Christenen in het Midden-Oosten door het Westen verlaten en verraden

Screenshot_55

(Vertaling: E.J. Bron)

De christenen van het Midden-Oosten voelen zich door het Westen verlaten en diep verraden, waarschuwt de Syrisch-katholieke patriarch Ignatius Joseph III. Younan (foto) in een interview met de “Junge Freiheit”. Hoewel ze het erfgoed van duizenden jaren oude culturen verder dragen en de eerste missionarissen van dit geloof waren, zijn ze bang dat hun overleven niet meer belangrijk is voor het Westen.

Junge Freiheit

Eminentie, het aantal christenen in het Midden-Oosten neemt zienderogen af. Wat zijn daarvan de redenen?

Ignatius Joseph III. Younan: Er zijn verschillende redenen. Alles begon met de islamitische invasie in de 7e eeuw, toen de veroveraars van plan waren een absolute versie van de islam door te drukken. Deze beschouwde de islam als de vervulling van zowel de christelijke als joodse openbaring. Dat leidde tot directe en indirecte vervolging van de christenen en tot consequente massa-bekeringen. Helaas bestaan er tegenwoordig nog steeds zulke inzichten van de islam en zijn derhalve de belangrijkste reden voor de vermindering van het aantal christenen in de afgelopen twintig jaar.

Denkt u daarbij aan de “islamistische” terreur?

Younan: Ik spreek vooral van het zogenaamde islamitisch radicalisme, die politiek tot uitdrukking komt in de ideologie van het Wahabisme en van de Moslimbroeders. Het gaat om theocratische wereldbeschouwingen, die de basis voor enkele terreurgroepen zoals ISIS of Al-Qaida klaargezet hebben, die ons als “ongelovigen” willen vernietigen. Deze ideologieën overleven eventuele vernietigingen van de terreurgroepen en baren ons christenen ook nu grote en constante zorgen voor de toekomst. Wij zijn bang in een maatschappij te leven, waarin de meerderheid van de bevolking de scheiding tussen staat en geloof niet accepteert en bereid is de niet-moslims te discrimineren.

Voelen de christenen zich door het Westen ondersteund?

Younan: De christenen van het Midden-Oosten voelen zich door het Westen verlaten en diep verraden. Hoewel wij het erfgoed van duizenden jaren oude culturen verder dragen en de eerste missionarissen van dit geloof waren, merken we dat ons overleven voor het Westen niet belangrijk is. Veel christenen vragen zich af hoe het kan dat het Westen zo voorzichtig iedere soort minderheid beschermt en tegelijkertijd de meest kwetsbare minderheid van het Midden-Oosten, die in korte tijd zelfs zou kunnen verdwijnen, vergeet.

“Het Westen is heel dubbelzinnig tegenover de terreur”

Wat zijn de redenen voor deze ignorantie?

Younan: Wij zijn een minderheid, vaak economisch oninteressant en zijn geen bedreiging voor de internationale veiligheid. Het Westen ondersteunt liever landen, die economisch interessant zijn, ook al volgen deze de hierboven genoemde ideologieën.

Hoe beoordeelt u de positionering van het Westen tegenover de terreur?

Younan: Het Westen is heel dubbelzinnig tegenover de terreur. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de zogenaamde “politieke correctheid”, die door veel politici, media en NGO´s gebruikt wordt. Enerzijds weigeren of zijn de politici er bang voor om te zeggen dat 90% van de globale terreur bij de radicale islam in te delen is. Anderzijds onderstrepen ze echter ook dat de westelijke bevolking steeds ouder wordt. Het lijkt er dus op dat de ontvolking van het Midden-Oosten uiteindelijk voor jullie samenlevingen positief, voor ons echter catastrofaal is.

Wat bedoelt u daar mee?

Younan: Het wordt meer en meer duidelijk dat de massa-emigratie van de jeugd tot een verarming van de oorspronkelijke landen leidt. Deze massa-emigratiegolven, die we meemaakten en meemaken, zorgden voor vreselijke tragedies: het verlies van het vaderland evenals de sociale en religieuze ontworteling zijn slechts enkele van de ergste consequenties van een niet geplande migratie. Met de consequenties daarvan zullen zowel de oorspronkelijke landen evenals de landen van bestemming te maken krijgen. Zo kan, zo mag het niet verder gaan.

Duitsland en andere landen van de Europese Unie propageren het instrument van de “hulp ter plaatse”. Wat zou het Westen verder kunnen doen om de jeugd van het migratie-idee af te houden?

Younan: De hulp ter plaatse heeft vooral een gezamenlijk optreden van de Europese Unie nodig. Er moet gegarandeerd worden dat de ondersteuning ook diegenen ter plaatse bereikt die werkelijk in nood zijn. Ook is het belangrijk om mensen te vinden die überhaupt de vaardigheid bezitten om de ondersteuning in duurzame economische projecten te veranderen. Mijn raad aan de Europese Unie is de volgende: identificeert u helder en duidelijk de oorzaken van de migratie. Maakt u een strikt onderscheid tussen de oorlogsvluchtelingen en de economische vluchtelingen. Dan kunt u duidelijk vaststellen wat waar nodig is. Ondersteunt u dan de landen van het Midden-Oosten, die het lukt om een civiele regering te vestigen die niemand vanwege zijn geloof discrimineert.

Economische sancties hebben vreselijke consequenties

Het Westen wil dat zijn thema “mensenrechten en democratie” ook in het Midden-Oosten gevestigd wordt. Hoe denkt u daar over?

Younan: Het is helder en duidelijk dat de politieke systemen in de landen met een islamitische meerderheid zeer weinig met de zogenaamde “westelijke democratieën” gemeen hebben. Tot op de dag van vandaag vond er nauwelijks een verkiezing in een islamitisch land plaats, waarin de religie niet een belangrijke rol speelde. Anderzijds echter worden landen bekritiseerd, ja enorm heftig aangevallen, die het samenleven van verschillende religies mogelijk maken.

U heeft het over Syrië?

Younan: Ook. En ik spreek van economische sancties, die nu vreselijke consequenties voor de Syrische bevolking hebben. De sancties richten zich tegen een staat, die de minderheden en de geloofsvrijheid verdedigt. De Syrische jeugd zou graag willen studeren en werken. Op grond van deze sancties is dit niet mogelijk. Ons doel is het om hen hoop te geven, ook al is dat in deze tijd heel moeilijk.

U hebt zich zeer kritisch uitgelaten over de massa-immigratie naar Europa. Hoe beoordeelt u de houding van de katholieke kerk?

Younan: Wij christenen volgen de leer van de heilige Jezus, die ons geleerd heeft de vreemdelingen te verwelkomen. De christenen van het Midden-Oosten hebben in deze moeilijke jaren veel ondersteuning van onze Europese broeders gekregen, daar zijn we heel dankbaar voor. Om deze moeilijke tijden te boven te komen, verzoeken wij ze om onze jeugd te ondersteunen. Veel jongeren zijn nu ontworteld en zonder oriëntering. Wij willen ze helpen om sterk in het geloof en in de hoop te blijven en het eigen thuisland niet te vergeten. We willen ze immers aan de woorden van de Heer herinneren: “Wees niet bang, kleine kudde”.

_____________________

Ignatius Joseph III. Younan, geboren in 1944, is Syrisch-katholiek patriarch van Antiochië en hoofd van de met Rome geünieerde Syrisch-katholieke kerk. Zijn zetel bevindt zich in Beiroet, hij bezoekt echter regelmatig Syrië. Zijn kennismakingsbezoek met paus Benedictus XVI. vond in 2009 plaats. Ignatius Joseph III. Younan beheerst behalve Arabisch ook de Aramese, Turkse, Engelse, Franse, Italiaanse, Latijnse en Duitse taal.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Europa, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Christenen in het Midden-Oosten door het Westen verlaten en verraden

 1. delamontagne zegt:

  Ik had ’t artikel nog niet echt gelezen, maar m’n gedachten gingen gelijk naar die Paus die zonodig de voeten van muslims moest kussen en wassen.
  en aan de reis die hij maakte naar Abu Dabbi / Dubai en door die griezel sheik z.g.n. werd verwelkomt.
  Zou hij weten wat “takyijha” betekent met al z’n gehuichel met die moslims.
  Ik kwam een artikel tegen op de Fr-ant–moslim site; Riposte Laique
  * / *
  De Christenen in het Midden-Oosten, door het Vaticaan in de steek gelaten.

