Italië: mortuaria in Bergamo overvol – het leger voert lijkkisten weg

Screenshot_46

Een met Corona besmette persoon wordt een ziekenhuis binnengebracht.

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In Bergamo is het zesde deel van de huisartsen besmet met het Corona-virus. Het leger moet lijkkisten wegvoeren, omdat mortuaria en het crematorium overvol zijn. Italië zal het uitgaansverbod na 3 april verlengen.

epoch times

Spookachtige taferelen komen op dit moment uit het Noord-Italiaanse Bergamo. Omdat in de stad de mortuaria al dagenlang overvol zijn en de capaciteit van het crematorium in de stad niet voldoende is, is het leger ermee begonnen lijkkisten weg te voeren.

De stad ligt ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Milaan en maakt deel uit van Lombardije, dat sinds het begin van de Corona-epidemie het hardst getroffen wordt door het virus. Net zoals andere regio´s van Noord-Italië werd Lombardije al in het begin van de maand door de regering in Rome tot verboden zone verklaard. Sinds 10 maart geldt de regeling voor het hele land. Minister-president Giuseppe Conte kondigde vandaag (19-03) aan dat het geldende uitgaansverbod na 3 april verlengd zou moeten worden.

“Apocalyptisch scenario” in Bergamo

De o.a. voor “The Atlantic” werkzame journaliste Rachel Donadio schrijft op Twitter van een “Apocalyptisch scenario” dat zich in de stad zou afspelen. Van de 600 huisartsen zouden er 118 ziek of in quarantaine zijn. Eentje zou aan de gevolgen van de ziekte zijn overleden.

Met 475 doden op grond van het virus in heel Italië werd gisteren een nieuw record geregistreerd sinds de pandemie had bereikt. In totaal hebben tot nu toe 2978 mensen in Italië de infectie met SARS-CoV-2 niet overleefd. Italië heeft, zoals de media melden, China nu ingehaald als het land met de meeste Corona-doden in de wereld. Daar overleefden volgens de huidige stand 3245 personen de infectie niet [stand inmiddels 3405]. Volgens deskundigen kan er echter van uitgegaan worden dat de gemelde aantallen uit China minstens tien keer zo hoog zijn.

Nieuwe infecties en doden nogmaals duidelijk gestegen in Italië

Met de stand van gisteren om 00.00 uur waren er in Italië 27.810 actieve gevallen van het Corona-virus. Daarvan bevonden zich 2257 besmette personen in een serieuze of kritieke toestand. Tot nu toe konden 4205 personen genezen worden. Met 4207 nieuwe infecties  is het aantal besmettingen per dag enorm toegenomen. In de periode van 11 tot 13 maart bedroeg het aantal nieuwe besmettingen gemiddeld 2500 personen per dag, in de afgelopen vier dagen is dit tussen de 3200 en iets meer dan 3600.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Italië: mortuaria in Bergamo overvol – het leger voert lijkkisten weg

 1. Rensk. zegt:

  Geloof helemaal niks van de cijfers van China. Helemaal niks. Ik denk trouwens dat we binnen niet al te lange tijd de broekriem heel heel strak aan moeten gaan trekken. Maak de borst alvast maar nat. Italie/Griekenland en Spanje moeten geholpen. Eu gaat ons overvragen. Pensioenen gaan naar de graaihaaien (EU) en EU krijgt zn zin wat nivelleren betreft. Precies wat ik denk dat gaat gebeuren gaat gebeuren. Onze economie keldert hard naar beneden. Ga maar uit dat de pensioenen meer dan gehalveerd gaan worden. En dan mag je nog je handen dicht knijpen. Voor sommige mensen vind ik het totaal niet erg. Ben alleen maar benieuwd hoe ze zich redden met veel minder. Ik ga het zien. Interessante tijden wat dat laatste betreft.

  Geliked door 3 people

 2. Lucky zegt:

  Ebolamedicijn voor corona-patienten in zweden
  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/19/sweden-tests-ebola-medication-coronavirus-patients/

  Sweden Tests Ebola Medication on Coronavirus Patients

  Swedes with severe confirmed cases of the Wuhan coronavirus have been treated with an experimental medicine used to treat Ebola.

  Remdesivir has so far not been approved for widespread use but the Swedish Medicine Agency has given permission to administer the drug to patients in test cases. Professor Anders Sönnerborg, chairman of the Reference Group for Antiviral Therapy, is cautiously optimistic about the drug’s efficacy.

  “Yes, you know that Remdesivir has a very good effect in the test tube on both this virus and its relatives. It is also known that the drug has an effect on the SARS virus and the MERS virus,” Sönnerborg told broadcaster Sveriges Radio.

