“Charlie Hebdo” publiceert opnieuw Mohammed-karikaturen

Screenshot_144

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij het begin van het proces tegen de aangeklaagden van de aanslag op “Charlie Hebdo” publiceert het Franse satirische tijdschrift de omstreden Mohammed-karikaturen, die in 2005 voor heftige kritiek onder moslims had gezorgd. “We zullen nooit rusten. We zullen nooit opgeven”, schreef het hoofd van de redactie Laurent Sourisseau, alias “Riss”.

Op 7 januari 2015 hadden bewapende “islamisten” de redactiekantoren van “Cjarlie Hebdo” bestormd en 12 mensen doodgeschoten. De Mohammed-karikaturen zullen op de voorpagina van de woensdageditie verschijnen.

Daarop zijn een twaalftal tekeningen te zien, die in 2005 voor het eerst door het Deense dagblad “Jyllands-Posten” gepubliceerd en in 2006 door “Charlie Hebdo” overgenomen werden. In de hele wereld voelden moslims zich door de afbeeldingen geprovoceerd.

Veertien mannen moeten zich verantwoorden voor de juryrechtbank in Parijs. Ze zouden de gebroeders Chérif en Saïd Kouachi ondersteund hebben, die op 7 januari 2015 de redactiekantoren van “Charlie Hebdo” bestormden en in koelen bloede 12 mensen vermoordden.

De gebroeders Kouachi zelf werden na een twee dagen durende achtervolgingsjacht door eliteagenten opgespoord en gedood.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, burgermoed, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Justitie, meningsdictatuur, Moslims, Parijs, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Charlie Hebdo” publiceert opnieuw Mohammed-karikaturen

  1. delamontagne zegt:

    Philippe Val [ een van de vroegere redacteuren van Charlie Hebdo ]:”Iedereen applaudiseerde toen we cartoons tegen de Katholieken afdrukten”.
    Maar toen we de cartoons van Mohammed plaatsten lieten de intellectuelen van LINKS en de Media ons in de steek”……………

    Kwetsende Cartoon tegen kindermisbruik in de RK-Kerk

    Pedofilie: De Kerk opent eindelijk haar ogen………….

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie