De Efteling is klaar met eindeloze racismediscussie: “Ook niet alle mensen met obesitas eten papier!”

Screenshot_197

“Holle Bolle Gijs” in het pretpark “De Efteling”.

(Door: Kenneth Steffers)

De Efteling ontwaakt net uit een coronacrisis en heeft op dit moment dan ook even helemaal geen zin in een nieuwe racismediscussie. Het attractiepark heeft in een persoonlijke reply per mail gereageerd op een petitie om een van hun attracties (Monsieur Cannibale) te verwijderen uit het park.

Eerder voelde De Efteling zich al gedwongen om karikaturen in de attractie Carnaval Festival aan te passen, maar nu is en blijft het pretpark stellig: Met de carnavaleske attractie Monsieur Cannibale is helemaal niets mis!

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De Efteling is klaar met eindeloze racismediscussie: “Ook niet alle mensen met obesitas eten papier!”

 1. boorzalf zegt:

  Misschien moet de Efteling een nieuw sprookje maken over een trollen koning die Avaas heet. En waar ” slimme rutte” (slimme Toon) ook in voor komt.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Stel dat het beeld van Monsieur Cannibale nou eens werd vervangen door dat van een ISIS-beul of een moslimextremist met daarom heen allemaal potten in de vorm van dode personen die onder het bloed zitten?
   Dan vrees ik dat hierna geen bezoekers meer in die draaimolen willen gaan zitten en zij allemaal wegblijven uit de Efteling! Die 1600 idioten die een petitie hebben ondertekend om deze attractie te verwijderen uit de Efteling zijn namelijk allemaal gewoon een bende egoïstische zeurkousen, nietsnutten, cultuurbarbaren en feestbedervers die anderen gewoon GEEN plezier en pret gunnen en het liefste zouden zien dat de hele Efteling moet worden opgedoekt!
   Moet anders hierna ‘Ezeltje Strek’ Je ook worden verwijderd van het Herautenplein omdat die “gouden” munten uitpoept of ‘De Kikkerkoning’ verdwijnen omdat hij een “gouden” bal met water in de lucht laat spuiten daar dit dierenmishandeling zou wezen?
   Wie weet zouden die dwazen dolgraag willen zien dat Vogel Rok en de monstervis van Pinokkio verdwijnen omdat die er weer te eng uitzien voor overgevoelige kinderen! Je zou die lui anders het liefste laten opeten door die monstervis of hen via Vogel Rok een enkele luchtreis laten maken naar Hutjemutje opdat ze zich NOOIT meer aan de Efteling zullen gaan ergeren!
   Laat Monsieur Cannibale dus gewoon in de Efteling en wie er aanstoot aan neemt moet gewoon zo ver mogelijk uit dat pretpark wegblijven!

   Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Fijn om in een land te wonen met duizenden mafklappers !!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat krijg je er nou van als je de GGZ zo goed als afschaft.
   Dan lopen ze allemaal buiten rond om andere mensen te vervelen met hun hersensspinsels, waan gedachtes en psychoses.

   Geliked door 1 persoon

 3. vangie1206j zegt:

  Nederland moet totaal niet meer reageren op die idioten.
  Gewoon laten blèren en weglopen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik word chagrijnig als ik lees dat er wéér iets ontdekt is wat racistisch zou zijn. Nu weer in de Efteling…. Gisteren was de aanstootgever ergens (ik weet even niet meer waar het was) een zogenoemde ‘Gaper’, die je vaak ziet aan de gevels van apothekers. ‘Uit veiligheidsoverwegingen hebben ze de gaper verwijderd’….

  Wat kan ik hier toch kwaad om worden!

  Wordt het niet eens tijd dat al die lui die zich OVERAL AAN ERGEREN ‘uit veiligheidsoverwegingen worden verwijderd’? Er komt een tijd dat de bom barst, want we beginnen deze treiterijen ontzettend zat te worden. Dat hoor ik regelmatig. De beer is losgebroken. Aan ons om hem terug in zijn kooi te stoppen.