  Terugdenkende aan Kerstmis 2019, enkele maanden geleden,
  Op deze “heilige-aarde” de geboorteplaats van het Christendom, vierden zij [ moesten zij ] kerstmis in het verborgene/clandestine vieren.
  Het medeleven, de compassie dat het Vaticaan en de westerse wereld heeft voor de “onderdrukte” moslims !, staat in schril contrast met de onverschilligheid die men toont voor de vervolgde Christenen.
  Terwijl de Christelijke Naties zich opmnaken om de Rohinghyas, die uit Birma werden gejaagd, of de Oeigoeren onderdrukt door Peking en de Westerse elite tegen het islamophobie keren, soms om ’t geringste Grafiti op moskee-muren, worden in tientallen moslimlanden de christenen vervolgd, zonder dat het de Westerse wereld van de “bien-pensants”= de gutmensen, ook maar ’n vinger beroerd.
  In het Westen demonstreert men tegen islamophobie, maar het zijn de Christenen waar de kelen van worden doorgesneden in het Midden-Oosten en dat uit naam van Allah.
  Medegevoel is blijkbaar Eénrichting-verkeer.
  De radicale islam legt haar steeds radicaal wordende Wetten op, die van Saoudie Arabië. waar Kerken verboden zijn.
  En wat zegt de Paus ?…………NIETS.
  De totale onderwerping.

  Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  De christenen vluchten weg uit het Midden-oosten.
  Een eeuw geleden maakten zij nog 20% uit van de bevolking in het M.O, nu zijn het nog slechts 2% en zij leven in angst.
  In Turkije zijn ze bijna helemaal verdwenen, terwijl nzij in 1914 nog 40% van de bevolking uitmaakten.
  In Irak waren het ten tijde van Sadam Hussein 1-1/2 miljoen, nu zijn er nog 300.000

  Sinds de aanslag op het World Trade Center in New York, is de islam blijvend geradicaliseerd.
  En alhoewel de z.g.n. ||”Arabische-Lente” de dictators verdreven, de dictators die wel tegen de islamisten vochten,, werd dit een ramp en bracht dit ISIS voort.
  Duizenden christelijke vrouwen zijn door de Islamitische Staat verkracht en vermoord.

  Het is deze radicale islam, steeds meer-en-meer geweldadig, die vastbesloten is om de laatste Christenen uit het M.O te verdrijven.
  En dit gebeurt met de passiviteit, Nee beter gezegd, de criminelen medeplichtheid van het Westen.
  Het [ Christelijke] Westen is medeverantwoordelijk en schuldig aan deze tragedie,

  Scande voor het Vaticaan en het Christelijke Westen!
  Jacques Guillemain, voor Riposte Laique, Fr…….

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   delamontagne.Er is geen gematigde islam,islamisme,of radicale islam,dat is een belediging voor de islam (erdogan) De islam is de grootste moordmachine uit de menselijke geschiedenis,590 miljoen doden uit naam van de islam, in india alleen al 400 miljoen doden en dan nog vele miljoenen slaven.

   Like

 3. malsion zegt:

  We hoeven het relaas van de christenen in Syrië niet te onderschatten maar ik vind wat Boko Haram in Afrika aanricht iets wat de wereld (van christenen) zich aan zouden moeten trekken. Ik geloof dat zich daar taferelen voordoen die erger zijn dan wat zich tijdens de Tweede Wereld Oorlog in de vernietigingskampen afspeelde. En daar sluiten we de ogen voor.
  malsion@orange.fr

  Geliked door 2 people

 4. Geliked door 2 people

 5. Stef zegt:

  Links heeft niets met christendom. En religie in het algemeen.
  Behalve als er een vreemd luchtje aan zit. En bedreigend is. Zo zijn linkse mensen allemaal. Liever een puinhoop in de eigen tuin dan een netje tuintje. Liever een scheur in je broek dan een nette broek. Rara lui die linksen. Totdat ze zelf geslacht worden want islam heeft niks met linkse lui.
  We gaan dat nog meemaken.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s