Vladimir Poetin: Westelijk liberalisme en migratiecrisis houden verband met elkaar

Screenshot_116.png

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Vladimir Poetin heeft enige tijd geleden in een interview met de “Financial Times” scherpe kritiek geuit op het liberale maatschappelijke en economische model. Tijdens de podiumdiscussie bij de “Russia Energy Week” werd hem daarnaar gevraagd en heeft hij nogmaals zijn standpunt uitgelegd.

Die Unbestechlichen

Het interview met de “Financial Times” vond eind juni plaats en Poetin´s uitspraken over het westelijk liberalisme hebben destijds voor de nodige krantenkoppen gezorgd. Leest u eerst de vraag die nu aan Poetin werd gesteld over het interview en daarna zijn antwoord. Daarna, aan het eind van het artikel, vindt u dan een link naar het interview, dat ik destijds letterlijk heb vertaald. U kunt zelf controleren wat Poetin destijds gezegd heeft en of de insinuatie van Keir Simmons, de presentator van de discussie tijdens de “Russia Energy Week”, overeenkomt met de waarheid.

Begin van de vertaling:

Simmons: In een interview met de “Financial Times” heeft u het einde van de liberale democratie, dus uiteindelijk het einde van de westelijke levenswijze en van het westelijke liberale economische systeem, voorspeld.

Poetin: Dat is een foutieve, zeer willekeurige interpretatie van datgene wat ik heb gezegd. Zo interpreteren het diegenen, die willen geloven dat wij onze politiek op deze manier opbouwen, gebaseerd op hetgeen u zojuist hebt gezegd. Ik heb niet gezegd wat u zojuist heeft beweerd. Hoe komt u daar bij? Dat zien we vaak: de omwisseling van datgene dat daadwerkelijk gezegd werd door iets anders. Eerst wordt het omgewisseld en daarna wordt deze foutieve uitspraak veroordeeld.

Ik heb in een interview met de “Financial Times” gezegd dat het liberale model geen recht heeft om alles te domineren en dat het geen recht heeft om te denken dat het het enige model in de wereld is. Ik heb gezegd dat de wereld veel diverser is, dat ze zich complex ontwikkelt. En men kan niet één model aan iedereen opdringen als het enige ware, dat door iedereen gevolgd moet worden. Daar heb ik over gesproken. En ik ben ook nu bereid deze these te herhalen.

Laten we Azië nemen, hoe het zich ontwikkelt, hoe het groeit. Kijkt u eens naar de geschiedenis van de Aziatische landen, naar hun culturen. Is het mogelijk om westelijke ideeën uit de VS of Europa op het ontwikkelingsmodel van Aziatische landen te leggen? Nee, natuurlijk zal zich daar zo niets ontwikkelen. Waarschijnlijk zal er daar dan gewoon chaos heersen. Net zoals in Libië of in Irak, toen men deze landen de liberale waarden probeerde op te dringen. Het had nog veel erger kunnen zijn. Dat is hetgeen waarover ik het heb. Niet dat het liberale model geen bestaansrecht heeft. Heb ik dat gezegd? Nee, natuurlijk niet. En waar het functioneert, alsjeblieft. Maar zelfs daar waar het functioneert, put het zichzelf al uit, want het opdringen van dit model stuit zelfs in landen, waarin dit model al vele jaren lang wijdverbreid is, vaak op verzet.

Laten we enkele landen in Europa nemen. Waarom wordt er steeds maar weer over de migratiecrisis gesproken? De migratiecrisis is ook het resultaat van dit liberale model, dat in alles overdreven is. Het zou beter zijn om geld in de ontwikkelingslanden te investeren om de uitbreiding van de armoede te stoppen. Laten we daarvoor de Wereldhandelsorganisatie gebruiken. Laten we ermee ophouden de westelijke landbouw te subsidiëren, laten we in plaats daarvan onze markten openen voor landbouwproducten uit ontwikkelingslanden, laten we het noodzakelijke geld daar investeren, laten we de mensen daar een kans geven om in hun geboorteland te kunnen werken, daar te kunnen blijven en geld te verdienen om hun gezinnen te voeden. Dat wilt u niet? Dan krijgt u migranten. En het liberale model heeft geen mogelijkheid om deze stroom tegen te houden. De lokale bevolking in Europa wordt steeds ontevredener, extreme opvattingen nemen toe en rechtse bewegingen worden sterker. Dat is hetgeen waar ik het over heb. En ik blijf bij dit standpunt.

