Onderzoek onthult: Merkel´s stoppen met kernenergie kost $ 12,3 miljard – per jaar!

Screenshot_1

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

De CDU is de hoofdverantwoordelijke voor deze politieke catastrofe!

In het jaar 2011 besloot de door de CDU aangevoerde Duitse regering,  na de schade aan een verouderde kernreactor in het Japanse Fukushima, om de uiterst moderne Duitse kerncentrales stapsgewijs tot 2022 uit te schakelen. Achter deze beslissing zaten vooral macht-tactische overwegingen:

PI News (2)

Bondskanselier Angela Merkel wilde de zich aftekenende verkiezingsoverwinning van de Groenen in de deelstaat Baden-Württemberg onder haar populaire topkandidaat Winfried Kretschmann op het laatste moment verijdelen door met het stoppen van kernenergie zogezegd onmiddellijk tegemoet te komen aan een fundamentele eis van de ecologische partij.

Maar Merkel´s rit op de populistische golf van angst tegen de kernenergie is zoals bekend faliekant mislukt – en de burgers duur komen te staan! Hoe duur precies, dat onthult nu een nieuw onderzoek uit de VS, gepubliceerd door het gerenommeerde “National Bureau of Economic Research”.

Op basis van een omvattende kosten-baten-analyse komen de schrijvers tot de conclusie dat het Duitse stoppen met kernenergie kosten van meer dan $ 12 miljard veroorzaakt, per jaar!

In de berekening zijn niet alleen de financiële kosten voor de afbouw van de centrales, de veilige opslag van het radioactieve afval en de stijging van de stroomprijzen meegenomen, maar werd ook rekening gehouden met factoren die tot nu toe bewust onder het tapijt werden geschoven.

Zonder het stoppen met kernenergie zou de Duitse energiemix er nu heel anders uitzien, aldus de onderzoekers. Als alle 17 kerncentrales, die in 2011 in de Bondsrepubliek voorhanden waren, gewoon door zouden zijn blijven draaien, dan zou men veel minder fossiele brandstoffen voor het opwekken van stroom hebben hoeven gebruiken. Het onderzoek becijfert de weggevallen productiebijdrage van de kernenergie op twee tot drie miljoen Megawatt. Alleen al het gebruik van steenkool is een derde deel groter dan dat dit met kernenergie noodzakelijk geweest zou zijn.

Dat heeft gevolgen. Niet alleen voor de productiekosten, die met $ 1,6 miljard per jaar gestegen zijn en de groothandelsprijs voor stroom met 3,9% duurder hebben gemaakt, maar ook voor de gezondheid van de mensen.

Want omdat het vooral kolen en gas zijn die de kernenergie vervangen, is de uitstoot van zwaveldioxide, stikstof en fijnstof in het land duidelijk toegenomen. Dientengevolge kwam het tot meer dan 1100 extra doden per jaar. Bovendien is het aantal ziektes op grond van de verhoogde uitstoot van deze schadelijke gassen aanzienlijk toegenomen. In totaal leiden de hogere sterfte- en ziektecijfers als gevolg van het stoppen met kernenergie tot kosten van bijna $ 9 miljard jaarlijks.

En dat is nog niet eens de hele waarheid. Want de winning van kolen eist verhoudingsgewijs veel slachtoffers onder de mijnwerkers, zodat deze vorm van opwekken van energie het hoogste sterftecijfer heeft. Aan de andere kant van de scala is overigens de kernenergie te vinden. En het beroep van plaatser van zonnepanelen, zeg maar dakdekker, is het op één na gevaarlijkste in Duitsland – na de steigerbouwer en voor de mijnwerker.

Ook vanuit de optiek van de apologeten van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering ontpopt zich het stoppen met kernenergie als een fatale politieke foute beslissing. Want het stilleggen van steeds meer kerncentrales heeft inmiddels tussen 2011 en 2017 een extra kooldioxide-uitstoot van 36,3 miljoen ton veroorzaakt. Dat is 13% meer dan met kernenergie geproduceerd zou zijn. Als je de daaruit voortkomende klimaatkosten berekent met € 50,- per ton, dan is dat een financiële schade van nog eens $ 1,8 miljard per jaar, aldus de wetenschappers.

