Wie zwijgt stemt toe

Screenshot_1

(Door: Wim van Schaik)

Het was weer eens raak. Een foute linkse ‘grap’. Lachen joh! Jinek lag letterlijk dubbel. Het publiek sloeg gelijk aan en ging los met luid applaus. En om de deugtafel werd mee geschaterd. En dat alles werd aangezien door een wat meesmuilende minister en vicepremier Carola Schouten (foto). Ze zat erbij en zag dat het goed was. Tenminste, ze liet het gebeuren.

De minister heeft inmiddels hierover een briefje van Jan Dijkgraaf ontvangen. Terecht. Maar één aspect blijft toch knagen. Politici van de ChristenUnie, de partij van deze minister, koketteren graag met hun gristen-zijn. Vooral fractieleider Seegers heeft er een handje van. Die laat geen gelegenheid voorbij gaan om te ‘getuigen’ om zo het verschil te maken. Je moet wat doen om je achterban te behagen. Intussen staat de ChristenUnie toe dat D66 de laatste in het christendom gewortelde waarden sloopt. Maar vooruit, Seegers is in zijn eerste meloen niet gestikt…

En kijk – daar wil ik vooral de vinger bij leggen – net nu Carola Schouten de kans krijgt om te laten zien dat de CU niet alleen van de grote woorden en het betuttelen is, laat ze jammerlijk verstek gaan. Haar zwijgen aan die tafel bij Jinek spreekt boekdelen. Het laat zien dat deze boerendochter, die het tot minister van Landbouw schopte, geen enkele statuur heeft. Ze zit erbij als een brugklasser in een VO-klas die zelf nooit zal keten, het ook niet goed vindt, maar er niets van durft te zeggen. Van een schoolmeisje te begrijpen, maar van een minister… Een minister nog wel van een partij die graag mag spreken over rechtvaardigheid en eerlijkheid en naastenliefde…

Het is ook strategisch heel zwak. Carola heeft er tot nu toe weinig van gebakken. De pulsvissers zijn verraden aan de EU voor een schijnsuccesje. Hoe moet je het anders noemen als alleen maar bereikt is dat de helft van die vissers nog een twee jaar door mag… Uitstel van executie heet dat. Ook bij de boeren heeft zij veel goodwill verspeeld met haar gebrek aan daadkracht na haar stoere taal op het Malieveld, waar ze op van de zenuwen en met angst in de ogen de boeren toesprak.

En net nu ze een uitgelezen kans had om te laten zien dat ze lef heeft, bleef het stil. Ze zat er bij en ze keek er naar hoe Herman Koch aan die tafel een democratisch gekozen politicus demoniseerde door hem een situatie van doodsgevaar toe te wensen. Ze liet het gewoon gebeuren. Dom, want ze zou enorm aan gezag gewonnen hebben als ze die schijnheilige, linkse zelfgenoegzaamheid had doorgeprikt. Als ze afstand had genomen van die valse morele superioriteit die anderen het recht op een eigen mening ontneemt. Ja, de ander ziet als minderwaardig mens die het niet verdient te leven.

Maar nee, ze nam het niet op voor de vrijheid van het debat en nog minder voor Baudet. Uitgerekend deze dame van de partij die het voor de hele wereld opneemt, en het bij monde van de grote roerganger Seegers graag over eerlijk, rechtvaardig en opkomen voor heeft, liet verstek gaan. Ik vraag me dan af hoe dat komt. Herkende ze het kwaad en de kwaadaardigheid niet? Dat zou heel kwalijk zijn. Zelfs incompetent, want het is lang niet de eerste keer dat er bij gebrek aan argumenten met haat en geweld geflirt wordt. Of, als ze wel merkte dat er een lijn werd overschreden, waarom greep ze dan niet in? Ze zal het toch niet stilletjes met Koch eens zijn geweest?

Er is nog hoop. In een interview voor Volkskrant Magazine zei Schouten: “Ik ben uiteindelijk de strengste criticus voor mezelf. Mensen hoeven mij meestal niet te vertellen dat ik iets verkeerd heb gedaan, dat heb ik dan zelf al twintig keer bedacht. Als ik een fout maak kan ik mezelf echt geselen. Ik ben genadeloos voor mezelf.”  Fijn die zelfreflectie. Misschien heeft Schouten dus al lang goed in de spiegel gekeken en neemt ze alsnog ferm afstand van die walgelijk scène. Gek dat ik daar niet zo zeker van ben.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, ChristenUnie, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Wie zwijgt stemt toe

 1. Cathja zegt:

  Ik heb het fragment waar het om gaat (dus niet het hele programma!) gezien. Het was een schaamteloze vertoning!
  Jinek lag letterlijk dubbel van het lachen….
  Hopelijk dalen de kijkcijfers voor haar programma nu nog veel harder.

  Like

 2. Wolverine zegt:

  De strengste criticus voor haarzelf? Dan ben in de overtuiging dat je zelf gelijk hebt, en luister je niet meer naar een ander. Omdat je het zelf altijd al invult.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Ik denk dat het wederzijds is die doodswensingen. Ik zou niet graag mensen de kost willen geven die denken kwam er maar een bom op het torentje als net het voltallige kabinet er zit. Echter men denkt het of tikt het in een besloten setting. Om dit soort verwensingen op de buis te produceren en er met een groep om heen nog ontzettend om te lachen is van een bijzonder laag niveau. Er zijn altijd onstabiele mensen, die het letterlijk gaan opvatten en er daden van maken. Men neemt geen enkele verantwoordelijkheid in deze. En dat zegt heel veel over de mensen, die daar bij Jinek aan de tafel zaten. Laatst zat er 1 een preek te houden dat mensen die weigeren om donor te worden na de dood een schandalig mens zou zijn. Het is die vent van de EO, die met dat stomme oorbelletje. Weet de naam niet meer, want niet interessant met wat ie aan morele preken heeft. Kun je nagaan wat een veroordelingen daar op de buis. Ik ben dan een zeer schandalig mens, want ik wil geen donor zijn. Wel stel ik mijn lichaam beschikbaar voor de wetenschap. Achterlijke debiel van een EOer leer eens die stomme bek van je te houden en niet zo snel te oordelen met je achterlijke preken. Niemand die die vent in laat binden daar aan die tafel. Stelletje zoutzakken bij elkaar.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  De tv media zijn de nuttige idioten van links !!

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Het feit dat ze al zegt mensen hoeven mij niet te vertellen als ik iets verkeerds heb gedaan. Dat heb ik zelf al twintig keer bedacht. Dat is al voldoende voor mij om te weten: deze vrouw is heeft blinde vlekken en die ontkent ze. Iedereen heeft blinde vlekken. Niemand uitgezonden Helemaal niemand. Beter te verwachten van mensen dat je graag hoort als je iets fouts hebt gedaan. Dan kun je dat overdenken en dan besluiten ik doe er wat mee of niet. Het zegt heel heel veel over deze dame. Een lege zelfvoldane huls

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Carola Schouten had op moeten staan en de studio verlaten ! Dat had dan een flinke draai om de oren geweest van het linkse tuig wat bij haar aan tafel zat !! Maar ja lafheid vierde weer hoogtij !

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Verontwaardiging is alleen op zijn plaat als de speker lid is van de verkeerde partij. Had iemand van de PVV of het Forum zich zo uitgesproken dan waren de rapen gaar en lagen de voorbedrukte aangifte formulieren al klaar op de balie van de nog maar weinig overgebleven Nederlandse politie bureau’s.

  Like

 8. vangie1206j zegt:

