“De ware schurk in het Brexit-drama is Angela Merkel”

David Cameron en Angela Merkel.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwe boek van de Britse bestsellerauteur en EU-voorstander Tom Bower kan gedetailleerd bewijzen dat de eigenlijke schuldige aan de Brexit de Duitse bondskanselier Merkel was. Haar onbuigzame houding in de vluchtelingencrisis heeft de trek van de Britten in de EU definitief bedorven.

De Britse bestsellerauteur Tom Bower beschrijft in zijn nieuwe boek over de Britse premier Boris Johnson uitvoerig de omstandigheden waaronder het wel tot de Brexit moest komen. In een interview met “Der Spiegel” vat hij kort samen wat hij in het boek uitvoerig kan bewijzen: bondskanselier Angela Merkel is de schuld van de Brexit.

Merkel´s vluchtelingenwaanzin choqueerde de Britten

Bower zelf is een overtuigd aanhanger van de EU en heeft tegen de Brexit gestemd. Des te harder is zijn oordeel “dat de ware schurk in dit hele Brexit-drama Angela Merkel is.”

Hij ziet dit oordeel bevestigd door zijn analyse van de gebeurtenissen in verband met de mislukte deal tussen de Duitse bondskanselier en de toenmalige Britse premier David Cameron.

“Cameron had een concessie nodig, vooral bij het thema immigratie, maar heeft die niet gekregen. Als Merkel hem tegemoetgekomen zou zijn, dan zou de Brexit nooit hebben plaatsgevonden. Volgens mij is haar onbuigzaamheid verantwoordelijk voor de Britse EU-uittreding” – aldus Bower in het interview met “Der Spiegel”.

Gewone mensen, geen linkse politieke luchtbel

Johnson zou een heel ander type dan de machtsgeile Merkel zijn: “Hij is een individualist, zijn grootste ondersteuners waren altijd de gewone mensen, geen politici”. Dat zou Johnson al hebben laten zien in de jaren toen hij burgemeester van Londen was:

“In deze acht jaar heeft hij een record aantal huizen laten bouwen. Hij heeft zich hartstochtelijk ingezet voor een betere opvoeding, vooral voor kinderen van de arbeidersklasse, opdat die betere toekomstkansen hebben.”

Er zouden nu grote opgaven voor Johnson staan, die hij de baas zal worden en daardoor weer zal stijgen in de populariteit van de Britten: “Als hij een Brexit-deal met de EU krijgt, en mocht de coronacrisis in het voorjaar dankzij het nieuwe vaccin beëindigd zijn, dan zal hij eens temeer weer opstaan!”

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op “De ware schurk in het Brexit-drama is Angela Merkel”

  1. Jean zegt:

    Hoe zou dat nu toch komen dat ik steeds aan 40/45 moet denken als ik die griezel zie?

    Like

  2. Fran zegt:

    Johnson krijgt hier een paar veren in zijn achterste, maar waarom vliegt bij de covid-griep scam zo vreselijk uit de bocht en blijft hij er ook nog in volharden?

    Like

    • Skeptic70 zegt:

      Eerder deze week had Jensen wel een idee waarom er zo gezwalkt wordt door politici. En dat er in ieder land hetzelfde gebeurt. Ze staan onder druk. We moeten niet de indruk hebben dat onze politici autonome beslissingen nemen. Het wordt ze opgelegd.

      Like

  3. karton zegt:

    Deze vrouw , Frau Färkel, heeft geheel Europa om zeep geholpen. Het woord “schurk” is tè vleiend voor dat mens.

    Geliked door 4 people

  4. andre zegt:

    BoJo de sukkel wil al wegrennen omdat ie alimentatie moet betalen van zn salaris. Hoe moet ie de brexit gaan doen? Hij kan het niet en mag het niet. Alles blijft in lockdown tot zeker eind 2021.

    Like

  5. Hovawart zegt:

    De EU is goed op weg, net zo onderweg als in het brein van Mutti Merkel, een rotonde zonder afritten,……..rond en rond gaat het,….steeds trager.

    Like

  6. droevige mof zegt:

    Als de Amerikaanse presidentsverkiezingen een georganiseerde fraude blijken te zijn, zullen er onmiddellijk vragen rijzen over de laatste verkiezingsresultaten in Europa. Deze december zal spannend zijn voor Biden, Merkel, Macron, Johnson, en voordat ik hem weer vergeet, de man van Unilever.
    Wacht maar af en verheug je niet te vroeg. Karma is a bitch.

    Like

  7. bobzelf zegt:

    ja hallo ,
    we moeten natuurlijk niet vergeten , dat de engelsen 2 EU VOLGERS EN FANS HEEFT GEHAD ACHTER ELKAAR
    EN DAT DE BREXIT DUS ONTSTAAN IS !!!! LET EFFE GOED OP.. SLAAPMUTSJES

    omdat cameron dacht dat hij de wijsheid in pacht had, en zei , zeker wetende dat de EU HEILIG WAS IN THE UK!!

    DUS HET KON NIET MIS, LATEN WE DAN MAAR EENREFERENDUM HOUDEN

    DAN MAG HET VOLK HET ZEGGEN !!

    EN DANKZIJ NIGEL THE GREAT , doet u het nou …..
    er staan urenlange korte filmpjes op internet, hoe NIGEL altijd met een arrogante smile op zijn giechel

    alle leiders en oplichters , recht en eerlijk de pan uit heeft geveegd

    HEERLIJK , HEERLIJK , 21 JAAR BEZIG , OMDAT HIJ ENGELAND WILDE REDDEN

    dus baroso , herman von rompuy, draghi , merkel, en ook onze Pinokkio
    en zijn buikschuddende afscheid , in het laatste uur
    VERDER VERHOFFSTADT ,dan wel alle zakkenvullers

    dat zelfs zo’n gesprekleidster, nog even roept, ik zet de microfoon uit hoor, ik zet de microfoon uit, whahahaha

    dus deze moet u kennen

    oom HERMAN DE NATTE DWEIL

    Geliked door 4 people

    • ronjaspers zegt:

      bobzelf.Ze hebben al 2 keer geprobeerd nigel farage “uit te schakelen” 1 keer met een vliegtuig ongeluk (neergestort) een 2 zitter.En 1 keer met zijn auto,alle 4 zijn wielen losgeschroefd,bijna verongelukt op de snelweg.Daar hoor je natuurlijk niks van in de corrupte leugenachtige MSM.

      Like

  8. Peter zegt:

    Ben er van overtuigd dat Merkel met haar trawanten achter de Corona ellende steekt,Merkel weg en de Coronagolf is ook weg .

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie