Openbaar Ministerie wil niet dat rechtszaak Geert Wilders wordt uitgesteld

Screenshot_194

‘Van enige beïnvloeding door Ivo Opstelten is niets gebleken’

Het Openbaar Ministerie wil dat het proces in hoger beroep tegen PVV-leider Geert Wilders wordt voortgezet. Een verzoek tot uitstel van Wilders en zijn advocaten moet worden afgewezen, aldus het OM dinsdag, in reactie op een verzoek van Wilders en zijn advocaten. Zij willen dat het proces voorlopig wordt opgeschort.

Post online

Wilders wil dat tot de bodem wordt uitgezocht of voormalig justitieminister Ivo Opstelten invloed heeft uitgeoefend op de beslissing van het OM Wilders te vervolgen voor zijn ‘minder-Marokkanen’-uitspraak in 2014. Dat is volgens het OM al gedaan. Van enige beïnvloeding door Opstelten is niets gebleken, aldus het OM. Dat hebben Wilders’ aanklagers van meet af aan gezegd, sinds de discussie erover losbarstte. De bewindsman werd destijds slechts geïnformeerd over de besluitvorming, herhaalde het OM.

Wilders’ raadsman Geert-Jan Knoops betoogde dat hij een viertal getuigen wil horen om “de onderste steen” over de vermeende politiek beïnvloeding boven te krijgen. Het OM ziet het nut daarvan niet in, onder meer omdat de getuigen niet relevant zouden zijn. Ook wil Knoops een WOB-procedure van RTL Nieuws afwachten, omdat die belangrijke stukken zou kunnen opleveren. Het OM vindt die procedure van een andere orde dan de strafzaak.

Bron:
https://tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland, belangenverstrengeling, demoniseren, Elite, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, Marokkanen, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Openbaar Ministerie wil niet dat rechtszaak Geert Wilders wordt uitgesteld

  1. BigLJohn zegt:

    Ik vraag mij af of het O.M. wel in haar recht staat om getuigen voor de rechtbank te weren. Maar om Geert Wilders dwars te zitten word door de overheid natuurlijk alles uit de kast getrokken. Ook zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De waarheid zou toch eens boven tafel komen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Maar in onze huidige tijd is het gebruikelijk dit gezegde om te draaien; Al is de waarheid nog zo snel, de leugen achterhaald hem wel….

    Geliked door 7 people

    • fransdewit zegt:

      Ja ik had wel eens een keer verwacht dat de Koning nu wel eens een keer zal op gaan treden voor al zijn gekregen geld en aandelen in milieu verziekende bedrijven. De ene Prins laat de milieu zaken handig naast zich liggen en laat lekker racen in het land en aan de andere kant wordt het normale hardwerkende volk uitgeknepen tot de laatste cent.

      Geliked door 3 people

    • paulzwueste zegt:

      Je moet je niks afvragen.
      Dit is gewoon ’n ordinair politiek-proces waarvan de uitslag al jaren vaststaat.
      Namelijk dat de democratische rechtsorde, in ’n land dat niet meer op democratisch wijze en op basis van een Joods-Christelijk grondslag wordt geregeerd, al héél lang niet meer bestaat!

      Geliked door 2 people

  2. Tineke zegt:

    Het is toch bij de konijnen af.deze kutrechters.
    Heer Wilders wordt kaltgestellt.
    Die hele verdomde aangifte was georkestreerd van meet af aan.
    Toen had de laffe politie alle tijd van de wereld om aangiftes op te nemen.
    Vieze huichelaars.
    Spekman kwam er mee weg,Rob Oudkerk idem dito,Job Cohen ook.
    En wat te denken van die Joop Driessen??
    Mag allemaal.
    Maar barbertje moet en zal hangen.
    Die rechters zijn helemaal niet onafhankelijk!!

    Geliked door 8 people

  3. Piet Snot zegt:

    Wilders: ,,Er zijn stukken en data van overleggen weggemoffeld. Ze hebben aan collectief geheugenverlies geleden.” Hij hekelt dat de getuige die wel wilde verklaren, geïntimideerd zou worden. ,,Dat is toch niet des Nederland.”
    Wilders: ,,Getuigen wegjagen. Dat is Zimbabwe, geen Nederland!” #wilders
    https://www.ad.nl/politiek/live-wilders-getuigen-wegjagen-dat-is-zimbabwe-geen-nederland~a74a914b/

    Het is ook totaal zinloos om aan deze rechters te vragen om een onderzoek en vrijspraak.
    Rechters die juist de opdracht gekregen om Geert schuldig te verklaren.

    Geliked door 8 people

  4. Perfide Albion zegt:

    Het Marokkaanse ras (welke gek verzint zoiets?) kan blij zijn. De onderkruipers van het Marokkaanse ras bij het OM staan altijd voor ze klaar om een Nederlandse held te vervolgen..

    Geliked door 3 people

  5. Comerius zegt:

    Bij het OM zijn ze nog te druk met de liefdesaffaire van enkele werknemers uit het verleden. Wel triest dat ze Wilders geen eerlijke kans geven

    Geliked door 4 people

  6. Marc zegt:

    “Het OM vindt die procedure van een andere orde dan de strafzaak.”