In totaal heeft het stoppen met kernenergie Duitsland in de onderzoeksperiode 2011 tot 2017 dus $ 12,3 miljard gekost, en wel per jaar!

Met haar beslissing om af te zien van het gebruik van kernenergie, heeft de Duitse regering dus exact het verkeerde gedaan. Mochten de door de politiek volmondig gepropageerde klimaatdoelen gehaald worden, zonder de verzorgingszekerheid van de economische standplaats Duitsland te bedreigen en de stroomprijzen voor de verbruikers steeds hoger op te drijven, dan ontkomt men niet aan een Renaissance van de kernenergie. De dure uitbreiding van zon- en windkracht kan het gat niet dichten, want deze energieën zijn weerafhankelijk en staan dus niet rondom de klok in de noodzakelijke hoeveelheid ter beschikking. En economisch efficiënte grote elektriciteitsopslagplaatsen zijn nog steeds niet in zicht. De Het Internationale Energieagentschap IAE waarschuwt dat de industriestaten zonder tegensturen tot 2040 twee derde van hun kernenergiecapaciteiten zullen kwijtraken, wat een extra uitstoot van kooldioxide van vier miljard ton CO2 tot gevolg zou hebben – meer dan het viervoudige van de jaarlijkse Duitse uitstoot.

Hoe een verstandige energiepolitiek er uit kan zien, laat het voorbeeld Zweden zien. Daar maakt een mix van atoomstroom, biomassa, waterkracht, windenergie en fossiele brandstoffen de stroom niet alleen naar verhouding CO2-neutraal, maar ook niet te overtreffen goedkoop. In het Scandinavische land kost een Kilowattuur voor industriële verbruikers maar zes cent, terwijl dat in Duitsland driemaal zoveel is. Voor de productie van deze hoeveelheid stroom worden in Zweden minder dan 50 gram kooldioxide uitgestoten. In Duitsland is dat met 500 gram tienmaal zoveel. De groene en goedkope stroom bewijst in toenemende mate een voordeel voor Zweden te zijn, die ondernemingen uit de hele wereld in het land lokt en zodoende arbeidsplaatsen creëert.

Facebook en Amazon bijvoorbeeld exploiteren grote onderzoekscentra in Zweden. En Europa´s grootste fabriek voor lithium-ionen-cellen en accu´s voor elektrische auto´s dient in het Zweedse Skellefteå te ontstaan.

Ook ander elanden in Europa zoals Frankrijk, België, Tsjechië en Slowakije zetten in op de “schone” kernenergie en willen diens aandeel in de energiemix uitbreiden. Volgens de IAE zijn er wereldwijd in de afgelopen drie jaar 20 nieuwe kerncentrales op het net aangesloten. Op dit moment zijn er 55 in aanbouw, de meeste daarvan in Azië.

Zal het ook in Duitsland tot een Renaissance van de kernenergie en daarmee tot een “stoppen met het stoppen” komen? Daarvoor staan de kansen slecht. Want met uitzondering van de AfD willen alle in de Bondsdag vertegenwoordigde partijen vasthouden aan het besluit van 2011. Mocht het na de volgende parlementsverkiezingen tot een regeringscoalitie tussen de CDU/CSU en de Groenen komen, wat volgens de peilingen al geruime tijd te verwachten is, dan moet de hoop op een terugkeer naar de energiepolitieke rede definitief begraven worden. Want het stoppen met kernenergie was een centrale oprichting-eis van de Groenen, die tot op de dag van vandaag tot het ideologische zelf-begrip van de ecologische partij behoort. Dit standpunt kunnen de Groenen niet laten vallen zonder grote delen van de eigen basis nijdig te maken en zodoende massaal stemverlies te riskeren.

Dat betekent dus: de dwaalweg energietransitie wordt in de toekomst geforceerd voortgezet, ten koste van de industriestandplaats Duitsland en ten koste van verbruikers en belastingbetalers!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, Groenen, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Onderzoek onthult: Merkel´s stoppen met kernenergie kost $ 12,3 miljard – per jaar!

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het is beschamend dat Duitsland zich laat ringeloren door een hysterische domineesdochter die lijdt aan cognitieve dissonantie, zij dient afgevoerd te worden in een vestje zonder mouwen.

  Geliked door 2 people

 2. vangie1206j zegt:

  Regeren is vooruit zien alleen niet in DUITSLAND met zijn links groene dwazen drammers.
  De grootste économie van Europa wordt de nek omgedraaid.
  En de belasting betaler is de huilende derde want die krijgt de rekening gepresenteerd.
  En de industrie zal regelmatig uitvallen wegens een te kort aan energie (elektriciteit).
  Goed gedaan DDR STASI Angela Merkel.

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  nou moet ik mededelen dat ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  FRAU ADOLFA ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  AL ENIGE DAGEN MET MIJN OOM VLADIMIR HEEFT DOORGEBRACHT ,,,
  EN ER VOOR PAKWEG 50 JAAR gazzzzzzzprom gazzzzzzzzzzz
  is besteld
  oooh en betaald whahahahahahahaa

  goh wat fijn , als je babouska 30 jaar voor de KGB heeft gewerkt ,

  JE HOORT NOG EENS WAT , WHAHAHAHAHAHAA

  DE NEDERLANDER GAAT AAN DE WARMTEPOMP TOCH WHAHAHAHAHAHA
  al enig iedee ???,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  hoe uw electriciteits rekening er uit gaat zien whahahahaha

  AAN DE GEEUWHONGER GAAT U ,,,,,,

  STEM OP DE LANDVERRADERS HOOR ,

  PUTIN DID IT, ?? JA MET GAZZZZZ WEL JA WHAHAHAHAHA

  HET ECHTE GOUD KLOTST TEGEN DE MUREN

  RUSSIA ???,,,,,,,, STAATSSCHULD 0 IK HERHAAL 0

  USA 1700 TRILJARD ,WHAHAHAHAHAHAAH

  LACHEN HE, OM DIE OUWE KGB AGENT , DAAR !!

  OOM VLADI – GAZZZZZBOB.

  Geliked door 4 people

 4. M. zegt:

  Ze hebben daar hele knappe koppen zitten inde reken kamer die uiteraard van te voren ook wel wisten dat het erg veel geld ging kosten.
  Maar dat geeft niet als je jezelf wilt legitimeren om met geweld in te grijpen tegen het ongewapende volk moet je ze eerst tot armoede en waanzin drijven met open grenzen.

  Geliked door 2 people

 5. Hein zegt:

  12 miljard per jaar klinkt alsof het heel erg is maar dat betekend met 80 miljoen inwoners een bedrag van € 150 per jaar per persoon. Dat klinkt al veel minder dramatisch. Als je de berichten over de stijging van de energierekening ziet lijkt die 12 mrd pj nog veel te laag ingeschat. Maar dat neemt niet weg dat het natuurlijk grote waanzin was. Kernenergie is de enige energiebron die honderden jaren beschikbaar is.

  Like

  • bobzelf zegt:

   JA , DAT VONDEN ZE IN UKRAINE OOK , ,,,,,,,

   KOM EENS IN TSERNOBYL KIJKEN NU ,,,,,

   ZO’N 34 JAAR LATER

   TREK EENS EEN APPELTJE VAN DE BOOM

   HONDERDEN JAREN BESCHIKBAAR,
   JAMMER DAT ZE GEEN OPLOSSIN G HEBBEN VOOR ALS HET MISGAAT
   EN WAAR JE DE TERING ZOOI DAN LAAT

   VRAAG EVEN IN JAPAN , HOE GEWELDIG HET IS, DIE LICHTGEVENDE VISSEN

   OME BOB

   Geliked door 3 people

   • koosv8 zegt:

    Alsof elke centrale eindigt als Tsjernobyl

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    In Japan zijn door de kerncentrale geen doden gevallen, die vielen door de aardbeving en de daarop volgende tsunami.

