De ondragelijk lamlendige Nederlander

Screenshot_44

(Door: Wim van Schaik)

De Iraanse top-scheidsrechter Shohreh Bayat (32, foto) droeg tijdens de eerste dagen van het wereldkampioenschap schaken voor vrouwen in Shanghai, losjes en amper zichtbaar, een hoofddoek. Die stijl zinde de Iraanse staatsmedia niet. Een Iraanse hoort een volledig verpakt, nog liever geheel onzichtbaar, hoofd te hebben. De Iraanse schaakbond droeg vervolgens Shohreh op om excuses te maken en als teken van berouw voortaan een degelijke hoofddoek te dragen. Shohreh weigerde en zei de hoofddoek vaarwel. Nu kan ze niet terug naar de proeftuin van de Ayatollahs, omdat ze daar moet vrezen voor haar veiligheid.

Dit bericht op Deutschlandfunk haalde de Nederlandse media niet. Begrijpelijk. Nederland – trouwe vazal van de EU – flirt graag met het Iraanse regime en de media helpen daarbij graag een handje. Een bericht over een dappere vrouw die haar hoofddoek afwerpt, past dus niet in het beeld van Iran dat de media ons liefst voorschotelen. Net zomin als aandacht voor christenen die al eeuwen in Iran wonen, maar nu worden vervolgd en aangezet om het land te verlaten. Liever hebben de media het over de bloemetjes bij de ambassade van Iran vanwege de ‘moord’ door die verschrikkelijke Trump op Soleiman, een Iraanse top-terrorist die zij heel neutraal generaal noemen. Ondertussen reizen onze ‘topvrouwen’ door het Midden-Oosten. Hennis zwaar ingepakt en Kaag gesluierd en onderdanig met de schouders naar voren, diep buigend voor de onderdrukkers. Thuis mogen ze graag spreken over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dat wel.

De media hebben de massa goed bespeeld, want de situatie is nu zo dat die hoofddoek de meeste Nederlanders geen ene moer (meer) interesseert: “Moeten ze toch lekker zelf weten …”  Soms halen ze geheel onterecht de nonnen van vroeger er nog bij of de huisvrouwen uit de jaren vijftig die weleens een hoofddoekje droegen. En dan heb je nog de neuzelaars over respect. Hoezo respect voor een totalitaire, gewelddadige ideologie? Een ideologie die de hoofddoek strategisch inzet. De aanwezigheid ervan in onze straten benadrukt de invloed van de islam: “Wen er maar aan.”

Kalim Siddiqui, bekend van zijn onvoorwaardelijke steun voor de onderdrukkers in Iran, heeft haarfijn uitgelegd hoe belangrijk de hoofddoek voor de islam is. Het komt erop neer dat een vrouw die een hoofddoek draagt de vlag van de islam toont. De draagster van de hoofddoek “laat openlijk en uitdagend zien dat de westerse beschaving onaanvaardbaar voor ons is, dat ze een ziekte is, een pest voor de mensheid, en dat alleen de islam de mens waardigheid kan geven.”

Onbegrijpelijk dat er westerse vrouwen  zijn die uit medeleven met moslima’s een hoofddoek opdoen. Die arme moslima’s zouden in het perfide westen maar gediscrimineerd worden. Maar wie gaat er nu uit solidariteit een hoofddoek dragen, terwijl elders op de wereld vrouwen zonder hoofddoek worden opgepakt door de islamitische politie of met zuur verminkt worden? Hoe inconsequent wil je het hebben? Laten zien dat je tegen discriminatie bent door een discriminerend kledingvoorschrift op te volgen!

De openlijke dhimmi’s krijgen met hun walgelijk statement veel aandacht van de media. Het zijn echter vooral de onverschillige wegkijkers met de kop diep in het zand die ertoe doen. Zij faciliteren de boodschap van  een moslima met hoofddoek, hidjab of de mens verachtende hoofddoek der hoofddoeken die boerka heet. Die boodschap is: Wij zijn hier, wij blijven hier en wij zijn er trots dat we bij het systeem horen dat jullie uiteindelijk zal domineren.

