Tweet van Geert

Nederland is ziek. De overheid heeft dus helemaal niets geleerd van het Toeslagenschandaal. Als een moeder niet meer af en toe boodschappen mag doen voor een dochter in de #bijstand, dan leven we in een asociale dictatuur!

(nos.nl)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Geert Wilders)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Tweet van Geert

 1. Gienekehado St. zegt:

  De 100en M I L J A R D E N voor de OMVOLKING moeten wel ergens vandaan komen!! We weten het al decennia; bij meer dan 50% van de VERRIJKERS komen tig instanties over de vloer. MEGA-bedragen gaan er in om!! De OMVOLKING is een (desastreuse) MEGA-INDUSTRIE met van ONS AFGEJATTE centen!! Met de ha(r)telijke groeten aan Attje Wipkip!!

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  De politieke virusbesmetting en inmiddels politieke pandemie, waaronder de wereldbevolking gebukt gaat, is een levensbedreigende aandoening, door de elite geïntroduceerd als opmaak voor een nieuwe ijstijd…en een kleinere wereldbevolking.

  Geliked door 3 people

 3. koddebeier zegt:

  Het is al jaren geen democratie meer, Geert !!

  Geliked door 5 people

 4. karton zegt:

  Dat wij in een asociale dictatuur wonen is bij ieder weldenkende Nederland reeds enige tijd bekend. Sommige mensen noemen dit landje een “rijk en democratisch” landje en Rutte zelfs een “staatsman” , de mensen die dat doen zijn volslagen idioot , stekeblind en stokdoof !

  Geliked door 6 people

 5. Yvonne zegt:

  Nee dat mag niet, maakt niet uit van wie je de boodschappen krijgt zij zien dat anders en dat de bijstandsuitkering bedoeld is om in je eigen levens behoeften te kunnen voorzien
  Ik had een keer tijd terug 2,00 gulden op mijn rekening van een retour van een pakje kaas vroeg de meneer waar van die 2 gulden was belachelijk
  Toen mijn moeder was overleden hebben ze 2500,00 gulden ingevorderd ik had bijna niets op mijn rekening dus ik was me van geen kwaad bewust kreeg ik midden in een verhuizing een onderzoek ik had dat geld nodig om te verhuizen ik ging naar een andere woonplaats moest ik steeds komen met papieren,wat bleek zij telden erbij op waarmee ik de bijstand was in gegaan later zag ik idd dat dat klopte, doodziek was ik ervan
  Eerst mijn moeder overleden en toen dat geld af nemen
  Kijk Wilders zegt dan leven we in een asociale dictatuur maar als die mevrouw haar moeder die boodschappen betaald en je koopt kleding of een nieuw bankstel bijvoorbeeld dat vinden ze niet echt nodig bij sociale zaken
  Was een keer een vrouw ook in de bijstand en aan het watergebruik zagen ze dat het teveel was voor 1 persoon en die moest zich ook verantwoorden je wordt van alle kanten gecontroleerd
  Gelukkig ben ik uit de bijstand, als er een brief van de gemeente op de mat lag schoot ik al in de stress

  Geliked door 8 people

  • Cathja zegt:

   @Yvonne

   Ik zou als moeder mijn dochter daarom liever wekelijks wat geld in de handen stoppen. Dat valt moeilijk te controleren, tenzij ze alle kassabonnen van je opvragen.
   Ik vind het meer dan schandalig dat burgers zo worden behandeld! Als je kijkt hoe kwistig ze met geld strooien als het om gelukszoekers gaat, dan kookt je bloed als jij als Nederlandse zo in de gaten gehouden wordt!

   Fijn dat u in elk geval uit de bijstand bent. Het lijkt me echt verschrikkelijk om daarvan afhankelijk te moeten zijn.

   Like

  • karton zegt:

   @ Yvonne op 29-12-2020 om 12.53 u.
   Hoe triest al die verslagen over armoede en andere ellende in dit landje ook zijn, ik ken ze bijna allemaal, ik werkte enige tijd als vrijwilliger bij een Voedselbank……….verschrikkelijk !
   Ik zeg het opnieuw : mensen die durven beweren dat dit een rijk landje is, zijn niet goed bij hun hoofd !!!
   Ook u, Yvonne, hebt gemerkt hoe “rijk” dit landje is !!