Einde van de vertaling

En hier de link naar het bewuste interview met de “Financial Times”, als u de letterlijke uitspraak van Poetin destijds met de huidige wilt vergelijken.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Poetin, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Vladimir Poetin: Westelijk liberalisme en migratiecrisis houden verband met elkaar

 1. Kuu zegt:

  Liberalisme is gedegenereerd tot “alles moet maar kunnen”, en dat is voor slappelingen…

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Kan me wel vinden in de woorden van Poetin, alleen de benaming “liberalisme” heb ik wat moeite mee.
  Volgens mij is er weinig liberaal aan de manier waarop Europese landen bestuurt worden, zelfs onze VVD is tegenwoordig net zo links als GroenLinks of D66. Vroeger kon je de politiek grofweg in tweeën delen; socialistisch of liberaal ook wel links en rechts genoemd, maar socialistische partijen zijn steeds minder links geworden en de enige liberale partij is juist steeds linkser geworden.
  Dat is begonnen in het tijdperk Hans Dijkstal en stond in schril contrast met het echte liberale geluid van Bolkestein.
  En ik schrijf met opzet “geluid” want hij heeft er nooit gestalte aan gegeven, meerdere malen liet hij een stevig rechts geluid horen om vervolgens kort daarna weer naar een andere functie te verdwijnen.
  Een foefje dat ook “de beste premier die we nooit gekregen hebben” Hans Wiegel toepaste.
  Een rechts geluid laten horen maar het aan anderen overlaten of ze er wat mee willen doen en intussen lekker in de luwte van een fantastische baan met een even zo fantastisch salaris maar zonder enige verantwoordelijkheid.

  Geliked door 2 people

  • Traveller zegt:

   En toch denk ik dat het juist, dat ongelimiteerde sociaal liberalisme (van links tot rechts), waar alles maar moet kunnen, waar de mens werkelijk denkt dat de maatschappij/wereld maakbaar is, waar grenzeloze utopieën en de grenzeloze autonomie die wij ons mensen zelf toe bedelen de wereld zo complex maken. Juist Poetin zegt dat ook dit liberalisme zucht onder zijn eigen kunnen.

   Ik citeer Poetin:
   Maar zelfs daar waar het functioneert, put het zichzelf al uit, want het opdringen van dit model stuit zelfs in landen, waarin dit model al vele jaren lang wijdverbreid is, vaak op verzet.

   Zelf denk ik dat door het loslaten van onze westelijke christelijke traditie ook een enorme rol speelt waar je dus inderdaad ook ziet dat van links tot rechts, ofwel of het nou Hans Dijkstal of Bolkenstein is, men over de volle linie het spoor compleet bijster is.

   De EU begint zich ook steeds duidelijker te ontpoppen tot het 3e Romeinse rijk. Daar doen we van links tot recht met elkaar allemaal aan mee.

   Like

 3. Orelius zegt:

  Poetin heeft het bij het rechte eind. Volkomen gelijk . Alles maar dan ook alles is hier doorgeslagen. Hoe is het mogenlijk om te denken dat democratien in het midde oosten zouden werken. Bemoei je met je eigen land en laat een ander met rust . Voor mij heeft hij gelijk.

  Nog iets anders de media wil ons doen geloven dat de invasie van erdogan de schuld is van Trump. Terwijl hij vaker om hulp heeft gevraagd aan de eu , en niet gekregen . Dus wie is er dan schuldig aan die invasie . Voor mij de eu. Kijk in voormalig Joegoslavie , toen waren ze ook te laf om hun eigen problemen op te lossen . De eu heeft geen plan geen visie , helemaal niks . We moeten bij elkaar horen dan staan we sterk . We worden door heel de wereld uitgelachen met die eu . Het zijn lafaards zonder ballen. Ze komen nog niet eens op voor hun eigen mensen , laatstaan voor een ander. Nog nooit zulke veraders gezien als bv een timmermans , verhofstad , merkel etc etc etc etc. Geef mij maar mannen als Trump en Poetin .