Die onverschilligen verbloemen hun schuldige onwetendheid met de dooddoener “moeten ze toch zelf weten”. Dat lijkt liberaal. Maar er is geen spraken van eigen keus om een hoofddoek of zo’n verschrikkelijke boerka te dragen. (Het zal je moeder maar zijn, die vrouw in die tent.) De islam schrijft de hoofddoek voor. Zogenaamd om vrouwen te beschermen tegen verkrachting.

Er is nog iets. Diezelfde hoofddoek, die er zou zijn om de vrouw te beschermen, zorgt ervoor dat (westerse) vrouwen die geen hoofddoek dragen, beschouwd worden als onfatsoenlijk en min of meer vogelvrij om door ‘goede’ moslims op zijn minst voor hoer uitgescholden te worden. Daar maalt de zogenaamd ruimdenkende Nederlander niet om. Die heeft – en niet alleen voor de hoofddoek – direct zijn nietszeggende argument klaar:

“Moeilijk. Ik vind dat iedereen moet zijn hoe en wie ‘ie wil zijn. Vind dat we begrip moeten hebben al begrijpen we het niet altijd.”

“Van mij mag je zijn wie je bent, geen problemen mee.”

”Zal me echt worst zijn.”

“Val mij er niet mee lastig, doe je ding en zoek het uit.”

“Blijf lekker hangen in je conservatieve stenen tijdperk denken.”

“Adem in, adem uit en loop verder.”

“Moeten ze zelf maar uitzoeken.”

“Hou gewoon over sommige dingen je waffel, zeker over dingen die je niks maar dan ook helemaal niks aan gaan!”

“Ach laat ze lekker.”

“Leven en laten leven.”  Bla, bla, bla…

Met dit soort dooddoeners als machtsspreuken, die een gesprek van het onderwerp afleiden en verdere gedachtewisseling en meningsvorming verhinderen, krijgt de islamisering ruim baan. De ondragelijk lamlendige Nederlander camoufleert zijn even laffe als onbarmhartige onverschilligheid met zogenaamd tolerante prietpraat, bang als hij is om mensen te beledigen die het niet erg vinden om ons te beledigen. “Terminaal tolerant” noemt Wim van Rooy (‘Waarover men niet spreekt’) dat.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op De ondragelijk lamlendige Nederlander

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  straks lekker janken als de sharia ingevoerd is in nederland
  De homo,s van het dak is gelijk einde ddr 66– dat is dan wel weer voordeel
  en de vrouwen hoofddoek op en mond dicht houden want vrouwen zijn minder waardig
  zou ook niet zo gek zijn
  gelijk kaag een oliekoek( en vrouw en lesbo_) weg

  Als je niet beter wist zou je haast naar een sharia gaan verlangen

  Liked by 3 people

 3. kampersrene zegt:

  westerse beschaving onaanvaardbaar voor ons is….waarom komen ze dan naar westen ??

  Liked by 4 people

 4. Lekke Fietsband zegt:

  Goed stuk Wim, maar helaas zitten we opgescheept met heel veel gedegenereerde geestelijk zieke guttmenschen waaronder heel veel vrouwen (let wel, niet alle vrouwen, maar waarschijnlijk toch zo’n 85%). Het is fout gegaan toen de dames kiesrecht kregen en voornamelijk links gingen stemmen. Daarmee werd de eigen Tribe (stam) verraden ten voordele van zielige immigranten..

  GOEDMENSCHEN ZIJN GEESTELIJK ZIEK IN DE KLINISCHE ZIN.
  En ze zijn snel ontvlambaar. Dat zegt een van de meest gerenommeerde Amerikaanse psychiaters die zich heeft gespecialiseerd in de psyche van de zogeheten gutmenschen (goedmensen). Zoals ik reeds op 9 juli 2013 schreef, verklaarde de Amerikaanse psychiater Prof. Dr. Rossiter: “Goedmensen zijn klinisch krankzinnig”.
  • Volgens Rossiter is een goedmens iemand die droomt van een ideale wereld waarbij hij zichzelf heeft overtuigt waarin hij zou willen leven of zou kunnen leven.
  • Goedmensen gedragen zich daarbij schizofreen door iedereen die hun mening niet deelt als het kwaad in menselijke vorm te verklaren.
  • Goedmensen gedragen zich als de volgelingen van leiders als Hitler of Stalin, met het verschil dat ze niet een persoon volgen, maar een waanidee dat ze zelfs niet in het licht van duidelijke bewijzen of argumenten willen opgeven.
  • Goedmensen zijn ook heel pathologisch en volgen allemaal de idealen van hun idee-fixe, die ze als hun eigen mening claimen. Als goedmensen de kans krijgen, zijn ze veel totalitairder jegens hun tegenstanders dan wat ze pretenderen te bestrijden.

  Rossiter gaat ervan uit dat het publiekelijk tentoongestelde goedmensendom alleen begrepen kan worden als een psychische ziekte:
  “Een sociaal wetenschapper die de menselijke natuur begrijpt, zal de belangrijke rol van vrije beslissingen, vrijwillige samenwerking en morele gerechtigheid niet verwerpen, zoals goedmensen doen.

  Een politieke leider die de menselijke natuur begrijpt, zal persoonlijke verschillen in talent, gedrevenheid, persoonlijke betrokkenheid en arbeidsethos niet negeren – zoals goedmensen doen – en vervolgens proberen economische en sociale gelijkheid op te leggen aan de bevolking, .
  Een wetgevende macht die de menselijke natuur begrijpt, zal geen maatschappij creëren die de burgers van een land overreguleert en overbelast, hun karakter bederft en hen tot staatsscholieren maakt, zoals goedmensen doen.”

  Dr. Rossiter legt verder uit hoe goedmensen hun zwakheden en angsten benutten door de samenleving ervan te overtuigen dat bepaalde groepen benadeeld zijn en daarom recht hebben op een voorkeursbehandeling of andere compensatie. Goedmensen verwerpen bovendien de persoonlijke verantwoordelijkheid van het individu en onderwerpen het individu eerder aan de wil van de staat. Ook voeden de goedmensen steeds weer de gevoelens van nijd en afgunst.
  “De wortels van de goedmensendom – en de waanzin die ermee gepaard gaat – kan duidelijk gevolgd worden in de ontwikkeling van het kind van zuigeling tot volwassene en hoe een verkeerde ontwikkeling de onredelijke denkwijzes van de goedmens produceert.

  Als de moderne goedmens over denkbeeldige slachtoffers huilt, boos wordt op denkbeeldige schurken en vooral het leven wil bepalen van mensen die heel bekwaam zijn om hun eigen handelingen te bepalen, dan wordt de neurose van de goedmens duidelijk pijnlijk zichtbaar.”

  Liked by 6 people

  • John van antwerpen zegt:

   Lees het boek van Wim van Rooy maar er op na; waarover men niet spreekt.
   Goedmensen zijn infantiel en hebben maar weinig tegendruk nodig om
   compleet hysterisch te worden.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Het zijn meer de verachtelijke Nederlanders.

  Liked by 4 people

 6. Janman zegt:

  Bij ons in Nederland hebben wij een gezamenlijk onzichtbaar boerka aan zowel de mannen en vrouwen , de gezegt is : beter èèn zwaluw in de hand dan tien in de lucht , dan zeggen ze , ik weet het niet, terwijl je de zwaluw laat zie , dan geloven ze het nog niet , en slaag dan gouw een kruisje , en lopen verder met hun kruisje om hun nek , en net als bij Pilatus’ is de Staat altijd bang geweest , weer zo kruispunt . En langzaam leid het tot een soort ” Korsakov” want we moet blijven schenken .

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Nog een paar jaar dan moeten ze hier ook een hoofddoek om ter bescherming tegen de islamitische instroom horde !!

  Liked by 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Laten al die misselijke linkse wijven anders gewoon een rode hoofddoek of -kapje opzetten, vervolgens met mandjes vol limonade, koekjes, taart, wijn en bloemen door een dicht bos naar hun oma’s toegaan en hierna wensen dat ze in die bossen GEEN agressieven honden ogf vrouwenhatende moslimextremisten ontmoeten!

   Liked by 1 persoon

 8. J.A. Kapteyn zegt:

  Helemaal gelijk Wim. Als de Nederlandse burger blijft wegkijken van wat er ECHT gaande is, dan zal er niks veranderen en blijf jij een roepende in de woestijn.
  Maar gelukkig is er hoop. Het lijkt erop dat steeds meer mensen inzien hoe verkeerd de oude politieke elite bezig is met het het hoofd te laten hangen naar Brussel en naar de Religie van de Vrede. Dit moet stoppen. Maar uiteindelijk zal alleen ander stemgedrag – een andere politieke wind in Den Haag – het tij kunnen doen keren.

  Liked by 2 people

  • leo1 zegt:

   Een ander stemgedrag zal het tij niet keren, Kappie.
   De formateur bepaald toch uiteindelijk hoe de kaarten worden geschud.
   Snappie, Kappie ?

   Kijk naar de laatste ” verkiezingen ”
   Een grote meerderheid, de 2e partij van Nederland regeert gewoon niet mee, BASTA !

   Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Moraal van dit verhaal: De Lamlendige Nederlander moet wakkergeschud worden en een schop onder zijn kont krijgen. De site van Bron en jouw artikelen dragen daaraan bij.

  Liked by 3 people

 10. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig winden we ons allemaal wel op over een nazi groet gedaan door een of ander onbenul in een voetbal stadion. Want ja dat zou dan extreem rechts zijn en rechts is gevaarlijk. Fijn dat D66 drug wil gaan legaliseren dat verstevigd de handelsbetrekkingen met Iran een van werelds grootste drugsproducenten en distributeurs. De vermeende en opgehemelde “generaal” zat tot zijn nek in dit netwerk.Wat haat ik dat politiek correcte hypocriete kinderen misbruikende (Lars Westra)volk.

  Liked by 3 people

 11. andre zegt:

  Als topscheidsrechter moet je scherp zijn en al je zintuigen maximaal benutten om je kunde/kennis als scheidsrechter te kunnen uitvoeren en een tournooi probleemloos ten einde brengen. Hierbij horen de oren vrij te zijn en de ogen moeten maximaal zicht hebben om fouten te voorkomen. Met het gluren door een brievenbus maak je nogal snel een fout kijk maar naar ons top VVD scheidsrechterje Hennis. De Ayatollahs zouden dit ook eens moeten proberen. Gewoon even die tulband afzetten en de hersenen eens voorzien van verse lucht met de broodnodige zuurstof……..zullen ze van opknappen!

  Liked by 1 persoon

 12. Rensk. zegt:

  Las ook in dat boek van Wim van Rooy dat hij ook linkse mensen tegenkomt, die roepen dat de hele wereld geholpen moet worden en in hun eigen straatje nul nada voor hun medemensen in de hele dichte omgeving over hebben. Hij ontmoet ze dus ook. Zie best veel overeenkomsten met wat ie schrijft. Ook dat mensen die gestudeerd hebben soms een kijk op de wereld hebben, die ver van de werkelijkheid af zit. Hij komt niet uit een elitair gezin. Ik ook niet. Ik heb zo´n zus, die trut die roept ook de meest achterlijke dingen en hoe fantastisch Merkel is en dat al die mensen ook het recht hebben een goed leven te hebben, maar o wee als men haar iets vraagt. Dan is het altijd NEE, maar ze verwacht van de ander wel een grote JA op alles. Met woorden een heilige zijn. Ja je moet het maar kunnen. Beroerde is dat veel mensen nog steeds in mooie praatjes trappen.

  Helemaal klaar met dat soort mensen ook al is het mijn eigen familie.

  Liked by 4 people

  • Trucker zegt:

   Zal het nog eens pennen:
   ook in deze is er een uiterste simpele oplossing om de islamieten invaders te stoppen tot zo goed als nul.
   Wie pro islam(ieten) is en ze wil (verwelkomen) betaald er voor, willen ze dat niet gaat de belastingdienst het vorderen via de belastingaangifte.
   Ik weet vrijwel zeker dat de instroom ASAP zou stoppen want (volgens cijfers van de Nederlandse overheid) kost enkel de opvang reeds 28.000euro.
   Daar komen nog kosten bij (die de lepe regeringsambtenaren niet vermelden) zoals de beveiliging, opvolging of schade die berokkent wordt aan derden, de gratis passen voor alles en nog wat wat maakt dat het financiële plaatje tot meer als veertigduizend euro per tandarts, chirurg of architect, waar ik zeker ben dat dat van mijn zijde nog een grove onderschatting is.

   Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Een heilige? Ja iedere linksgeschifte zijn/haar eigen Jomanda.

   Like

 13. Trucker zegt:

  In Vlaanderen staat de mainstream media bij monde van hun handlangers/opdrachtgevers (linkse multikulle islamofielen) op hun achterste poten omdat een Vlaamse politica naar Israël op studiereis wil.
  Een lid uit het schepencollege van de stad Gent wil naar Israël en de antisemitische ratten, bestaande uit communisten van de PVDA, socialisten en Groenen, schreeuwen en brullen de mainstream media bij elkaar die vervolgens hun duit in het zakje doen en olie op het vuur gooien.
  Het wordt steeds erger met de soorten die in een normale beschaving onder stenen weggekropen zitten die we dus nooit horen omdat ze net (als kakkerlakken) het daglicht schuwen.
  Nu, met de massale islamieten invaders instroom (die door heuse welkomst commités worden ontvangen), zien ze hun kans schoon en kruipen onder de stenen vandaan om zich te verenigen in hun haat tegen de Joden wereldwijd.

  Liked by 3 people

 14. Harry zegt:

  Sprak zondag nog een voormalige buurvrouw .
  Ze vond dat het helemaal niet goed ging met ons land .
  ” Ben je ook nog zo bezig met die Wilders ” , vroeg ze .
  Ja , ik doe wat ik kan , maar bij de meeste mensen is het net als tegen een blinde muur lullen .

  ” Nou joh , het zal onze tijd wel uitduren ” .
  Ja , maar na ons zijn er ook nog Nederlanders .
  Ze heeft zelf drie kinderen .
  Wie snapt het nog ?
  Ik niet en ik ben helemaal geeneens een kindervriend .

  Nou ja , als je het allemaal los kan laten , zal je het wel een stuk makkelijker hebben .
  Ik erger me iedere dag kapot !

  Like

 15. Rosalie zegt:

  Ik las gisteren ergens een stukje over de boerka. Het verhaal speelt zich af in de Oudheid, in Mesopotamië. Om de godin Asterte ,van vruchtbaarheid,gunstig te stemmen moeten vrouwen zich in de bossen prostitueren. De vrouwen uit de zogenaamde hogere standen geneerden zich en trekken een zak over hun hoofd zodat alleen de voeten nog zichtbaar zijn. atatürk die regeerde van 1928 tot 1935 heeft gezegd :” De boerka is voor prostitués.” Het gevolg was dat niemand nog in Turkije een boerka wilde dragen. Als dat hier nou ook eens gezegd zou worden…

  Like

 16. Wachteres zegt:

  Fortuyn had gelijk – PvdA prominenten over eigen ondergang en gelijk Pim Fortuyn

  Een ‘lichtend’ voorbeeld van een stel lamlendige Nederlanders:

  Ondanks alle kritiek blijven ze lid van de PVDA en blijven ze de islam binnenhalen.

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Wim heeft volstrekt gelijk in zijn spijkerhard oordeel over de lamlendigheid van de meerderheid van de Nederlanders..
  Sinds het begin van onze nationale onafhankelijkheid 1648 was ons land een een kleine republiek ( van iets minder dan 2 miljoen inwoners, waarin de adel nauwelijks een rol speelde en de bestuurslaag bestond uit rijke kooplieden die zich financieel omhoog hadden gewerkt door handelscontacten met overzeese gebieden.
  In deze contacten legden de handelaren weinig interesse aan de dag voor de religieuze opvattingen van degenen met wie zij zaken deden.
  Onder het bestuur van deze toplaag ontwikkelde ons land tot een sterke natie ter zee en de welvaart die door de handel was bewerkstelligd, stimuleerde allerlei economische sectoren en ook onze scheppingsdrang in de kunsten werd hoog aangeslagen, terwijl ook de universiteiten kennis op hoog niveau verspreidden.
  De toplaag van onze maatschappij was -door haar ontstaan- zeer praktisch en materialistisch ingesteld.
  De welvaart die ons land had verkregen was niet gelijkmatig over de bevolking verdeeld. In de hard werkende agrarische sector had men het niet breed en dat gold eigenlijk voor het geheel van de arbeidende klassen in de diverse vormen van nijverheid. Het doel van deze groep Nederlanders was simpelweg : het hoofd boven water houden en door hard werken promotie maken. In genoemde laag minder bedeelden was het de godsdienst die veel aandacht kreeg. Wij zien dus uit de ontwikkeling van het Nederlandse volkskarakter twee opvallende trekken, die vaak botsten met elkaar : De handelaar versus de Dominee. Dit mengsel van ”handeldrijven met iedereen” en een neiging tot moralistisch denken, praten en handelen zijn nog steeds te herkennen.
  Uit de botsingen tussen deze twee componenten groeide het besef dat men ”door voortdurend gesprek met de ander” nader tot elkaar moest komen.
  In de vorige eeuw noemde men deze neiging tot oeverloos gepraat nog ” het poldermodel”. Uit dit model ontwikkelde zich de behoefte aan tolerantie.
  Onze overheden tolereren letterlijk alles wat dreigt te ontsporen, omdat van hogerhand wordt gedacht, dat men op een indirecte manier van observatie alle ontwikkelingen min of meer in de hand kan houden.

  De overheid moet hoognodig tot het inzicht komen dat men nooit tolerant tegenover opzettelijke intolerantie kan zijn.
  Het is precies deze broodnodige stap die onze politiek correct denken bestuurders NIET willen nemen, omdat, zodra men dat doet, de tijd van overleg voorgoed voorbij is en de tijd van keiharde confrontatie aanbreekt. Voor een ideologie die NIET wil overleggen, maar in plaats daarvan alleen maar ons de wil wenst op te leggen mag in ons staatsbestel geen millimeter ruimte overblijven.
  Dat zelfde gaat ook op voor onze houding tegenover de EU, die ons wil laten samenleven met een ideologie die de westerse cultuur wil vernietigen.
  De meerderheid van de bevolking moet via de PVV en -in mindere mate van her FvD, moeten leren inzien welke elementaire keuzes NU moeten worden gemaakt.
  Er moet een einde worden gemaakt aan alle vormen van Nederlandse lamlendigheid. . Over twee maanden is het al weer voorjaar. Tijd voor de grootse politieke schoonmaakbeurt in de Nederlandse geschiedenis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s