Tsjechisch parlement veroordeelt BDS-beweging als zijnde antisemitisch

Screenshot_194

(Door: “Brabosh”)

Het Lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft een resolutie aangenomen die alle vormen van antisemitisme veroordeelt, waaronder “oproepen tot boycots van de staat Israël”.

De niet-bindende motie roept de regering van Tsjechië op om maatregelen te nemen om antisemitisme tegen te gaan. Zo moet “meer veiligheid” geboden worden aan zowel mensen als instellingen die doelwit kunnen zijn van antisemitische aanvallen. Daarnaast maant de resolutie tot het niet verlenen van financiële steun aan groepen die pleiten voor een boycot van Israël. Het voorstel is met 120 voorstemmen en slechts 20 tegenstemmen aangenomen.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, gezond realisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Links fascisme, Rotzakken, Tsjechië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tsjechisch parlement veroordeelt BDS-beweging als zijnde antisemitisch

 1. Blaffertje zegt:

  Weten die überhaupt waar ze mee bezig zijn?
  GroenLinks de nieuwe NSB.

  https://opiniez.com/2019/02/16/groenlin … ieopiniez/

  “GroenLinks zet vernietiging Israël op de agenda
  Partij van Jesse Klaver schaart zich achter antisemitische BDS-beweging

  Voor het eerst sinds de NSB maakt geinstitutionaliseerd antisemitisme weer deel uit van het programma van een Nederlandse politieke partij. Vandaag besloot het GroenLinks-congres een resolutie aan te nemen waarin de partij zich schaart achter de doelstellingen van de BDS-beweging (Boycot, Divestment, Sanctions). Deze beweging vond zijn oorsprong in 2005 in een campagne van ruim honderd Palestijnse organisaties.

  Bizar
  Sindsdien propageren wereldwijd opererende BDS-activisten het kapot maken van Israël door boycotacties, terugtrekken van investeringen en opleggen van sancties. Zij gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De “bezetting” moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen. Deze bizarre doelstelling is een recept voor grootschalig geweld en bloedvergieten en de ondergang van Israël als Joodse staat.

  Vernietiging Israël
  Door het aanvaarden van de resolutie op het GroenLinks-congres schaart de partij van Jesse Klaver zich achter de doelstellingen van de BDS-beweging. Als enige politieke partij in Nederland. Vanaf nu is het officiële standpunt van GroenLinks dat “BDS een geoorloofd middel is om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid”. GroenLinks heeft vandaag in de kern verklaard het eens te zijn met wat de BDS-beweging door middel van haar acties probeert te bereiken: het vernietigen van Israël.

  Antisemitisch
  Het ten gronde willen richten van een land dat na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust is opgericht als veilig toevluchtsoord voor Joden kan niet anders dan als antisemitisch worden beschouwd. Een standpunt dat door de Duitse veiligheidsdienst wordt onderschreven. Het Amerikaanse Congres werkt vanwege de virulente Israëlhaat en antisemitisme van BDS aan federale anti-BDS wetgeving.

  Een ding is zeker: de BDS-beweging heeft er in Nederland voortaan een spreekbuis bij. In de Tweede Kamer en mogelijk ook in het volgende kabinet.”

  Like

 2. Alex Delarge zegt:

  Prima land dat Tsjechië. Net als Israël.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s