Milieugekkies regeren

(Door: H. Numan)

We gaan even naar Zuid-Amerika, waar iets krankzinnigs plaatsvindt. In Colombia hebben ze last van een … nijlpaardenplaag! Nijlpaarden?? In Colombia??? Dat kan toch helemaal niet? Jazeker. Dat kan prima. Dank zij milieugekkies. Er was een puissant rijke drugslord, genaamd Pablo Escobar. Die had zoveel geld te veel dat hij voor de gein een eigen dierentuin annex amusementspark liet bouwen op zijn landgoed. Een van de attracties was een kudde nijlpaarden. Die bestelde Pablo in donker Afrika. Mag natuurlijk niet, maar met veel geld kan je bijna alles, en als rijkste drugslord ter wereld echt alles doen. Pablo legde uiteindelijk het (9 mm) loodje. De overheid nam zijn bezittingen in beslag. Behalve die nijlpaarden. Want die beeste benne gevaarlijk!

Ze lieten de nijlpaarden dus waar ze waren, op het voormalige landgoed van Pablo. Daar was het voor de nijlpaarden goed toeven. Natuurlijke vijanden hebben ze niet in Zuid-Amerika. Eten in overvloed. De natuur is precies hetzelfde als die ze in Afrika gewend zijn. Op een gegeven moment verlieten ze het landgoed en nestelden ze zich in de nabije rivier. Er waren er iets van 30, en op dit moment zijn het er meer dan 60. Binnen afzienbare tijd (10 jaar) kan je er zeker van zijn dat nijlpaarden deel uit maken van het Amazonelandschap. Dat noemt men faunavervalsing.

Gedeeltelijk ligt de schuld bij Pablo Escobar, die de beesten importeerde. Er kan best wat aan gedaan worden – maar dat mag niet van milieugekkies. Want dat is so sielig voor die lieve nijlpaardjes. Milieufreaks wisten het voor elkaar te krijgen dat de regering de nijlpaarden beschermt. Je mag ze niet afschieten. Het enige wat de milieugekkies accepteren is sterilisatie.

Dat is dus onmogelijk. Een nijlpaard is namelijk een stuk agressiever en veel gevaarlijker dan een krokodil of een leeuw. Er sterven jaarlijks meer mensen door nijlpaarden dan door krokodillen of leeuwen. Het benaderen van een nijlpaard is al een zeer gevaarlijke en omslachtige gebeurtenis. Laat staan het verdoven, vervoeren, operatief behandelen (met twee stenen is niet acceptabel voor voornoemde milieufreaks), de nabehandeling en dan terugplaatsen van de nu steriele nijlpaarden. Dat is waanzinnig duur en levensgevaarlijk. De overheid heeft daar simpelweg niet genoeg geld voor. Dus wat gebeurt er? Helemaal niets. De nijlpaarden vermenigvuldigen zich in alle rust en in absolute veiligheid. Binnenkort in het hele Amazonegebied. Dank zij milieugekkies.

Lang verhaal, wat boeit het u? Dat zijn Zuid-Amerikaanse clowns. Wij zijn nuchtere Hollanders! Wij doen zo iets niet. Nee? Echt niet? Wel eens gehoord van de Oostvaardersplassen? Dat is een klein natuurreservaatje ergens in Flevoland. Groot voor Nederlandse begrippen, piepklein vergeleken met echte natuurreservaten zoals Yellow Stone National Park of Kruger Park. Kleiner dan 1/40 van Yellow Stone. Kruger Park is met 19.000 kmbijnade helft van heel Nederland. Dat geeft u een indruk hoe minuscuul dat ‘grote’ Nederlandse reservaatje is.

Wat doen wij nuchtere Hollanders? We stoppen dat achtertuintje vol met grote grazers. Want dat is zo natuurlijk! De natuur moet haar werk kunnen doen! Onbespoten en puur natuur! En meer van dat soort kul. Wat er gebeurde – en in de toekomst weer gaat gebeuren – is dat die grote grazers verhongeren. In de zomer kan het terrein een beperkt aantal grote grazers net aan. Maar in de winter niet. Dan moeten die beesten of bijgevoerd of afgeschoten worden. En dat mag niet, want in het eerste geval moet de natuur haar werk kunnen doen (laat ze maar creperen) en het tweede geval dat is so sielig voor die lieve beestjes. Waarbij ik wil aantekenen dat ik opgevroten worden door wolven aanzienlijk minder plezant vindt dan een kogel door m’n kop.

Weet Staatsbosbeheer dat niet? Liggen die te slapen op kantoor? Natuurlijk niet. Maar zij mogen geen beleid maken. Ze moeten het enkel uitvoeren. Dat stapelkrankzinnige beleid komt vanuit stads-links en wordt ondersteund door teenage paardenmeisjes die heel stoer die beesten gaan bijvoeren. Eens kijken of een boswachter ze durft te bekeuren! Dat is actievoeren met nul procent risico, want boswachters laten die irritante hittepetitjes liever met rust. Kortom, stadse fratsen op z’n fraaist.

