Amerikaanse doelen in Irak getroffen door raketten uit Iran

Screenshot_105

BAGDAD – De luchtmachtbasis in het Irakese Ain al-Asad en mogelijk andere doelen in het land zijn getroffen door een tiental ballistische raketten. Dat bevestigen het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Defensie. De Iraanse Revolutionaire Garde heeft volgens Amerikaanse media de verantwoordelijkheid voor het raketvuur opgeëist.

De aanval was gericht op in ieder geval twee bases waarop Amerikaanse en coalitiemilitairen gestationeerd zijn. Het Pentagon schrijft in een verklaring dat „Iran meer dan tien ballistische raketten heeft afgevuurd op doelen in Irak”. De basis in de westelijke provincie Anbar wordt gebruikt door Amerikaanse en Irakese troepen. Bij het Iraanse raketvuur op Amerikaanse doelen in Irak zijn geen gewonden gevallen, meldt een woordvoerder van de Amerikaanse regering aan Amerikaanse media. Ook is er niets bekend over verdere schade.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Irak, Iran, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Amerikaanse doelen in Irak getroffen door raketten uit Iran

 1. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1721436363/donald-trump-na-aanval-iran-so-far-so-good

  Donald Trump na aanval Iran: so far, so good

  WASHINGTON – De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij later woensdag bekendmaakt of en welke stappen zijn land neemt tegen de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Trump zei dat nadat hij op het Witte Huis overleg had met de minister van Defensie, Mark Esper en Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken.

  Op Twitter schreef Trump: “Alles is goed! Raketten gelanceerd vanuit Iran op twee militaire bases in Irak. We nemen nu de schade op. We hebben veruit het sterkste en best uitgeruste leger ter wereld. Ik zal morgenochtend een verklaring afleggen.”

  Like

 2. Nemesis zegt:

  De Boeing 737 die zogenaamd verongelukt is met 180 mensen, is afgeschoten boven Iran, door Iran.

  Like

 3. Horatius zegt:

  Nu is Donald Trump weer aan zet en vervolgens weer Iran, enz. enz.

  Dat Iran wel moest reageren na de eliminatie van Soleimani moge overduidelijk zijn maar de kans op een escalatie is momenteel zeer groot want nu Irak verlaten op verzoek van haar regering zou een overhaaste vlucht zijn met de staart tussen de benen.
  En dit past uiteraard niet binnen het beeld van de tot dusver gevoerde (twitter)politiek van Trump.

  Dus die 52 doelen, waaronder ook wat cultureel erfgoed komen zeer binnenkort in het vizier van de niet geringe Amerikaanse strijdmacht in de regio waaronder vliegdekschepen en onderzeeboten. En als ook Israël betrokken raakt bij dit conflict dan is de grootschalige escalatie een feit.

  En wat is de voorspelbare reactie van de EU?
  Die roept op tot kalmte, de-escalatie en staat vervolgens klaar om eventuele vluchtelingenstromen op humane gronden liefderijk op te vangen en dan kijkt men niet op een paar miljoen meer of minder.

  De zwarte piet wordt vervolgens toegeschoven richting Donald Trump en wie bedenkingen heeft tegen een nieuwe invasie van militante moslims richting West-Europa wordt weggezet als zijnde populisten en racisten.

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Machtsspel van Iran. Zou me niets verbazen als ze express informatie lieten vallen zodat ze toch hun macht kunnen laten zien zonder het risico van Trumps tegenaanval.

  Trump snapt volgens mij de instelling van Islamieten beter dan de rest van de Westerse Politici. Je moet dat volk kei en keihard aanpakken. Dat is de enige taal, die ze verstaan.
  Alleen al die enorme massa emotionele huilende mensen vanwege die Iraanse generaal zegt al veel over dat volk. Brrrr diversiteit is ver heel ver te zoeken bij Islamieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s