Blunderarchitect Binnenhof afgekocht voor € 2,7 miljoen

Screenshot_289

DEN HAAG – Den Haag De architect die aanvankelijk de renovatie van het Binnenhof moest leiden, is voor € 2,7 miljoen euro afgekocht. Er is ’onvoldoende vertrouwen’ in de plannen van Ellen van Loon van architectenbureau OMA, meldt staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken).

En dat is zacht uitgedrukt, omdat achter de schermen al maanden hevig verzet klinkt tegen de ’megalomane plannen’ van de blunderarchitect. Zo opperde ze volgens betrokkenen een tropische kantoortuin en wilde ze de oude hal in de Eerste Kamer omtoveren in een trappenhuis. Ook de vergaderzalen moesten verhuizen.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Blunderarchitect Binnenhof afgekocht voor € 2,7 miljoen

 1. De prijs zal ongekend hoog zijn en met miljoenen overstijgen. Waar kennen we dit nog meer van? Iets met een kroontje?

  Like

 2. Jan zegt:

  ….
  Van Loon wordt, veelal door anonieme Kamerleden, verweten dat ze megalomane plannen heeft. Ze zou een tropische kantoortuin willen aanleggen. Ook zou ze in haar plannen onvoldoende rekening houden met parlementaire tradities door bijvoorbeeld de werkkamer van de Kamervoorzitter te verplaatsen.
  ….
  https://www.elsevierweekblad.nl/cultuur/achtergrond/2019/04/ellen-van-loon-oma-682634/

  Troep van Van Loon
  https://tinyurl.com/yy9j22qa

  https://oma.eu/partners/ellen-van-loon

  Architect Binnenhof ontwierp ook ‘blunderpand’ voor ministeries

  Toparchitect Ellen van Loon van het Rotterdamse bureau OMA was verantwoordelijk voor het in 2017 opgeleverde megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag. Over dat gebouw, waarin de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat zijn gehuisvest, regent het klachten: ambtenaren vallen van de designtrap, het is er te koud of te heet en de kleuren in het gebouw zijn deprimerend.
  ……
  https://www.ad.nl/politiek/architect-binnenhof-ontwierp-ook-blunderpand-voor-ministeries~a4184f37/?referrer=https://www.google.com/

  Rem Koolhaas is een omhoog gevallen nul en levert alleen shitarchitectuur.
  Wie zich met OMA inlaat krijgt blokkendozen, staal en glas en ‘architectuur’ die voortborduurt op de rotzooi van Bauhaus.

  Kunstmeisje en Nul Koolhaas

  Waar heeft hij het over?

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Ik heb even op “De troep” gekeken… Holy-holy, wat een wangedrochten, krengen van …, tja wat is het eigenlijk allemaal? Dan al eerder een gebouw ontworpen, wat overduidelijk niet aan de eisen van een fatsoenlijke werkplek voldoet en dan nog in dienst nemen om een monument te verbouwen? Schiet mij maar lek!

   Ik mag overigens ook in zo’n drama-gebouw werken. In de winter niet warm te stoken en in de zomer ook niet, want dan gaat de ineens het koelsysteem aan de gang. Fantastisch als het buiten 25+ graden is, net of je een klap voor harses krijgt als je naar buiten loopt.

   Enfin, weer 2,7 miljoen naar de klote.

   Like

  • Tineke zegt:

   Waar heeft zij het over.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Het geld (belastinggeld) van anderen over de balk smijten daar zijn ze goed deze regenten !!

  Like

 4. Klaas Dijkstra zegt:

  Na het zien van de video: KIRAC 15 Time’s up, old man (Rem Koolhaas) heb ik de volgende vraag; En deze als mens verklede nageboorten worden afgekocht met 2,7 miljoen Euro?

  Wanneer komt het busje voorrijden en nemen deze infantiele randdebielen, inclusief het volledig van de pot gerukt ‘Kunstmeisje’, mee naar een levenslange in gebruik blijvende time-out ruimte?
  Ze mogen van mij allemaal voorin het busje zitten en samen spelen dat ze een ruitenwisser zijn!

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Ze kunnen echt niks. Helemaal niks. Lezen niks. Verdiepen zich nergens in. Een sociale werkplaats daar in Den Haag. Nou weer dat gedoe met leenstelsel. Krijgen kindjes pijn in de buikjes zegt die lul Asscher. We waren naief zegt ie dan; Nee debiel je hebt je gewoon totaal niet verdiept wat de uitwerking zal zijn van zo´n besluit. Lenen en na 35 jaar pas afbetalen. Kan iedere gek bedenken dat dat geen gezonde start is. Sowieso je eigen ongans lenen slecht idee.
  En dat mensen nog luisteren naar de Overheid is voor mij totaal onbegrijpelijk. Je moet helemaal niet doen wat de Overheid wil, want alles wat ze aanraken (en adviseren)veranderd in poep.

  Like

 6. Rini Stegeman zegt:

  ja, dat krijg je als je Kereltje Pechtold Penthouse inhuurt…………

  Like

 7. Pieter zegt:

  t mag wat kosten, maar dan heb je ook niks

  Like

 8. freda110 zegt:

  Is er ergens nog een project van de overheid te vinden dat wel goed en binnen het budget verloopt???
  Dit is toch het geijkte plaatje, overheid/project = miljoenen belastinggeld verspillen.

  Like

 9. Monalisa zegt:

  Wat zal Pechtold straks krijgen??? Nederland strooit met miljoenen

  Like

 10. Cleo zegt:

  Ach, het ‘klootjesvolk’ betaalt deze blunders wel en natuurlijk is er NIEMAND verantwoordelijk te houden voor deze grove miskleun!

  Like

 11. Gerrit zegt:

  Er gaat van alles mis bij de overheid. Het enige wat echt goed werkt is het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Iemand op tijd zijn rijbewijs geven lukt al jaren niet maar een verkeersboete is al 1 minuut na de overtreding al naar je onderweg.
  Binnenkort moet ik alweer zonder rijbewijs de weg op. Verloopt in oktober en is aangevraagd in April……….Prutsers!

  Like

 12. Piet Snot zegt:

  Dat er kosten aan verbonden kunnen zijn wanneer je een contract opzegt, Ok.
  Maar 2,7 miljoen? Dat is een loterij winnen.
  Daar kan iemand die voor zichzelf begonnen is alleen maar van dromen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s