Turkije stuurt opnieuw “vluchtelingen” richting EU

Screenshot_69

(Door: Erik Rusch – Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw brengt Ankara “vluchtelingen” en “migranten” met bussen vanuit het zuiden van het land naar de Griekse grens. Griekse media zien hierin weer een poging van Turkije om financiële middelen van de EU af te persen.

epoch times

De Griekse geheime dienst en satellietbeelden wijzen op een nieuwe, door de Turkse regering geïnitieerde migratie- en vluchtelingengolf, bericht de “Welt”.

De mensen worden met Turkse bussen uit het zuiden van Turkije, uit de langs de Syrische grens gelegen opnamekampen, afgehaald. Dan worden ze 1000 kilometer verder naar het westen van Turkije gebracht. Het doel is de Turkse havenstad Izmir in het westen van Turkije. Vanuit Izmir moeten ze dan met boten naar de Griekse eilanden overgezet worden.

Athene is verontrust – het gevaar bestaat immers dat de nu met bussen naar de kust gebrachte vluchtelingen en migranten slechts een voorhoede zijn. En dat zich onder hen ook mensen bevinden die al besmet zijn met SARS-CoV-19. Ze zouden het virus in de hopeloos uitpuilende vluchtelingen- en migrantenopvangkampen kunnen binnenbrengen en de situatie daar verder verscherpen. Ook zouden ze, als ze het vasteland bereiken, het virus over het hele land kunnen verbreiden.

Meerdere Covid-19 gevallen onder de migranten in de opnamekampen

Vooral op het Griekse eiland Lesbos in het kamp Moria is de situatie uitermate precair. In het kamp, dat voor 3100 mensen bedoeld was, bevinden zich op dit moment ongeveer 20.000 migranten en vluchtelingen. Hier werden al de eerste Covid-19 gevallen geregistreerd.

In Griekenland (11 miljoen inwoners) zelf bedraagt het aantal besmettingen op dit moment 2145, officieel worden er 99 sterfgevallen in verband gebracht met Covid-19. In Turkije (83 miljoen inwoners) zijn op dit moment 61.049 mensen met het SARS-CoV-19 virus besmet en werden 1296 virusdoden geregistreerd.

Afgelopen weekend al zouden de schepen van de Griekse kustwacht vluchtelingenboten tot omkeren naar Turkse wateren hebben gedwongen, bericht de “Welt”. De Griekse kustwacht en marine hebben op grond van de huidige ontwikkelingen ook hun patrouilles geïntensiveerd.

“Voordat het begon, vroegen de soldaten aan ons of we naar Europa wilden of terug naar de plaatsen, waarin we geregistreerd zijn”, vertelde een Syrische migrante tegen de “Welt”.

Maar uiteindelijk zou er geen keus zijn geweest, iedereen moest mee naar Izmir. Daarbij zouden andere bussen de vluchtelingen ook nog verder naar het noorden afgezet hebben. Van daaruit moet dan eveneens de oversteek met boten naar de Griekse eilanden gemaakt worden.

Wil staatschef Erdoğan “vers geld” afpersen?

Nog in eind februari had de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan verkondigd: “We hebben de poorten geopend!” Erdoğan zei destijds: “De Europese Unie moet zich houden aan haar toezeggingen. Het is niet onze taak om ons met zoveel vluchtelingen bezig te houden, ze te verzorgen.”

Griekse grensbewakers, soldaten en burgers hielden de naar schatting 20.000 migranten aan de Grieks-Turkse grens naar de EU tegen, hoewel Turkse soldaten en Turkse inwoners de migranten bij de illegale immigratie ondersteunden.

Toen al zagen waarnemers het handelen van de Turkse president als een chantagepoging om meer financiële middelen te verkrijgen.

Deze motivering, vermoeden Griekse media, zou ook deze keer achter de Turkse actie zitten, zoals de “Welt” aangeeft. Turkije was al economisch aangeslagen door de corona-pandemie, de Turkse militaire acties in Syrië hebben de financiële situatie verder verscherpt.

Duitsland en Frankrijk zegden Erdoğan in maart meer geld voor het vluchtelingenakkoord toe, opdat die de vluchtelingen en migranten, die op weg zijn naar de EU, in het land houdt en verzorgt. Ondertussen gaat men uit van vier miljoen vluchtelingen en migranten die zich in Turkije bevinden. Het grootste deel van hen heeft Syrische wortels.

Volgens de “Welt” zijn de Turkse autoriteiten van plan om alle negen opvangkampen in het zuiden van het land in de buurt van de Syrische grens stap voor stap te ontruimen.

Turkije wil vanwege de corona-epidemie 90.000 gevangenen vrijlaten

Oorspronkelijk was het plan volgens uitspraken van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu om pas na de corona-epidemie de migranten er niet meer van af te houden om terug te keren naar de Turks-Griekse grens. Problematisch is in dit verband ook het onlangs nog besloten wetsontwerp van het Turkse parlement, dat voorziet in de vrijlating van tienduizenden gevangenen op grond van de corona-epidemie.

De door de Turkse regering ingebrachte wet voorziet in de vrijlating van ongeveer 90.000 gevangenen uit overvolle gevangenissen. Een deel van hen dient vroegtijdig te worden vrijgelaten, een ander deel onder huisarrest geplaatst te worden. Achtergrond zouden de onhygiënische omstandigheden in de gevangenissen en de eerste sterfgevallen door Covid-19 onder de gevangenen.

