Bedreigt de ramadan de indamming van het corona-virus?

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

De komende ramadan zou tot een toename van met corona besmette personen kunnen leiden.

Israel Heute

Ambtenaren van het Israëlische ministerie van Gezondheid vrezen dat het ondanks gesloten moskeeën tijdens de islamitische feestdagen tot grote samenscholingen van mensen zou kunnen komen.

Net zoals bij Paasavond, waarop sprake was van een streng tweedaags uitgaansverbod, ziet het ministerie van Gezondheid de ramadan als volgende bedreiging voor de bevolking van Israël in de strijd tegen de uitbreiding van het corona-virus. Het ministerie roept de islamitische bevolking op alleen maar thuis met familieleden uit hetzelfde huis te vieren.

De Israëlische autoriteiten hebben de garantie van de islamitische leiders en geestelijken gekregen dat zij hen in de strijd tegen corona ondersteunen en ervoor werven dat de mensen thuis moeten blijven.

Desondanks zijn er zorgen dat het ramadan-feest veel mensen op straat zou kunnen brengen. Daarom zal het, net zoals dat op de avond van het joodse Paasfeest het geval was, tot beperkingen van de bewegingsvrijheid komen, d.w.z. men mag zich slechts tot 100 meter van zijn eigen huis verwijderen. De Israëlische autoriteiten willen de uitgaansverboden met een groot aantal politiemensen handhaven, vooral bij de checkpoints. Er kunnen bij overtreding boetes opgelegd worden van tot 500 Israëlische sjekel (± € 100,-)

Ook de Palestijnse Autoriteit had al relatief vroeg en streng uitgaansverboden opgelegd, wat waarschijnlijk invloed had op het goede gedrag van de Arabische burgers in de crisis, die veel lof van Israëlische ambtenaren kregen. Veel Arabische politici en artsen maanden herhaaldelijk aan het virus heel voorzichtig te behandelen en je aan de regels te houden, wat zeer goed door de Arabische populatie werd opgepakt en uitgevoerd.

Zo leidt deze voorzichtigheid er toe dat veel Arabieren bij een corona-besmetting erom vragen liever in bepaalde centra of ziekenhuizen behandeld te worden in plaats van thuis in quarantaine te gaan. 350 besmette Arabische burgers vroegen om een plek in de door het Israëlische leger ingerichte “Corona-hotels”. Daarvoor werd een hotel in de Noord-Israëlische stad Naharia voorbereid. Veel Arabische Israëli´s worden nu al vooral in Tel Aviv of Jeruzalem behandeld.

In de Palestijnse Autoriteit werden tot nu toe 255 besmettingen en twee doden bevestigd. In de Gazastrook slechts 13 besmette personen. Met zekerheid kan echter worden aangenomen dat dit aantal besmette personen veel hoger is.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", Gazastrook, Israël, ramadan. Bookmark de permalink .

18 reacties op Bedreigt de ramadan de indamming van het corona-virus?

  1. J. van Mummelstein zegt:

    Ik maak me nu toch wel een beetje zorgen: zijn er straks wel voldoende maagden in de tuin van Allah? Ook voor ons, ongelovigen?
    Want om nou eeuwen en eeuwen niets te doen……….?

    Like

  2. Frauke zegt:

    Fools Rule The World

    Geliked door 1 persoon

  3. Frauke zegt:

    Het grote monster !

    Geliked door 1 persoon

  4. Steven zegt:

    Kijken of ze dan ook zo HARD gaan handhaven zoals in 3 dagen tijd 1800 bekeuringen uitschrijven!

    Geliked door 1 persoon

  5. Pingback: Bedreigt de ramadan de indamming van het corona-virus? | eunmask

  6. klaas zegt:

    Geliked door 1 persoon

  7. karton zegt:

    In óns landje kan het niet tot grote samenscholingen van “mensen” komen tijdens de Rammendan, want Pinokkio Rutte heeft zélf gezegd dat de politie er streng op zal toezien dat er géén grote samenscholingen van “mensen” zullen zijn tijdens de Rammendan.
    En wat Pinokkio zegt klopt altijd, zoals iedereen wel weet ! Toch ?

    Geliked door 2 people

  8. Gienekehado zegt:

    Vanochtend Van der Kamp, voorzitter van de politievakbond gehoord op de radio. Een journalist noemde allerlei misstanden die begaan zijn ondanks de restricties. Oa. de mishandeling van een aantal boa’s in Rotterdam.Volgens Jan Lul van de politie waren dat allemaal maar kleine incidentjes die niet te voorkomen zijn. Het merendeel van de mensen houdt zich prima aan de afspraken. Tuurlijk ook geen woord over een evt. DADERPROFIEL. We hoeven ons ook geen zorgen te maken, de pliesie heeft alles onder controle, ook niet als het escaleert hier of daar. Alweer een hoop politiekcorrectGENEUZEL om van over je nek te gaan!
    Ik wens u allen een gezegend rammendan, de pliesie waakt over ons!!

    Geliked door 2 people

  9. Jean zegt:

    De ram-madam én de islam zijn de grootste bedreiging voor onze veiligheid daarbij is corona nog maar peanuts.
    Wakker worden en die barbaarse gewelddadige waanzin verbieden en verdrijven uit onze westerse samenleving en iedereen die de waanzin steunt mee verdrijven zodat wij een geweldloze samenleving bekomen.

    Geliked door 1 persoon

  10. Ben zegt:

    Rammeldan, een hypocriet religieus spektakel, waar je je als de zon onder is, s’ avonds laat en s’ ochtends vroeg, mag volproppen met ongezond voedsel.
    Afsluitend doet men zich na 4 weken te goed aan grote hoeveelheden suikergoed.
    Dit noemt men dan vasten, WTF!, dit soort onzin vraagt zware repressie van overheidswege.
    Zwarte Piet en vuurwerk worden verboden, maar deze zwaar schadelijke onzin wordt gepropageerd.

    Geliked door 1 persoon

  11. Willem zegt:

    Ik wil helemaal geen ramadan hier. Als je je verdiept in de islam en de sharia dan val je als Nederlander/Europeaan/niet-moslim, van je stoel af van de haat en agressie die je tegemoet komt. Ik ben het zat om te zien dat de steeds verder sluipende islam overal de kop op steekt, elke dag een beetje meer. Bel je de gemeente dan heb je een moslim aan de lijn, op de hoek van de straat staan moslim hangjongeren, die je niet te lang moet aankijken anders heb je een probleem. Voor de supermarkt in de rij staan en wie bepaald wie er naar binnen mag, jawel een moslim en afrekenen? Jawel een moslim. Zet je de tv aan dan hoor en zie je PC in het voordeel van de moslims. Ik voel me niet meer thuis hier, ik voel me niet meer op mijn gemak in mijn eigen land en stad en dat is een kutgevoel dat ik zodra ik alleen ben van me af gooi, maar een paar dagen later wordt je er weer mee geconfronteerd en is het gevoel weer terug. Het is mijn instinct dat me zegt het klopt niet, het is niet goed, ik voel me belazerd. Overdrijf ik?

    Geliked door 2 people

    • @ Willem
      Nee allesbehalve, maar het is goed te weten dat u niet alleen bent, en het aantal tegenstanders van de islam neemt gestaag toe.
      Natuurlijk, het gaat langzaam, heel langzaam zelfs, maar we komen er wel !

      Like

  12. Marijke zegt:

    “Bedreigt de ramadan de indamming van het corona-virus?”
    Is 1 + 1 = 2?

    Geliked door 1 persoon

  13. Eppo zegt:

    En nog maar Binnen blijven halen hier die Lui .
    Ongelooflijk !

    Geliked door 1 persoon

    • kampersrene zegt:

      foei Eppo je moet die islaam arme sukkelaars niet verstoten maar ze helpen om het geluk te vinden….vraag is wat kunnen doen….feitelijk heel eenvoudig door ze te sturen naar het paradijs van Allah….dat is goedkoop ook… een harde knuppel op hun hoofd volstaat …..en we zijn die verkrachters ,terreurzaaiers moordenaars en profiteurs kwijt

      Like

  14. Cathja zegt:

    Moslims die volgens Rutte gewoon meedoen in onze samenleving, die horen bij ons. Maar dat betekent wel dat zij zich moeten houden aan alle politieverordeningen, noodverordeningen, geboden en verboden die in deze crisistijd voor IEDEREEN gelden. Hierop worden GEEN uitzonderingen gemaakt.
    Nee, want zelfs als je een huwelijk gepland hebt in deze periode, een feestzaal hebt afgehuurd en alles in gereedheid is gebracht voor de grote dag, dan MAG DIT ALLEMAAL NIET MEER. Voor een bruidspaar wordt géén uitzondering gemaakt, want de overheid is als de dood dat op zo’n feest mensen geen anderhalve meter afstand zullen (kunnen) bewaren, en dat is een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid!

    Dit overdenkende, is er dus geen ontsnapping en uitzondering mogelijk voor moslims die zich bezig houden met overdag vasten. Voor iedereen gelden dezelfde regels. Altijd al (ook al hebben ze daar maling aan), maar nu zéker. En anders allemaal op de bon of achter de spijltjes.

    Geliked door 2 people

  15. Wolf zegt:

    Ik bid tot onze Grote Goedheid de Enige God Israël’s dat ze van de embryo’s tot de ouden van dagen allen BESMET mogen worden tot den Dood erop volgt.

    Like

  16. M. zegt:

    Maak je geen illusies de samenkomsten zullen geen strobreed in de weg gelegd worden of snapt u nog niet dat het leger alleen ingezet word tegen het eigen volk en het lastig vallen van burgers door de wet en de corrupte media alleen voornamelijk eigen burgers betreft?
    Als je als eigen burgers bij elkaar komt is men een probleem voor de corona misbruikers en hun loopjochies maar als het probleem buitenlands is heeft de media en de wet ineens geen moeite met het ‘risico’ op besmetting.
    Ik zie maar weinig anderhalve meters tussen de leugenaars zelf die het eigen volk lopen te vernachelen.
    Corona is zo besmettelijk dat men met een paar man op een eigen burger springt die niet luistert naar hun waanzin.
    In het buitenland slaan ze de burgers tot bloedens toe de tering indien men geen kapje draagt.
    Omdat het allemaal zo besmettelijk is???
    Maakt men er maar een bloederige toestand van om besmetting tegen te gaan??????

    Like

Plaats een reactie