  So far, the effects of the drug on countering the virus are not known, with Professor Sönnerborg saying that it was too early to make any conclusions.

  “The few Swedish patients who have had access to this drug are seriously ill and this is a measure we are taking to improve their condition. It is not possible to evaluate the effect after just a few days,” he said.

  Nl
  Zweden test ebola-medicatie op coronaviruspatiënten

  Zweden met ernstige bevestigde gevallen van het Wuhan-coronavirus zijn behandeld met een experimenteel geneesmiddel voor de behandeling van ebola.

  Remdesivir is tot nu toe niet goedgekeurd voor wijdverbreid gebruik, maar het Zweedse Geneesmiddelenbureau heeft toestemming gegeven om het geneesmiddel in testgevallen aan patiënten toe te dienen. Professor Anders Sönnerborg, voorzitter van de referentiegroep voor antivirale therapie, is voorzichtig optimistisch over de werkzaamheid van het medicijn.

  “Ja, je weet dat Remdesivir in de reageerbuis een zeer goed effect heeft op zowel dit virus als zijn verwanten. Het is ook bekend dat het medicijn een effect heeft op het SARS-virus en het MERS-virus, ‘vertelde Sönnerborg aan de omroep Sveriges Radio.

  Tot dusver zijn de effecten van het medicijn op de bestrijding van het virus niet bekend. Professor Sönnerborg zei dat het te vroeg was om conclusies te trekken.

  “De weinige Zweedse patiënten die toegang hebben gehad tot dit medicijn zijn ernstig ziek en dit is een maatregel die we nemen om hun toestand te verbeteren. Het is niet mogelijk om het effect al na een paar dagen te evalueren ”, zei hij.

  Geliked door 2 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Elk jaar overlijden er in Italië rond de 600.000 mensen, sterftecijfer noemt men dat, dat cijfer ligt in geheel Europa rond de 10.
  Voor Italië ligt dat dus rond de 50.000 per maand en elke week ruwweg 12.000.
  Die overledenen wist Italië altijd keurig een plekje te geven als laatste rustplaats en nu ineens niet meer?

  Ik geloof er allemaal niks meer van.

  Geliked door 3 people

  • Monalisa zegt:

   Gewoon even informeren aan Hollander die daar wonen, het is veel erger dan u schets.

   Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Monalisa
    Beeldvorming.
    No more no less ……….

    Media dus.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Blijkbaar hebben hier te maken met een mens die zeer dom is, u wild deze beelden niet zien dat is media. ik kan de heer bron foto aan leveren dat zijn mailbox overvol Raakt. met zulke ellende, daar schreef ik al aan u, informeer eens bij een Hollander die daar woont onze vrienden kring woont in dat gebied.

    Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   Ze moeten nog steeds de namen van echte slachtoffers produceren maar dat lukt niet echt.
   Zolang ze geen echte namen kunnen produceren en de bekende acteurs de boel naaien met hun leugens geloof ik er geen reet van.
   Beter ook niets te geloven iedereen heeft toch kunnen zien dat de media overal samenwerkte met de Trump en Putin hetze.
   Groepsimmuniteit vind zwak ziek en misselijk Nederland wel een goed idee ze willen blijkbaar graag afsterven net als de mensen die sterven aan de griep met onderliggende problemen.
   ik noem het moord op een deel van de bevolking.
   Waar een deel van dom Nederland ook nog achter staat.
   De gewone griep had nog meer slachtoffers, en de zogenaamde corona cijfers zijn allemaal gelogen.
   Wat gaat er gebeuren met die 10 miljoen chronisch zieken als het land op zijn gat gaat en ze verstoken blijven van hun medicijnen.
   Je weet wel die medicijnen dat als je er mee stopt je van alles gaat krijgen en wat gaan we met de kanker patienten doen?
   Vind u het niet een beetje hypocriet die angst die had u ook niet bij 16 miljoen zieke mensen in ons land, die gaan ook allemaal dood.
   Corona dat waar de men de mensen monsters mee maakt die alleen maar begaan zijn met zichzelf.

   Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Statler en Waldorf een vraagje klopt het dat u stelt dat Italie 5x zoveel doden heeft per jaar als de rest van het rijke deel van Europa??Verder nog een verhaal over hoe het in Italie toegaat als daar iemand overlijdt ze worden pas maanden erna gecremeerd omdat er altijd al een ondercapaciteit is geweest in crematoria, 15 jaar geleden stierf een dierbare vriend van mij in Italie ik erheen voor de begrafenis en om afscheid te nemen er werd een kerkdienst gehouden met kist en al en daarna ging de kist doodleuk weer retour naar het mortuarium en werd hij 1, 5 maanden op het ijs gezet en toen pas gecremeerd, zeer vreemde jongens die romeinen. Asterix en Obelix hadden gelijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Monalisa
    @Lucia

    Tjonge zeg.
    Jullie kunnen allebei niet begrijpend lezen en ook niet rekenen.

