doen? Helaas niets. Het enige wat ik doe is stemmen op de PVV in de hoop dat ze een meerderheid gaan krijgen.

  Geliked door 4 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  U bent mij voor @Joannes den Hollander, dat was precies wat ik al wilde zeggen, AOW en pensioen worden in het artikel op één grote hoop gegooid terwijl het twee totaal verschillende grootheden zijn.
  De AOW is een uitkering van de overheid en die kent het zogenaamde overslagstelsel waarbij werkenden betalen voor de gepensioneerden.
  Het pensioenfonds is weliswaar gebaseerd op het solidariteitsbeginsel maar anders dan in het artikel wordt gesuggereerd.
  Ook de 15% waar mee geschermd wordt is volkomen natte vingerwerk.
  Om kort te gaan, de auteur heeft zijn huiswerk slecht gedaan,
  Leuk zo’n figuur die de knuppel in het hoenderhok gooit om een discussie op gang te brengen maar als je dat dan wilt doen doe het dan wel na een grondige bestudering van de materie en niet zomaar uit de losse pols. Daar schiet niemand iets mee op.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  PVV, stemmen, de rovende EU club uit, twee jaar verder en we floreren weer, het geld blijft in het land, de uitvreters kunnen net zo goed opstappen want die krijgen geen cent meer, uw pensioen gaat niet naar de rovende EU club etc.etc., lijkt me de moeite waard!!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Marc zegt:

  15% maar? Het ABP rekende mij onlangs voor dat ik pas met 68 met pensioen mag. En ik ben 58. Elk jaar dat ik mijn pensioenleeftijd nader gaat er weer een jaar pensioen af.

  Zes jaar terug nog zwaaide ik een collega uit die met 62 met de VUT ging!

  Dus ik geloof helemaal niets meer van dat pensioen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Pensioen is verzekering, er moet op verdiend worden, wat dacht je wat.

  Like

 11. henk zegt:

  Als er geld nodig is voor de asielimport dan is het er altijd !! Als er geld nodig is voor eigen volk dan is het er amper ! Tijd voor een geel hesje en keiharde aktie, zoals nu is schiet het niet op

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  @Republikein; ja en nee.
  Een pensioen is voor de deelnemer een soort verzekering maar wat er verdient wordt met beleggingen gaat de pot in en in het bestuur van zo’n fonds zitten ook vertegenwoordigers van de werknemers die ze zelf kunnen kiezen.
  Vaak zijn dit mensen die al via de bond werkzaam zijn in de ondernemingsraad en daarbij een opleiding krijgen om inzicht te krijgen in de moeilijke materie.
  Ja een directeur van een fonds zal best een fors salaris opstrijken maar tot nu toe blijft dat wel binnen de perken en zo’n man heeft ook een vreselijke verantwoordelijkheid, verkeerd beleggen kan desastreus uitpakken.
  En gemiddeld doen onze fondsen het goed, het is de volslagen fictieve en uit de lucht gegrepen rekenrente opgelegd door de politiek die ons gepensioneerden de das omdoet.
  Het uiteindelijk bereikte resultaat uit beleggingen is vele malen hoger dan de rekenrente waar men verplicht mee moet rekenen.
  Er heeft nog nooit zoveel geld in de pensioenfondsen gezeten, zoveel zelfs dat men met gemak zou kunnen indexeren en een deel van wat in de afgelopen jaren is weggevloeid door niet te indexeren in te lopen.
  Niet de fondsen zijn de schuldigen, de politiek daar zitten de ware boeven.

  Like

  • Republikein zegt:

   Tijl, ik weet wel van de hoed en de rand, dank je voor de bevestiging, ze zijn vaak corrupt, die mensen van de bond.
   Weet je nog, Edje Kadetje, bij het ABP, had er verstand van, not!
   Trouwens, een goed verstand is nodig voor een goed pensioen, kunnen minderbedeelden jouw pensioen betalen.
   Haar tot op zijn schouders, 40 jaar, woont nog bij zijn ouders, heeft 3 titels maar kan nog geen kopje afwassen, wel een IQ van 145.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s