Orbán bevestigt bereidheid tot samenwerking met Italiaanse Fratelli d´Italia

Giorgia Meloni en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft in een brief aan de partijvoorzitster van de Italiaanse oppositiepartij Fratelli d´Italia, Giorgia Meloni, zijn bereidheid bevestigd om samen te werken.

Orbán schreef de brief, die gisteren laat in de avond werd gepubliceerd, nadat de partij Fratelli d´Italia geweigerd had om toe te treden tot de nieuwe Italiaanse regering onder minister-president Mario Draghi.

Orbán zei in de brief dat hij na zestien jaar in de oppositie geleerd zou hebben dat een overwinning “nooit definitief” en een nederlaag “nooit fataal” zou zijn. “Slechts één ding is belangrijk: of we bereid zijn om de strijd voort te zetten”, voegde Orbán er aan toe.

Hij zei dat het noodzakelijk zou zijn om “betrouwbare metgezellen in de strijd te hebben, die een gemeenschappelijke visie van de wereld hebben en dezelfde antwoorden geven op de uitdagingen van onze tijd.”

Orbán sprak de hoop uit dat de samenwerking tussen Hongarije´s regeringspartij Fidesz en de Fratelli d´Italia ook in de toekomst wordt voortgezet en “wij onze vriendschappelijke betrekkingen op basis van de politiek van het gezonde mensenverstand evenals de christelijke en conservatieve waarden in stand kunnen houden.”

Meloni, die ook voorzitster is van de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers in het Europees Parlement, bracht tijdens de verkiezingscampagne voor de parlementsverkiezingen in 2018 in Italië een bezoek aan Orbán en Orbán sprak in september 2019 op een bijeenkomst van de Fratelli d´Italia in Rome.

(Bron: hungarytoday.hu)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Orbán bevestigt bereidheid tot samenwerking met Italiaanse Fratelli d´Italia

 1. karton zegt:

  Nogal wiedes van de heer Orbán !!
  Wie zou er nou niet met een “partij” als Giorgia Meloni willen samenwerken ?
  Zou dat niet veel vaker moeten gebeuren ? Ik bedoel ; het samenwerken van partijen die vóór hun eigen bevolking zijn en hun eigen land verdedigen tegen hele horden wilde , ongeletterde en bloeddorstige ideologieën aanhangende , ongenode buitenlanders ?

  Like

 2. Adriaan W zegt:

  Vreemd Victor Orban wil dat de Hongaarse burgers ook een vaccinatie-paspoort aansmeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s