’Herkomst product uit nederzetting op etiket’

Screenshot_24

LUXEMBURG – Op een product uit door Israël bezet gebied moet vermeld staan dat het uit de Westelijke Jordaanoever of de Gazastrook komt als het in de EU wordt verkocht. Als het afkomstig is van een Israëlische nederzetting moet dat ook op het etiket staan, anders zouden consumenten kunnen worden misleid.

De Telegraaf

Het Europese recht verplicht die vermelding, stelt een advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie. De rechters volgen dergelijke conclusies veelal.

Frankrijk verplichtte de ’nederzettingsvermelding’ in 2016, waarna een Israëlisch bedrijf dat wijngaarden bestiert in de bezette gebieden en een joods-Europese organisatie bezwaar aantekenden. De Franse Raad van State legde de kwestie vervolgens voor aan het EU-hof.

De wet „vereist dat de consument over juiste, neutrale en objectieve informatie beschikt die hem niet misleidt”, aldus de advocaat-generaal. De Israëlische bezetting en nederzettingen zijn volgens hem een duidelijke schending van het internationaal recht. Consumenten zouden bezwaar kunnen maken tegen goederen die daar zijn gemaakt, stelt hij. De herkomst is daarom relevant om te vermelden, zodat consumenten geïnformeerd kunnen kiezen wat voor producten ze kopen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Racisme, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op ’Herkomst product uit nederzetting op etiket’

 1. Hendrik M. zegt:

  John Lennon is nooit goed begrepen, hier wat hij bedoelde met z’n zo beroemde en gewaardeerde song: https://www.youtube.com/watch?v=GNgbXwTxf0U&feature=youtu.be
  Luister, lees en begrijp…

  Like

 2. Bezette gebieden zijn die gebieden waar de islam (fascistoïde ideologie )het voor het zeggen heeft,Israël zou deze criminele gebieden snel wederom moeten inlijven ,en die moslims die het er niet mee eens zijn gewoon naar het tolerante Europa overbrengen ,waar deze Islamieten onder toeziend oog van Frans Timmermans hun eigen enclave’s met sharia erbij mogen inrichten !Eventueel de enclave’s inrichten naast de twee kolderieke Europarlementen te Brussel en Straatsburg !!!Europa is dol op de islam !!

  Geliked door 1 persoon

 3. VarAway zegt:

  SCHANDALIG!!!
  EU moet zich diep schamen met de Fransen als eerste.
  NEXIT nu.

  Like

 4. Ruud zegt:

  Hoe totaal verrot moet je zijn om als EU vertegenwoordiging een dergelijke maatregel te willen opleggen resp. uitvoeren. Schandalig! Weg met deze discriminerende boeren kinkels en ze voor een gerecht brengen dat wel doorziet dat het ook hier een pure islamitisch aangestuurde godsdienstoorlog betreft waar 95% van de brandhaarden op de wereld onder te rangschikken is. .

  Like

 5. luc melis zegt:

  Goed zo, zet maar op de verpakking, ik koop het product met plezier.
  Ik steun Israël, ook al twijfel ik soms over de acties die ze ondernemen.
  Het ogenblik dat ze ook maar 1 stap terug zetten, komen al de vijandige buren meteen weer aankloppen. (kijk maar naar Iran’s mooie posters in het nieuws)

  Dat de EU weer meer en meer naar exact dit soort fascisme toetrekt zou ons eigenlijk niet mogen verbazen, het is nog steeds hetzelfde beest dat ons continent regeert.
  enkel ditmaal moet er niemand meer roepen “Wir haben es nicht gewußt”
  je wordt elke x weer gewaarschuwd, je ziet het ongetwijfeld zelf, ditmaal is er geen excuus om de macht te laten waar ze is.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Welke door Israël bezette gebieden?
  Zowel op de Westelijke Jordaanoever als in de Gazastrook vindt je enkel door Arabieren bezette gebieden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s