Viktor Orbán: “De Europese Volkspartij heeft haar soevereiniteit verloren en wil met links samenwerken”

Screenshot_58

(Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen zondag riep de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) alle Hongaren op om bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op zijn partij te stemmen “om de mensen in Brussel te laten zien dat in Hongarije datgene gebeurt wat de mensen willen.” Het zou niet zo kunnen zijn dat “naar links afdrijvende partijen” in Brussel beslissen wat er in Hongarije en Europa zou gebeuren – aldus Orbán.

Minister-president Viktor Orbán heeft afgelopen zondag in een interview met de publieke omroep alle Hongaren opgeroepen, “die van hun land houden en haar belangen ondersteunen”, om deel te nemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement op 26 mei.

Men zou aan Brussel moeten laten zien dat hetgeen er in Hongarije gebeurt hetgeen is wat het Hongaarse volk wil.

“De Brusselse politiek leeft in een luchtbel”, zei Orbán. “Ze vormen een Brusselse elite van eurocraten, die het contact met de werkelijkheid is verloren.

De minister-president benadrukte eveneens dat niet de Brusselse partijen, die door organisaties van George Soros gedwongen worden, zullen beslissen wat er in Hongarije en Europa gebeurt. “We zullen ons niet aan het Brusselse dictaat houden wanneer dit niet goed is voor Hongarije”, voegde hij er aan toe.

De minister-president zei, dat toen Brussel in 2010 bezuinigingsmaatregelen had geëiste, stuurde de Hongaarse regering het IMF naar huis en verlaagde de belastingen. Toen ze wilden “dat de banken de deviezenkredieten van de mensen konden intrekken”, riep de regering de banken ter verantwoording.

“Toen zeiden ze dat we migranten zouden moeten binnenlaten en bouwden we desondanks een hek”, benadrukte Orbán.

Orbán zei over de uitlatingen van bondskanselier Angela Merkel dat voor enkele lidstaten migranten onacceptabel zouden zijn en dat “de migratielanden en hun leiders hun plan om Midden-Europa te veranderen” niet zouden hebben opgegeven.

“Maar Midden-Europeanen hebben de morele overhand, omdat zij in tegenstelling tot de westelijke burgers hun ideeën hoe zij willen leven niet aan anderen opdringen”, voegde hij er aan toe.

Orbán becommentarieerde het lidmaatschap van zijn partij Fidesz in de Europese Volkspartij (EVP) en zei: “We hebben tijd gewonnen”. Omdat 13 partijen de uitsluiting van Fidesz uit de EVP aanvroegen, zou het resultaat acceptabel zijn, voegde hij er aan toe.

Na de Europese Parlementsverkiezingen zullen wij, de partij Fidesz dus, beslissen wat het beste is voor Hongarije; of we deel blijven uitmaken van de EVP of onze plek vinden in een nieuwe groep partijen.

Alle 13 partijen die Fidesz zouden willen uitsluiten, “zijn voor migratie”, voegde hij er aan toe.

Hij zei dat de EVP niet meer de sterke partij zou zijn die zij ten tijde van de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl zou zijn geweest. “Ze is haar soevereiniteit kwijtgeraakt, wordt door links gedicteerd en wil zelfs graag met haar samenwerken”, aldus Orbán.

Met betrekking tot de omstreden affiches zei Orbán dat het de komende taak zou zijn om de mensen te blijven informeren over de plannen van Brussel. De minister-president voegde er aan toe dat er na de verkiezingen hopelijk “betere tijden zullen komen, opdat we met de actieve deelname van Hongarije een nieuw Europa kunnen opbouwen”.

Bron:
https://ungarnheute.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Brussel, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Europa, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Viktor Orbán: “De Europese Volkspartij heeft haar soevereiniteit verloren en wil met links samenwerken”

 1. Ruud zegt:

  Volstrekt legitieme standpunten.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Een nieuw Europa zou geweldig zijn maar dan zonder EU.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lucky zegt:

  Kritiek op de EU…dan geen geld

  Like

 4. Ex Hagenees zegt:

  Hongarije het beloofde land voel me al jaren geen nederlander meer, ben een geboren Hagenees,
  voel me ontheemd in eigenland. dus HONGARIJE het beloofde land

  Like

 5. Johan de Derde zegt:

  Ik heb de groots mogelijke respect voor policitici zoals dhr Orban Baudet Wilders Nethanyanu mw le Pen en al die mensen die tegen de linkse indoctrinatie vechten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s