    Like

   • bobzelf zegt:

    nee hoor Koos
    geen iedee waar je leeft hoor ????????? ,,,,,,,,,,,,,
    onder welke natte straattegel ????
    maar bij DOEL ,DAT IS HEMELSBREED EEN 55 KM VAN ROTTERDAM
    ZIJN AL REGELMATIG , KERNCENTRALES STILGELEGD
    VANWEGE SCHEUREN
    IK HER HAAL !!!!!!!!!!!!!!!!!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,WEGENS SCHEUREN
    dus met een beetje wind als het mis gaat
    is de radioactiviteit binnen 30 / 45 minuten bij je !!

    FIJN HE, MAAR JA , KAN GEEN KWAAD TOCH
    BENT U NOU COMPLEET VAN DE POT AF GERUKT , ??????
    of ben je echt zo dom ???
    NATUURLIJK IS HET SCHONE ZEG MAAR BRANDSTOF
    MAAR ALS JE IETS CREEERT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    MAAR ALS HET MIS GAAT , JE NIET WEET HOE JE HET OP KUNT LOSSEN

    BEN JE DUS GOED BEZIG ,

    EN NIEMAND IN DE HELE WERELD HEEFT “”DE OPLOSSING

    ER IS NU NET MET GELD VAN DE REST VAN DE WERELD ,,,,,

    WEER EEN NIEUWE LAAG OVER “”” HET OUDE ONGELUKKIE “”
    HEEN GEGOOID VANWEGE DE HEERLIJKE STRALING ,,,,

    OMDAT HET ALLEMAAL ZO GEWELDIG WAS, EN LEEK, WHAHAHAHA

    wij hebben 35 jaar na “””HET ONGELUKKIE “”” ,,,,,,,,,,,,,,
    DAAR RONDGELOPEN UITERAARD MET EEN PAK AAN ,,,,,,,,,,,
    OME BOB IS NIET GEK ,,,,,,,,,,,,,,,,,

    EN DAT ZIT JE ‘S AVONDS OP HET TOILET, EN KAN JE HET LICHT
    GEWOON UITDOEN, , EN TOCH DE KRANT LEZEN ,,,,,,,,,,,,
    WANT ZOVEEL LICHT GEVEN JE SCHOENEN ,,,,,

    NOG MEER DOMME VRAGEN ???

    JE ROEPT MAAR HOOR ,,,,,,,,,, WHAHAHAHA

    GENIALE DOMBO

    VRAAG EVEN HOE HET IN JAPAN GAAT, EN TOT HOEVER DE VISVANGST IN DE OCEAAN VERNIETIGD IS !!!
    EN HOE HOOG DE STRALING ER IS, EN ZE NIET WETEN WAT ZE MOETEN DOEN KIJK ALS JE ER NIKS MEER OVERHOORT , WIL DAT NIET ZEGGEN , DAT HET GEEN PROBLEEM MEER IS
    DOODZWIJGEN IS OOK EEN TRUC SNAPPU ???
    ZEKER IN ONZE GEWELDIGE VERZIEKTE WERELD
    IK DENK HET NIET WHAHAHAHAHAHA

    DAT WAREN ER BIJ ELKAAR MAAR 2 , GRAPJAS

    NUCLIAIRBOBBIE

    p.s. beste tyl , er lopen nu een generatie later hier in Ukraine / kiev en omstreken pakweg 80 km van “”het ongelukkie “”
    nu vele kinderen VAN 18 /20 met lympklierkanker rond ,!!!!!!
    GOHHH GEK HE, MET DIE GEWELDIGE RADIATION
    Nee er zijn geen doden gevallen in japan door de kerncentrale nou
    35 jaar
    NA TSERNOBYL IN UKRAINE NOG STEEDS WEL HOOR ,,,

    MAAR BLIJF GEWOON ONTKENNEN , DOET RUTTE OOK
    EN HET WERKT

    GROETJES

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 13 januari 2020 om 11:05

    Kernenergie is heel, héél griezelig.
    En zéker geen oplossing.
    Als er een ramp met een kerncentrale gebeurt, hoop ik er heel dichtbij te staan, zodat ik meteen verdamp.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Tijl Uylenspiegel 13 januari 2020 om 00:33

    In Japan zijn door de kerncentrale geen doden gevallen, die vielen door de aardbeving en de daarop volgende tsunami.

    Natuurrampen horen erbij. Daar doe je niets tegen.
    Het is dan wel zo veilig als er geen kerncentrales in de buurt staan.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Kernramp_van_Fukushima

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    JA LIEVE TISTOCHWAT
    IK BEGRIJP DAT DE MENSHEID ZOEKENDE IS ,,,,
    NAAR WAT ??,,,,,,,
    GEEN IDEE ,,,,,,,,,,,,,
    HULLIE OOK NIET HOOR ,,,,,,,,,,
    DUS HET GAAT MIS 2 X ,,,,,,,,,,,,
    DAARVOOR OOK EEN KEER IN FRANKRIJK !!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ALLEMAAL AL VERGETEN ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    EN ALS HET DAN MIS GAAT ??,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    DAN ROEP JE SORRY ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    EN WIE IS DE LUL ??,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    HET KLOOTJESVOLK , NATUURLIJK ,,,,,,,,,,
    WAAR GAAN WE HEEN DAN ,,,,,, NA HET “” ONGELUKKIE “” IN DOEL ???
    TOEVALLIG WHAHAHA ,, WEER ZUIDWESTEN WIND ,,,,,,,,,,
    LEES EVEN BIJ TSJERNOBYL , WAAR ZE DE STRALING ONTDEKTEN
    HOEVEEL KM’S VERDER !!!! WHAHAHAHA
    DUS 17 MILJOEN INWONERS, NOU DE ILLIGALEN VERTELLEN WE NIKS NATUURLIJK WHAHA
    DE TURKEN ,, NEGERS EN MOCRO’S MET YASSAR VOOROP
    ROEPEN WE UIT TOT GRAFTAK VAN HET RIFGEBERGTE
    EN U KOMT ALLEMAAL MET EEN TERING GANG NAAR OME BOB
    IN ATHENE ,,,,,,,,
    of loop effe bij koos langs ,whahaha
    die vindt het allemaal wel meevallen whahahaha

    kerncentrales Uw veilige doodvonnis ,

    kus en huggie

    TSERNOBYL BOBBIE

    Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   OM HET ONGEVAARLIJKE KERNENERGIE VRAAGSTUK EVEN
   AF TE MAKEN :,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   DE RUIMTE ROND HET ONGELUKKIE , DAT WEL MEEVIEL TOCH “” ???

   IS VOLGENS DE DESKUNDIGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   VOOR 20.000 JAAR ONBEWOONBAAR ,,

   GAAT U NU MISSCHIEN IETS ANDERS NAAR DOEL KIJKEN

   MET WAT SCHEURTJES ,

   WELTERUSTEN R.I.P.

   VLADIBOB

   Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 13 januari 2020 om 18:31

    OMG, wat ben ik het met u eens, heer Vladidbob.
    Kernsplijting, de rillingen lopen over mijn rug.

    Het is nog vele malen riskanter dan een peuter laten spelen met een doosje lucifers midden in een kurkdroge hooiberg.

    Ik ben mijn leven lang al doodsbang voor kerncentrales en atoombommen.
    En dan bagatelliseren velen het gevaar van radioactief afval…

    We hadden ooit zo’n mooie planeet.

