Stilstand in de EU: Brussel geeft asielhervorming voor de Europese Parlementsverkiezingen op

Screenshot_138

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege de voortdurende ruzie om de herverdeling van “vluchtelingen” zal de EU voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei geen omvattende asielhervorming meer aannemen. Dat verklaarde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), na de laatste bijeenkomst met zijn collega´s voor de verkiezingen.

Duits - Zuerst

Het belangrijkste probleem bij de asielhervorming is de zogeheten Dublin-verordening. Die voorziet erin dat in principe het land waarin een “vluchteling” voor het eerst voet op Europees grondgebied zet verantwoordelijk is voor de verwerking van de asielaanvraag. In de hervormingsplannen is het de bedoeling dat de landen van eerste opname in crisistijden door een verdeling van asielzoekers over de andere lidstaten ontlast moeten worden. Dat wijzen meerdere Oost-Europese landen echter nog steeds categorisch af.

“Het gaat er niet om voor de verkiezingen te snel een of andere overeenkomst aan te nemen”, probeerde de Eurocommissaris Binnenlandse Zaken, Dimitris Avramopoulos, na de bijeenkomst het verschil van mening te bagatelliseren.

Mogelijkerwijs dienen nu ook nog enkele minder belangrijke delen van het asielpakket buiten beschouwing gelaten en apart aangenomen te worden, is vanuit Brussel te horen. Mocht het op deze deelgebieden van de asielhervorming niet tot een doorbraak komen, dan zou er dit jaar, zoals het er nu naar uitziet, niets meer van komen, waarschuwde Seehofer. De CSU-politicus weet waarover hij het heeft: de Europese Parlementsverkiezingen in mei zouden wel eens kunnen zorgen voor aanzienlijke verschuivingen in het Europees Parlement en de huidige zelfbenoemde “volkspartijen” enorm verzwakken. Met een veel sterkere rechtse en rechts-populistische oppositie in het volgende parlement zouden veel plannen van de nu nog een meerderheid bezittende gevestigde partijen na de zomerpauze niet meer door te drukken zijn, oordelen waarnemers.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

8 reacties op Stilstand in de EU: Brussel geeft asielhervorming voor de Europese Parlementsverkiezingen op

  1. Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
    De asielproblematiek is een heet hangijzer. De EU-schavuiten weten maar al te goed, dat wat zij willen initiëren, op heel veel weerstand zal stuiten. Het zal nog meer gele hesjes de straat op sturen. En dat is niet zo goed voor de verkiezingen. Daarom strooien ze nu even geen zout in de wonden en houden het dossier even aan. Let op, het dossier is helemaal niet van de tafel. Ze laten het alleen maar even liggen. Na de verkiezingen gaan ze gewoon weer verder, met waar ze waren gebleven. En dat belooft niet veel goeds. Nu sturen ze alleen maar de zielige onnozelen van geest met een kluitje in het riet.

    Geliked door 5 people

    • Marlies zegt:

      Wat stond er ook weer: “De onnozelen van geest zullen God zien”? Wordt nog druk daar…

      Geliked door 1 persoon

      • Wachteres zegt:

        https://www.knack.be/nieuws/zalig-de-armen-van-geest-beroemde-woorden-bijna-altijd-misbegrepen-maar-scherp-als-een-scalpel/article-opinion-83123.html?cookie_check=1552301086

        ‘Zalig de armen van geest’: beroemde woorden, bijna altijd misbegrepen, maar scherp als een scalpel

        Zalig de armen van geest’ is vaak uitgelegd als een pleidooi voor kleinheid, bescheidenheid, een middel om mensen dom, gehoorzaam en onderdanig te houden (dat was in ieder geval Nietzsche’s interpretatie) – en misschien heeft de Kerk dat soms ook in die richting gebruikt. Maar goed begrepen is het een heel emanciperende en bevrijdende uitspraak: we worden bevrijd van onze streverijen, onszelf-moeten-bewijzen, ten koste van alles moeten uitblinken boven de ander, constant op onze tenen lopen, moordende concurrentie, denken dat we in eigen kracht de hemel op aarde moeten realiseren, alsof we een toren tot in de hemel moeten bouwen (tiens, waar heb ik dat idee nog gehoord?). Het gaat niet om ‘laag over onszelf denken’, maar om ‘onszelf niet óver het paard te tillen’. Als je mensen zou vergelijken met puzzelstukjes in een geheel, dan besef je snel: als elk stukje zichzelf opblaast, méér plaats inneemt dan hem toekomt, veroorzaakt dat wrijving met de andere stukjes, irritatie, conflict, wedijver, stress… Kosmische zelfrelativering, onze juiste plaats in het heelal en in de mensheid vinden, het brengt een innerlijke rust en vrede die onbetaalbaar is, misschien nog het zeldzaamste goed in een dolgedraaide maatschappij.

        Eén interpretatie, maar toch ….

        Geliked door 2 people

      • Marlies zegt:

        Dank, Wachteres.

        Like

  2. jantjeuitnl zegt:

    Er komen verkiezingen aan, maar, als ze niet te veel verliezen, gaan ze gewoon door met hun afbraak van Europa.
    #Stemzeweg.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dr. Heinz zegt:

    Asiel hervorming??
    Het is omvolking van ONS Europa!
    Van die vluchtelingen zijn volgens deskundigen ruim 97% economische profiteurs, door andere economische parasieten genoemd.
    Laat je niet verneuken door die EU proleten, zij willen de autochtonen in heel Europa laten verdwijnen!!

    Geliked door 1 persoon

  4. Indira.J Dania zegt:

    IK ZOU ZEGGEN BRUSSEL STUUR DE MIGRANTEN TERUG !!!
    EN LAAT DE REST OOK EEN VOORBEELD NEMEN !!!
    EERST EIGEN LAND !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s