Klimaatgeld in zwart gat

Screenshot_263

DEN HAAG – Meer dan half miljard euro heeft minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) vorig jaar uitgegeven aan internationale klimaatmaatregelen, zonder precies te weten wat er met dat geld gebeurt. De Algemene Rekenkamer is kritisch.

De Telegraaf

Nederland heeft met 17 andere landen op de klimaattop in Parijs beloofd ontwikkelingslanden te helpen hun CO2-uitstoot terug te brengen. Daartoe wordt een fonds opgezet van  $ 100 miljard, waarvan een deel door private partijen wordt betaald.

Voor Kaag is het een van de belangrijkste onderdelen van haar beleid. Afgelopen jaar ging er € 578 miljoen op aan internationale klimaatfinanciering, goed voor 16% van haar totale begroting. „De minister geeft echter beperkt inzicht in de beleidsdoelen waaraan het geld is besteed”, zo merkt de Rekenkamer op. Bovendien brengt de bewindsvrouw de Tweede Kamer maar mondjesmaat op de hoogte van de resultaten. Daardoor kan de Kamer z’n controlerende taak op die internationale uitgaven maar moeilijk uitoefenen. De mogelijkheden vanuit de Kamer om in te grijpen of zelfs maar bij te sturen zijn beperkt.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, D66, Elite, establishment, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, Ontwikkelingshulp, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Klimaatgeld in zwart gat

 1. Peter zegt:

  Ambtenaren zijn kampioenen in het innen van belastinggeld ,maar waar het blijft zal ze een rotzorg zijn ,ontsla de helft en je mist er niet een .

  Geliked door 5 people

  • Drs.P. zegt:

   Zomaar een half miljard van het van ons gestolen geld in haar smerige swarte gat verdwenen?? het zal wel bij vriendjes terecht zijn gekomen. Geweldig zo’n demonen666 club erbij met totaal ongekozen nitwitten die ons geld verduisteren.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Met die 578 miljoen hadden we ’n leger op de been kunnen brengen waarmee we België hadden kunnen bezetten, om de glazen paleizen van die vervloekte EU te kunnen vernietigen.
   Daarna doorstoten naar Straatsburg om het echt goed te doen.
   Vervolgens kunnen we Duitsland bezetten en de AFD in het zadel tillen.
   Als je leest dat die 578 miljoen “slechts” 16% betekenen van de pot die die linkse Kaag-hoer mag uitgeven wordt je helemaal gek!
   Al jaren geen verhogingen van het pensioen, de zorg is veranderd in tehuizen waar in het geheim medische proeven op bejaarden worden uitgevoerd.
   Niemand krijgt meer ’n woning als blanke!
   Je mag nergens meer met je auto komen, alles moet op de bakfiets!
   Nee, we moeten echt van die zooi af.
   En het leuke is dat je in oorlogstijd verraders ter dood mag brengen.
   Dat betekent voor het komende jaar eindelijk weer interessante live-programma’s op TV.
   Mensen met ’n psychose die ze hebben opgelopen doordat ze linkse buren hadden die hun terroriseerden, en het zat zijn om al jaren lang dat getint tot zwart ongedierte van hun hongerloon te moeten financieren, krijgen extra voorrang om het trapje weg te mogen trappen als we Rutte op de grote markt ophangen.
   Voor het uitdelen van “Verdiende lonen” aan het blanke verraderstuig dat daarna volgt mogen ze gratis ’n cursus “Martelen in het openbaar op z’n Nederlands.” volgen of ’n tijdje
   bij de afhaal-Chinees op de hoek oefenen in het bereiden van maaltijden met mensenvlees.
   Je moet het dus creatief zien en niet zeuren dat je blij bent dat je al zo oud bent.
   Zie de ongekende mogelijkheden die in het verschiet liggen en je gezapige leventje totaal zullen veranderen!

   Geliked door 3 people

 2. Frauke zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=8Lig9fr-v2g&f= Kunnen we ook massaal een schadeclaim indienen !

