Wilders: “Ik ben nog lang niet met ze klaar”

Screenshot_119

(Door: Wouter de Winther)

Rond het proces tegen de ’minder Marokkanen’-uitspraak van Geert Wilders stond deze week alles op zijn kop. Explosieve mails tonen aan dat ambtenaren van het ministerie van Justitie zich inhoudelijk bemoeiden met de vervolging van de PVV-voorman. De coalitie hield met DENK een debat over de kwestie tegen tot na de uitspraak in oktober. In een exclusief interview met De Telegraaf voorspelt Wilders zwaar weer voor het kabinet.

Geert Wilders leidt de tweede partij van het land en is oppositieleider. Aan politiek komt de PVV-voorman echter nauwelijks toe, omdat hij zich in de rechtszaal moet verdedigen om uitspraken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Als hij na weer een slopende dag in de ’bunker’ bij Schiphol onder zware beveiliging thuis wordt gebracht, is hij gebroken. „Aan de ene kant krijg ik er energie van, omdat ik er strijdbaar door word. Maar ik val ook vaak op bed neer, voor Pampus”, zegt Wilders.

PVV Tweede Kamer

De afgelopen week verliep spectaculair, met mails waaruit bleek dat ambtenaren van Justitie het OM allerlei suggesties hebben gedaan en waardeoordelen plakten op uw uitspraken. Hoe heeft u deze week beleefd?

„Het is een achtbaan. Toen ik de mails las… werd ik heel boos. Maar ik ben er ook echt misselijk van geworden. Aan de ene kant was het een bevestiging van wat ik altijd al dacht: dat dit een politiek proces is. Maar aan de andere kant vroeg ik me ook af in welk land we hier in hemelsnaam wonen. Het is gewoon bijna corruptie.”

Was dat ook hét moment dat u dacht: nu hebben we ze te pakken?

„Nou ja, blijkbaar niet. Het hof heeft ons geen gelijk gegeven. Ik denk dat dit alleen al genoeg is om het OM tien keer niet ontvankelijk te verklaren en het proces te stoppen. Allerlei rechtsgeleerden, echt niet mijn vrienden, gaven dat ook aan. Hopelijk besluit het hof daar alsnog toe.”

Maar dat gebeurt dan op basis van fouten in aanloop naar het proces, niet vanwege een weging of uw uitspraken rond minder Marokkanen door de beugel kunnen?

„Het zijn niet zomaar fouten; het raakt de kern van de rechtsstaat, van onze democratie. Dat de uitvoerende macht, ministers, ambtenaren of ambtenaren namens de minister zich niet met een proces van wie dan ook mogen bemoeien. En zeker niet met die van de oppositieleider. Dat gebeurt in Rusland. Bij Polen en Hongarije gaat er een eurocommissaris heen om zich te beklagen en ook de Nederlandse minister spreekt er schande van. Hier in eigen land gaan we over tot de orde van de dag. We hebben nu zwart op wit dat een minister via de rechterlijke macht een oppositieleider probeert kalt te stellen.”

Uit de mails bleek ook dat ambtenaren aangaven dat toenmalig minister Opstelten juist zo ver mogelijk bij het proces vandaan wilde blijven. Waaruit blijkt volgens u dat de minister opdracht tot bemoeienis heeft gegeven?

„Ambtenaren doen alles namens de minister. En de minister heeft ook een persbericht goedgekeurd, waar een vergelijking tussen mijn uitspraken en die van PvdA’ers Samsom en Spekman uit verwijderd was.’’

Maar kunt u op basis van wat er nu ligt ook hardmaken dat de minister echt opdracht heeft gegeven? Hij is zonder meer verantwoordelijk geweest voor wat de ambtenaren deden, maar dat is nog wel iets anders dan ergens opdracht toe geven?

„Dat weet ik niet. Ik weet dat we een notariële verklaring hebben waarin staat dat een ambtenaar Opstelten hoorde zeggen dat ’Wilders ons voor de voeten loopt’. Ik weet dat Opstelten, wat eerder werd ontkend, over de zaak met het OM heeft gesproken. Ik weet dat er door hem meer onwaarheden dan waarheden zijn gesproken. Maar ja, tijdens de getuigenverhoren was er collectief geheugenverlies en zei Opstelten op negen van de tien vragen dat hij het zich niet kon herinneren. Niet sterk en niet geloofwaardig.”

U heeft Opstelten als gedoogpartner in Rutte I in het zadel geholpen, toch?

„Ik kon een veto uitspreken over ministers. Als ik het had willen tegenhouden, had dat gekund. Met de kennis van nu had ik hem parkeerwachter gemaakt. Op zijn best.”

De reden dat ik ernaar vraag is, dat tijdens Rutte I duidelijk werd dat er een soort tegenmacht begon te ontstaan in de ambtenarij. Een vierde macht van ambtenaren die zich keerde tegen gedoogsteun en politieke wensen van de PVV.

„In die tijd waren er ook mensen die zeiden dat als de PVV echt zou meeregeren, ze sommige besluiten niet zouden uitvoeren, zouden staken of ontslag nemen. Er was bij sommige ambtenaren antipathie richting de PVV en dat zie je nu ook in de stukken terug in het proces. Ze noemen me kwaadaardig, racistisch, dat er hard tegen me moet worden opgetreden. Er heerst haat en afkeer, blijkt uit die stukken. Ambtelijke betrokkenheid is zonneklaar. We weten nu een hele hoop en we weten ook een hele hoop niet.”

Wat weten we nog niet?

„De rechtbank Midden-Nederland buigt zich nog over een aantal WOB-verzoeken van RTL. Door eerdere WOB-verzoeken weten we inmiddels dat minister Grapperhaus van Justitie de kluit ook flink heeft belazerd. Als je ziet wat er nu staat in drie stukken, dan is het nog maar het topje van de ijsberg.”

Waar baseert u dat vermoeden op?

„We hebben hier op de fractie vergeleken waar het ministerie eerst zaken weg lakte en betitelde als ’persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren’ of ’leidt tot onevenredige schade voor mijn ambtsvoorganger’. Inmiddels weten we dus wat er is weg gelakt. Teksten als: ’We hebben hierover het OM geïnformeerd’. Niks persoonlijke beleidsopvattingen! Je krijgt er kippenvel van. Het is puur politiek gemarchandeer.”

U zei net dat Grapperhaus de kluit ook flink heeft belazerd. Uit kringen rond de minister klinkt dat ambtenaren die selectie hebben gemaakt en dat de minister niet persoonlijk honderden mails heeft beoordeeld op wat er wel en niet over naar buiten mag. Kunt u zich daar wat bij voorstellen?

„Zijn handtekening staat eronder. Maar het is goed dat u dit aangeeft. Hij stuurde vorige week een briefje naar de Kamer waarin hij verzweeg wat we nu weten, over de bemoeienis van Justitie-ambtenaren. Hij heeft de Kamer op het verkeerde been gezet en eigenlijk onjuist geïnformeerd. Dat kan hem zijn kop kosten.”

Uit de stukken blijkt ook dat er destijds een advies aan Grapperhaus’ voorganger Opstelten is gestuurd om minister-president Rutte te informeren. Is hij volgens u ook betrokken?

„Dat weet ik niet. Ik heb vermoedens.”

Wat zijn die?

„Ik denk dat het ondenkbaar is dat de minister-president hier niet meer van geweten heeft, maar ik heb geen bewijs. Daarom wil ik ook een debat met Rutte! Ik ken hem, Rutte vond dit belangrijk, hij is een controlefreak. Maar wat wist hij allemaal? Wat is er binnen de VVD allemaal bekokstoofd? ’Ik zal dat partijtje van jou decimeren’, zei Rutte in 2011 tegen me na de breuk in het Catshuis. Zijn vriend Opstelten heeft dat natuurlijk ook gehoord. Ik hou niet van samenzweringstheorieën, maar…”

Het is een zware beschuldiging, om de premier als medeplichtig te bestempelen.

„Daarom. En die doe ik dus pas als ik bewijs heb. Ik sluit niet uit dat het zo is. Ik weet nu wel waar ze toe in staat zijn. Maar de coalitie wil het debat pas na het vonnis.”

Kan de rechter nog een eerlijk oordeel vellen als de Kamer zich erover heeft uitgesproken?

„Als de Kamer concludeert dat dit niet deugt: natuurlijk. De rechter is ook een burger, die luistert daarnaar. Dat helpt mij.”

Kan de rechter het niet zonder bemoeienis van de Kamer af?

„Misschien niet. Zou u het risico lopen als u verdachte was?”

Ik zou alles uit de kast halen.

„Dat bedoel ik. Ik ben nog lang niet met ze klaar.”

Na de uitspraak in oktober gaat de Kamer er wel over spreken. Wat verwacht u dat er dan gebeurt?

„Dit heeft zonder overdrijven de potentie dat het kabinet hierop valt. Honderd procent. Dit raakt de kern van onze rechtsstaat. Het gaat ook niet alleen meer over Geert Wilders. Het gaat over de scheiding van machten, over de vierde macht van de ambtenarij die zich al dan niet op aansturen van de politiek bemoeit met parlementariërs van de oppositie. Er ligt nu al genoeg om het proces te stoppen. Als dat inderdaad gebeurt, komt heel het kabinet in heel zwaar weer.”

Bent u nog iets van plan?

„Ook als mijn zaak klaar is, zal ik alles doen om de onderste steen boven te krijgen en de verantwoordelijken bestraft te krijgen. Als we dit nu toestaan en er zit morgen een SP-GroenLinks kabinet, dan kan zomaar meneer Jetten van D66 de klos zijn. Of meneer Dijkhoff van de VVD. Al moet ik via civiele procedures alsnog mijn gelijk krijgen: ik ga ze helemaal gek maken. Niet uit wraak, maar om de waarheid boven tafel te krijgen.”

Lees het interview op de website van de Telegraaf.

PVV nieuw

Bron:
www.pvv.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Elite, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, PVV, Rotzakken, Rutte, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wilders: “Ik ben nog lang niet met ze klaar”

 1. Henk zegt:

  Geert Wilders is de beste ! en de enige met gezond verstand !

  Geliked door 6 people

 2. aad zegt:

  Uitspraak Hr. Wilders, Al moet ik via civiele procedures alsnog mijn gelijk krijgen “Niet uit wraak, maar om de waarheid boven tafel te krijgen”. krachtig, rechtschapen, strijdbaar en niet wraakzuchtig, dat is Geert Wilders.

  Geliked door 6 people

 3. henk verhoef zegt:

  gelijk hebben is een zaak
  gelijk krijgen van linkse d66 lhgvd rechters
  je gaat toch niet in sprookjes geloven

  Geliked door 2 people

 4. bigljohn zegt:

  Alle goede bedoelingen van Geert Wilders ten spijt, van het tot op het bot corrupte en kwaadaardige O.M. krijgt hij het NIET gewonnen. Het proces zal zich blijven voortslepen met als dubbele einduitspraak; Veroordeeld wegens haat-zaaien en het beledigen van een bevolkingsgroep, maar geen straf. En de banden met den Haag zullen onder het vloerkleed geschoven worden als niet bewezen en dus niet ter zake doende. Althans dat is mijn gedachten-gang hoe het proces tegen Geert Wilders zal verlopen.

  Geliked door 4 people

 5. Aegolius cs zegt:

  Volgorde:
  **Kan de rechter nog een eerlijk oordeel vellen als de Kamer zich erover heeft uitgesproken?**
  De Kamer wil pas een debat ná het vonnis.

  Desondanks alle rechtsgangtegenwerkingen in dit politieke proces zal Geert Wilders hopelijk de onderste steen boven kunnen krijgen.

  Bijzonder mens, Wilders als politicus en PVV leider!

  Geliked door 6 people

 6. Mark Rutte is waarschijnlijk de meest onbetrouwbare minister-president ooit van Nederland omdat hij waarschijnlijk willens en wetens zijn zeer onbetrouwbare vrienden politici en of ambtenaren ( Joris Demmink ….enz…) uit de wind heeft gehouden !!Maar ook Mark Rutte kan zich nog bekeren tot de GOD van Israël in de naam van YESHUA (JEZUS ) , hoewel ik vermoed dat Mark tot zijn laatste ademzucht doorgaat met liegen en bedriegen!!!Het kan natuurlijk ook mogelijk zijn dat deze arme Mark een pathologisch leugenaar is ,dan zou hij zich onder behandeling van een psychiater moeten stellen, eventueel TBS met dwangverpleging!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   Laat MIJ er buiten, Léon!

   Like

  • Oeps zegt:

   @ Léon van Duren (14 september 2019 om 17:14)

   Dames en Heren.

   “Maar ook Mark Rutte kan zich nog bekeren tot de GOD van Israël in de naam van YESHUA (JEZUS )”
   Ik denk niet dat dat ooit gaat gebeuren. Mark Rutte heeft zijn ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. De duivel beloofde hem een hemel op aarde met eer, roem, aanzien, macht en rijkdom. Daar is Mark Rutte ingetrapt. Hij is nu met handen en voeten aan de duivel gebonden. Hij is met de duivel scheep gegaan en moet nu met de duivel over. Hij moet de duivel adoreren, trouw zijn, gehoorzamen en de duivelse opdrachten uitvoeren. Zo niet, dan wordt die hemel op aarde een ware hel. Bij zijn initiaties in de luciferaanse sekte van het “alziend oog” werd hij gebrainwashed oftewel gehersenspoeld. Daarbij werden zijn gevoelens en emoties en zijn empathie en sympathie, alsmede zijn geweten en verantwoordelijkheid uitgeschakeld, tevens werd zijn rationele denkvermogen beperkt en voorts werden er satanische obsessies ingebracht. Hij werd daardoor een koude kikker en een menselijke robot. Hij kàn niet anders meer, dan vanuit die obsessies funktioneren !!! Feitelijk is hij nu een psychisch wrak, een psychopaat. Hij is bezeten door de duivel !!! Vroeger werden psychopaten opgesloten in gekkenhuizen. Tegenwoordig treffen we ze aan op de allerhoogste posities. Hoe gek zijn wij, dat we dit accepteren ???

   Like

  • Oeps zegt:

   @ Léon van Duren (14 september 2019 om 17:14)

   Dames en Heren.

   Die initiaties, die brainwashing en die ingebrachte obsessies (programmering) belemmeren Mark Rutte om zich tot welke Godheid dan ook te bekeren. Een eventuele psychiater zal van hele goede huize moeten zijn, om een en ander ongedaan te kunnen maken. Ik moet de eerste nog tegenkomen, die dat kan.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Rutte is een protestant , die hoeft zich niet meer te bekeren .
    De huichelachtigheid , het liegen , het wegkijken , het manipuleren , heeft ie met de paplepel ingegoten gekregen !
    En aangezien er volgens jullie maar één god is , zal ie zich niet tot “welke godheid dan ook “ hoeven keren .
    Hij heeft hem al !

    Alleen toetreding tot de islam zal hem het liegen nóg gemakkelijker maken !
    Daar is het verplicht .

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Harry (14 september 2019 om 22:50)

    Dames en Heren.

    Ik prijs me gelukkig, dat ik geen protestant ben. Ik ben Rooms katholiek gedoopt en opgevoed, maar al meer dan 50 jaar niet meer praktiserend. Ik kom slechts uit piëteit bij rouw en trouw in een kerk.

    Mark Rutte mag in naam protestant (Nederlands Hervormd) zijn. maar door zijn initiaties in de “luciferaanse sekte” van het “alziend oog”, heeft hij feitelijk het christendom zijn rug toegekeerd.

    Het “alziend oog” is het oog van Horus, een zogenaamde godheid uit de Egyptische mythologie. Erg goddelijk was dat hij niet. Hij was een buitenaards sterfelijk wezen, een Alien. Hij bediende zich van list, leugen, roof, moord en doodslag. In een gevecht een een andere “godheid” verloor hij een oog.

    Met slechts één oog kun je geen diepte zien. Vandaar, dat op het dollarbiljet de driehoek met het “alziend oog” tweedimensionaal is en de piramide van de machtsstructuur driedimensionaal.

    God is een filosofisch begrip voor mysteries, waarvoor de mensheid geen verklaring heeft.
    Zo oud de mensheid is, probeert de mens fenomenen die hij waarneemt te begrijpen en te verklaren. In een aantal gevallen is dat gelukt. Dat noemen we wetenschap. Alles, dat we niet kunnen verklaren, noemen we mysteries.

    De mensheid denkt al vele tienduizenden jaren na over de mysteries van het bestaan. Waar komt al het bestaan vandaan en waar komt het leven vandaan ??? Dat zijn oude mysteries, waarop de wetenschap nog steeds GEEN antwoord heeft. We kunnen het leven wel doorgeven en ermee knoeien, maar we kunnen uit dode materie GEEN leven maken. Al nadenkend stuitten filosofen op begrippen als eeuwigheid en oneindigheid en een almacht of schepper. En die hebben ze God genoemd. “God” is dus slechts een filosofisch begrip, meer niet. Priesters hebben daar later hele cultussen omheen gebouwd.

    God behoeft niet geadoreerd te worden en vraagt niet om offers. Dat doen slechts afgoden.

    Like

 7. koddebeier zegt:

  Mooi Geert, hak ze maar boven de enkels om !!

  Geliked door 1 persoon

 8. leo 1 zegt:

  De Heer Geert Wilders moet een ongelijke strijd strijden tegen de schofterige gedachte van “Barbertje moet hangen ” ( niet goedschiks, dan maar kwaadschiks )

  Vergeet niet dat De Heer Wilders ook strijdt uit ONZE naam
  .
  Wie of wat dan ook , die De Heer Geert Wilders basht, basht de echte NL bevolking.
  MEER openbare STEUN vanuit de NL bevolking zou ONS volk sieren !!

  Sterker door strijd !!!

  Geliked door 2 people

 9. Rinus zegt:

  Ik hoop zo dat Geert alles boven water haalt alleen Rutte is zo’n slimme fucker die liegt er oplos met zijn hielelikkers. Het zal niet meevallen voor Wilders.

  Geliked door 2 people

 10. Rensk. zegt:

  Rutte tegen Wilders: ik ga jou partijtje decimeren. Lees ik maak je helemaal kapot. Hierboven krijgt Rutte steeds het voordeel van de twijfel. Ik niet. Rutte is een heel vies vuil mannetje en dat zeg ik al jaren.

  Geliked door 2 people

 11. Tineke zegt:

  Ben er ook bang voor Rinus,die Minervagriezels houden elkaar de handen boven het hoofd.
  Minervabroeders verraden elkaar niet.
  Wel het Nederlandse volk,dat dan weer wel !

  Geliked door 2 people

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Mark Rutte heeft zich voorgenomen Geert Wilders en zijn PVV helemaal kapot te maken. Gaat het niet linksom, dan maar rechtsom, maar het moet en het zàl. Wilders moet kapot. Voor Rutte heiligt het doel de middelen. Rutte denkt dat hij met het “minder minder” proces Wilders helemaal klem heeft. Maar zoals zo vaak, is het proces een eigen leven gaan leiden. Een eventuele veroordeling van Wilders, al dan niet met straf, heeft repercussies. Dan zijn voortaan alle politici ernstig beperkt in hun vrijheid van meningsuiting. En dat was nou net niet de bedoeling. Gelukkig is er een beerput open getrokken en het stinkt een uur in de wind. Hoe meer drek er uit die beerput wordt geschept, hoe groter de kans, dat er lijken boven komen drijven. Wilders heeft in feite niets meer te verliezen. Maar hoe drek Wilders de rechtzaal in kan smijten des te beter worden zijn kansen. Door al die drek ziet het er voor Rutte en zijn kompanen niet zo goed uit. Ze zweten al peentjes. Zelfs een gewonnen proces zou voor Rutte wel eens een verlies kunnen betekenen. En ook de ”onpartijdige” rechter voelt zich niet op zijn gemak. Die rechter is niet dom. Hij weet, dat de status van de rechtspraak en de trias politica inmiddels deel uitmaken van het proces. Bij een verkeerde uitspraak krijgt hij ongetwijfeld al zijn collega`s over zich heen. Nee, dat wil hij niet. Het is daarom niet voor niets, dat hij het oordeel over de niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie aanhoudt. Dat is een vlucht naar voren in de hoop, dat het probleem zichzelve oplost. Hoe harder de beerput gaat stinken, hoe beter de kansen voor Geert Wilders. Die beerput is het zwaard van Damocles, dat boven het proces, boven de trias politica, boven de rechtspraak, boven de politiek en boven de coalitie hangt. Rutte en zijn kompanen hebben een gat gegraven voor Geert Wilders, maar zij vallen er waarschijnlijk zelf in.

  Like

 13. Harry zegt:

  Geert heeft helemaal gelijk !
  Hij is niet te benijden .
  Het is vechten tegen de bierkaai .
  Maar we blijven hem steunen , totdat die hele verdomde bierkaai gesloopt is !
  Wat moet de arme man zich vaak eenzaam voelen .
  Ik wou dat we meer voor hem zouden kunnen betekenen .
  Maar we zijn haast machteloos .
  Daar heeft het linkse geteisem tientallen jaren aan gewerkt .

  Geliked door 2 people

 14. 1940 – 1945 De meeste ambtenaren dienden Hitler en zijn trawanten !2019 De meeste ambtenaren en politici zijn wederom gewillige instrumenten van de duivel ,met aan kop mevrouw Sigrid Kaag die waarschijnlijk nog steeds een sympathisant is van de in 2004 overleden Egyptische Seriemoordenaar ,de islamitische vader van het terrorisme ,de aartsterrorist Yasser Arafat (Nobelprijswinnaar en multimiljonair ) kun je nagaan wat voor een crimineel asociaal tuig op het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken werkt ,waar ook de landverrader Frans Timmermans” gediend” heeft!!Nee Geert Wilders moet heel goed opletten voor deze totaal verziekte overheid!!Een mens die acteert zoals Mark Rutte is van het aller ergste soort ,die aan GOD noch gebod een boodschap heeft ,een absoluut onwaardig mens!!Maar ook voor onwaardige mensen is er nog hoop!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s