Landkreis Eichsfeld: vanaf maandag ook overdag uitgaansverbod

(Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op het grotere aantal besmettingen gelden vanaf vandaag in de Landkreis Eichsfeld in de Duitse deelstaat Thüringen ook overdag uitgaansbeperkingen. Dat deelde het districtskantoor zondagavond mee. Zo is het verblijf in de buitenlucht alleen bij gegronde redenen toegestaan, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan. De crisisstaf zou het hier zondagavond tijdens een telefonische conferentie unaniem over eens zijn geworden. De uitgaansbeperkingen gelden vanaf vanochtend 00.00 uur eerst tot 10 januari.

Gegronde redenen zijn o.a.:

Verzorging met levensmiddelen – Verhinderen van gevaar voor lijf en leden – Medische noodgevallen en geboortes – Verzorging en ondersteuning van zieke en hulpbehoevende mensen evenals noodzakelijke zorg voor minderjarigen – Stervensbegeleiding – Waarneming van een omgangs- of zorgrecht – Bezoek van levenspartners – Verzorging van familieleden – Wegen naar het werk – Verzorging van dieren

Corona: algemene beschikking wordt aan het infectiegebeuren aangepast

Mocht het infectiegebeuren afnemen, dan zou de verordening versoepeld kunnen worden, zegt men. De nieuwe algemene beschikking wordt in het officiële districtsblad en op de internetsite van de Landkreis gepubliceerd.

Bron:
mdr.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Landkreis Eichsfeld: vanaf maandag ook overdag uitgaansverbod

 1. waarom niks gemeld over die andere miljard virussen ? Steeds groter crisis door zinloos corona beleid

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Blijkens het aantal “ontheffingen” bestaan er voldoende redenen om óók tijdens de “Sperr-uren” in de buitenlucht te vertoeven. Voorbeelden :
  “Verhinderen van gevaar voor eigen lijf of leden”, angst dat er plots een koolmonoxide vergiftiging heeft plaats gevonden;
  “Zorg voor minderjarigen”, doe als Fransje Timmermans en zoek een vriendinnetje van 17 jaar, die aan ’t andere eind van de stad woont.
  “Wegen naar het werk” : zorg dat je verdwaalt op “weg naar ’t werk”

  Geliked door 2 people

 3. M. zegt:

  Dat de mensen nog niet door hebben dat hun belachelijke muilkorven geen reet helpen om wie dan ook te beschermen.
  Het helemaal hilarisch hoe men die dingen gebruikt.
  De één staat er mee op zijn voorhoofd, de ander heeft hem op zijn kin hangen, en weer een ander heeft zijn snavel eruit hangen.
  De meeste hebben die bacterie en schimmel sparende muilkorf al weken in hun jaszak zitten en om de ‘verantwoording voor anderen te nemen’ gooien ze die smerige muilkorven gewoon op straat of in de winkelwagen. Voor de anderen.
  Het slaat werkelijk helemaal nergens op.
  Totale krankzinnigheid en (bijna) iedereen doet er nog aan mee ook, dat is het ergste.
  Daardoor word krankzinnigheid beleid, en het nieuwe abnormaal, normaal.

  Het 7e corona virus onderhand en men heeft nog nooit 1 corona virus kunnen bestrijden of een werkend vaccin in elkaar kunnen krijgen maar nu doet men dat wel even in een jaartje ?
  De griep is altijd geweest en men heeft het nooit kunnen bestrijden en de mensen met een griepprik kregen evengoed griep.
  De gevaccineerde kinderen op kinderdagverblijf waren altijd goed om anderen aan te steken met hun groene briebels.
  Toen de ongevaccineerde kinderen werden geweigerd en hun eigen opvang begonnen liepen er geen kinderen en ouders met snotbriebels meer rond?
  Dat de zuigelingensterfte historisch laag is nu er vanwege corona niet geprikt werd laat goed zien hoe ‘goed’ en ‘beschermend’ zo’n prik is.
  Gezien het muteren en de tijd die nodig is om te testen loopt men altijd achter de feiten aan en is het spuit fabeltje binnen een half uur van tafel te vegen bij onze zogenaamde virologen en deskundigen.
  Daar hoef je niet echt slim voor te zijn.
  Of de spuit helpt maar 2 maanden (spuit je suf om de 2 maanden? )of de mensen kunnen evengoed nog ziek worden en ook na de spuit zal het leven nooit meer normaal worden, braakt men over de bevolking uit en wat roept de bevolking die te dom is om zelf te kunnen denken ??
  “Als iedereen die spuit neemt kan alles weer normaal worden”….. ondanks dat er gezegd word dat het ook NA de spuit niet meer normaal zal worden.
  Gaat het niet ??

