DUIDELIJK (24) . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Gerard de Boer

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op DUIDELIJK (24) . . .

 1. Edgy Veggie zegt:

  De Partij voor de Dieren die VOOR onverdoofd slachten is: dat is niet alleen verwerpelijk, het is ook lachwekkend. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer de PVV vóór het verdrag van Marrakesh was geweest. De smeerlappen van de PvdD verloochenen hun achterban én de dieren!

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Partij voor de Dieren!?

  Marianne Thieme is lange tijd ziek geweest.

  Toch zeker niet hiervan!

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Ach die van de pvdd zijn uit dezelfde marxistische koker gekomen als groen links.
  Die zijn alleen maar uit op macht en vergooien net zo makkelijk hun idealen als het vuilnis uit hun keuken.
  Nou mag gerust gezegd worden dat Graus meer groen is dan iemand van Groen links en zeker meer met dieren heeft als iemand uit de pvdd.
  Alleen staat vast dat ze ten alle tijde tegen een motie van de PVV stemmen want ze zijn als de dood dat die een machtiger positie krijgen in NL.
  Want dan komen de subsidies van bevriende clubjes in het geding en dat willen ze daar in het marxistische kamp niks van weten

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  ROTZAKKEN!
  Dat hypocriete wijf van de PvdD zouden ze ritueel moeten ‘slachten’, vuil kreng!

  De af te slachten dieren komen in een soort martelkamer terecht waar ze in een kantelbare kooi gefixeerd worden zodat ze zich nauwelijks kunnen bewegen als hun keel wordt doorgesneden.
  Dit fixeren veroorzaakt bij een dier ontzettend veel stress want het staat doodsangsten uit en het kan niet vluchten. Het begrijpt er helemaal niets van.

  Het doorsnijden van de keel veroorzaakt hevige pijn vanwege het grote aantal pijnreceptoren in de halsstreek.
  Het gemartelde dier kan niet eens schreeuwen van de pijn omdat ook zijn luchtpijp is doorgesneden.
  Het blijkt bij het toedienen van de halssteek vaak mis te gaan zodat er extra sneden aangebracht worden, met extra lijden als gevolg.

  Ook kan er bloed in de luchtpijp lopen, wat een gevoel van verstikking oplevert bij dieren die het bewustzijn nog niet geheel verloren hebben.
  Bovendien blijven de hersenen van onbedwelmde dieren na de halssteek langer actief dan die van bedwelmde dieren.
  Het is niet uitgesloten dat in het bijzonder runderen na de halssnede (relatief) lang bij bewustzijn blijven doordat hun hersenen via de niet doorgesneden wervelslagaders nog even van bloed worden voorzien.

  Bij een islamitische slachting worden de luchtpijp en de slokdarm volledig doorgesneden.
  Hierdoor stroomt de maaginhoud van het gefolterde dier terug door de slokdarm en belandt in zijn aangrenzende luchtpijp.
  Het slachtoffer ademt in zijn doodsstrijd – die een kwartier kan duren – krachtig door, zodat de maaginhoud, vol ziektekiemen, in de longen belandt.
  Door de panische doodsstrijd wordt de doorbloeding bevorderd waardoor het besmette bloed zich door het gehele lichaam van het dier verspreidt.

  De stress die het dier ervaart veroorzaakt hevige krampen waardoor het dier door urine en fecaliën wordt besmeurd.
  Tel daarbij op de hoeveelheid stresshormonen die het beklagenswaardige dier aanmaakt en die door zijn lichaam razen.
  Kortom: ‘halal’ producten zijn op wrede wijze verkregen en zijn ook nog eens schadelijk voor de gezondheid van de onwetende consument.

  Onverdoofd slachten van dieren is barbaars en moet worden gestopt!

  http://vladtepesblog.com/2011/12/13/the-sanitary-risks-linked-to-halal-slaughter-by-alain-peretti-doctor-of-veterinary-medicine/

  Geliked door 4 people

  • RottenPikwick! zegt:

   Helemaal met je eens!!!!!!!! 2 Noorse meiden de keel doorsnijden, vind ik net zo verwerpelijks als 2 schapen oid. kelen! Is parlementaire kinderachtigheid / kinnesinne de reden dat al die zgn. Gutmenschen hebben tegengestemd? Ik sympathiseer met de PvdD en zou graag willen weten waarom ze deze motie niet hebben gesteund!

   Like

   • BertG. zegt:

    Omdat dat wijf 7de dag adventist is.
    Een samengesteld geloof uit een mix van het joods en christelijk.
    En bij het joodse gedeelte hoort dan ook een rituele slacht.
    Want dat hebben ze dan wel gemeen en in dat geloof gestopt.
    Dan snap je ook waarom ze er geen probleem mee heeft, omdat ze dat zelf ook vreet.

    Geliked door 2 people

   • guusvelraeds zegt:

    Een motie is alleen goed als hij ook van “goede” mensen komt.

    Geliked door 2 people

 5. andre zegt:

  Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden! zo simpel zo duidelijk!

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Hier dan te kijk gezet onze Main stream media.

  EU: Going Full Orwell

  Het probleem is dat dit profetisch nobele initiatief afkomstig is van een organisatie die al jarenlang de vrijheid van meningsuiting in Europa censureert.

  In de handboekrichtlijnen staat dat journalisten moeten “Zorg ervoor dat termen zoals ‘moslim’ of ‘islam’ niet verder gestigmatiseerd worden door hen te associëren met bepaalde handelingen … sta niet toe dat extremisten ‘beweringen over handelen’ in naam van de islam ‘ onaangekondigd zijn … Markeer … de diversiteit van moslimgemeenschappen … waar het nodig en nieuwswaardig is om haatdragende opmerkingen tegen moslims te melden, de informatie te bemiddelen. ” Met andere woorden, de richtlijnen vragen journalisten om het publiek niet te informeren.

  Dit is dezelfde Europese Commissie die het meest recent haar afkeuring heeft uitgesproken over de terugtrekking van Oostenrijk uit de “Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” van de VN. Het Compact bepaalt dat media die de VN-migratieagenda niet ondersteunen, niet in aanmerking komen voor overheidsfinanciering. Hoe komt dat dat “de fundamentele beginselen van Europa van vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en pluralisme volledig worden gerespecteerd”?

  En geen enkele Journalist laat zich horen.

  https://www.gatestoneinstitute.org/13532/eu-full-orwell

  Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Het is duidelijk dat de prioriteiten van de PvdD niet meer bij dieren ligt maar bij het belonen van de islam in Nederland.

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Hier blijkt maar weer overduidelijk dat de PvdD geen donder om de dieren geeft .
  Wie is er nog zo gek om op dat smoeltje van Marianne Thieme te stemmen ?
  Trap er niet meer in , mensen !
  Het is gewoon een secreet dat onder een vals motto in de politiek zit !
  Zelfs halal slachten keurt ze niet af .
  Wat heb je aan een dergelijke totaal overbodige trut ?

  Stem op de enige partij die écht alles met mensen en dieren op heeft : de PVV !

  Geliked door 2 people

 9. fransdewit zegt:

  Partij vd Dieren mogen zich ook wel rotschamen, die zitten er alleen maar voor zich zelf in die 2e kamer, dat blijkt wel weer.

  Geliked door 2 people

 10. boorzalf zegt:

  Tja, partij van de demonen. In plaats van de dieren.

  Geliked door 1 persoon

 11. Gerrit zegt:

  Als we de reactie van Tistochwat doorlezen dan is het huiveringwekkend dat overal HALAL geslacht vlees wordt gepromoot. Menige bedrijfskantine heeft zijn assortiment al aangepast. Het is dierenkwellerij in de hoogste vorm. Mijn schoonvader was slager van beroep en was dolblij bij de invoering van humanere slachtmethoden.

  Geliked door 2 people

 12. alwine kerkhof zegt:

  Partij van dode dieren.
  Zijn mij meer dan zat daar, kan niks meer plaatsen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Tom zegt:

  In 1940 werd ritueel slachten ook verboden door de voorloper van de EU… Juist, de nazi’s.

  Alle slacht van dieren is afschuwelijk en niet prettig om naar te kijken. Volgens mij is het verdoofd slachten van dieren ergens na 2000 ingevoerd door de EU. Dus voor 2000 genoten we allemaal van een niet verdoofd stukje vlees.

  Het verdoven gebeurt meestal door middel van electrocutie… Dat voelt ook niet prettig aan. De schok is dusdanig hoog dat het beest zijn bewustzijn verliest.

  De afgelopen jaren zijn er een viertal slagerijen in het nieuws gekomen die het slachtvee schopten en slaan. Dit waren geen rituele slagerijen. Google hier gerust eens op.
  Verdooft slachten is zo’n mooie EU kreet om de consument zijn geweten te sussen.

  Van het Koosjer (kosher) slachten weet ik dat respect voor het beest voorop dient te staan. Echter we zijn allemaal mensen met onze fouten en er zijn gevallen bekend dat er ook in Koosjere slachthuizen (in de VS) misstanden hebben plaatsgevonden.

  Links of rechtsom lijkt het mij voor het beest sowieso geen pretje om geslacht te worden.

  Mocht je nou zo’n dergelijke grote dierenvriend zijn eet dan geen vlees. Dan weet je 100% zeker dat jij er alles aan hebt gedaan om dierenleed te voorkomen.

  Het sportvissen vind ik overigens persoonlijk smerig. Een stuk staal door de kaak van zo’n visje en dan blijven volhouden dat dat beest er niets van voelt… tja.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Uw reactie @Tom laat zien hoever de verstedelijkte mens af is komen te staan van de dieren en de natuur in het algemeen.
   Een op de goede manier geslacht dier daar is niks mis mee, misstanden in slachterijen komen voor maar zijn nog altijd uitzonderingen op de regel, u kunt het dan geen prettig gezicht vinden als een dier middels een elektroshock wordt verdoofd maar een mooiere dood is nauwelijks denkbaar.
   Kijk eens naar de afschuwelijke beelden van de Oostvaardersplassen waar dieren een ‘natuurlijke’ dood sterven en een urenlange doodstrijd leveren.

   Like

   • Tom zegt:

    Beste Tijl,

    Ik ben een plattelandsjongen … Sorry

    In mijn jonge dagen slachtte de boeren en de slagerijen zelf het vee. Juist door de verstedelijking is men zaken gaan verzinnen als verdooft slachten. Enkel en alleen om de burger het gevoel te geven dat we lief bezig zijn voor het vee.

    De harde werkelijkheid is is dat we vlees willen eten en de harde werkelijkheid is is dat we daarvoor massamoord dienen te plegen op dieren. Nu maken we van het slachten een zogenaamde lieve bezigheid … Het is te gek voor woorden.

    Dat het vee tijdens het leven als een gebruiksvoorwerp wordt behandeld vergeet men derhalve.

    Bij Koosjer slachten is het de bedoeling dat het dier tijdens zijn leven met respect wordt behandelt evenals tijdens de slacht. Ook dit is een utopische gedachte (gelijk aan het lief doodmaken van het vee door ze te electroduceren) maar er zit dus wel meer achter het ritueel slachten…

    Like

 14. alwine kerkhof zegt:

  Webmaster, kan ik alle moties ergens bij elkaar vinden hier?

  Like

 15. De PvdD is overigens een linkse partij die de dieren alleen maar als invalshoek heeft gebruikt om in de Tweede Kamer te komen. Dat heeft oud-SP’er Niko Koffeman – mede-oprichter van de PvdD – in 2010 in de NRC zelf openlijk toegegeven. Voor meer informatie, waaronder knipsel uit NRC, zie:
  https://gerard1945.wordpress.com/2018/08/19/partij-voor-de-dieren-stemde-tegen-haar-eigen-hoofddoelstelling/

  Geliked door 2 people

 16. Jan zegt:

  Elf jaar terug:

  Den Haag, 19 maart 2008 – De Partij voor de Dieren dient een initiatiefwet in die een einde moet maken aan de grootschalige toepassing van de onverdoofde rituele slacht in Nederland.

  https://www.partijvoordedieren.nl/nieuws/partij-voor-de-dieren-komt-met-initiatiefwet-verbod-op-onverdoofd-ritueel-slachten