   Like

 6. Gienekehado St. zegt:

  Nederland ziek, wij weten het al heel lang; TERMINAAL!! Het is 1 Grote Brandstichtende / SLOPENDE ZOOI geworden! Waar ter wereld gaan 100.000en mensen naar bed met de vrees van vuurwerkbommen in / rondom het huis? In Hoogeveen gingen 7 objecten in vlammen op! In de VERRIJKTE stad van Bruls;
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/populaire-lichtjesroute-nijmegen-dupe-vandalen/ar-BB1cjvoW?li=BB13YidB&ocid=mailsignout

  Geliked door 2 people

 7. Johan zegt:

  De politieke verantwoording voor dit drama van de boodschappenmoeder in de bijstand ligt bij
  Wethouder Rosalie van Rijn van de gemeente Wijdemeren,
  Hopelijk wordt dit afschuwelijke mens ontslagen en komt ze zelf in de bijstand. Dan heeft ze namelijk een koekje van eigen deeg.
  De kans dat dat ook gaat gebeuren, is echter minimaal klein.

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Graag zou ik willen weten wie de verrader is die de vrouw heeft aangegeven bij het Ministerie.
  Die zou ik graag persoonlijk prettige feestdagen wensen. Zum Kotzen!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Bas zegt:

  https://www.ad.nl/rotterdam/zeker-20-tot-30-procent-van-de-turkse-nederlanders-met-een-bijstandsuitkering-fraudeert~abcf675f/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  ‘Zeker 20 tot 30 procent van de Turkse Nederlanders met een bijstandsuitkering fraudeert’
  Rechtse partijen willen onderzoek naar ‘verzwegen vermogen’. In Turkije is het een fluitje van een cent om vastgoed te achterhalen.

  ,,Het is altijd bingo. Altijd bingo!” De projectleider van Bureau Buitenland heeft de onderzoekresultaten op tafel liggen. De cijfers zijn alarmerend: zeker 20 tot 30 procent van de Turkse Nederlanders met een bijstandsuitkering fraudeert, concludeert hij. Ze bezitten ‘verzwegen vermogen’: een of meerdere huizen in Turkije die in totaal meestal meer waard zijn dan 15.000 euro. En dat betekent dat zij geen recht hebben op een uitkering.

  Like

 10. Bas zegt:

  Allochtone bijstandsfraudeurs met huizen in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Turkije en Marokko, hoeven dankzij een ruime Kamermeerderheid het fraudebedrag niet terug te betalen en blijven hun bijstandsuitkering gewoon doorbetaald krijgen.

  https://pbs.twimg.com/media/EqYlXasXAAAT0Mm?format=jpg&name=small

  https://pbs.twimg.com/media/EqYlZtAWMAAOZ10?format=jpg&name=small

  Reactie:
  Nederland poogt al 40 jaar ! inzage te krijgen in het kadaster van Marokko, het enige land wat enigszins op dit gebied meewerkt is Suriname, uiteraard onder dreiging van het dichtdraaien van de geldkraan.

  En dat is dan nog maar het topje van de ijsberg, de Bulgaren fraude, Polen fraude en leden uit “de gesloten gemeenschappen” die naar harte lust onze zorgbudget kassa’s leeg roven…. Gaaf land, dat Nederland!

  Ik ken 2 Turken, een Spanjaard en een Egyptenaar die al jaren in de bijstand zitten, ondertussen zwart werken, en ook een huis (lees villa) in hun thuisland hebben en daar een paar keer per jaar op vakantie gaan. Kan allemaal open en bloot. En ze lachen erom.

  kan zelfs zeggen dat ikeen turkse ken die een eigen zaak en een huis heeft in turkeye en een uwv uitkering ra ra hoe kan dat,maarja onze politieke knuffelaars en bijstands instanties laten deze uit angst met rust,t,word tijd voor een keiharde aanpak in dit land met geert wilders

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   Reactie:
   Vergeet er niet bij te vertellen dat ze ook 17 kinderen op mogen geven voor de kinderbijslag, ze hebben er dan 3 hier en die andere 14 zitten in Marokko. Ook mogen ze gewoon terug en krijgen uiteraard ook gewoon hun ww, uwv of bijstandsuitkering.

   Like

  • M. zegt:

   Geen inzage geen geld ….hoe simpel kan het zijn.

