Kindslaven in Nederland

Screenshot_50

(Door: “Bezige Bij”)

De afgelopen middag zag ik ze weer. Kindslaven. In groene hesjes gestoken in een groep onder begeleiding van 3 volwassenen, op weg naar de plantsoenen om daar de troep op te ruimen, drugspuiten in te zamelen etc. Dit allemaal onder leiding van 3 leken en zonder kennelijk de daartoe behorende kennis over de gevaren wat er bij komt kijken bij het aanraken van die troep. Ik heb jarenlang als leidinggevende gewerkt bij de Gemeente. ook op dit gebied betreffende de reiniging, en weet dus als geen ander dat je dit aan beroepsmensen moet overlaten en niet aan 7- en 8-jarigen met een paar twintigers.

Ik heb het destijds, eind jaren’80 begin jaren’90, mijn dochter altijd verboden om met de groep van school mee te gaan om die rotzooi op te ruimen. Ik heb de school ook op het hart gedrukt dat dit onder kinderarbeid valt en dat is bij wet verboden. Als ik er lucht van kreeg dat ze haar onder druk gingen zetten en ze toch meeging, zou een aangifte volgen. Wie draait trouwens op voor de kosten voor een arts als een kind tijdens het opruimen iets overkomt? Ik zou dan onverwijld degene die dat organiseert aansprakelijk stellen. Destijds was de school van mijn dochter helemaal niet verzekerd voor die ongein en deed men een beroep op de verzekering van de ouders. Ik heb een veel beter idee. Laat de gemeente de mensen die een bijstandsuitkering genieten, die kunnen werken, maar aan de slag zetten en die troep opruimen. Deden ze vroeger ook om hun uitkering te houden.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Kindslaven in Nederland

 1. Tistochwat zegt:

  Dit smerige werk laten verrichten door mohammedaanse ‘vluchtelingen’.
  Een zware bal aan een ketting om hun poot en hoppa!

  Geliked door 4 people

 2. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Echt weer iets voor de linkse rakkers, om kinderen het vuile werk te laten opknappen, zonder over de problematiek en de eventuele gevolgen na te denken. Kinderen kennen en zien de gevaren niet. Ook schoonmaken is een vak en vraagt om kennis van zaken. En dat leer je niet in het pretpakket van de MAVO.

  Geliked door 2 people

 3. Cleo zegt:

  Maar die uitkeringstrekkers zijn druk aan het bijklussen; die kun je niet daar niet óók nog eens mee belasten…
  Bovendien: Kinderen kunnen ze makkelijker commanderen.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Je kan echt duidelijk merken dat er hier zeer veel bejaarden van ver over de 70 reageren die al een tijdje niet meer mee draaien.
   Dezelfde oude meuk komt hier nog steeds voorbij, alle uitkering trekkers klussen bij.
   Raar dat ik daar nooit meer iemand over hoor dat ze nog ergens het gras gemaaid hebben voor een tientje.
   Als mensen steeds minder geld hebben om uit te geven, dan hebben ze ook niks meer om iemand een klus aan te bieden.
   En alsof jezelf zo graag belasting betaald.

   Like

 4. IkBenHet zegt:

  “de mensen die een bijstandsuitkering genieten, die kunnen werken, maar aan de slag zetten”
  Dé standaard riedel. Misschien zou die “Bezige Bij” maar eens een jaartje van zo’n uitkering moeten gaan genieten! Mond vol over “kinderarbeid” maar vergeet dat verplichte tewerkstelling door Gemeenten onder het kopje “Dwangarbeid” thuis hoort.
  BTW wáárom zou een roomblanke autochtoon überhaupt een tegenprestatie moeten/willen leveren voor zijn/haar uitkering terwijl er tienduizenden opportunistische “vluchtelingen” hier de kanen lopen te braaien!!? En hun merkkleding in Miele apparatuur wassen en drogen. De filmpjes daarvan uploaden ze met hun Iphone 10 of Samsung 10+ naar het thuisfront. Mochten er nóg dúúrdere Smartphones bestaan…dán doen ze het uiteraard dáár mee 😉

  Geliked door 4 people

  • bezigebij1956 zegt:

   Niks mis mee. Wat doen voor je centen. De maatschappij mag een tegenprestatie eisen voor die uitkering. De jeugd gaat voor niks die zooi van o.a. die. Bijstandstrekkers opruimen.

   Geliked door 1 persoon

   • IkBenHet zegt:

    En gewoon volharden in uw stupiditeit.
    Misschien mij reactie nogmaals lezen. Leg daarin uit, waarom uitkeringsgerechtigden NIET misbruikt moeten worden. Onze ouders en opa’s hebben het financiële fundament van ONZE verzorgingsstaat gelegd. Zet die plunderende Afrikaanse moslim hordes maar aan het werk. Liefst á la “chaingang” zoals in de US. Die pseudo “vluchtelingen” hebben nog geen cent aan ons systeem bijgedragen. Gaan ze ook nóóit doen. Louter roven, stelen, verkrachten, zielig doen en onze financiële reserves leegzuigen. Zodra ze 40 uur moeten werken of geen geld/gratis spullen meer krijgen; zijn ze zo weg.

    Like

  • BezigeBij63 zegt:

   Wie kan werken als bijstandstrekker mag best wat doen voor de kost. Ook een profiteur uit Afrika. Om de vaart erin te houden is dit nu eenmaal in het leven geroepen. Iemand die geregeld ingezet wordt gedurende de tijd dat hij/zij in de bijstand zit, heeft aanzienlijk meer kans op een reguliere baan dan iemand die het welletjes vindt en nog te beroerd is om zijn kont te krabben. Overigens vind ik ook dat inzet tijdens bijstand aangevuld moet worden tot 100% van het minimumloon met onkostenvergoeding. Voor wie niet wil werken, is de keus ook makkelijk: De uitkering halveren.

   Like

 5. fransdewit zegt:

  Ja hoor eens als ze het door donkere nieuwkomers laten doen, laten we zeggen de Afrikanen, dan wordt dat weer gezien als slavernij. Dit is gewoon kinder misbruik

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk zegt:

  Dat zijn de linkse mafklappers iedere keer weer
  kinderen gebruiken om hun goede kant telaten zien.
  En zo als u weet en ik zelf heb ondervonden
  een kind zijn gezicht onder smeren zo dat de vliegen er
  massaal op af komen moet kunnen voor het goede doel!
  HUFTERS

  Like

 7. Piet Snot zegt:

  Regelmatig ligt er in mijn brievenbus zo’n oproep, om met de hele buurt het zwerf afval op te ruimen.
  Je zal ze de kost moeten geven die hier maar graag voor te vinden zijn.
  Ik hou de boel een beetje rommel vrij rond mijn huis met mijn papier knijper, als ik de vuil container bij de weg zet.
  Dat zie ik ook nooit iemand anders doen hier.

  Like

 8. Corné zegt:

  Fijn toch die dwangarbeid geregeld onder de noemer Participatiewet, in elkaar gedraaid door de Bilderberg partij PvdA onder Asscher en Klijnsma. De bevolking hier moet zich overal schuldig over voelen, nederig buigen en werken in het zweet des aanschijns ongeacht leeftijd. De grootste ziekte in dit land is het calvinisme en een hoop sukkels hebben dat nog steeds niet door. Zij, de onrendabelen der poliziek en roverheid die hier “beleid” maken hebben er een dik belegde boterham mee !

  Like

 9. Gerrit. zegt:

  Zo probeert Groenlinkers de kinderen te brainwashen .
  Nederland is zo dom om de steuntrekkers dit werk niet te laten te doen.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Kinderen horen te spelen, laat die gelukszoekers maar de troep op ruimen onder begeleiding van de “sjambok” .

  Like

 11. wauso zegt:

  Dit verhaal klopt misschien voor de Randstad (waar het krapuul woont).
  Ik heb in Valkenburg 30 kinderen zien lopen voor ‘op te ruimen’. Allemaal met hesjes, papierprikker en vuilniszak. Er was maar 1 probleem. Hier ligt geen slingerend vuilnis op de grond. Totaal niets ! Die begeleiders zijn gewoon geindoctrineerden linkse idioten !

  Like

 12. De boerenwijsheid ‘Jong geleerd, oud gedaan’ is niet voor niks op de wereld gekomen. Ik ben ook tegen het opruimen van zooi door jonge kinderen. Ze moeten de ZOOI laten opruimen door JONG VOLWASSENEN! Kijk rondom middelbare scholen, in parken bij mooi weer, festivals, uitgaansgebieden etc etc. Ik zie het dagelijks! Elke ochtend, al decennia, vliegen hele hordes meeuwen hier rondt in het centrum vanwege de afvalberg na een nacht stappen! Er schijnt een boete te zijn voor het weggooien van een peuk!!!!!!!! Nog een boerenwijsheid; ‘Zachte Heelmeesters, stinkende wonden!!’ Het stinkt hier enorm!!

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   “De boerenwijsheid ‘Jong geleerd, oud gedaan’ is niet voor niks op de wereld gekomen.”

   Als je niet beter weet dan dat je ouders ook alles op straat flikkeren, dan weet je ook niet beter dan dat dit normaal is.
   En dat krijg je er dan ook nooit meer uit ook.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s