    Like

 4. Lucky zegt:

  GB: Migranten getest, medisch personeel NIET!

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/19/uk-illegal-boat-migrants-received-coronavirus-tests-nhs-staff-were-refused/

  UK: Illegal Boat Migrants Received Coronavirus Tests as NHS Staff Were Refused

  Dozens of illegal boat migrants have been arriving in England and receiving coronavirus tests, according to reports — while many healthcare workers were being refused.

  “In line with Public Health England guidance, Border Force and all operational staff have the relevant Personal Protective Equipment (PPE) available to them,” said a Home Office spokesman, in comments reported by the Daily Mail.

  This unfolded as healthcare workers were complaining that they were not being tested for Covid-19, despite experiencing symptoms after close contact with the Chinese virus.

  Consultant cardiologist Mark Gallagher told the Guardian he was confident he had the coronavirus after contact with a woman who “almost certainly” contracted it in his hospital and subsequently died from it — but that he was having to pay a private clinic for a test.

  “Approximately 50 nurses dealt with her and many doctors. None has been tested. All are still at work,” he said.

  The Tory-supporting Telegraph received similar complaints from insiders, described as “not reflexive ideological enemies of the Tories… [but] Telegraph readers who fear that a terrible mistake is being made” — and that the United Kingdom is heading for “catastrophe”.

  “I will be arriving in my suit and tie tomorrow with nothing to prevent me catching [the virus], and working in an operating theatre that a Covid patient was in on Friday, nobody aware that he had it, and the staff members I will be working with, will all have been in contact with that patient,” said one.

  “So, the NHS is just about to explode in terms of absences, simultaneously with the patient explosion,” he warned.

  Nl
  VK: illegale bootmigranten ontvingen coronavirustests terwijl die bij gezondheidsmederwerkers werden geweigerd

  Tientallen illegale bootmigranten zijn aangekomen in Engeland en ontvangen volgens rapporten coronavirus-tests, terwijl veel gezondheidswerkers werden geweigerd.

  “In overeenstemming met de richtlijnen van Public Health England hebben Border Force en alle operationele medewerkers de relevante persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) tot hun beschikking”, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in opmerkingen van de Daily Mail.

  Dit gebeurde toen gezondheidswerkers klaagden dat ze niet werden getest op Covid-19, ondanks symptomen na nauw contact met het Chinese virus.

  Consultant-cardioloog Mark Gallagher vertelde de Guardian dat hij er zeker van was dat hij het coronavirus had na contact met een vrouw die het ‘vrijwel zeker’ opliep in zijn ziekenhuis en vervolgens stierf – maar dat hij een privékliniek moest betalen voor een test.

  ‘Zo’n vijftig verpleegsters hebben met haar en veel artsen te maken gehad. Geen enkele is getest. Ze zijn allemaal nog aan het werk, ‘zei hij.

  De Tory-ondersteunende Telegraph ontving soortgelijke klachten van insiders, beschreven als “niet-reflexieve ideologische vijanden van de Tories … [maar] Telegraph-lezers die bang zijn dat er een vreselijke fout wordt gemaakt” – en dat het Verenigd Koninkrijk op weg is naar “catastrofe”.

  ‘Ik kom morgen in mijn pak en stropdas met niets om te voorkomen dat ik [het virus] krijg, en werk in een operatiekamer waar een Covid-patiënt vrijdag was, niemand wist dat hij het had, en de medewerkers die ik zal hebben om mee te werken, hebben ze allemaal contact gehad met die patiënt ‘, zei een van hen.

  “Dus de NHS staat op het punt om te exploderen in termen van afwezigheid, gelijktijdig met de explosie van het aantal patiënten,” waarschuwde hij.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Schandalig er wordt bewust bewerkstelligt dat het zorgpersoneel ziek wordt, om de situatie uit de klauwen te laten lopen. Dit is allemaal geregisseerd jongens.. open toch je ogen en gebruik je verstand .Dit is links-globalisme in de aanval omdat we wakker worden!!!

   Geliked door 3 people

 5. Lucky zegt:

  Ziekenhuis is Italië

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisabeth zegt:

  sorry naar 20 tot 30 jaar geleden dezelfde beelden ook gezien, bij een aardbeving.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Weet je wat ze nu ook doen de flikkers,mensen die aan het griepvirus,longontsteking kanker etc. sterven als coronavirus doden gaan tellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s