   Like

 11. Bas zegt:

  https://www.destentor.nl/binnenland/borns-echtpaar-met-kluis-vol-goud-hoeft-uitkering-niet-terug-te-betalen~aa88997b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Borns echtpaar met kluis vol goud hoeft uitkering niet terug te betalen

  Tienduizenden euro’s, handenvol sieraden en een huis in Turkije: een echtpaar uit Borne had het allemaal, maar ontving ook een bijstandsuitkering. Toch hoeven ze niets aan de gemeente terug te betalen.

  De gemeente Borne wil dat het echtpaar ruim 74.000 euro aan ontvangen bijstandsuitkering terugbetaalt, maar de rechtbank in Zwolle heeft daar een streep door gezet. Er zijn weliswaar veel geld en sieraden gevonden, maar de gemeente kan niet bewijzen dat ze de kostbaarheden al lang bezitten.

  Like

 12. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/12/nederland-azc-luilekkerland-overheid-gaat-massaal-hotels-en-cruiseschepen-afhuren-om-meer-migranten-op-te-vangen/

  Nederland, azc-luilekkerland: overheid gaat massaal hotels en cruiseschepen afhuren om meer migranten op te vangen

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgt het na een jaar nog steeds niet voor elkaar om 5.000 extra plekken te realiseren voor asielzoekers. Dat betekent dat er binnenkort weer crisisopvang dreigt.

  Staatssecretaris van Asiel Broekers-Knol (VVD) en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken (D66) lijken daardoor genoodzaakt om ‘escalatiemaatregelen’ in te zetten. Dat betekent dat hotels en cruiseschepen zullen worden afgehuurd om ’s lands immigranten een plekje te geven. Als ook dat niet voldoende werkt dan gaan ze over op sportzalen en beurshallen.

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Als je als Nederlander armer dan arm bent, krijg je een trap na van de instanties. Maar als het om die gelukszoekers gaat…Zij krijgen ook een uitkering maar worden niet gecontroleerd. Allerlei louche handeltjes die veel geld opbrengen, een dure auto voor de deur, alles is toegestaan. We leven in een land waarin buitenlandse economische criminelen de hand boven het hoofd word gehouden, en waar straatarme Nederlanders achter hun broek worden gezeten. De toeslagen affaire is ook al zo’n voorbeeld. Al die lieve eerlijke mensen zouden fraudeurs zijn ! In zo’n land zou je eigenlijk niet meer willen leven….

  Like

 14. jungleelephant zegt:

  Maar Buitenlanders die in de nieuwste Mercedes,of zelfs elektrische Volkswagen bij de voedselbank komen die wordt niet gevraagd hoe dat mogelijk is.Die niet!

  Geliked door 1 persoon

 15. Bas zegt:

  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/weer-een-bijstandszaak-5-000-euro-betalen-vanwege-20-euro-zakgeld-kinderen/ar-BB1claSC

  Weer een ‘bijstandszaak’: 5.000 euro betalen vanwege 20 euro zakgeld kinderen

  Gisteren werd het al door meerdere mensen genoemd: de zaak van de vrouw die 7.000 euro bijstand moest terugbetalen vanwege haar boodschappen staat zeker niet op zichzelf. Talloze mensen geven ondertussen aan dat ze de dupe geweest zijn van strenge gemeentes.

  Zakgeld
  Volgens NOS moest een anonieme vrouw 5.000 euro bijstand terugbetalen aan de gemeente Wijdemeren. Zij ontdekten dat de kinderen van de vrouw 20 euro zakgeld per maand kregen van haar ex-man. Volgens de gemeente waren dat ook inkomsten van de moeder, dus klaagden ze de vrouw aan voor fraude.

  Alimentatie
  Omdat de kinderen bij de vrouw thuis woonden, kreeg ze 100 euro alimentatie per maand. Dat was bij lange na niet genoeg om de kosten te dekken, dus gaf haar ex-man het zakgeld als een kleine extra. Daar kon bijvoorbeeld kleding of een mobieltje van worden gekocht. Het geld kwam nooit bij de moeder terecht.

  Inmiddels is deze zaak wel omgedraaid. De vrouw in kwestie tekende bezwaar aan en werd in het gelijk gesteld. Haar bijstand kon weer in het geheel uitgekeerd worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s