Buitenlandse investeerders gaan er vandoor met miljoenensubsidies én winst van zonneparken

(Door: Paolo Laconi)

Buitenlandse bedrijven kopen op grote schaal Nederlandse zonneparken op. De winsten en miljarden euro’s subsidies verdwijnen naar het buitenland en dat zet kwaad bloed. Experts willen dat het kabinet ingrijpt.

Uit onderzoek door deze site blijkt dat van de 33 grootste zonneparken inmiddels 79% in buitenlandse handen is. Daarmee verdwijnt maximaal € 889 miljoen aan subsidiegeld naar het buitenland. Projectontwikkelaars en investeringsfondsen uit met name Duitsland, China, Engeland en Scandinavië bouwen zonneparken op Nederlandse grond en kopen ze op grote schaal op.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Buitenlandse investeerders gaan er vandoor met miljoenensubsidies én winst van zonneparken

 1. LUCIA zegt:

  Tja heb vanaf vorig jaar diverse malen geroepen dat het niet om groen beleid gaat maar om de subsidies en terugvloeiing daarvan in bepaalde zakken van ZAKKEN.. en dat van ONZE centen… en straks mogen we weer meer gaan betalen zodat ze weer meer kunnen doorschuiven naar hun vriendjes.
  Dit is een stuk lucratiever dan het casino.. hier ligt het balletje al van tevoren op het winnende nummer en maar binnen harken die centen en maar cashen via via van onze ALI-Baba Zakken..ongeacht hun MISSIE

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat klopt inderdaad Lucia en er blijkt wederom uit dat de hele subsidie cultuur die in Europa zo omarmt wordt een open deur is voor fraude.
   Kijk maar ronden je ziet dat overal waar subsidies verstrekt worden de graaiers in de buurt zijn.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   En zo zit dat Lucia. De door zonnepanelen en windturbines opgewekte stroom is verre van goedkoop. Geert Wilders zei het lang geleden al. Nu kost een kilowattuur zo rond de €0,24. Dat kon wel eens oplopen naar €1,- per kilowattuur. En wat te denken als we windstille dagen krijgen of sterk bewolkte dagen ? Laat ze toch een kerncentrale neerzetten. Die van vandaag zijn superveilig, hebben geen uitstoot van vuile gassen, en kunnen goedkope stroom opwekken. En voor de toekomst thoriumcentrales, helemaal het einde.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  DE CHINEZEN HEBBEN HET GEDAAN …
  MET HULP VAN MIJN OOM VLADIMIR ??

  WHAHAHAHAHHAHAHAA

  zoals ik al vele malen schreef ……. niets hebben we meer , alles is weg of OP !!!

  ALS JE RUTTE 10 JAAR IN DE SAHARA NEER PLEURT !!

  IS DARNA HET ZAND OP

  WHAHAHAHAA

  WELKOM IN BANANISTAN AAN DE NOORDZEE

  10 JAAR RUTTE WAS DE DOODSTEEK

  GOE GEDAON JOCHIE …. 44 ZETELS ??

  OOM LACHEBEKKIE

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Dat zal wel liggen aan de “Hollandse koopmansgeest”. Nou loopt Nederland óók nog hiermee voorop , geweldig landje is dit toch !

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Elke EV word gesubsidieerd met belastinggeld, zogenaamd voor een beter klimaat, het is pure dwingelandij om autofabrikanten te dwingen om aan de elektrificatie mee te doen, dat we allemaal meebetalen aan buurmans nieuwe tesla ontgaat de gehele straat,…waarom wel dikke subsidies op auto’s en niet op gewone fietsen?….terug dat gestolen geld!

  Like

 5. Julia zegt:

  Die stomme idioten in Den Haag zien kans om BUITENLANDSE investeerders subsidie te verstrekken dit alleen al om deel te nemen aan de vernietigende klimaathysterie. Die zak Wiebes heeft hier keihard aan meegewerkt.

  Like

 6. Boike zegt:

  Toen het ruttige kabinet besloot het klimaat te gaan redden met subsidies op zonneparken, zaten de heren van corruptie en oneerlijk ook in de achterkamer aan tafel om de regering van advies te dienen. Inmiddels staat de subsidiekraan wagenwijd open. De subsidies vliegen de deur uit en schuiven door de kier van het openstaande raam onder de tafel. De duivel kijkt lachend toe en ziet hoe zijn kornuiten zich bedienen van zijn satanische hemel op aarde.

  Like

 7. Julia zegt:

  Let op de kamer is weer geschokt die onbenullen blijken nergens van op de hoogte te zijn laat staan dat zij überhaupt een land kunnen besturen https://www.ad.nl/politiek/kamer-schrikt-van-opkopen-zonneparken-door-buitenlandse-bedrijven-bijzonder-onwenselijk~a17501ea9/ Nu begrijp ik dat die faal aap Wiebes is opgestapt omdat de volgende blunder uit de stinkende beerput borrelt. De waardeloze VVD onbenul was toch minister van economische zaken en klimaat en zou Rutte hier ook al geen weet van hebben gehad? Het is niet meer te verteren hoeveel belastinggeld over de balk wordt gesmeten terwijl er geen cent wordt geïnvesteerd om de capaciteit van onze gezondheidszorg op te krikken. Nimmer zo een chaos en onacceptabel wanbeleid meegemaakt dit kabinet moet in zijn geheel het bijltje er morgen bij neer gooien, vervolgd worden en per direct nieuwe verkiezingen. Hoogste tijd voor een hele grote intensieve schoonmaak.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Wel de criminele organisaties in de zorg opsporen maar de klimaatmaffia blijft buiten schot……

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s