  Like

 17. RottenPikwick! zegt:

  Contact gezocht met PvdD. Dit is hun reactie;
  De motie van Dion Graus (PVV) was overbodig, gezien de Partij voor de Dieren al een wetsvoorstel heeft ingediend voor een verbod op onverdoofde slacht, dat veelomvattender is dan de PVV motie: https://www.partijvoordedieren.nl/…/nieuw-wetsvoorstel…
  De PVV-motie vroeg namelijk niet om een volledig verbod op onverdoofde slacht, maar om een verbod op ‘ritueel gemartelde producten’. Bovendien gaat ons wetsvoorstel niet alleen over halal, maar ook over koosjer. Om iets te kunnen bereiken in deze kwestie is het belangrijk om zorgvuldig te blijven.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik geloof helemaal niets van die gasten.
   Met het uithongeren van al die beesten in de Oostvaardersplassen hadden ze ook geen enkel probleem.
   Ze waren faliekant tegen bijvoederen.
   Dit zijn geen dieren liefhebbers.
   Alleen Dione Graus maakte zich daar druk om.

   Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    De spoeling werd dun, recht van de sterkste, onverlet dat het een bezopen idee was.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @BertG. Heeft u enig idee hoe dieren in “de vrije natuur” aan hun einde komen?

    Like

   • BertG. zegt:

    Bob, sommige inderdaad door de honger. De natuur kan wreed zijn soms.
    Maar “normaal” trekken die beesten dan naar andere gebieden om daar naar voedsel te zoeken.
    En dat kan dus niet in de Oostvaardersplassen, omdat het er een hek om heen staat.
    En dan laten ze daar ook nog eens veel te veel beesten rond lopen op dat stukje grond.
    Dat is vragen om ellende, daar kan je dan ook op wachten.
    En ieder jaar gebeurt daar weer precies hetzelfde.

    Geliked door 1 persoon

 18. M. zegt:

  De complete politiek zit er om het eigen volk te naaien.
  Wie dat nog niet duidelijk is slaapt zeker nog.

  Geliked door 1 persoon

 19. jungleelephant zegt:

  PvD zou er fatsoenshalve goed aan doen zichzelf op te heffen!Maar ja,dat fatsoen he?Ver te zoeken!

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Dit wordt een beetje een chaotische reactie:

  De ‘natuur’ is verschrikkelijk: iedereen vreet elkaar op. Doden om te leven.
  Ik heb al diverse keren van dichtbij gezien hoe een sperwer een merel sloeg en wegdroeg.
  Het slachtoffertje krijste erbarmelijk en ik verzeker jullie dat het een gruwel is om zo’n stumper die zo mooi kan zingen, op die manier te zien sterven.

  Katachtigen in de natuur beginnen zonder probleem al aan een nog levende prooi te vreten.
  Kortom: wreed, wreed, wreed.
  Prooidieren moeten altijd helse pijnen lijden.
  Kleine vogeltjes kunnen nog boffen als ze een hartstilstand krijgen van schrik.

  Iedereen mag natuurlijk zelf weten of hij/zij vlees eet; ik heb er grote moeite mee.
  Dat ellendige slachten… En als een dier dan ook nog eens een afschuwelijk ‘leven’ achter de rug heeft, vind ik het nóg erger.

  Het is een moeilijke kwestie:

  https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2016/06/23/dierenarts-zet-vraagtekens-bij-schietmasker

  Maar om nu een dier ‘halal’ af te slachten omdat ‘allah’ dat zo wil, vind ik te achterlijk en te smerig voor woorden.

  Wat betreft (sport)vissen: vroeger riep men dat vissen geen pijn voelen.
  Waanzin. Het zou geen bezigheid voor mij zijn.

  De mens is het meest wrede dier dat er bestaat. Een voorbeeld:

  Er zijn talloze video’s van dierenmishandeling te vinden, maar ik laat het bij één omdat ik er zelf ziek van word.
  En dan heb ik het nog niet eens over de mishandeling van huisdieren.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Laat die fijne ‘klimaatjeugd’ waarmee we tegenwoordig zitten opgescheept, maar eens gaan demonstreren tegen afgrijselijke dierenmishandeling !
   Dat is een stuk belangrijker dan dwaas zwammen over CO2-uitstoot en het eisen van een ‘nieuw klimaat’, de opgehitste gekken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s