Het migrantenkamp van Calais werd weer ontruimd

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Desondanks gaat het migrantencircus gewoon verder

Vier jaar geleden werd de “Jungle” in de havenstad Calais, waar 10.000 migranten huisden, afgebroken, ontstond opnieuw en werd nu weer ontruimd. Daar hebben zich bijna 800 personen “genesteld”. Ze willen allemaal naar Groot-Brittannië.

Met de boot, verstopt in een vrachtwagen of in treinen: velen willen zelfs “naar de overkant zwemmen”. Ze worden nu over heel Frankrijk verdeeld. 34 migranten werden gearresteerd. De ontruiming van het kamp, da tin de buurt van een ziekenhuis in de stad was ontstaan, was de grootste operatie sinds de grote afbraak in 2016.

Bedreiging voor de openbare veiligheid

Men zou willen voorkomen dat er in Calais een nieuw verzamelpunt van migranten zou ontstaan, zei een verantwoordelijk woordvoerder. De honderden tenten zouden een bedreiging voor de gezondheid en de (openbare) veiligheid zijn – vooral voor het personeel van het ziekenhuis. De ontruiming zou ook noodzakelijk zijn, omdat de winter voor de deur zou staan. Veel migranten hadden via via van de geplande evacuatie gehoord en vluchtten.

Heen en terug

Ongeveer 150 van de geëvacueerde migranten zullen terechtkomen in opvangcentra in Pas-de-Calais. Nog eens 150 personen in andere districten in Noord-Frankrijk. 500 migranten worden over heel Frankrijk verdeeld. Ze zin vooral afkomstig uit Somalië, Soedan, Irak en Eritrea. Mensenrechtenorganisaties hadden kritiek op de ontruiming van het kamp. Deze zou zinloos zijn, want de migranten zullen binnen enkele dagen weer terugkomen. Ze weten dat ze in Frankrijk geen kans maken op asiel. Engeland zou hun laatste kan zijn, en ze zouden het koste wat het kost weer proberen.

Absurd asielcarrousel

Een migrant bevestigde dit. Hij is een van 11 Syriërs die in september door Groot-Brittannië naar Spanje werden uitgezet, omdat daar hun vingerafdrukken geregistreerd werden. De groep is bij elkaar gebleven, weer naar Frankrijk gekomen en wil verder naar Groot-Brittannië. “Ook als ze ons uitzetten naar de maan, dan zullen we blijven proberen om naar Engeland te komen”, zei hij. Hij zou daar twee broers hebben en naar hen toe willen. Ze zouden allemaal heel boos zijn over hoe men hen in Europa rond zou sturen. “De autoriteiten denken dat we dieren zijn en brengen ons van de ene boerderij naar de andere.”

De Britten zijn het beu

Op de Britse kusten landden inmiddels, sinds het begin van het jaar, 7000 illegale migranten, komend vanuit Frankrijk. Daar protesteren de Britten steeds heftiger tegen. Want de onderbrenging van de bijna dagelijks op de kusten aankomende illegalen wordt een probleem. Sinds kort logeren ze ook in dure hotels. Dat maakt de bevolking woedend, de druk op de politiek neemt toe. De Britten roepen Frankrijk er nu opnieuw toe op om het migranten te verhinderen te vertrekken naar Groot-Brittannië. Frankrijk zei dat het de kustcontroles verscherpt zou hebben en sinds 1 januari minstens 1300 migranten zou hebben onderschept.  

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Demografie, Frankrijk, Groot-Brittannië, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het migrantenkamp van Calais werd weer ontruimd

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Gewoon een politiek spelletje.
  Frankrijk, we willen niet maar we kunnen het niet stoppen.
  Engeland we kunnen wel maar we willen niet,want als je zou willen zet je ze niet uit naar Spanje maar pleur je ze in hun eigen land neer en zoek het maar uit stelletje profiteurs.
  Ow jah dat willen we niet want niet politiek correct.

  Geliked door 3 people

 2. Hannah zegt:

  Ze willen ze zo graag tegenhouden dat de marine de rubberboten begeleid tot ze in Engelse wateren zijn. Dan kunnen ze niets meer doen want grens. Die grens is alleen niet geldig als er in Engels water gevist moet worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. vangie1206j zegt:

  Do laserstraal napalm over dat schorem want mensen zijn het niet.
  Is het voor eens en altijd afgelopen zwart geblakerde rot honden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s