  Nog geen jaar verder is het corona virus alweer gemuteerd volgens de nieuwe BOOGIEMAN berichten dus dan lopen die oude spuitjes die men al besteld had toch achter de feiten aan ?
  Of vinden de mensen het wel leuk om wat achter de feiten aanlopende troep in hun lijf gespoten te krijgen?
  Of kruipt u gewoon wel lekker voor de waanzin omdat u nou eenmaal een geboren kruiper bent die graag de hele wereld mee wil laten kruipen om u als kruiper niet te doen opvallen met uw waanzin waarmee u uzelf en anderen helpt vernielen?

  Het uiteraard beter uw hele land te land en de complete toekomst van uw kinderen te laten slopen met een bewezen niet werkende lockdown die 10 keer meer slachtoffers produceert om te wachten op een geheim vaag en slecht getest achter de feiten aanlopend spuitje wat het leven nog niet normaal zal maken, toch?

  Like

 4. We buitelen, al dan niet levend, met 743 triljard grote en kleine beesjes, virusjes en andere organismen op een enorme vuilnisbelt rond, die we Aarde noemen. Daar komt dagelijks nog 486.000 ton aan bekende en onbekende meuk uit het heelal bij. Je zou dus zeggen dat, waar we ook op testen, het altijd prijs is. Daarom vind ik ’t heel knap dat ze testen ontwerpen die nagenoeg geen enkel spoor van welk stofje of beesje dan ook aan kunnen tonen…

  Like

 5. droevige mof zegt:

  In Duitsland wordt deze bericht niet landelijk verspreid, alleen in de deelstaat Thüringen. Waarschijnlijk past het niet in de actuele vaccinatiecampagne, die geacht wordt optimisme te verspreiden.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wat gaat liegen de verantwoordelijken voor deze maatregel toch gemakkelijk af! Ooit grotere flauwekul gehoord dan dat buiten zijn gevaar voor besmetting kan betekenen?
  Het ergste is dat zovelen er intrappen!

  Like

 7. Bob zegt:

  Het virus gaat op de vlucht uit verveling.
  Afname gegarandeert.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Het wordt met de minuut krankzinniger.
  Nog nooit eerder is dergelijk duivels gebeuren wereldwijd vertoond.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  De bekende Deutsche grüntlichkeit. Ook in de waanzin. Let op straks gaan alle niet gevaccineerden naar een kamp. Boven de toegangspoort staat niet “Arbeit macht Frei” maar “Impfung macht Frei”.

  Like

 10. antiislamnu zegt:

  Hier liggen de IC bedden bijna vol .ja als je de helft hebt wegbezuinigd kom je inderdaad te kort.
  En waarom niet meer bedden beschikbaar stellen lijkt mij goedkoper dan heel de economie kapot maken.
  En die onzin praatjes dat er te kort aan handjes zijn trap ik niet in zeker niet nu er nog steeds honderden asielparasieten binnen worden gelaten terwijl we niet eens genoeg huizen voor ons zelf hebben. Als dat wel kan dan moeten er ook meer IC bedden te regelen zijn .

  Geliked door 1 persoon

 11. saddy zegt:

  Slapeloze nachten gehad want wat je zag aankomen gaat gebeuren

  Er gaan nu stemmen op in Duitsland om de rigide en willekeurige en zeer schadelijke lockdowns maar een vaste plek te geven in de samenleving want tenslotte moet het klimaat alleen in van oorsprong blanke landen gered worden nietwaar?

  Je mag(!) nog werken maar dan houdt het wel op is het devies. In Nederland begint dit ook al maar dan met de woorden “een stapje terug doen”.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s