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    lieve tistochwat

    die slopende kernreactor problemen, zijn het gevaarlijkst ,,,,,,,,,,

    DE ATOOMBOMMEN ???

    nou aangezien , de nederlandse regering ooit een kruisje heeft gezet ,,,,,,,
    dat er bij Volkel wat , rotjes, en usa voetzoekers zijn geplaatst ,,,,,,,,

    KON GEEN KWAAD TOCH ,
    DAAR IN DAT MOOIE HEIDEGEBIED IN OOST BRABANT ,,,,,
    EN JE ZIET ER NIKS VAN ,,,
    ALS JE LANGS RIJDT, ,,,,,,
    WHAHAHAHAHA

    alleen mocht oom vladimirich DAT NIET WETEN NATUURLIJK ,,,,

    hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken

    de bommen USA ,,,,,, en die russische bom / nucliaire raket die
    in Volkel naar binnen pleurt
    tot op de mm nauwkeurig ,,,

    houdt gewoon in dat u samen met uw geliefde naar buiten loopt
    met een biertje, colaatje, glasie wijf

    effe knuffelt , en wacht even op de flits .

    daarna is het over,

    MAkKIE TOCH , JAA WANT ,,,,,,,,,,
    , ALS JE GODVERDOMME ZO AFSCHUWELIJK DOM
    BENT OM DIE DINGEN HIER NEER TE ZETTEN ,
    VANWEGE DE RUSSISCHE ????????????????????????????? DREIGING ,,,,

    die kut dingen staan hier om de russen bezig te houden zodat de USA
    niet gelijk getroffen wordt ,,,,,,,,,,

    maar kus en hug hoor ,

    mijn oom en de russen zijn niet bang om te sterven voor hun land ,,,,,,,

    DAN WEL , ALS ZE 1 SECONDE DE INDRUK kRIJGEN, DAT ZE NIET GAAN WINNEN ,,,,

    wordt de volgende oorlog over 30.000 jaar uitgevochten met stokken en stenen
    en een berenjas aan

    dus huggggggggggggggggggggggg

    ome bobzelf

    Geliked door 2 people

 6. Alex zegt:

  Bij de kosten van kerncentrales worden nooit de verwerking en opslag van het radioactieve afval mee-begroot omdat deze kosten niet te overzien zijn. Het komt voor rekening van latere generaties

  Like

 7. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/faal-update-van-facebook-laat-zien-dat-greta-thunberg-niet-haar-eigen-berichten-schrijft/

  Faal! Update van Facebook laat zien dat Greta Thunberg niet haar eigen berichten schrijft

  Onze geliefde Greta Thunberg blijkt niet haar eigen berichten te schrijven. Voor critici geen grote schok, iedereen die een beetje kritisch kijkt naar haar ziet dat ze niks anders is dan een speelpop van een ijzersterk lobbyteam. Van het weekend had Facebook een update, en door de update was te zien wie de beheerders zijn van Facebook pagina’s en zo werd Greta Thunberg dus ‘exposed’!

  De meeste berichten zijn naar alle waarschijnlijkheid geschreven door de vader van Greta Thunberg, Svante Thunberg, en een klimaatactivist uit India, Adarsh Prathap. Op zich geen grote schok dat ze andere mensen haar berichten laat schrijven

  https://external-preview.redd.it/wSpP_0Nv1BqzsXiPtelDOcYQafvDEpXx8EFWuPlDD5A.jpg?auto=webp&s=b02cb6cb4ccbb1cd64b6cb1d03bb779ad62b036d

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Lucky 13 januari 2020 om 12:34

  Dat was voor iemand die een béétje kon nadenken allang duidelijk.
  Het mormeltje komt net uit het ei en kan nooit zoveel ‘levenswijsheid’ bezitten.
  Acteren, dát is wat ze kan.
  Of beter gezegd: ze kan kunstjes leren.

  Like

 9. Marc zegt:

  Deze rekening zal Frankrijk ooit 30 keer meer moeten betalen als dit land ooit stopt met kernenergie. Kernenergie is niet goedkoop, maar peperduur.

  Like

 10. Blaffertje zegt:

  Thorium.
  Gesmolten zout watercentrale.
  Kan nooit een meltdown krijgen en je hebt oneindig energie.
  https://www.eoswetenschap.eu/natuurwetenschappen/thoriumcentrale-laat-op-zich-wachten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s