Toenemende christenvervolgingen in de hele wereld

(Vertaling: E.J. Bron)

In het begin van elk jaar maakt de organisatie “Open Doors” de balans op over de vervolging en discriminatie van christenen in de wereld. Deze balans is zeer verontrustend, want sinds de uitbraak van de Covid-pandemie stijgt de statistische lijn nog  meer naar boven dan die van corona. Dit blijkt uit een lijst van de 50 landen met opvallendste vervolgingen, die onlangs door “Open Doors” werd gepubliceerd.

Afrika steekt hier met een zeer drastische stijging bovenuit: 19 van de 50 landen liggen in Afrika en vier Afrikaanse landen behoren tot de wreedaardige top-10. Eén op de zes christenen op het zwarte continent wordt aangevallen, en dat kun je letterlijk nemen. Het geweld tegen de kerk in Afrika ten zuiden van de Sahara is de afgelopen twee jaar met 30% toegenomen, schrijft de organisatie. Onder de top-5 van de meest gewelddadige vervolgingen behoren eveneens vier tot het Afrika bezuiden de Sahara. Op de eerste plaats staat Nigeria, waar op Kerstdag 2019 tien christenen door de “Islamitische Staat” onthoofd werden, gevolgd door Pakistan, de Democratische Republiek Kongo, Mozambique en Kameroen. Dit is de eerste keer dat de Democratische Republiek Kongo de twijfelachtige eer heeft om in deze top-5 genoemd te worden. De republiek staat op de 40e plaats op grond van de geweldsexcessen van Allied Democratic Forces (ADF). Een bericht van de Verenigde Naties beschuldigde deze aan ISIS gelieerde organisatie er verleden jaar van oorlogsmisdaden en andere misdaden tegen de menselijkheid gepleegd te hebben. Sinds het begin van het jaar 2019 heeft de ADF meer dan 1000 christenen vermoord.

Vanwege toegenomen aanvallen door islamitische extremisten is ook Mozambique in de top-5 terechtgekomen, voor het eerst sinds 1993. In de provincie Cabo Delga vonden sinds 2017 al meer dan 600 aanvallen met meer dan 1150 doden plaats. Verantwoordelijk daarvoor is een tak van Al-Shabaab, een groepering die aan de provincie de sharia wil opleggen. Jan Gouws, directeur van “Open Doors” in Zuid-Afrika, maakt zich grote zorgen over de krachtige toename van de vervolging van christenen op grond van de uitbreiding van islamitisch militante, radicale ideologieën en extremistische overvallen. De pandemie heeft de bestaande sociale, economische en etnische kwetsbaarheid van miljoenen christenen in de wereld nog eens extra belast. Onderzoek duidt erop dat de Covid-uitzonderingsregeling gebruikt wordt om het islamitisch extremisme ten zuiden van de Sahara verder te verbreiden. In de Sahel-zone wakkeren onrechtvaardigheid en bittere armoede het islamitisch extremisme aan.

Volgens informatie van de mensenrechtencommissie werden er, ondanks Covid-19, tussen januari en juli vorig jaar meer dan 85 scholen in Burkina Faso, Mali en Niger aangevallen. Christenen sloegen alarm, omdat de coronaregels gemakkelijke doelwitten van hen zouden maken, temeer daar de veiligheidstroepen met de plunderaars lijken samen te werken. In Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen heeft de strijd tegen het virus zelfs de controle van de georganiseerde misdaad moeilijker gemaakt, omdat de drugsbendes in vier Mexicaanse regio´s hun eigen Covid uitgaansverbodregels en restricties hebben ingevoerd. In Colombia hebben georganiseerde misdaadbendes de pandemie zelfs gebruikt door de door de staat opgelegde regels en beperkingen betreffende uitgaansverboden voor hun doeleinden te misbruiken. “Open Doors” vindt het vreselijk dat de wereldwijde pandemie ervoor misbruikt wordt om de vervolging van christenen te intensiveren en hen de noodzakelijke noodhulp te weigeren. Gouws verzekert de christenen in de hele wereld dat zijn organisatie zal blijven opkomen voor hun rechten en godsdienstvrijheid en dat ze zich nooit alleen of verlaten moeten voelen.

De lijst

In de top-5 van 50 landen worden wereldwijd meer dan 309 miljoen christenen – d.w.z. één op de acht in 74 landen – vanwege hun geloof vervolgd. En dit zijn de top-10 landen op de lijst: Noord-Korea, Afghanistan, Somalië, Libië, Pakistan, Eritrea, Jemen, Iran, Nigeria en India.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Toenemende christenvervolgingen in de hele wereld

 1. benkokjoodschrpastor zegt:

  In Nederland is er ook sprake van vervolging van mensen die Bijbels in JHWH geloven.
  Door sommigen word je veracht, omdat ze je over 1 kam scheren met nep-christenen; anderen schelden je uit of dreigen je van de 2e verdieping naar beneden te slaan, aldus ene OME BOB .
  Weer anderen houden je voor gestoord omdat je gelooft dat JHWH bestaat, ons liefheeft en ons in Yeshua onze zonden wil vergeven, als je in Hem verbonden leeft naar Zijn geboden.
  Het is in communistische en islam landen overigens veel erger, dat mag duidelijk zijn.
  Shalom
  Ben Kok (Joods-chr pastor)

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ze zijn nog aan het tellen.

  Like

 3. Kees zegt:

  En vervolgens lees je dat een Iraans christelijk gezin waarschijnlijk teruggestuurd gaat worden door de IND:
  https://www.rd.nl/artikel/911935-opnieuw-afwijzing-bekeerde-iraanse-asielzoekers

  Like

 4. Jean zegt:

  En in de zomer gaan weer honderdduizenden westerlingen naar die gewelddadige landen op vakantie en komen die zogenaamde vluchtelinge uit die landen naar hier om het slachtfeest af te werken. 😝😎

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Christenen zijn te vergelijken met kerstkalkoenen. Ze zitten te wachten tot ze worden opgediend. Daarom zijn christenen ook gemakkelijke doelwitten voor de moslims Ze doen toch niets terug. Het lijkt wel wat op nederland. Onze regering, waar de christenen ook in zitten, ontwapend het volk omdat ze daar bang van zijn. De importmoslims, onder het mom van vluchtelingen, kunnen doen wat ze willen en worden of niet aangepakt of alleen met fluwelen handschoenen. Ze nochten eens boos worden. De echte straffen zijn voor de autochtone nederlanders die het lef hebben zich tegen de staat te keren

  Like

  • benkokjoodschrpastor zegt:

   @Scherpschutter: je bedoelt “sommige christen” of “Heel wat christenen”, van het soort, dat nog steeds niet wil snappen, dat hun Leidsman, Yeshua, revolutionair is, confronterend waar nodig, altijd bereid om elk mens te begrijpen, te vergeven, maar ook aan te pakken, op de eigen verantwoordelijkheid te wijzen en te veroordelen, waar dat uiteindelijk de enige weg blijkt te zijn.
   Veel christenen hebben Yeshua daarin gevolgd, helaas lang niet allemaal.
   De vraag rijst: wat doe jij tegen al het onrecht en wat is jouw antwoord op deze verrotte wereld?
   Yeshua stierf voor de zonde van elk mens, die eerlijk zijn zonde erkent en leert zo iemand uit Zijn kracht te leven, de duisternis te ontmaskeren en een inspirerend licht in deze wereld te zijn, op weg naar Zijn komst en Koninkrijk.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr pastor)
   tora-yeshua..nl

   Like

 6. Cleo zegt:

  Als we in Nederland ALLEEN maar blijven kijken of ‘ons straatje is geveegd’, krijgen we deze (christen-)vervolgingen ook in Nederland:

  Like

 7. Julia zegt:

  Daar heeft het Vaticaan met haar overjarige overloper het hoofd der Katholieke kerken namelijk de Paus sterk aan mee geholpen namelijk de rijkste gemeenschap.Maar ja ook bij die zogenoemde gelovigen is geld macht. Dus gelovigen sluit de kerkdeuren maar want u bent allen uit naam van God niet meer veilig ook dan kan het Vaticaan niets meer voor u betekenen.

  Like

 8. Harry zegt:

  Je kunt je afvragen of die christenen beter verdienen dan afgeslacht te worden .
  Ze doen NIKS , maar ze wachten op een illusie die nooit komt .
  Daarmee zetten ze miljoenen onnozelen op het verkeerde been , die ook stom gaan zitten wachten tot hun “ God “ ze komt redden .
  Keer uw vijand de andere wang toe , in extrema forma .
  “ Hij is al onderweg “ postte een godsdienstwaanzinnige hier eens .
  Nou op de fiets dan zeker, want hij is er nog steeds niet !
  Lekke band ? Fiets kapot ?
  Jezus , wélk een onbenul !
  “ Hij “ komt niet , nooit niet !
  Er komt niks . Ja , de moslims komen , die wél .
  We zullen het zélf moeten doen , en afwachten speelt de vijand alleen maar in de kaart .
  Daarom zijn christenen levensgevaarlijk !
  Ook al omdat ze anderen van de “ wacht maar even af “ mentaliteit proberen te overtuigen .
  En de moslims komen iedere dag dichterbij .
  Stomme donders !

  Maar ik ben een ketter !
  En die moslims geloven tenminste nog érgens in , niet ?
  “ Ongelovige hond “ !

  Like

  • Ton Ruygrok zegt:

   Harry… wat geeft jou het recht om op deze wijze over Jezus en Christenen tespreken …, doe ff normaal…. , dat er zich veel kaf onder het Christen koren bevindt is zeker waar …maar onze Natie is echter wel ontstaan door Christen strijders en helden … idd dit niveau moet je bij hedendaagse Christenen met een kaarsje zoeken …. zoals dit ook bij vele seculieren in de maatschappij het geval is…,
   Ton Ruygrok.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s