CITAAT Zihni Özdil

Screenshot_193

Nederland is het enige democratische land waar ‘belediging’, ‘groepsbelediging’ en ‘poging tot belediging’ strafbaar zijn. Zolang dat zo is, zullen wij nooit de wrijving van een echt, open debat proeven. Een klein en onvolwassen volk, doodsbang voor woorden, is wat we blijven.

 (Zihni Özdil)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Zihni Özdil)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op CITAAT Zihni Özdil

 1. LUCIA zegt:

  Helemaal eens met die stelling, de vrijheid om iemand het graf in te schrijven of beledigen of het andere uiterste de hemel in te schrijven of te prijzen, dat is vrijheid van meningsuiting ongeacht of het een persoon of groep betreft… en ik verkies iedere dag opnieuw dit recht, boven het laffe moorden en verkrachten… uit naam van een profeet of god, welke profeet of god dan ook.!!!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Helemaal mee eens. Maar er zit meer achter. Leg de lat zo laag mogelijk om voor een klacht of een strafbaar feit in aanmerking te komen en je kunt elke politieke tegenstander uitschakelen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Ik zou graag van Zihni alle ins and outs willen weten waarom hij hier het woord ‘we’ gebruikt.

  Wie zijn ‘we’?

  Verder ben ik het helemaal met hem eens.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  De Pays-Bah word gegijzeld door het politiek-correcte denken, het spreken zonder woorden, het praten zonder iets te zeggen maar wel met gebarentaal als het nieuwe communiceren, een non-verbale en symbolische vorm om anderen niet voor het hoofd te willen stoten,….gemuilkorfd door een doorgeslagen interpretatie van goed fatsoen en een groeiende minderheid die het Nederlands zo slecht beheersen dat men zich al snel onheus bejegend voelt…

  Like

 5. Philippine zegt:

  Ook mee eens.

  Like

 6. Jan zegt:

  Ik begrijp werkelijk niet wat hij bij de bolsjewieken van Klaver heeft te zoeken

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Dat het volk al slomer en kinderachtiger aan het worden is, daar kan ik het nog mee eens zijn. Maar het komt toch door heel veel dom geleerde universitaire figuren die op allerlei plaatsen in het systeem hun CORRECTE stand punt wel even geven, VOORAL DE SCHOLEN MEDIA, EN DE VELE ZIEKE PRAAT PROGRAMMAS, in naam van het volk, EN DAT IS MEESTAL NIET HET GEVAL.

   Like

  • Dat iemand als hij één keer iets zinnigs zegt hij meteen “aan de goede kant staat” lijkt wat kort door de bocht.
   Ken verder geen ‘wapenfeiten’ van hem, volgens mij heeft hij een nogal anoniem bestaan in de tweede kamer.

   Like

 7. Meine zegt:

  Na het oprekken door het gerechtshof, van de definitie van “ras” voor de “nationaliteit”, moeten we de opmerkingen van Erdogan nog maar eens bekijken. Deze Turk noemde Nederlanders angstig, lafhartig, nazi’s, en fascisten. Dat is nu ook “Rasisme”…

  Oh, en wie had ook alweer het woord “rasisme” uitgevonden ?, juist de communisten.

  Like

 8. Gienekehado zegt:

  Benieuwd hoeveel explosieven, moorden, steekpartijen, platwalsen etc etc. dit weekend op MSM, TPO staan. In de NetteMensenkranten, het Journaal, mag dit alleen gedoceerd vermeld worden. De Valse Schijn moet zo lang mogelijk intact blijven!

  Like

 9. die rechters zijn dus niet onpartijdig

  Like

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  Om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken: belediging* is strikt subjectief.
  Belediging heeft alles met gevoelens te maken. Mensen kunnen zelf bepalen of
  ze zich beledigd voelen of niet. Groepsbelediging, waar Wilders van werd beschuldigd,
  is een linkse uitvinding.
  Rechters die uitspraak doen over gevoelens moeten een andere baan zoeken.
  Geldt eveneens voor politieagenten. Als een agent zich beledigd voelt door opmerkingen
  van burgers zoals: ik vind u een oen, is dat een MENING en geen belediging!!
  Menselijke gevoelens kunnen niet met een vonnis veranderd worden.
  *kwesten of lasteren valt hier ook onder.