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Ik vraag mij af wat dat tuig wat nu zo druk doende is om ons op de knieën te krijgen voor het slavernijverleden, hier nog langer doet als ze zo’n hekel aan blanken hebben.
  Laat ze lekker terug gaan.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De politici buitelen over elkaar om hun zegje te kunnen doen in allerlei populaire kwesties die door de media worden uitvergroot,….maar over hun tolerante houding jegens het (mis)bruik van narcotica en andere verslavende middelen zoals de medicijnverslaving en lachgasverslaving vooral onder zéér jonge kinderen daar hoor je de bollebozen niet over, dat komt ze goed uit…..wegkijken!

  Like

 7. bobzelf zegt:

  ER WERD VANDAAG ,,,

  DE VRAAG GESTELD :
  BESTE HAMILTON F1 COUREUR….. OUWE RUKKER TEVENS BLACK LIVES MATTER KLOOTZAK

  WAAROM HEB JE EIGENLIJK EEN VOLLEDIG BLANK TEAM
  WAAROM GEEN DONKERE ZOEEEWARTE MONTEURS ??

  WAAROP DE VERSLAGGEVER ZEI

  OMDAT IE DAN GEEN RACE MEER WINT,,

  ALS EEN PITSSTOP 15 MINUTEN DUURT,,

  OOOOHHHHHHHHHHHHHH DAT IS RACISTISCHH ,,,,HOOP IK WHAHAHA

  OOM MERCEDES

  Like

 8. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/woke-fascisme-wie-zich-aan-uva-niet-schuldig-verklaart-aan-kolonialisme-en-racisme-kan-vaste-aanstelling-vergeten/

  Woke fascisme: ‘Wie zich aan UvA niet schuldig verklaart aan kolonialisme en racisme kan vaste aanstelling vergeten!

  Binnen Nederlandse universiteiten is het slecht gesteld met de academische vrijheid – en zeker binnen de UvA. Emeritus-hoogleraar Meindert Fennema klapt uit de school en vertelt hoe “woke” gedachtengoed een hele universiteit in een ijzeren wurggreep neemt. Wie niet deelneemt, kan een promotie of een vaste aanstelling wel voorgoed vergeten.

  “Geheel in de geest van George Orwell moeten de Diversity Officers er op toezien dat alle politieke diversiteit uit de universiteiten verdwijnt. In mijn eigen afdeling Politicologie aan de UvA ging deze maand een brief rond, door bijna alle docenten getekend, waarin de ondertekenaars zichzelf schuldig verklaren aan het in stand houden van een koloniaal en racistisch onderwijsprogramma
  De meeste ondertekenaars hebben weliswaar geen enkele invloed gehad op het curriculum van Political Science, maar ze zijn toch schuldig. De belangrijkste drijfveer om zo’n brief te ondertekenen is angst. Wie niet tekent kan een vaste aanstelling of promotie vergeten.”

  Like

 9. Bas zegt:

  https://summit.news/2020/07/08/fearing-cancellation-some-withdraw-signatures-from-open-letter-decrying-cancel-culture/

  CENSUUR
  Uit angst voor annulering, sommigen trekken hun handtekeningen in uit open brief waarin wordt geweigerd cultuur te annuleren

  Sommige van de publieke figuren die een open brief ondertekenden waarin de opkomst van de annuleringscultuur werd verworpen, trokken hun steun in, vermoedelijk bang dat ook zij er het slachtoffer van zouden worden.

  Zoals we gisteren benadrukten, ondertekenden 150 intellectuelen, auteurs en activisten, waaronder Noam Chomsky, Salman Rushdie en JK Rowling, de brief, die werd gepubliceerd door Harpers Magazine.

  In de brief werd bekritiseerd hoe “de vrije uitwisseling van informatie en ideeën, het levensbloed van een liberale samenleving, elke dag steeds meer wordt ingeperkt” als gevolg van “een intolerantie voor tegengestelde opvattingen, een mode voor publieke schaamte en uitsluiting en de neiging tot ontbinding” complexe beleidsvraagstukken in een verblindende morele zekerheid. ‘

  ‘Editors worden ontslagen omdat ze controversiële stukken draaien; boeken worden ingetrokken wegens vermeende onechtheid; journalisten mogen niet over bepaalde onderwerpen schrijven; professoren worden onderzocht voor het citeren van literair werk in de klas; een onderzoeker wordt ontslagen wegens het verspreiden van een peer-reviewed academische studie; en de hoofden van organisaties worden verdreven voor wat soms gewoon onhandige fouten zijn ‘, zegt de brief.