Natuurlijk is er net als in Venezuela geen enkele vrijwilliger die zegt: geen probleem. Ik zet zo’n Schotse Hooglander wel bij mij op balkon. Ze gaan natuurlijk protesteren, en eisen dat er …. eigenlijk helemaal  n i e t s … gebeurt. Want iets is gewoon ondoenlijk. De beesten steriliseren of castreren is so sielug, en ‘niet natuurlijk’. Afschieten mag niet, dan krijgen onze milieugekkies enge dromen van. Milieugekkies wapperen met hun aflaat (€ 10 gestort op Greenpeace), en zeggen: wij willen dat er iets gebeurt! Wat wij willen is goed en onbaatzuchtig. We doen dat niet voor ons zelf (jazeker wel), we doen het voor u. Want u doet niks. Dan wapperen ze met hun goede onbaatzuchtige doel. Jullie – de rest van de samenleving – zijn koud, hardvochtig en nazi’s, omdat jullie niet doen wat wij willen. Dus de rest van de samenleving onderwerpt zich deemoedig aan de grillen van milieugekkies.

Dat zijn allemaal zonder uitzondering stadse mensen die een nacht op Rottum met moeite overleven. Velen van hen zijn volkomen zaadloos vleesloos. Dat weet u best, want ze schreeuwen het te pas en te onpas van de daken. De rest gaat wel naar de slager om vacuüm verpakte karbonades te kopen, maar ze vallen in katzwijm als je ze een biggetje toont. En aan de slager vraagt: kunt u dit biggetje voor mij slachten? Want dat schattige lieve roze biggetje is zo lievvvvvvv. En lekker, met wat champignons.

Meer dan genoeg van dit soort idioten zitten in actiegroepen of nog veel erger: zijn actief in de politiek. Zij doen heel veel – maar enkel wat ze zelf graag doen. Nooit of te nimmer zaken die ze liever niet doen. Zoals het zelf opvangen van honden, katten of Schotse Hooglanders. Op z’n best draaien ze een dagje mee op een opvangcentrum. Dat is hun aflaat. Die aflaat is veel meer waard dan die van u: u stortte slechts een tientje op Natuurmonumenten. Zij doen echt werk (enkel op een regenachtige woensdagnamiddag als ze zich vervelen)!

Dezelfde mensen eisen dat u enorme offers brengt, hebben zelf niets over voor hun idealen. U moet met de trein. U mag geen dieselauto. U moet van het gas af. U mag enkel op vakantie in eigen land. U moet doorwerken tot u 72 bent. Zij overigens ook, iets wat de meeste milieugekkies zich totaal niet realiseren. Want het milieu! De opwarming! We moeten er nu wat aan doen. Total reset!

Deze milieugekkies vinden het totaal geen probleem om € 40.000,- te lappen voor een kachel. Logisch, want ze verdienen zelf meer dan modaal. Anders pappa wel. Hun acties zijn te belangrijk. Daarom moeten ze vliegen. Ze rijden in een net zo goed milieuvervuilende Prius. Maar een Prius komt met gratis aflaat, dus dan mag het. Ze wonen met airconditioning. Waarom ook niet? Dat verdienen ze toch? Maar u… u bent een vuige nazi, omdat u aan hun idealen twijfelt.

Dezelfde milieugekkies die en veel te veel Schotse Hooglanders en een “echt” natuurreservaat willen, gaan nog veel verder. U moet van het gas af, dat schreef ik al. Waarom? Omdat ZIJ bepaald hebben dat gas slecht is. Dat is een dogma. Er mag niet over gedebatteerd worden. Dat gas een van de meest milieuvriendelijke energiebronnen is die we hebben, doet niet ter zake. Gas is slecht! Hitler vergaste mensen, weet u nog?

Ze gaan in hun waan nog veel verder. Want ze ruiken de overwinning. (Nee, dat is lijklucht van de stervende economie.) Niemand die ze een strobreed in de weg durft te leggen. Als je niet voor ons bent, dan ben je tegen ons. Onze tegenstanders leren we een lesje.

Kolencentrales zijn allang taboe verklaard. Want kolen, dat is vies. Dat moderne kolencentrales niet te vergelijken zijn met die van 40 jaar geleden is irrelevant. Kolen is vies. Gas is vies. Kernenergie is helemaal vies! Wat blijft er over? Energiebronnen die per definitie niet werken. Nog niet, in ieder geval. ‘Nog niet’ gaat minstens 50 jaar duren. Dat zijn zonnepanelen en windmolens. Die zijn óók milieuvervuilend. Een opgebruikte windmolen of zonnepaneel is zwaar verontreinigend chemisch afval. Maar dat mag, want wij milieugekkies hebben bepaald dat het mag.

Is er een communistisch complot? Post modernisme? Absoluut. Maar dit heeft weinig met complotten te maken. Meer met over het (Przewalski)paard getilde verwende krengen die altijd hun zin krijgen, en gaan jengelen wanneer dat niet gebeurt. Heeft niets met leeftijd te maken. Dat deden ze toen ze drie waren, en doen ze nog steeds nu ze boven de 30 zijn. Want het werkt. Toen ze drie waren jengelden ze. Nu ze over de 30 zijn nog steeds, maar veel gevaarlijker. Ze zoeken u op, op het Internet. Rapporteren u bij uw werkgever. Of adverteerders. Zodat u brodeloos wordt. Allemaal lekker anoniem. Heel erg dapper, er is geen enkel risico. Je maakt mensen letterlijk kapot op afstand.