  Dom wicht wegens gebrek aan gewicht komen boven drijven.
  En met deze dame ziet men gelijk de waarde van het Christen zijn.
  1 grote bende huichelaars.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ik denk dat de intenties van Carola Schouten wel goed zijn maar zij had bij haar aanstelling natuurlijk ook niet kunnen voorzien dat ze in dergelijk zwaar weer zou komen.
  Als een donderslag bij heldere hemel kwam de idioterie rond de stikstof op gang.
  Het mooiste is nog dat de oorspronkelijke gangmakers erachter in eerste instantie toegaven dat deze route per ongeluk op hun weg kwam. Er was een actiegroep die al jaren tegen een nieuw stuk snelweg aan het procederen was, zonder enig succes overigens, totdat een van de bestuursleden min of meer per ongeluk op het idee van de stikstof kwam.
  En zie, de rechter ging daarin mee tot ieders verrassing (ook van de actiegroep zelf).
  En dat opende plotseling nieuwe vergezichten voor de milieu fanatici.
  En ziedaar; een hot item was geboren !
  En zoals te doen gebruikelijk in de politiek van Rutte werd er niet geregeerd maar gereageerd, van enige visie binnen zijn Kabinet is geen sprake en dus geven ze de regie uit handen.
  Dat ze bloednerveus was bij de demonstratie op het Malieveld laat zich raden, ga maar eens duizenden getergde boeren uitleggen dat je er niet aan ontkomt om maatregelen te treffen.
  Het is op zich al een schande dat een splinterpartijtje nodig was om een regeringscoalitie mogelijk te maken, dat ze dan als kers op de taart ook nog eens een ministerspost krijgen was al helemaal een meevaller.
  Maar gaandeweg kwamen ze erachter dat ze gedoemd waren een beleid uit te voeren dat anderen bedacht hadden.
  De ministerspost teruggeven ? Tja dan is het maar zeer de vraag of ze bij volgende verkiezingen überhaupt de kiesdrempel nog wel zouden halen.
  En dus rommelt men maar een beetje aan, ze hoeven niet bang te zijn uit de toon te vallen want het voltallige Kabinet doet niet anders.
  Waar het op neerkomt is dat politiek Den Haag niet weet wat ze nu met dat hele stikstofverhaal aan moeten, ze laten zich in een hoek drijven door de milieufanaten en durven niet te zeggen; “Je gaat maar op het dak zitten met je idiote stikstof wij lappen het aan onze laars”.
  En zoals altijd bij aarzelend of afwachtend beleid wordt hen de regie uit handen genomen, Gouden Tijden dus voor GroenLinks.

  Geliked door 1 persoon

 10. In een kabinet waar de leugen de norm is, vercorrumpeer je vanzelf, dan helpt met Den Bijbel voor de spiegel staan niet. Want je bent je morele kompas kwijt. Resteert meloenen slikken, je principes verloochenen. Op de zondagsschool leerde ik het op Golgotha op een zwarte donderdag ook de norm was. Als de boerin de passie preekt, pas dan op je kippen. M’n grootvader leerde ‘vertrouw op vorst nog vrind, want ze draaien als de wind’.
  Ik ken derhalve mijn pappenheimers.

  Like

 11. Jo zegt:

  Cornelia Johanna Schouten is een omhooggevallen nitwit !!!
  Voorbeeld: `Onze baas is zo’n hoogopgeleide nitwit die nog nooit een stuk gereedschap in zijn handen heeft gehad.`

  Like

 12. Ruben zegt:

  Ik heb fragment gehoord bij Mensen.
  Inderdaad schandelijk van die Koch, Engnek en Schouten.
  Van Engnek kun je alles verwachten, maar van Schouten had je toch iets anders gehoopt.
  Maar ja, van CU, die club christenverloochenaars. Dat zegt al genoeg.
  Die Seegers is een vrijmetselaar.
  Van Schouten weet ik het niet, maar goed dat zo op tv was.
  Misschien gaan de ogen van een paar CU stemmers eens open.

  Like

 13. Trucker zegt:

  Ik zal het mezelf heel gemakkelijk maken door niet te veel energie te verspelen aan de ratten die de politiek beheersen.
  Het gemakkelijkste voor een laf sujet (de eu HQ brussel marionetten in de niks meer soevereine staten zijn dit van de eerste tot de laatste) is mee heulen met de grootste groep (net als de hyena’s of (de) islamieten (invaders) in groep hoewel hier beter past –>roedel<–
  Die Schouten(k*t) was bang om haar eigen mening te ventileren aan die tafel bij die roedel ratten (wil wel eens duiden dat ik dat Jinek WIJF helemaal niet mooi of lekker vind, als ik die stem hoor van die AKELIGE flapfrol is er geen goesting voor wat dan ook met zo'n wicht.
  Maar ik weet uit ervaring dat velen geilen op zo'n viswijf en al helemaal als ze macht heeft om iemand te "lanceren" in het smerige deugmensen kringetje waarin zij en haar mede ratten zich bewegen.
  ONDER STENEN tussen de pissebedden en al die soorten die het daglicht schuwen maar, in tegenstelling tot ratten als die deugmensen en hyena's, een functie vervullen : afval opruimen.
  Jinek en co en dat Schoutengedoe maken rommel dus de kring zal rond zijn peins ik.

