Zondag jl.: 105e “Werelddag van de vluchtelingen en migranten”

Screenshot_23

(Vertaling: “delamontagne”)

De Paus liet zondag jl. opnieuw zijn afkeuring blijken van de verharde standpunten van de westerse mens ten aanzien van de ellende van de vluchtelingen. Paus Franciscus riep op om liefdadigheid te betrachten en na te denken over de onrechtvaardigheden de vluchteling aangedaan. Onrechtvaardigheid die tot uitsluiting leidt. Hij droeg zondag 29 september op het St. Pietersplein de mis op ter gelegenheid van de 105e “Werelddag van de vluchtelingen en migranten”. In aanwezigheid van vele kardinalen en de vluchtelingen die uitgenodigd waren op het plein vol gelovigen.

Voorafgegaan door liederen en dansen op Afrikaanse en ook Zuid-Amerikaanse noten, begon deze mis, die was georganiseerd door de Italiaanse Bisschoppelijke Conferentie (CEI) en de afdeling migranten en vluchtelingen.

Liefdadigheid voor de bestaande “buitengebieden”

In zijn toespraak, gebaseerd op de Heilige Geschriften, en dan in het bijzonder op het boek EXODUS, benadrukte de Paus om speciale aandacht te schenken aan buitenlanders, aan wezen en al die andere mensen die heden ten dage door de maatschappij worden afgewezen. Het thema was daarom:”Het gaat niet alleen om migranten”.

Het is een bevestiging, waarin het vooral de bewoners van de bestaande periferie betreft, die samen met migranten en vluchtelingen het slachtoffer zijn van een cultuur van afval en weggooien. Dit volgens de woorden van de Paus. Onze Lieve Heer vraagt van ons om hen hun menselijkheid terug te geven zonder uitzondering van wie dan ook. Niemand mag worden buitengesloten, aldus de Paus.

Men moet nadenken over de onrechtvaardigheden die hen zijn aangedaan. Tegelijkertijd met deze liefdadigheidsbeoefening vraagt God ook van ons om na te gaan wat de aanleiding is voor deze uitsluiting van vluchtelingen. En dan vooral nadenken over de voorrechten die enkelen genieten, en die ten koste gaan van vele anderen.

Zoals de harde woorden van de profeet Amos verkondigden herinnert de Paus eraan:”Wee degenen die ervan profiteren en een goed leven leiden in Sion en niet geïnteresseerd zijn in de ondergang van het volk Gods en dat zich afspeelt onder de ogen van iedereen. Ze zien de ramp niet die op het volk van Israël afkomt, want ze zijn te druk om zichzelf van een goed leven te voorzien, delicatessen en verfijnde drankjes zijn belangrijker.”

De hedendaagse onverschilligheid en ongevoeligheid

Het is indrukwekkend volgens de Paus om te zien dat de waarschuwingen, die er al 28 eeuwen zijn, nog steeds van kracht blijven en hun actualiteit hebben behouden. Vandaag de dag is er nog steeds die cultuur van welzijn voor zichzelf […], we denken alleen aan onszelf en zijn daardoor ongevoelig worden voor de roep om hulp van anderen en zelfs tot de globalisering van onverschilligheid, zo  herhaalde de Paus hetgeen hij eerder op Lampedusa in de zomer van 2013 had verkondigd.

Als christenen kunnen wij niet onverschillig blijven als we geconfronteerd worden met de ellende van zoveel onschuldigen. Of onverschillig zijn om de minachting en de discriminatie van hen die niet tot onze “Groep” behoren. Gij zult Uw naaste liefhebben gelijk Uzelve.

Bron:
https://lesobservateurs.ch
via
www.vaticannews.va

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Europa, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, Paus Franciscus, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Zondag jl.: 105e “Werelddag van de vluchtelingen en migranten”

 1. Henk zegt:

  ik neem het die gelukszoekers niet kwalijk, in hun land verdienen ze 100 euro per maand met werken, hier in ons achterlijke landje krijgen ze 1000 euro met nix doen. Dus heel Afrika komt eraan

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…in hun land verdienen ze 100 euro per maand met werken…”

   Het zou een slok op een borrel schelen als ze dat dan ook inderdaad déden. Als al die Afrikanen inderdaad de handen uit de mouwen staken, in plaats van drie keer per dag hun jongeheer in onverschillig welke vrouw die voor hun voeten kwam, zou Afrika er een stuk beter opstaan.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 2 people

 2. mac zegt:

  laat hij zich eerst bekommeren om de cristenen in het midden oosten

  Geliked door 6 people

 3. Jean zegt:

  Het is nu toch wel overduidelijk dat die pipo in Rome geen enkele gezonde hersencel bezit, iemand die geweld, verkrachtingen, moorden niet veroordeeld hoort thuis in een isoleercel.

  Geliked door 6 people

 4. Yvonne zegt:

  Gij zult u naaste liefhebben…. Natuurlijk dat blijkt steeds weer als ze iemand vermoorden
  Doodt de ongelovigen nou dat is toch echt naastenliefde

  Geliked door 2 people

 5. Ton Ruygrok zegt:

  Wat een grap.., de paus haalt de Profeet Amos aan … , maar de Profeet Amos veegt de vloer aan met het hele pausdom…, lekkerlijk leven …, het pausdom doet niet anders…, gaat eens een X gewoon werken man..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 5 people

 6. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Hoogste tijd dat er een herdenkingsdag voor alle dodelijke slachtoffers komt, van de vijandige indringers & de 7e Eeuwse terroristen (die deze eeuw flink hebben toegeslagen) die NIETS met ons en NIETS met onze cultuur hebben.

  Geliked door 3 people

 7. andre zegt:

  De paus is een hypocryiete sinterklaas die zwarte pieten inzet als verdien model ipv een kinderfeest, ja en ook daar zal ie wel anders over denken want alle kleine pietjes moeten eerst even langs het Vaticaan. Als je logisch na kan denken heeft religie toch niets met macht en poen te maken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Qvic zegt:

  De paus heeft makkelijk praten, maar wij autochtonen Europeanen worden opgescheept met gelukszoekers die zich zelf als vluchteling of immigrant laten benoemen. Die hier in Europa alles gratis willen hebben voor hun zelf. Zie al die moslims getto’s maar in de EU landen, waar de blanke autochtonen Europeanen niet meer welkom zijn. Dus wie zijn hier dan diegene die enkel en alleen aan hun zelf denken. Het zijn juist die zogenaamde vluchtelingen en de immigranten uit de moslimstaten. Dus hou op met het zielige schijnheilige nep christelijke gezwam.

  Geliked door 2 people

 9. Dijkstra zegt:

  Heeft de Paus al gedacht aan de mogelijkheid dat als de stroom moslims blijft komen in de mate die Zijne Heiligheid graag ziet gebeuren, er steeds minder katholieken zullen zijn om de kerk in stand te houden en steeds meer moslims die Zijne Heiligheid maar wat graag een enkele reis hiernamaals willen bezorgen?

  Geliked door 4 people

 10. Tom zegt:

  Aparte woorden uit de mond van de baas van een miljardenbedrijf.

  Ik ken ook een paar Bijbelteksten over vreemdelingen en buitenlanders:

  “Want op die dag,’ zegt de Here van de hemelse legers, ‘zal Ik het juk op hun nek breken en hen uit de boeien bevrijden. Buitenlanders zullen dan niet langer hun meesters zijn! ”

  “Wij schamen ons en zijn beledigd, omdat de tempel van de Here is verontreinigd en onteerd door vreemdelingen uit Babel.”

  Bijbels gezien klopt het wel dat de welwillende vreemdeling behandelt diende te worden als een gelijke. Echter zij dienden zich wel te houden aan de wetten die golden in Israël.
  Afgoden waren helemaal uit den boze en in dit licht is het ten zeerste verboden dat vreemdelingen afgodentempels in de vorm van moskeeën mogen bouwen.

  Een vreemdeling werd volledig Israëliet wanneer hij zich liet besnijden en/of wanneer hij/zij het Joodse geloof aan nam. Anders bleef hij/zij een vreemdeling binnen Israël met beperkte rechten.

  Kwade vreemdelingen werden gezien als de vijand. De paus weet ook wat God deed met de volkeren die vijand van Israël waren.

  Maar net als de (katholieke) kerk zijn de vluchtelingenorganisatie verworden tot winstgevende bedrijven.

  In een utopische wereld zou inderdaad al de rijkdom verdeelt moeten worden over alle mensen waarbij iedereen zijn/haar stinkende best doet om er het beste van te maken…

  Dat juist de paus de rest van de wereld de les wil lezen vind ik ook raar. Volgens mij gebeuren er meer dan genoeg ellendige dingen binnen de RK kerk waar hij zich bezig mee kan houden. Daarnaast beweert hij dat christenen en moslims dezelfde God aanbidden …
  dan weet ik nog wel een Bijbeltekst voor hem:

  “Waarom maakt u zich druk over een splinter in het oog van uw broeder, terwijl u niet eens merkt dat in uw eigen oog een balk zit? 4 Hoe kunt u dan zeggen: “Kom, ik zal die splinter even uit uw oog halen”? Met die balk in uw eigen oog ziet u immers niets?
  5 Hoe kunt u dan uw broeder helpen? Huichelaar! Zorg eerst dat die balk uit uw eigen oog weg is. Dan ziet u tenminste wat u doet, als u die splinter uit het oog van uw broeder haalt. 6 Geef de dingen van God niet aan de vijanden van God. Geef wat heilig is niet aan de honden, want ze komen terug om u te verscheuren, en gooi geen parels voor de zwijnen, want ze zullen die vertrappen.”

  Geliked door 2 people

 11. Cathja zegt:

  Als de paus zo graag met zijn vinger naar ‘ons’ wijst,…… wij, die blijkbaar deze ‘arme vluchtelingen’ onrecht aandoen,…… komt het dan niet in zijn hoofd op dat er iets niet klopt? Dat ‘vluchtelingen’ in de meeste gevallen jonge mannen zijn, met dure merkkleding, dure mobiele telefoons, en soms veel geld, en daardoor beslist niets tekort komen?
  Waarom denkt die paus ons een schuldgevoel aan te kunnen praten?

  De paus zou die ‘arme vluchtelingen’ moeten vertellen dat ze dankbaar moeten zijn dat ze hier worden opgevangen en verzorgd, terwijl ze daar totaal geen recht op hebben, omdat ze geen vluchtelingen zijn. Dat het diep triest is dat deze jonge mannen onze vrouwen en meisjes aanranden, en dat zij stelen en roven, dat zij mensen bedreigen, etc.

  Ik laat me geen schuldgevoel aanpraten. Ik doe niemand tekort, sta niemand naar het leven, en zal mijn geloof niet opdringen aan anderen.
  De paus blijft ZELF in gebreke, door het tijdens een mis niet op te nemen voor de vervolgde christenen, wereldwijd. Dat zou zijn grootste zorg moeten zijn.

  Zou…..

  Ik vrees dat hij zelf geen christen is, en dan maak je je niet druk om christenvervolging, omdat je daar niks mee op hebt. Alle aandacht gaat naar de aanhangers van de islam, voor welke ideologie de paus warm loopt. De toekomstige wereld’religie’…..

  Geliked door 2 people

 12. Klaas zegt:

  Like

 13. boorzalf zegt:


  En niet te vergeten de vele en vele miljarden euro,s die het Vaticaan bezit.

  Geliked door 2 people

 14. delamontagne zegt:

  Attractiepark “Asterix” ten Noorden van Parijs.
  Een man laat zijn afkeuring blijken als hij ziet dat een paar moslims tussen de auto’s hun gebedskleedjes hebben uitgerold en naar Allaha liggen te bidden.
  HIJ WORDT MET DE DOOD BEDREIGD.
  * * *
  Malik Mahieu
  Goeieavond, is het normaal om in Uw park een paar van Uw bezoekers te zien die aanstalten maken om een “straat-gebed” te houden ?
  Op Uw parking bij de uitgang
  # verzadigd van de grote sensaties en dan de sneakers uittrekken en ’t tapijtje uitrollen op de grond.

  https://pbs.twimg.com/media/ECwgMAOXoAARvAA?format=jpg&name=large

  Like

 15. vangie1206j zegt:

  Heilige dwaas wat dacht u ervan met je soepjurk een bezoekje te brengen aan diverse moslim landen.
  Ben benieuwd of we u nog terug zien in sodom en gommora ofwel vaticaan.

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   Ten eerste, er is niets heilig aan die idioot & volksverlakker en ten tweede, daar is hij te laf voor om zijn afgezaagde plaat te gaan draaien in een moslimland.
   Wij eisen totaal verbod op ons grondgebied betreffende de achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwij erij islam genaamd.

   Geliked door 1 persoon

 16. kampersrene zegt:

  Verharde standpunten ? Ze krijgen in Europa alles wat hun hartje lust….iets wat in thuislanden een droombeeld is….omdat ze zelf te lui en te lomp zijn om er iets aan te doen……moest ik die Paus zijn ik zou vrezen voor mijn leven…..het opperhoofd van de …..”ongelovigen”

  Geliked door 1 persoon

 17. Rinus zegt:

  De paus ook terug sturen met de rest

  Geliked door 1 persoon

 18. Liefhebben gelijk jezelf liefhebben…………..juist ja zoals vergeef ons onze zonden gelijk ook wij vergeven onze zondenaren……….Als een ‘regering’ of dictator in een ander land zijn volk onderdrukt en verarmt is dat niet mijn schuld, zeker niet als je je beseft dat deze ‘arme landen’ rijk aan grondstoffen zijn en ondanks 50 jaar ‘ontwikkelingshulp’ geen verbetering hebben gebracht. Als islam de hoofdoorzaak is van veel leed en armoede, haat en verderf, stilstaan in tijd, is dat niet mijn schuld. Als ‘mijn’ regering in opdracht van een regering ver weg mij verplicht geld af te staan en mijn huis te openen (lees land) voor ‘onbekenden niet zonder blaam’ heb ik niet lief en vergeef ik ook niet. Dat is hoogverraad, leugen en bedrog. Zeker een Paus verteld mij niet hoe ik een bijbeltekst moet interpreteren……….

  Geliked door 1 persoon

 19. bedonderde burger zegt:

  Staat deze oplichter ook nog vroom te pruttelen als straks wij, blanke Europeanen, de vluchtelingen zijn? Straks als DENK en de heks silly Syl hun zin krijgen en wij mogen ‘oprotten’ uit onze eigen landen, die door hersengestoorde kabouters als Corbyn zijn weggegeven aan de moordenaar uit Mekka.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Hij , ( deze paus) kan altijd met het eigen ?vliegtuig v.h.vaticaan terug- reizen( vluchten) naar zijn gebied( ARGENTINIE, ( waar 400.000 nazi’s ( met geld, ONTVREEMD aan …….
   hartelijk welkom geheten werden!!!. …Dan blijft nog de vraag: waar reizen dan de met ‘purper’ getooiden’ naartoe? …..dat worden dan nog eens. dure reizen, nl. OVERAL. in de wereld! ( maar. ja, de ‘BEMINDE’. gelovigen. hebben reeds altijd DE kas moeten aanvullen!! door…………..<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 20. hans zegt:

  Men hoeft niet eens te zeggen dat de paus meer mededogen heeft met den vreemde en niet met ons, want hij is onderdeel van het plan! Dus, het judeo-christelijke onderdeel van de NWO die ons willen mixen of willen om-volken tot een mak ras!

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   hans.U heeft het grotere plan ook door van de N.W.O. U vergeet alleen de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030 die uitgevoerd gaat worden door de VERENIGDE NAZI,S.

   Like

 21. Kraftavilqa zegt:

  Eens te meer vraag ik me af of deze paus eigenlijk wel een Christen is m.i. toch wel een minimumvereiste voor de functie.

  Geliked door 2 people

 22. Lucky zegt:

  Maar ondertussen worden onschuldige Christenen vermoord….
  https://www.breitbart.com/africa/2019/10/01/nigerian-catholics-tell-muslim-president-we-are-tired-of-burying-our-priests/

  Nigerian Catholics Tell Muslim President: ‘We Are Tired of Burying Our Priests’

  Nigeriaanse katholieken vertellen moslimpresident: ‘We zijn het zat om onze priesters te begraven’

  Catholic leaders in Nigeria have decried the reigning state of unrest and violence in the country, urging President Muhammadu Buhari to step up to his responsibility of protecting Nigerian citizens.
  “Nigerians are tired of losing their dear ones to these killings,” said the national president of the Catholic Laity Council of Nigeria (CLCN), Thomas Adekoya. “Catholics are tired of mourning and burying their priests who are daily murdered for no just cause.”

  Mr. Adekoya was referring to scores of killings of Christians over the past months at the hands of different Muslim groups, including recent murders of Catholic priests in the country.

  Katholieke leiders in Nigeria hebben de regerende staat van onrust en geweld in het land veroordeeld en er bij president Muhammadu Buhari op aangedrongen zijn verantwoordelijkheid op zich te nemen om de Nigeriaanse burgers te beschermen.
  “Nigerianen zijn het zat om hun dierbaren te verliezen aan deze moorden”, zei de nationale president van de Katholieke Laity Council of Nigeria (CLCN), Thomas Adekoya. “Katholieken zijn het zat om te treuren en hun priesters te begraven die dagelijks worden vermoord om niet alleen een reden.”

  De heer Adekoya verwees naar tientallen moorden op christenen in de afgelopen maanden door verschillende moslimgroepen, waaronder recente moorden op katholieke priesters in het land.

  Geliked door 1 persoon

 23. ronjaspers zegt:

  Deze paus (satanist) en het vaticaan (sodom en gomorra) zijn een club die behoort tot de New World Order.

  Like

  • fleckie zegt:

   Neen, de NWO is door de r.k.geestelijken, JEZUÏETEN ( hoogst staande intelligentsia, WAARTOE. DEZE. PAUS. BEHOORT!!!( o.a.een BEHOORLIJKE. ZETEL. hebbend ,in de .. ‘BILDERBERGGROEP’( men denke even DOOR,!!). DE. .grootkapitalisten.,
   MET. hun. onnoemelijke . MACHT!!!.

   Like

 24. Rob van Marle zegt:

  Een Argentijn geeft altijd pijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s