De wet geldt niet voor politieke gevangenen, die aangeklaagd worden volgens de omstreden antiterreurwetten van Turkije. Het valt niet uit te sluiten dat ontslagen gevangenen zich aansluiten bij de nieuwe, door Turkije geïnitieerde migratiebeweging naar Europa.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Erik Rusch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Turkije stuurt opnieuw “vluchtelingen” richting EU

 1. Monalisa zegt:

  De grenzen staan nog steeds wagenwijd open de EU doet niks deze kan je opdoeken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Willem zegt:

  Laat ze toch naar Saoudi-Arabie gaan, dichterbij, zeer veel geld, genoeg ruimte, zelfde geloof, halal en beter weer.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Willem.Het is de plicht van iedere moslim om een wereldwijd islamitisch kalifaat te stichten.Ze worden geholpen door verraders uit europa.Onze politici en de satanische globalistische elite.

   Like

   • Willem zegt:

    Ja Ron, je hebt gelijk, ik weet het ook wel, maar wil af en toe even de andere kant op wijzen. De vanzelfsprekendheid dat ze allemaal hierheen komen en idd de hulp die ze krijgen van onze ”leiders” komt me wel zo ongelooflijk de strot uit.

    Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Erdogan wil meer geld? Turkije stuurt opnieuw “vluchtelingen” richting EU | JDreport.com

 4. Rensk. zegt:

  Afpersen? EU betaalt wel. We hebben nog 1400 miljard te verdelen voor de zuiderlijke landen. 1groot rijk voor de machthebbers op kosten van de Noorderlijke landen.Met Nederland aan kop Die gaan er aan. Pieter Lakeman zei van niet, maar ik zeg van wel. Pieter Lakeman was ook overtuigd van Wopke het Popke. Ik niet. Uiteindelijk word alles wat de EU wil gefaciliteerd door Nederland. Want ze willen kost wat kost erbij horen. Bij de grote jongetjes. Mag wat kosten en is toch geen eigen geld.

  Geliked door 2 people

 5. malsion zegt:

  De etterbuil aan vluchtende profiteurs dreigt aan de Noord-kant open te barsten. Het is nu zaak om deze dodelijke uitbarsting om te buigen naar het Zuiden. Het bevrijde gedeelte van Syrië. Als de landen van de EU zich met gezamenlijke inspanning er toe zetten kan dat de redding zijn van de westelijke landen van Europa.
  Dan moet er wel snel gehandeld worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter zegt:

  speel gewoon open kaart ,en zeg gewoon dat de islam Europa willen overnemen,ik zou niets anders kunnen bedenken waarom dictator Erdogan zoveel migranten naar Europa stuurt.en hoop dat griekenland ze tegen houd,desnoods met geweld,want zij schuwen ook geen geweld als ze hun zin willen doordouwen.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Open kaart spelen is wat erdootje al de hele tijd zelf doet.
   Hij verzwijgt ook helemaal niet dat hij het groot Ottomaanse rijk weer wil herstellen door alles over te nemen.
   Maar blijkbaar denken ze hier dat hij een grapje maakt of zo.
   Ze komen er nog wel achter, we gaan het meemaken zolang die grenzen opblijven.

   Geliked door 1 persoon

 7. jungleelephant zegt:

  Allemaal retour eigen vaderland:wij zitten vol,geen geld,geen werk[alsof ze dat zouden willen:niet dus!],geen huizen!Op pleuren dus!En alle geldstromen naar Turkije droog leggen,blokkeren!Ook de particuliere!Dan gaat die Turkse mafkees wel anders piepen!

  Like

 8. HENK zegt:

  De achterlijke EU het enige wereld-deel ter wereld waar je zonder paspoort ongestraft over de EU grenshekken kan klauteren om vervolgens stampvoetend een huurhuis met voorrang op te eisen , inklusief 10,000 euro inrichting en ziektekosten en leefgeld, om vervolgens de rest van je leven niets te doen. Onze EU !!!!!

  Like

 9. Wolf zegt:

  2 atoom bommen op dat vervloekte TURKENLAND. Zijn we meteen ook van die dobbernikkers af die ze herbergen.

  Like

 10. vangie1206j zegt:

  Ik zie het probleem niet zo.
  Laat duidelijk aan Erdogan weten we staan klaar ze op te vangen.
  De bajonetten zijn al gemonteerd op onze geweren.
  Elk slachtoffer wat er dan valt ben jij verantwoordelijk voor punt…….

  Like

  • karton zegt:

   @ vangie1206j.
   Zoals wel vaker………helemaal met u eens !
   Je zou die Turkse dictator kunnen verwittigen van het feit dat Griekenland háár gedeelte van het grensgebied heeft vol gepoot met landmijnen en dat Allaaf de grootste moeite zal krijgen om álle dode moslims van 70 maagden te voorzien.
   Er is toch zeker wel een eenvoudige manier om van dat parasietenvolk af te komen ?
   De economie in o.a. de EUSSR zal in elkaar storten, zegt het IMF, maar duizenden parasieten binnenhalen kost kennelijk niks ?!

   Like

 11. Petra zegt:

  Alle banden met Turkije doorsnijden en zeker geen geld meer sturen, alle “vluchtelingen” terugsturen en de Europese buitengrenzen hermetisch afsluiten, probleem opgelost…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s