  Like

 14. Harry zegt:

  “ Als ik een fout maak kan ik mezelf echt geselen “ .
  Nou , ze mag zich geselen met prikkeldraad . Doe maar !
  Ze is van boeren kom-af en het zou me niet verbazen als haar ouders varkensfokkers zijn .
  Ze draagt de genen nog in zich !
  Kijk maar eens naar die mond .
  Nét een varken .
  Zoals al die cu-ers , waardeloos volk !
  Links én christelijk , de ergste combinatie .

  Like

 15. Rapunzel zegt:

  Dat wandelende stuk Chimpansee tandvlees is nu 43 en je kunt wel zien dat ze weinig geleden en nog minder geleerd heeft.
  Mevroi is alleenstaande moeder en wordt alleen daarom al een stoel in de hemel toebedeeld door die doorgedraaide plastic nepchristenen van de CU.
  Op haar 23-ste liet ze zich met jong schoppen door een Israëliër, ik denk het opperhoofd van het lege dozen hok in de kibboets of zo.
  Vervolgens is ze teruggekeerd naar Nederland en sindsdien zorgen wij met zijn allen dat die twee nikt tekort komen dan dankbaarheid. Meneer de zaaddonor bleef in Israël, de slimmerik! Nooit meer iets van vernomen!

  Maar goed, dan ben je dus alleenstaande moeder, van één zoon, met een salaris wat je niet eens op krijgt al koop je 24/7 oppas, een au-pair, een meisje voor halve dag, een butler, een tuinman en chauffeur om je te helpen.
  Daar hebben ze dan bij die CU imbecielenclub bewondering voor, echt waar, ik verzin het niet.
  En dan komt het mooiste, toen werd ze door die mafklappers gekozen om minister jeugd en gezinszaken te worden.
  Terwijl ze er zelf één grote kolerezooi van gemaakt heeft.

  Niet verwonderlijk dat alles nu weer grondig verziekt wordt door deze tuthola van de invalidenstijn. In een normaal land wordt zo’n simpele ziel hooguit de baas van het inleverpunt voor de stomerij.
  Hier kan zo’n volslagen nitwit ongehinderd door enige kennis van zaken onze boeren en vissers kapotslopen.

  Afstand nemen van de uitspraak van Koch gaat ze ook niet doen, het is nu eenmaal een laffe tak.

  Maar hopen dat de kijkcijfers van booby Jinek instorten. Gatverdamme. Die bimbo kan he-le-maal niks en dan maar dom lachen als Koch zijn kut “grap” maakt. Die triomfantelijke postzegel ook hé, van Koch, als hij na zijn *ahum* dijenkletser rondkijkt met dat domme hoofd, zo trots als een aap met 7 lullen. Huh, yuk bleg!

  Like

 16. Frans Brassens zegt:

  De ‘C’ staat allerwegen voor ‘Corrupt’………

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Tijdens de Franse Revolutie en WO II kon het in Frankrijk en Duitsland al levensgevaarlijk zijn als je al kleine diefstallen pleegde, grappen maakte over de daar heersende systemen, of als je hoogverraad pleegde .
  De twee gevreesde bloedrechters Antoine-Quentin Fouquier-Tinville (1745) en Roland Freisler (1893-1945) stuurden je hiervoor al naar de guillotine toe bij dergelijke vergrijpen en thans zal ik een lijst van 20 onbekende Franse en Duitse burgers opnoemen waarvan zij ieder apart er 10 van ter dood veroordeelden bij het Revolutionaire Tribunal en het Volksgerichtshof en dezen later allemaal werden onthoofd onder de guillotine!