    Allicht! Als die bodemprocedure tot voor de politiek, en dus het OM, ongewenste publicaties leidt, dan weegt die vele en vele malen zwaarder dan het proces dat Wilders wordt aangedaan!

    Geliked door 3 people

  7. Heniusz zegt:

    Juist, zo kennen we ons O.M. weer. Als het een volstrekt onbelangrijk niemendalletje betreft waar de politiek gekleurde motivatie met emmers tegelijk van afdruipt, in dat geval zijn ze immer alert en present. Als het echter verkrachters en moordenaars betreft… Weten ze niet hoe snel ze dekking moeten zoeken en eventuele daders met een fopstrafje naar huis te sturen.

    Geliked door 8 people

  8. Het wordt tijd dat het OM eens goed opgeschoond wordt……….

    Geliked door 5 people

  9. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
    Schandalig dit. OM is politiek gestuurd,……regering (RvS) gestuurd………….Pimmetje heeft dat aan den lijve moeten ondervinden……..

    Geliked door 6 people

  10. Wim zegt:

    Hoe meer men de boodschapper vader des vaderlands het zwijgen wil opleggen …hoe zichtbaarder de landveraders en de ondergang van Nederland wordt

    Geliked door 4 people

  11. Ruud zegt:

    Dan weet je meteen hoe afhankelijk ze van de politiek zijn! Een grote zooi (rechtstaat)

    Geliked door 2 people

  12. Kraftavilqa zegt:

    Tja Barbertje moethangen en barbertje heet Geert. Ok vermoed dat gansch het linkse justitiegeteisem het zeer betreurt dat ze geen doodstraf of verbanning naar een gulag kunnen opleggen.walgrlijk hoe hire met een politics en zijn kiezers wordt omgegaan. De legendarische (lees: imaginaire) tolerantie van links voor al dat anders is spat er vanaf. Nl. rechtsstaat in sommige geschiedenisboekjes mischien. De nog niet policor gecorrigeerde dan.

    Geliked door 1 persoon

    • fransdewit zegt:

      Nou zal een bomgordeltje verwachten bij zulke rechters. Daar hoeft geen andere rechter meer over te beslissen. Er is w.s. helemaal geen toezicht meer op de rechters. Geen deken, helemaal niemand die ze terug kunnen fluiten. Die Bram Moskovisch hebben ze ook niet voor niets in diskrediet gebracht hoor!

      Geliked door 1 persoon

  13. guusvelraeds zegt:

    Het wordt ze te heet onder de voeten. Ze gaan het proces (hoger beroep) nu doorzetten en gaan Geert Wilders op alle fronten vrijspreken. Na eerst een schuldig zonder straf komt nu een volledige vrijspraak. Doel hiervan is dat de storm gaat liggen en het achterbaks politiek akkefietje Wilders aangedaan vergeten wordt.

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Dat zou best kunnen.
      Het wordt ze te heet onder de voeten.
      Het was toch omdat Opstelten last had van Alzheimer….?
      Het volk mag niet oproerig worden.
      Zoiets noemen ze “een wankel evenwicht…”

      Like

  14. koddebeier zegt:

    Nep “rechtspraak” !! We zijn een bananen monarchie !!

    Geliked door 2 people

  15. Piet Snot zegt:

    Je bent hier gewoon aan de honden over geleverd als je hier voor een rechter moet verschijnen.
    Het hangt er maar net van af in welke bui zo’n rechter is.
    Geen enkele uitspraak is eenduidig, en als Nederlander ben je altijd wel de lul tegenwoordig.

    Geliked door 2 people

  16. Piet Snot zegt:

    Rij je met je bezopen kop een halve familie dood, kan je weg komen met een taakstraf.
    Moordenaars en verkrachters komen regelmatig weg met een paar maanden.
    Maar geeft je er 1 een hengst voor ze kop om jezelf te verdedigen, kan het je 100den euro’s kosten

    Geliked door 5 people

  17. Cleo zegt:

    Nederland WAS ooit een rechtstaat.
    SCHANDALIG hoe een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger die keer op keer de waarheid spreekt, door een schofterige politieke maffia-bende wordt ‘kalt gestellt’.
    Moge Rutte, Opstelten, Grapperhaus, Buma, Pechtold, etc. in hun eigen zwaard vallen.

    Geliked door 3 people

  18. J.G zegt:

    Ons Nederland is ziek en vooral verward door de blindheid van de politieke elite. Waar of niet waar…. president MARK RUTTE

    Like

  19. Cathja zegt:

    Geert MOET en ZAL veroordeeld worden!! Al zullen ze nog jaren hierover bezig moeten zijn.
    Ik zou graag willen dat deze ‘vasthoudendheid’ ook eens werd toegepast op moordlustige asielzoekers. Die krijgen voor geweldpleging en desnoods (poging tot) doodslag zeer milde straffen, want ‘getraumatiseerden’ kun je niet hard aanpakken. En verder begrijpen die vreemdelingen niet dat hier regels gelden die zij niet kennen….

    Ik vind deze jarenlange en slepende kwestie een grote schande voor ons land. ‘Rechters’ die allemaal politiek gekleurd zijn, en er alleen maar op uit zijn om Wilders ten val te brengen! Nederland kent geen RECHTSPRAAK meer.
    Smerig zooitje daar in die Rechtbank.

    Pim Fortuyn is uiteraard alweer vergeten…..

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie