Peskov: Verbale escalatie van Groot-Brittannië zou de Europese veiligheid in gevaar kunnen brengen

(Vertaling: E.J. Bron)

“Reuters” heeft een nieuwsbericht over het bezoek van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron (foto) aan Kiev gepubliceerd, waar hij zei dat de Oekraïne het “recht” zou hebben om Russisch territorium met Britse wapens aan te vallen.

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, noemde de uitlatingen van Cameron over de mogelijkheid van aanvallen tegen de Russische Federatie gevaarlijk:

Nog een zeer gevaarlijke uitspraak. We zien deze verbale escalatie van officiële vertegenwoordigers evenals op het niveau van staatschefs. Dat zijn directe escalaties van de spanningen rondom het Oekraïne-conflict, die potentieel een gevaar opleveren voor de hele Europese veiligheidsstructuur. Dit is voor ons zorgwekkend.”

Zoals de “Washington Post” schreef, zou Londen Kiev bij de uitwerking van plannen voor het tegenoffensief vorig jaar geholpen hebben, dat echter mislukte. Volgens “The Times” zou Londen de Oekraïne bovendien bij de ontwikkeling van een strategie voor de aanval op schepen van de Zwarte Zeevloot van de Russische marine ondersteund hebben.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Peskov: Verbale escalatie van Groot-Brittannië zou de Europese veiligheid in gevaar kunnen brengen

  1. leeuw7 zegt:

    De van overheidswege georganiseerde oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi`s destabileren en ondermijnen Europa met hun gewetenloze oorlogswaanzin!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Julia zegt:

    Gooi er nog een schep bovenop om een algehele oorlog in Europa uit te lokken kan er ook nog bij in dat Europa dat al geheel failliet is door het wegsmijten van miljarden aan de oorlog die niet de onze is en de miljarden die met het enorme wanbeleid migratie gepaard gaat. Ondertussen https://www.telegraaf.nl/nieuws/1932347270/al-voor-100-miljard-aan-wapens-naar-oekraine-maar-groot-deel-alweer-oud-ijzer Volgens de Russen trekken de Oekraïense strijdkrachten zich terug langs de hele frontlinie in Oekraïne. Russische troepen zouden dit jaar 547 vierkante kilometer grondgebied hebben veroverd. De Europese Unie zal na cyberaanvallen ‘het volledige spectrum aan maatregelen’ aanwenden ‘om het kwaadaardige gedrag van Rusland in cyberspace te voorkomen, af te schrikken en te beantwoorden’. Dan heeft het hypocriete volkje in ons land het ook nog te kwaad dat in Moskou het westers schroot staat tentoongesteld wie liep er voorop uiteraard Amsterdam toen de overwinningsroes in ons landje volop gaande was stond uiteraard in Amsterdam een Russische tank. Berichtgeving 25 mei 2023:Het is niet iets wat je iedere dag ziet in het centrum van Amsterdam: een kapotgeschoten Russische tank. Toch staat er nu een op het Leidseplein. De tank wordt tentoongesteld door debatcentrum De Balie, dat aandacht wil vragen voor de kwetsbaarheid van de Europese democratie. Degenen die de boel laten escaleren en de oorlog meer en meer aanwakkeren zijn de Westerse leeghoofden de EU en onze regering die als blinde kippen achter de oorlogszuchtige VS aanhobbelen hoeveel oorlogen heeft de VS al sinds WO II op haar naam staan en wat zijn de gevolgen hiervan. Denk maar eens na overal waar de VS zich in mengt blijft een hoop ellende achter zie o.a. Midden Oosten en Vietnam. De VS wil de algehele wereldmacht en zodra zij dat in handen hebben laten ze Europa vallen als een baksteen en blijft dezelfde chaos achter zoals wij hebben gezien in het o.a. Midden Oosten maar heeft dan wel talloze mensenlevens het leven gekost. Uiteindelijk gaat de strijd tussen de twee wereldmachten namelijk Rusland en VS die gestreden wordt over de ruggen van Europeanen en de Oekraḯners. Waar zijn al die miljarden aan en worden nog besteed niet aan het oude schroot maar ten behoeve van het miljarden verdienmodel de wapenindustrie.

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    “Volgens “The Times” zou Londen de Oekraïne bovendien bij de ontwikkeling van een strategie voor de aanval op schepen van de Zwarte Zeevloot van de Russische marine ondersteund hebben.”

    De Britten hebben met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de wapens, de technici, en de doel informatie voor deze aanvallen geleverd.

    Het enige dat ze mogelijk niet geleverd hebben is de aap om op de rode knop te drukken.

    David Cameron kan dus beter zijn grote bek houden, want de Russen hebben daardoor nu het (internationale) recht om Brits territorium met Russische wapens aan te vallen…

    Geliked door 3 people

  4. bobzelf zegt:

    DAVID CAMERON 

    OVER DIE MENEER .DEZE LUL MET VINGERS KAN IK MAAR 1 DING ZEGGEN 

    DISCUSSIEREN MET IEMAND MET HERSENS ??? IS HEEL MOEILIJK

    DISCUSSIEREN MET IEMAND ZONDER HERSENS ??? IS ONMOGELIJK 

    I REST MY CASE 

    BOB’S OPENBARINGEN DEUTRONOMIUN 12

    Geliked door 3 people

  5. Blaffertje zegt:

    Waar bemoeit die Cameron zich mee? Hij is af als premier, hij mag niet meer meedoen en moet zijn bek houden.

    Dat stuk verdriet stuurt ons de oorlog in in zoverre wij daar al niet in zitten.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie