Italië´s Salvini onschadelijk maken – maar hoe?

Screenshot_185

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

 In geval van nood ook lichamelijke “oplossing” niet uitgesloten

Stel je eens voor dat een mengeling van Nigel Farage, Donald Trump en Götz Kubitschek op het punt zou staan weldra bondskanselier in Berlijn te worden! Wat in het huidige Duitsland nog onvoorstelbaar en ondenkbaar lijkt, is in Italië in de persoon van Matteo Salvini (foto) realiteit van vlees en bloed. Niet alleen voor de Italiaanse en West-Europese linksen, maar ook voor de EU-“elite” en vooral voor het totale machtscomplex in de Merkel-democratuur is de Italiaanse krachtpatser de gevaarlijkste uitdaging van haar heerschappij over de volkeren.

PI News (2)

Want als Salvini het daadwerkelijk lukt om met een grote parlementaire meerderheid regeringschef in Rome te worden en deze functie minstens enkele jaren te behouden, dan zal dat de EU nog meer doen schokken dan de uittreding van de Britten, die volgens een actuele peiling in Groot-Brittannië overigens nog zekerder geworden is. Een vertrek van het oprichtinglid Italië met zijn grote economie de EU in haar huidige vorm en conditie zeker niet zonder schade doorstaan. Alleen al een minister-president Salvini wordt voor Merkel, Macron & Co een bijna onverdraaglijke uitdaging, die elk plezier in toekomstige topontmoetingen van de regeringschefs dreigt te bederven.

Daarom wordt in Berlijn, Parijs en Brussel al ijverig overwogen hoe Salvini gestopt kan worden, dus politiek onschadelijk gemaakt kan worden – natuurlijk achter gesloten deuren. En tegen zo´n charismatisch politicus als de dicht bij het volk staande en bij het volk zonder concurrentie populaire Noord-Italiaan kan in geval van nood ook een lichamelijke “oplossing” niet uitgesloten worden om hem uit de weg te ruimen. Nu echter worden eerst alle mogelijkheden bekeken om Salvini als minister-president te verhinderen.

Nadat de links-extreme “kapitein” samen met haar menselijke vracht niet alleen Salvini in het nauw gebracht, maar zijn populariteit alleen maar extra bevorderd heeft, is de hoop nu gericht op de Italiaanse president Sergio Mattarella, een voormalige christen- en sociaaldemocraat. Die zou namelijk na de te verwachten val van de huidige minister-president Giuseppe Conte en het einde van de coalitie van de LEGA en de Vijfsterrenbeweging volgens zijn presidentiële bevoegdheden een zogenaamde “zakenkabinet” kunnen installeren om een rechtse regering te verhinderen. Mattarella zal echter heel goed moeten nadenken over deze ondemocratische variant. Want Salvini zou op deze manier slechts korte tijd tegengehouden, zijn aanzien onder de Italianen echter nog groter kunnen worden.

Door de vijanden van Salvini in het binnen- en buitenland worden economische chantagepogingen meer kans van slagen toegedicht. Per slot van rekening heeft Italië extreem hoge schulden en wordt in feite alleen maar door de ECB o.l.v. de Italiaan Mario Draghi in de eurozone gehouden. Daarvoor betalen vooral de Duitse spaarders een krankzinnig hoge prijs. Maar deze situatie hebben niet Salvini en de LEGA, maar alle voorgaande regeringen te verantwoorden – altijd geduld en gesubsidieerd door Brussel en Frankfurt. Daar, evenals in Berlijn en Parijs, zou men graag bereid zijn om Italië met alle middelen te blijven ondersteunen, maar niet onder een minister-president Salvini.

Daarom worden er nu economische folterwerktuigen onderzocht en op scherp gezet, waarmee een rechtse regering onder leiding van Salvini met succes aan banden gelegd zou kunnen worden. Dat is geenszins uitzichtloos, want juist het Italië met enorme schulden met zijn extreme noord-zuid constructie van economisch prestatievermogen is afhankelijk van de zogenaamde “financiële markten” en hun welwillendheid. Dat laatst eis politiek heel goed te beïnvloeden. En vanzelfsprekend bestaan er in het Italiaanse kapitalisme tegenstrijdige belangen. Enkele daarvan kunnen tegen Salvini in stelling gebracht worden, daarvoor zouden EU-vriendelijke krachten zoals de aan de dijk gezette voormalige minister-president Matteo Renzi al spoedig zorgen.

Het belachelijkste verwijt tegen de nieuwe Italiaanse volksheld is dat Salvini niets van economie zou begrijpen. In het geval van de DDR-natuurkundige Merkel, nu bondskanselier, of de jurist Altmeier, op dit moment minister van Economische Zaken van de veruit sterkte economische macht in de EU, zijn ontbrekende economische kennis daarentegen geen onderwerp van gesprek. Dat zou niemand moeten verbazen: bij de bestrijding van Salvini gaat het om de toekomst van de EU en om de machtige Duitse politieke en economische belangen in deze EU.

Een grote Italiaanse stoorzender, zelfs een EU-uittreding van Italië, zou springstof voor deze belangen zijn. Na Trump, Poetin, Johnson of Orbán is daarom nu Salvini de nieuwe hoofdvijand van de Duitse ophitsende media en het Berlijnse kartel van de oude partijen. Een vijand van de Duitse patriotten is hij echter absoluut niet. Om daaraan te herinneren, zou weldra zeer noodzakelijk kunnen zijn wanneer de propagandamachinerie tegen Salvini op volle toeren begint te draaien. Want wat er in Italië gebeurt, kan ook grote invloed krijgen op de verdere ontwikkeling in Duitsland.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Brussel, demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA, Links fascisme, Linkse Kerk, Matteo Salvini, Parijs, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Italië´s Salvini onschadelijk maken – maar hoe?

 1. Eigen volk eerst zegt:

  Ik hoop dat Salvini zich laat beveiligen. Hij is de enige die Europa kan redden. Hadden wij maar zo’n held ipv deze slappe zakken regering.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Mochten ze Salvini koud maken dan zijn de rapen echt gaar voor de EU elite. Dat gaat het Italiaanse volk niet pikken.

  Like

 3. Deze held Salvini is al ver gekomen. Als hij nu of in nabije toekomst uit de weg geruimd zou worden betekent dit een oorlogsverklaring aan Brussel.

  Like

 4. aad zegt:

  op 9 maart de geboorte dag van Salvini de Italiaanse vlag buiten hangen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Commi-paus:Salvini gebruikt nazi-taal

  Pope Francis is again slamming Italian Deputy Prime Minister Matteo Salvini over his “Italians first” platform, comparing the right-wing leader’s rhetoric to that of the Nazi regime.

  “I am concerned because we hear speeches that resemble those of Hitler in 1934,” Francis told Italian newspaper La Stampa on Friday. “‘Us first. We … We …’ These are frightening thoughts.”

  The Pope also denounced Salvini’s defense of Italy’s national sovereignty, calling it “an attitude of isolation.”


  https://www.thegatewaypundit.com/2019/08/outrageous-pope-francis-compares-matteo-salvinis-italians-first-language-to-nazis/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s