“De linkse indoctrinatie op universiteiten, hogescholen en middelbare, lagere en zelfs kleuterscholen, is onthutsend”

Screenshot_45

(Door: Frits Bosch)

In Het Parool werd Thierry Baudet onlangs in verband gebracht met de Italiaanse denker Antonio Gramsci. Als één van de oprichters van de Communistische Partij van Italië probeerde Gramsci de geesten rijp te krijgen voor het marxisme-leninisme, en hield er zeer doortrapte strategieën op na. Tot in hoeverre is die vergelijking terecht? Frits Bosch laat er zijn licht over schijnen.

DDS

In de persoon van Thilo Sarrazin komen socialisme en populisme bijeen. Maar het wordt nog ‘erger’. In de persoon van Antonio Gramsci (1891-1937) komen communisme en populisme samen. Onder marxisten is een populaire notie die van het ‘valse bewustzijn’. Arbeiders zouden in het kapitalisme eronder lijden. Religie en nationalisme vertroebelen hun klassenbewustzijn, het inzicht dat zij worden uitgebuit en onderdrukt en dat zij daar iets aan kunnen doen.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Communisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op “De linkse indoctrinatie op universiteiten, hogescholen en middelbare, lagere en zelfs kleuterscholen, is onthutsend”

  1. fleckie zegt:

    De boeken over. . Don Camillo, hebben op humoristische. wijze, HET. communisme. in de ‘schijnwerper gebracht’*~*~*~*~*~*~*~

    Geliked door 1 persoon

  2. guusvelraeds zegt:

    Vergeet ook de linkse indoctrinatie in de Donald Duck niet. Vanmiddag bij de kapper geweest daar lagen een paar exemplaren. Je geloofd je ogen niet. De linksen hebben de afgelopen 50 jaar goed werk geleverd dat mag gezegd worden. De Donald Duck loopt over van goede daden verrichten, natuur en millieubescherming de maakbaarheid van de wereld en de broodnodige tollerantie.

    https://www.geenstijl.nl/5147053/dit-zijn-ze-dan-de-donald-duck-lesbi-s/

    Geliked door 1 persoon

  3. M. zegt:

    Die linkse ellende heeft de school tot een onveilige plek gemaakt voor de kinderen waar ze geindoctrineerd worden met linkse leugens en klimaatwaanzin en geseksualiseerd worden tot alles naaiers.
    “Anders zijn is leuk” word de allerjongste al bijgebracht ….misselijkmakend.

    Geliked door 2 people

  4. Lucky zegt:

    Iets anders,

    Like

  5. M.A.L. Sion zegt:

    Heel lange, moeilijke uiteenzettingen over diepgaande elementen van het wezen van het socialisme. Wie daar zin in heeft gaat z’n gang maar. Ik zie het graag simpel.
    Het is gewoon een goed leven willen hebben zonder er veel moeite voor te willen/hoeven doen.
    Daarnaast goede werken voor mensen die het niet breed hebben en dat met geld van anderen.
    Aan de wereld duidelijk maken hoe goed je bent. Wie dat bestrijdt kan er van langs krijgen.
    Kan het nog simpeler?

    Like

  6. Marc zegt:

    Fijn natuurlijk, deze zoveelste analyse dat de promotie van politiek-correct denken onder de loep neemt, maar opnieuw wordt er geen gewag gemaakt van de invloed van politiek-correcte politici en, vooral, ambtenaren op wetgeving dat de inhoud van lesmateriaal bepaald.

    Like

  7. Lucky zegt:

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/3535049/cliteur-moet-afstand-nemen-van-baudet

    Rector werkgever Universiteit Leiden:

    ’Cliteur moet afstand nemen van Baudet’

    Like

Plaats een reactie