  Geliked door 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  Het is jammer dat bobzelf hier even niet op schrijft, zijn tikken had losgebarsten.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Liberalisme, socialisme en migratie lijkt me inderdaad een zeer foute cocktail die leidt tot verstandsverbijstering. Een uitstekende constatering van Poetin.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mary zegt:

  Natuurlijk heeft hij gelijk, en wat willen ze hem graag weg hebben bij de EU/VN etc.hopelijk blijft hij nog lang aan de macht.

  Geliked door 1 persoon

 8. bobzelf zegt:

  nou mona , misschien wel even dan , whahahaahah
  Bob heeft de kanjer oom vladimir nou zo’n 10 jaar van dicht bij gehoord en gezien
  ik heb zijn intervieuws gezien , allemaal !!!
  KIJKT U ZELF OOK EENS EEN KEERTJE ,
  IEDERE VRAAG WORDT OPENLIJK BEANTWOORD
  in intervieuws in forums op tv geweldig
  MIJN OOM IS NOG GEEN LAND BINNEN GEVALLEN
  MIJN OOM KAN ZO UKRAINE WEER INLIJVEN
  MAAR NEE, HIJ GING VOOR MINSK 1 EN 2
  DE ENIGEN DIE ZICH ER NIET AAN HOUDEN ?? dat is UKRAINE, GEINIG HE
  UW NIEUWE VRIENDEN !!
  DAT GELUL OVER DE KRIM ,
  de krim wilde al veel langer zelfstandig zijn
  werd altijd tegen gehouden door Ukraine
  en dan ?
  dan laat je ze toch stemmen ?
  en wat doet mijn oom vladimir, die vraagt om toezicht in brussel tijdens de verkiezingen
  IS TIE GEINIG OF NIET
  nou die kwamen echt niet whahaah
  DUS 3 KEUZES
  ZELFSTANDIG
  AANSLUITEN BIJ MOEDERTJE RUSLAND DAN WEL
  AANSLUITEN BIJ UKRAINE

  DUS LUL NIET UIT JE NEK ALS je hoort DE KRIM INGENOMEN ?????????

  MIJN OOM BETAALDE 9 MILJARD PER JAAR AAN UKRAINE EN GOEDKOOP GAS
  VOOR ZIJN VLOOT OP DE KRIM INCLUSIEF ??
  KOMT TIE
  25.000 MATROZEN EN SOLDATEN .
  DUS ALLEMAAL GELUL

  DE DONBASS ?
  ALS MIJN OOM ZICH KWAAD MAAKT STAAT HIJ OVER 10 UUR IN KIEV, OM TE VRAGEN OF DAT GEKLOOT NOU EEN KEER OVER IS
  DRINKEN ZE NOG 2 X KOFFIE ONDERWEG OOK
  ER IS NIEMAND DIE HEM TEGENHOUDT , HELEMAAL NIEMAND
  OOK DAT GAJUS IN BRUSSEL NIET

  WAAROM LOST HIJ HET PROBLEEM NIET OP ??
  UKRAINE IS EEN BANKRUPT STATE
  GEEN GAS . GEEN OLIE, GEEN KOLEN GEEN GELD
  PUTIN SPONSORDE UKRAINE AL JAREN
  TOT NU TOE HEEFT HIJ NOG 45 MILJARD TE GOED VAN DIT ASBAKKEN LAND
  DUS ALS HIJ HET BINNENVALT
  KAN HIJ BEGINNEN AAN EEN JARENLANGE GUERILLA OORLOG
  MET DE DE RIGHT SECTOR EN SVOBODA GROEPEN ( DE AFSTAMMELINGEN VAN DECONCENTRATIEKAMP BEWAARDERS ) n het naaar niemand luisterendeAZOV BATALJON
  dus mijn oom is niet gek , ze zoeken het maar uit in FAILLIETISTAN

  RUSSISCHE SOLDATEN IN UKRAINE WHAHAHAHA , dan weet je er toch helemaal niks van als je dat schrijft .
  Na het uiteenvallen van de USSR heeeft er een eikel een streep getrokken aan de rechter kant van Ukraine en plotseling waren 17 miljoen ECHTE RUSSEN ineens ukrainiers

  dus die protesteerden wel effe toen hun ddemocratisch gekozen president Janoekovits afgezet werd door onze eu / usa etterbakken met een pistool op zijn hoofd.

  dus werden in de Donbass , enige stadhuizen bezet door de russische ukrainiers, hebbie um

  wat daarna door onze frans timmermans, de geweldenaar en MC CAIN , MET HITLARY EN MSS NULAND ( fuck the EU ) een reden was om te zorgen tot de dag van vandaag 15.000 doden en 24.000 gewonden meest vrouwen en kinderen , en een totale venietiging van de infrastructuur daar

  IEMAND AL IETS GEHOORD VAN BRUSSEL DRUNCKERT OF DE TANDENFEE OF OOM FRANS DE TRANENREKKENDE TERING LUL ??
  DACHT HET NIET HE

  DUS wij !!!! de nederlanders hebben MET ONZE STOMME HARSUS bonje gezocht met onze grootste vriend , die ons voor 300 jaar aan goedkoop gas kon helpen
  U krijgt nu iets mooiers voor euro 50.000 whahahahahaha in uw huisje
  de warmtepomp ,en u mag / moet zelfs van het gas af , whahaha

  de duitsers hebben effe tussendoor de nieuwe gaspijp betaald aan mijn oom en geven nu iedereen die op gas over gaat een bonus van euro 750,–

  dus denk nooit dat mijn OOM VLADIMIR GESCHIFT IS . !

  MISSCHIEEN ZOU HIJ ONS EERDAAGS KUNNEN REDDEN , IK ZOU ER NIET OP REKENEN
  U VOND HET ZELFS GOED EN REAGEERDE WEER NERGENS OP NET ALS IN 2005 BIJ DE LEUGEN VAN LISSABON,
  TOEN UW MOSSELRUGGENGRAAT EEN BLANCO A4 tje TOEVOEGDE BIJ UW NEE NA HET UKRAINE REFERENDUM

  ALS U OP HAD GELET , EN NIET NAAR BOER NEUKT VROUW HAD ZITTEN KIJKEN, MET EEN BAKKIE BIER NAAST DE BANK ,!!!!
  HAD U MISSCHIEN ARTIKEL 10 GELEZEN , WAAR STAAT DAT u EN UW KINDEREN MOGEN KOMEN HELPEN BIJ GRENSINCIDENTEN IN UKRAINE !!

  WHAHAHAHAHA

  HET WAS MAAR EEN GEWOON HANDELSVERDRAGJE SPRAK DE GANZENNEK .
  U WEIGERT GODGLOEIENDE GLOEIENDE OM UIT UW STOEL TE KOMEN HE

  DOODZIEK BEN IK VAN DE GEMIDDELDE NEDERLANDER

  GEGROET BOBZELF

  Like

  • Monalisa zegt:

   👍👍👍👍👍💋💋

   Like

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 13 oktober 2019 om 21:07

   OOM FRANS DE TRANENREKKENDE TERING LUL

   Uw poëtische woorden klinken mij als muziek in de oren, heer Vladibob.
   ‘Tranentrekkende tering lul’, welk een prachtige benaming voor deze bebaarde klotenklapper met z’n vette, uitgezakte reet.

   Like

 9. fle kie zegt:

  MEN. Kan dan wel investeren in ‘armoedelanden’ , met het risico dat een groot gedeelte WEER
  terechtkomt. bij de zich noemende ‘elite’ met hun enorm opgebouwde kapitalen, en ‘opgeslagen.
  NIET in de eigen landen, waar het in ‘omloop’ ten goede zou kunnen komen in de. eigen. bevolkingen…… De. ‘vergaarde’ kapitalen , van DIV. Miljonairs, etc. waar in de loop der tijd waarschijnlijk nog een. ‘aanslibbing’. heeft plaatsgevonden, kan men ‘ontdekken’ op ejbron.dd.
  3.9.2016, onder ‘ de acht rijkste heersers van AFRICA, en hun bankrekeningen’……..in plaats van hun eigen gekleurde. medemensen financieel te ondersteunen, door kennis ter beperking van explosieve bevolkingsaanwas, te beperken, staan die gigantische bedragen ‘elders. ondergebracht …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s