  Like

 11. bozeoudeman zegt:

  Ik denk niet dat het probleem bij ‘het volk’ zit, maar het volk krijgt en wordt -zie vandaag met de coronawet ons opgelegd via boetes- via dwangmethoden een wil opgelegd van en door een klein groepje bijna beroepscriminelen (zie dat geval Grapperhaus en ook Halsema waar wetten dus niet voor op gaan) waar bange of politieke of corrupte rechters, zie net bij uitspraak inzake Wilders, net als ceo’s bij grote bedrijven, allen voor zwichten omdat ze bang zijn anders onderwerp van terreur van BLM en Antifa te worden. Daar zit het probleem, niet perse bij ‘het volk’.
  De Nazi of DDR staat is aan het herrijzen met dank aan de door niemand democratisch gekozenen bij de Verenigde Nazis in New York via onder andere het IMF en de WHO en wat te denken van de Vluchtelingen en Immigratie tak van dat nazi instituut van technocraten en bureaucraten?
  En om deze nazistaat te kunnen optuigen worden groepen BEROEPSACTIVISTEN van BLM en Antifa door mensheid vijandige miljardairs betaald om ‘het volk’ angst aan te jagen net als in de eerdere Nazi tijd via de SA. Zolang het volk geen echte leider heeft zal het lijdzaam de terreur blijven ondergaan. Dus wanneer staat er een leider op die het nieuwe fascisme van weer dat Nazi neplinks van roofridderachtige miljardairs te lijf gaat, het is al ver over twaalf! Gates heeft al bijna bereikt wat dit stuk onmens wenst.

  Like

 12. Lost Johnny zegt:

  Mijns inziens is het nog verder discussieren zinloos. Alle Marrokanen het land uit of dood, wat het eerste komt. Idem met lieden zoals Rutte, mijn emmer qua terughoudendheid is overgelopen, de klootzak mag hangen en zijn medeschoften ook. Ik ben totaal klaar met al dit gezeik. Het kabinet aan de galg, liefst als positieve noot op Prinsjesdag. En heren en dames van de staatsgestapo, jullie zijn de reden dat deze waanzin kan bestaan.

  Like

 13. Bas zegt:

  https://www.thekarskenstimes.com/weblog/item/704-zwartboek-nos-journaal-annex-16e-vangst

  Zwartboek NOS Journaal- annex (16e vangst)

  Meten met twee journalistieke maten is een constante factor in de verslaggeving van het NOS Journaal, zo blijkt ook uit deze 16e vangst Zwartboek NOS Journaal. Links, zwart en moslim belicht de NOS-redactie positief of niet-kritisch, terwijl in gelijke nieuwsgevallen rechts, blank en niet-moslims genegeerd of negatief worden bejegend. Deze werkwijze is niet alleen een overtreding van de Mediawet, want de Nederlandse Omroep Stichting is verplicht nieuws betrouwbaar en onafhankelijk te brengen, maar is ook journalistiek-crimineel, omdat er sprake is van discriminatie. Voor de NOS is namelijk niet iedereen gelijk.

  Blank is fout & zwart is goed

  Like

 14. Bas zegt:

  Uit 2010
  Minder minder?
  https://www.trouw.nl/nieuws/helft-marokkaanse-jongens-pleegde-misdrijf~b4b4d8b4/?fbclid=IwAR3dAJXYdpj8Je7C1rPLSLYARFY39dpNW0LbZ4zBLn193FKk4XgnSXlRTc8&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=facebook&referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2FIIxHo8r2I9%3Famp%3D1

  ‘Helft Marokkaanse jongens pleegde misdrijf’

  AMSTERDAM (ANP) – Ruim de helft van de Marokkaanse jongens heeft op zijn 22ste minstens één misdrijf gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Criminologie.

  Het gaat om 54 procent van de jongens en mannen die in 1984 in Nederland zijn geboren uit ten minste één Marokkaanse ouder. Van de Nederlandse mannen in diezelfde leeftijdsgroep pleegde 20,3 procent voor hun 23ste verjaardag een of meer misdrijven.

  In 1984 werden volgens de onderzoekers in Nederland ruim 87.500 jongens geboren en ruim 83.300 meisjes. Voor de vergelijking zijn zij opgesplitst in categorieën Nederlands, Marokkaans, Surinaams, Antilliaans, Turks en ‘overig’. Van de gehele groep had ruim 14 procent op 22-jarige leeftijd minimaal één misdrijf op z’n kerfstok. De wetenschappers maakten gebruik van het politiesysteem HKS, dat sinds 1996 voor wetenschappelijk onderzoek kan worden gebruikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s