  Na de publicatie en de terugslag van linksen gaven enkele van de ondertekenaars toe en trokken publiekelijk hun steun in.

  Like

 10. Bas zegt:

  https://summit.news/2020/07/07/university-researcher-forced-out-for-highlighting-facts-showing-no-racial-bias-in-police-shootings/

  US NIEUWS
  Universitair onderzoeker gedwongen te vertrekken om het feit dat er geen raciale vooroordelen bij politieopnames te zien zijn.
  Effectief ontslagen omdat ze niet met de meute meegingen

  Een senior-onderzoeker aan de Michigan State University werd effectief ontslagen nadat hij de feiten had gedeeld uit een onderzoek dat vorig jaar was uitgevoerd en dat overtuigend bewees dat er geen wijdverbreide raciale vooringenomenheid is bij schietpartijen bij de politie.

  Natuurkundige Stephen Hsu werd gedwongen ontslag te nemen als vice-president van Onderzoek en Innovatie nadat hij werd opgejaagd door een Twitter-menigte omdat hij feiten had gebruikt om hun beweringen dat de politie systematisch racistisch is te weerleggen.

  Hsu interviewde vorige maand MSU-psychologieprofessor Joe Cesario, die uit uitgebreid onderzoek heeft geconstateerd dat “het ras van de officier er niet toe doet als het erom gaat te voorspellen of zwarte of blanke burgers worden neergeschoten.”

  Cesario’s onderzoek concludeerde dat “in tegenstelling tot de beweringen van activisten en berichten in de media, er geen wijdverbreide raciale vooringenomenheid is bij schietpartijen door de politie.”

  Nadat de studie werd geciteerd in een op 3 juni Wall Street Journal-opinie genaamd “The Myth of Systemic Police Racism”, sloeg de MSU Graduate Employee Union Hsu om aandacht te vragen voor het onderzoek en beschuldigde het dat het “niet in overeenstemming is met openbare verklaringen door MSU. ”

  Vice-president van GEU, Acacia Ackles, merkte op: “Het is het standpunt van de vakbond dat een beheerder die dergelijke opvattingen deelt, in strijd is met de verklaringen van MSU die de protesten en hun grondoorzaak en doel ondersteunen.

  “Dit begon als een aanval door een twitterbende, met zeer serieuze beweringen: dat ik een racist, seksist, eugeneticus, enz. Ben” Hsu schreef.

  Terwijl de oorspronkelijke petitie meer dan 800 handtekeningen opleverde, bereikte een tegenverzoek dat Hsu verdedigde al snel meer dan het dubbele en meer dan 2000 handtekeningen.

  Like

 11. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/de-verderfelijke-identiteitspolitiek-zal-uitmonden-in-een-volkomen-naar-rassen-gesegegreerde-samenleving/

  De verderfelijke identiteitspolitiek zal uitmonden in een volkomen naar rassen gesegegreerde samenleving

  Frits Bosch verzet zich tegen de notie dat we een samenleving moeten scheppen waarin alles wordt ingericht aan de hand van een “afspiegeling van de maatschappij”. “Zo ook in theaters, musea, muziek events, enzovoort. Willen we een volkomen naar rassen gesegegreerde samenleving? Want daar mondt identiteitspolitiek uiteindelijk in uit. Willen we dat echt?” Hij schreef er een artikel over.

  Humberto Tan gaat in opdracht van de KNVB racisme op het voetbalveld bestrijden. Tan zei eerder deze week in Op1: “Racisme zal nooit verdwijnen, net als moord en diefstal.” Gekleurde voetballers worden soms belaagd met racistische kreten. Tan wil hun ‘pijn’ verzachten. Hij overweegt de Rooney-regel uit de VS ook hier in te laten voeren. Die regel komt er op neer dat er meer gekleurde trainers komen, mits voldaan wordt aan kwaliteit

  Maar gaan we ook de elftallen die bijvoorbeeld voor 80% uit gekleurde spelers bestaan terugbrengen tot een afspiegeling van de maatschappij, maximaal 10% gekleurde spelers? Want dat is de argumentatie achter identiteitspolitiek: men moet zich kunnen herkennen in de opstelling, conform onze maatschappij. Geldt dat hier dan even niet voor de supporters, Humberto?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s