Miljardenwinsten: Deze 7 rijkste miljardairs profiteren van corona

(Vertaling: E.J. Bron)

Het valt nog niet in te schatten hoe groot de economische schade door de coronapolitiek zal zijn. Dat de nationale staten tot de grootste verliezer van de crisis behoren, tekent zich in ieder geval af. Het economisch tijdschrift “Forbes” onderzocht wie de winnaars van de crisis zijn.

Ze waren daarvoor al winnaars in het systeem, nu werden ze ook winnaars van de crisis. Veel aspecten van onze werk- en levenswijze worden op grond van de coronamaatregelen op het internet overgedragen. Zo zijn het vooral de online-giganten, die van Social Distancing profiteren.

1. Jeff Bezos (+76 miljard)

In maart beschikte de oprichter van Amazon, Jeff Bezos, nog over een vermogen van $ 113 miljard. De coronacrisis was enorm gunstig voor de online-handel. Zodoende kon Bezos binnen enkele maanden zijn vermogen met $ 76 miljard tot $ 189 miljard uitbreiden.

2. Bill Gates (+16 miljard)

Sinds de coronacrisis wordt door iedereen gepraat over Bill Gates. Zijn status in de WHO en zijn bemoeienis in de farmaceutische industrie laten veel critici opdraven. Rondom Gates´ bedoelingen in de corona-epidemie zijn vele sagen geweven. Sinds maart kon de oprichter van Microsoft zijn vermogen van $ 98 miljard met $ 16 miljard tot $ 114 miljard uitbreiden.

3. Mark Zuckerberg (+42 miljard)

Een heel grote winnaar van de coronacrisis is ook de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg. Hij kon zijn vermogen bijna verdubbelen: van $ 55 miljard tot een huidige stand van $ 97 miljard.

4. Warren Buffet (+12 miljard)

De 90-jarige investeringsprofessional bleef ook kalm onder de coronacrisis. Het is zijn strategie om te beleggen en zich niet van de wijs te laten brengen door tijdelijke koersschommelingen op de beurs. Dat lukt ook tijdens de coronacrisis. Zo kon Buffet zijn vermogen ook terwijl de wereld uitbrak in paniek van $ 68 miljard tot $ 80 miljard uitbreiden.

5. Larry Ellison (+ 12 miljard)

De softwareontwikkelaar en oprichter van het Oracle-concern sloot zich in juni 2010 aan bij de filantropische campagne “The Giving Pledge” van Bill Gates en Warren Buffet en bevestigde 95% van zijn vermogen aan liefdadige doelen te schenken. Geen wonder dus dat ook hij in deze lijst opduikt. Zijn liefdadigheid lijkt geen speciaal effect op zijn rijkdom te hebben. Hij kon zijn vermogen sinds maart van $ 59 miljard uitbreiden tot $ 71 miljard.

6. Steve Ballmer (+18 miljard)

Hij leerde Bill Gates al in zijn jonge jaren op de Harvard University kennen en werd later CEO van Microsoft. Ook Steve Ballmer komt schitterend uit de coronacrisis tevoorschijn. Zo vergrootte de pandemie zijn vermogen van $ 53 miljard tot $ 71 miljard.

7. Elon Musk (+43 miljard)

Ook de CEO van Tesla en oprichter van Neuralink, Elon Musk, profiteert van de coronacrisis. Hij liet zich in het kader van de coronacrisis ook kritisch uit over de hoge foutmarge bij de coronatesten en riep ertoe op om alle positief geteste personen aan een nieuwe PCR-test te onderwerpen. Ook hij kan zijn vermogen tijdens de coronacrisis vergroten. Sinds maart van $ 25 miljard tot $ 68 miljard.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien. Bookmark de permalink .

18 reacties op Miljardenwinsten: Deze 7 rijkste miljardairs profiteren van corona

 1. sweetheart zegt:

  die mask wil zelf geen vaccin en noemt Bill Gates een verschrikkelijke man

  Like

 2. sweetheart zegt:

  sorry die Musk

  Like

 3. Frauke zegt:

  Deze gluiperd ook maar niet vergeten…Richard Luke Rothschild is a production manager and assistant director, known for The Truman Show (1998)
  https://www.imdb.com/name/nm0745304/

  Like

 4. Steven zegt:

  In Juli 2009 waren ze al van plan om de gehele bevolking verplicht te gaan vaccineren toen de mexicaanse griep H5N1 uitbrak. Waarschijnlijk mislukte dit en doen ze het nu nog eens FIJN over.

  https://www.wanttoknow.nl/overige/who-bereidt-in-het-geheim-gedwongen-vaccinaties-vs-en-europa-voor/

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Zeven smeerlappen op een rij !

  Like

 6. Yvonne zegt:

  Stel graaiers, het enige wat arm of rijk gemeen hebben dat iedereen dood gaat
  Pas gelezen dat 1 miljardair zijn fortuin aan goede doelen had gegeven, hij had het beter aan duizenden mensen kunnen geven die goede doelen stoppen het in hun zak
  Hij hield slechts 2 miljoen zelf om van te kunnen leven

  Like

 7. Jan zegt:

  Hugo de Jonge, +?

  Like

 8. jack black zegt:

  Dieter Schwarz 47 Milliarden Lidl/Kaufland ! Ger(Money) !

  Like

 9. jack black zegt:

  Korrektuur !
  41,8 Milliarden Euro Vermögen : Lidl-Gründer Dieter Schwarz ist der reichste Deutsche
  rundschau-online.de | 20.09.2020 | 10:58
  Berlin – Der 80-jährige Dieter Schwarz, Gründer der Lebensmittelketten Lidl und Kaufland, ist mit einem geschätzten Vermögen von 41,8 Milliarden Euro einem Bericht zufolge der reichste Deutsche.

  Like

 10. Julia zegt:

  Verdiepen in diverse besmettingen in het verleden is een must https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/de-pest/ Nu een vraag is Covid 19 besmetting nu een bacterie of een virus die via o.a. aerosolen worden verspreid? Heeft hierover al een intensief wetenschappelijk onderzoek plaats gevonden. Men zou ook kunnen denken aan een verspreiding van een bacterie omdat Europa wordt overstelpt door ongecontroleerde massa migranten die zonder medische controles onze grenzen binnen stromen en misschien deze bacterie met zich meenemen en verspreiden? Kortom wat weten we eigenlijk en wat is de waarheid?

  Like

 11. Julia zegt:

  Massale medische ongecontroleerde migratie uit o.a. Zuid Afrika die Europa bestormen lees welke bacteriën en ziekte illegaal Europa binnen varen https://nl.wikipedia.org/wiki/Tuberculose Kortom met dank aan het falen en het enorme onverantwoorde wanbeleid van de EU en onze regeringsleiders. Dus het volk is niet de oorzaak van besmetting maar de falende wanbeleid van de dictators binnen de EU en alsmede Rutte en gevolg Dit verklaart nu het doel rondom de hoax Covid waar een hele economie naar de donder gaat en mensen worden beroofd van vrijheid en moeten leven onder een enorme dictatuur alleen om de rijken rijker te maken en de bevolking wereldwijd te reduceren.

  Like

 12. Bas zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-coronabrandhaard-de-bijlmer-ze-geven-de-black-community-weer-de-schuld~bebebc90/

  In coronabrandhaard de Bijlmer: ‘Ze geven de black community weer de schuld’

  In Amsterdam-Zuidoost lopen bovengemiddeld veel mensen corona op. Sommige bewoners willen daarom de parken sluiten, waar flink gefeest wordt. Anderen maken zich geen zorgen. ‘We eten veel hete pepers, hartstikke gezond.’

  Bewoners van dit stadsdeel laten zich het minst vaak testen van alle Amsterdammers. Van de wel afgenomen tests is één op de vijf positief, een relatief hoog percentage.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Allemaal schoften van het laagste soort! Stinkend rijk worden over de ruggen van mensen die hiertegen weinig tot niets kunnen doen.
  Ze vergeten één ding: als ze dood zijn hebben ze niets meer.
  In feite een stel uiterst armzalige schepselen, voor wie hun ‘naaste’ niet bestaat.

  Geliked door 1 persoon

 14. Bas zegt:

  Interessant
  https://www.ad.nl/wetenschap/gen-van-neanderthaler-schuldig-aan-deel-ernstige-covid-gevallen~aee26f13/

  Gen van neanderthaler ‘schuldig’ aan deel ernstige Covid-gevallen

  Genen van neanderthaler-voorouders zouden in sommige gevallen zorgen voor een ernstiger verloop van Covid-19. Dat stellen Duitse onderzoekers in het gerenommeerde natuurwetenschappelijke tijdschrift Nature.

  Een team van experts gespecialiseerd in de genetica van neanderthalers heeft een stukje dna onderzocht dat wordt geassocieerd met de meer ernstigere gevallen van Covid-19. Dat stukje dna is vergeleken met dna-strengen waarvan duidelijk is dat die zijn doorgegeven aan Europeanen en Aziaten die afstammen van neanderthalers. Mensen die het erfelijke materiaal hebben, hebben volgens de onderzoekers drie keer meer kans om beademd te moeten worden als ze ziek worden van het coronavirus.

  Like

 15. antiislamnu zegt:

  Nou nou wat een afgunst tegen deze mensen ze hebben het best slim gedaan miljardair wordt je niet zomaar.

  Like

  • Cathja zegt:

   @antiislamnu op 1 oktober

   Afgunst??

   Ik zou voor geen geld ter wereld in hun schoenen willen staan, alleen al vanwege de mentaliteit van die mensen. Er is maar één ding belangrijk, en dat is: HOE WORD IK NOG RIJKER?
   Als het om geld gaat komt het slechtste in een mens boven drijven. Kijk naar Bill Gates. Die wil de hele wereld in zijn macht krijgen, zonder ook maar een greintje gewetenswroeging.

   Ik heb niets tegen rijke mensen, want je mag gerust een zeer goed lopend bedrijf hebben en daardoor een goed leven hebben. Maar kijk dan ook eens om je heen naar al die mensen die elke maand weer moeten sappelen om rond te komen, want dat is de werkelijkheid.

   Like

 16. Bas zegt:

  Ook dat nog… Trump heeft corona
  https://tpo.nl/2020/10/02/donald-trump-en-first-lady-melania-besmet-met-coronavirus/

  Donald Trump en First Lady Melania besmet met coronavirus
  Aangestoken door topadviseur Hope Hicks

  De Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania zijn besmet met het coronavirus. Het echtpaar liet zich testen omdat topadviseur Hope Hicks besmet bleek met het virus. Hicks vloog afgelopen week samen met de president naar het presidentiële debat tussen Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s