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Is die bril echt of gefotoshopt? Wat hebben die gasten toch met die idiote brillen. Je kunt die lui alles laten aantrekken als je maar zegt dat het mode en duur is. Die rare bril van die prins is ook oerlelijk. Dat weet ik omdat ik zo´n rare zus heb die in bepaalde kringen verkeert. Zij heeft ook altijd van die spuuglelijke maar wel dure dingen. Heeft totaal geen nota hoe ze voor aap staat. Wel zielig voor haar kerel. Lijkt net een clown met een appeltjesgroene broek en zo. Moet van haar. Ik hou niet van stiekem, maar moet soms stiekem vreselijk lachen.

  Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Die bril moet intellect uitstralen
   Rare brillenmensen:
   Joep van ’t Hek
   Jeroen Krabbé
   Sylvana Simons

   Over het paard getilde troela’s die menen dat een bril een kledingstuk is en zonnebril op hun kop hebben. Ik had zelfs zo’n verwijfd jongetje in de klas zitten die dat had. Eindeloos geklooi, op, af, op tafel, op neus, op kop. Ik heb het 1 minuut aangezien daarna was het afgelopen. Kindje verontwaardigd. Direct maar eens manieren bijgebracht

   Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Met die kerel heb ik geen medelijden. Dat is een Palestijnse terrorist. Sorry, dat mag ik niet zeggen. Hij is Anis al-Qaq, voormalig Palestijns ambassadeur en Fatah-politicus. Dus toch een Palestijnse terrorist.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  “Democratie komt met een verantwoordelijkheid” zei Khadija Arib in haar jaarrede, maar als een politica Zó onverantwoordelijk omspringt met belastinggeld, heeft zelfs een rijk land als de Pays-Bah, met zo’n enorme staatsschuld, niets aan politici met een gat in de hand, en al helemaal geen onverschillige Sigrid Kaag……

  Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Daardoor kan de Kamer z’n controlerende taak op die internationale uitgaven maar moeilijk uitoefenen ???
  Aanpakken die Minister !

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  Dat madam Kaag zo zou reageren was te verwachten, :MEN. heeft veel te laat. beseft, ‘welk v.lees. men in. de kuip heeft’!!!,……… ( slaap mensen slaap, daar buiten lopen jullie als dom schaap”!!!)

  Geliked door 2 people

 7. Dr. Heinz zegt:

  Wat wil je ook met zo’n DDR66 figuur.
  Die leven in een fantasie wereld, waarbij zij de hoofdrol in spelen als gutmensch.
  Alles en iedereen wat niet modern blank westers is, is zielig en moet geholpen worden.
  En dat gaat ten koste van het eigen land, en het eigen volk!!
  En men ziet geen verschil tussen 5000 en 500.000 dus…….
  Ongelooflijk dat zo’n figuur op die plek zit, en kan en mag handelen volgens eigen regels!
  Oja….

  Dat DDR66 is anti eigen land, en eigen volk!!
  Echte EU proleten dus, net als: VVD, CDA, PvdA, CU, PvdD, SP.

  Stem op FvD of PVV!!!

  Zegt het voort!!

  Geliked door 2 people

 8. andre zegt:

  Even het CO2 sprookje terzijde. Wat voor privaat personen zijn dit dan die een kansloze pot van 100 miljard USD ter beschikking stellen? Sigrid Kaag is een heel eng mens.

  Ik zal uitleggen hoe dit in zn werk gaat. Sigrid Kaag vliegt buisness met een paar andere onbeul bobo’s naar een ontwikkelingsland waar ze dan feest gaan vieren en de pedo uithangen. Vervolgens dienen ze een achterlijke belachelijke rekening in met minimaal 6 nullen, doen een klimaat artikeltje schrijven en als het potje leeg is dan laten ze het ontwikkelingsland met een tralala schuld achter waar dikke vette rente over betaald moet worden.

  business as usual voor de WereldBank en het IMF met hun hoofdkantoor in Washington DC. Maar bij ons is het niet anders waarbij het psychopaat klimaat praat een ordinaire vorm van belasting heffen is. Daaaaag Sigrid Kaag met je stomme D66.

  Geliked door 1 persoon

 9. Steven zegt:

  Pas op hoor.. de aarde wordt een kookpan….en daarvoor moet u diep in de buidel tasten om dat tegen te gaan en het leefbaar te houden voor uw kinderen/kleinkinderen….UGHH

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/klimaat-wordt-al-kouder-over-5-jaar-ook-in-westen-voedseltekorten/

  Geliked door 1 persoon

  • M.A.L. Sion zegt:

   Hoog tijd om de Sahara te cultiveren. Waterontziltingsinstallatie. Buizensysteem. Laat maar groeien. Ruimte in overvloed. Warmte aanwezig. Vrijwilligers voor !!! Zodra het groen wordt veel vee toelaten. Dus boeren niet emigreren naar Canada of Australië maar naar de Sahara. Gebruik verstand en denk aan toekomst.
   O ja, Sigrid Kaag investeert !!!

   Geliked door 1 persoon

 10. leefbarbaar zegt:

  Het geld belandt bij yuppen van D666, die een adviesbureau hebben. Zo simpel is het. Goed beleid vereist heel veel rapporten en adviezen. En echte oplossingen blijven natuurlijk uit, want dat is populisme.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Ze zou beter dat geld besteden aan linkse geestelijke ontwikkelingshulp

  Like

 12. Wijze van Zion zegt:

  Het klimaat van Gaza en de Westbank verschilt dan ook wezenlijk van dat van Israël……

  Like

 13. koddebeier zegt:

  € 578 miljoen op aan internationale klimaatfinanciering, is totaal weggegooid geld.
  Is er enig zicht op waar dat geld blijft ??

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ook leuk als je eens gaat kijken welke ministeries we tegenwoordig hebben en welke ministers.
  Kennelijk moeten die ministeries (en hun briefpapier en website en dergelijke) om de zoveel tijd herbenoemd worden.
  Zo had je vroeger een minister van Verkeer en Waterstaat, maar nee dat heet tegenwoordig minister van Infrastructuur en Waterstaat..! (Cora van Nieuwenhuizen)
  Wat te denken van het ministerie van Onderwijs, dat heet nu; ministerie voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media (Arie Slob)
  Bekijk ze allemaal maar eens, ik wed dat er een paar bij zitten die u niet kent….
  https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen
  Jammer genoeg staat er niet bij wat ze jaarlijks uit ‘mogen’ geven

  Geliked door 1 persoon

 15. Fred Peek zegt:

  Klimaatraketten in Gaza voor manlief aangeschaft?

  Geliked door 1 persoon

 16. sjuad zegt:

  Daar zal best ergens in een mooi nieuw gebouw een comfortabele kantoorruimte ingerecht worden voor mevrouw die vooruitlopend hiervoor heeft gedoneerd.

  Wat in dit land aan gore schobbejak politiek gebeurd wordt gezellig besproken op lands terrasjes ipv massaal op het Haags terras,,

  Like

 17. BigLJohn zegt:

  Extra belastinggeld nodig, Den Haag, om in een bodemloze put te gooien ? De klimaathype werd geboren. Ineens fortuinen beschikbaar, verkregen uit belastinggelden, om eens flink over de balk te smijten. Hebben ze nog meer belastinggeld nodig ? Den Haag is zeer creatief wat betreft het uitvinden van nieuwe soort belastingen. Die klimaatbelasting is er nog maar een uit de vele belastingverhogingen die nog zullen volgen. De armoede in Nederland zal niet meer beperkt blijven tot mensen met een minimumloon, maar zal de meesten onder ons gaan meesleuren.

  Geliked door 1 persoon

 18. Wachteres zegt:

  Toch makkelijk, geld van anderen uitgeven: En het geeft je zelf zo’n lekker gevoel.

  Wat maakt het dan uit waar het geld heen gaat?

  Geliked door 3 people

 19. Pietersen zegt:

  D’66 de nieuwe PvdA. Strooien met geld van de burger. Wat een misselijkmakende arrogantie.

  Like

 20. Pingback: Klimaatgeld in zwart gat! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s