  De 10 slachtoffers van Fouquier-Tinville:

  1. Jean Julien, voerman. Ter dood veroordeeld na 12 jaar dwangarbeid toen hij na zijn vrijlating uitriep : “Leve de koning” in 1792.

  2. Jean Baptiste Henry, kleermaker. Ter dood veroordeeld voor het omzagen van een vrijheidsboom in 1793.

  3. Francois Bernard, wijnboer. Ter dood veroordeeld voor het leveren van slechte wijn aan soldaten in 1793.

  4. Genevieve Gouvon, naaister. Ter dood veroordeeld voor samenzweringen tegen de revolutie in 1973.

  5. Henriette Francoise de Marboeuf, weduwe van ci-devant Marquis de Marboeuf. Ter dood veroordeeld omdat zij hoopte op de komst van de Oostenrijkers en de Pruisen en zij trof voorzieningen voor hen in 1794.

  6. Marie Angelique Plaisant, naaister. Ter dood veroordeeld als aristocrate die uitriep: “De natie kan me geen reet schelen!” in 1974.

  7. Magdalene Virolle, kapster. Ter dood veroordeeld voor verduisteringen van vaste rekeningen in 1794.

  8. Jacques de Baume, Nederlandse handelaar. Ter dood veroordeeld voor allerlei samenzweringen en complotten in 1794.

  9. Stephen Thomas Ogie Baulny, kapitein. Ter dood veroordeeld voor het belasten van zijn zoon, een lijfgarde, om te gaan emigreren in 1974.

  10. Bernard Augustin D’Absac, kapitein. Ter dood veroordeeld voor het verraden van Franse steden en schepen aan de vijand in 1794.

  De 10 slachtoffers van Freisler:

  1. Dietrich Tembergen, mijnwerker. Ter dood veroordeeld om via Engelse vluchtschriften een Duitse revolutie in nazi-Duitsland uit te roepen daar er niets te eten was in 1943.

  2. Wilhelm Alich, bedrijfsleider. Ter dood veroordeeld omdat hij wilde dat Adolf Hitler zou aftreden of hem anders persoonlijk wou doodschieten in 1943.

  3. Bernard Firsching, meester-kapper. Ter dood veroordeeld omdat hij zijn zijn klanten defaitisme aanpraatte in zijn kapperszaak en voor het verheerlijken van Russische tanks, de Russische cultuur en Jozef Stalin in 1943.

  4. Georg Jurkowski, postbeambte. Ter dood veroordeeld omdat hij wenste dat het Hitler zoals Mussolini zou vergaan in 1943.

  5. Max Jozef Metzger, priester. Ter dood veroordeeld omdat hij wou dat de Duitse katholieke en evangelische kerken werden verenigd via een beweging die Una Santca heette in 1943.

  6. Johanna Kirchner, SPD-employee. Ter dood veroordeeld omdat zij hulp aanbood aan sommige nazi-slachtoffers en het verspreiden van ophitsende propaganda tegen het nazi-regime in 1944.

  7. Walter Arndt, professor en curator. Ter dood veroordeeld omdat hij vond dat Duitsland schuldig was aan WO II en opriep tot defaitisme in 1944.

  8. Josef Müller, pastoor. Ter dood veroordeeld omdat hij de spot dreef met Hitler door een grap te verkondigen waarin een (op sterven liggende) boer tussen de portretten van Adolf Hitler en Hermann Göring werd gelegd.
  De boer zou daarna hebben uitgeroepen: “Nou sterf ik, net als Jezus Christus, tussen twee misdadigers!” in 1944.

  9. Emma Hölterhoff – Maass, echtgenote van een kraanbestuurder. Ter dood veroordeeld omdat zij wou dat de soldaten van de Wehrmacht hun wapens op het slagveld zouden wegwerpen en voor het beledigen van Hitler in 1944.

  10. Ehrengard Frank-Schultz – Besser, hulpverleenster. Ter dood veroordeeld omdat zij het vreselijk vond dat de aanslag op Hitler door Claus von Stauffenberg op 20 juli 1944 was mislukt en voor het verheerlijken van de samenzweerders en omdat ze liever wou leven onder de Angelsaksische heerschappij in 1944.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s