Wat ik hier probeer aan te tonen is dat meer dan 90% van alle aandacht voor het milieu schaamteloze zelfbevlekking is. Wat Greta Thunberg propageert, is wat een kind denkt: kinderlijk naïef. Het feit dat zo’n verwend wicht serieus genomen wordt door wereldleiders is beangstigend. Het ergste is dat het ergste nog moet komen. De grote reset is een totale afbraak van de wereld economie. Iets waar Rutte, Merkel en de EU maar wát van gecharmeerd zijn.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Milieugekkies regeren

  1. Peacepipe zegt:

    HELEMAAL MEE EENS!!!!!!!!

    Like

  2. M. zegt:

    Iets voor de milieugekkies en andere mensen die willen weten hoe ze weg gesproeid worden.
    Nep sneeuw , nep hagel en de dagelijkse vuiligheid boven uw hoofd die velen weigeren te zien ook al kan een blinde het nog zien.

    Like

    • M. zegt:

      Maar wat kan de mens het schelen dat zij en hun kinderen ziek gesproeid worden ?
      Prima toch ?
      De mens vind het blijkbaar heerlijk om langzaam afgemaakt te worden.
      Een kniesoor die daar op let toch ?
      En wie geeft er vandaag de dag nou nog om de zieke toekomst van de kinderen??
      Bijna niemand toch??
      Een handje vol mensen nog met gezond verstand?

      Like

  3. Republikein zegt:

    Met een afgerichte roofvogel zijn de halsbandparkieten zo gezien.
    Ali heeft ook geit op balkon.
    Buurman zegt dat het dierenmishandeling is.
    Nee hoor, zegt Ali, geit heeft op balkon hok met water en voedsel, en kan lekker in de zon liggen.
    Maar straks is het winter, dan is het te koud voor geit zegt buurman.
    Dan gaat ie naar slaapkamer.
    Oh, zegt buurman, en die stank dan.
    Daar moet ie maar aan wennen zegt Ali.

    Geliked door 3 people

  4. Ton Ruygrok zegt:

    Het Nijlpaarden probleem is zo opgelost…, ff aan MP Biden doorgeven en hij zal graag de tuin van het Witte huis enzo terbeschikking stellen voor die beesies ..,
    Ton Ruygrok

    Like

  5. Hans van Straaten zegt:

    Mooi stukje proza weer, dank.

    Like

  6. Jules Vismale zegt:

    In Zuid-Amerika worden ze trouwens, net als in Azië, door de natuur allang gestraft voor alle ellende die ze de natuur daar al tijden aandeden en dan door het coronavirus dat thans talloze mensen het leven kost!
    Daarbij was het verhaal over die losgebroken nijlpaarden van generaal Pablo Escobar allang bekend in Colombia en feitelijk heeft hij hiermee ook een soort immigranten daar binnengelaten en aan faunavervalsing gedaan! Hoewel die nijlpaarden inderdaad levensgevaarlijk zijn willen veel inwoners hen daar niet eens weghebben omdat nijlpaarden een soort knuffelgehalte hebben en wie de nijlpaarden wel wil weghebben of zelfs doden wordt dan gelijk verketterd, iets wat ook hier in Europa opgaat voor mensen die tegen de islam en migranten zijn! Maar dat wisten we trouwens allemaal al vrij lang!
    Ik zou haast gaan wensen dat die nijlpaarden in Colombia de radicale islamieten te lijf gaan (nijlpaarden lijken me geen onreine dieren) of anders al die milieugekkies! Eigenlijk hebben nijlpaarden wel met mensen gemeen dat ze geestelijk zowel een Dr. Jeckyll en Mr. Hyde zijn en
    dat was zelfs bij de Duitsers, nadat zij in 1941 Rusland waren binnengevallen allang bekend.
    Want de Russen troffen bij dode Duitsers of krijgsgevangenen geregeld foto’s bij hen aan die een soort gespleten spiegelbeeld vormden!
    Zo waren er bij hen foto’s te zien waarop Duitse soldaten of SS’ers vertederen, liefdevol en lachend poseerden met hun kinderen, vrouwen, overige familieden, vrienden, kennissen en huisdieren! En op andere foto’s stonden deze Duitsers ook breed glimlachend afgebeeld maar dan vaak met opgehangen partizanen, doodgeslagen en neergeschoten joden, stapels dode lichamen van vermoorden Russische krijgsgevangenen, brandende huizen en dorpen, een compleet vernield landschap etc.!
    Wij mensen zijn helaas voor elkaar en de natuur nog gevaarlijker dan nijlpaarden die goed duidelijk maken dat wie veel kabaal maakt meer wordt gevreesd dan iemand die er vrij onschuldig uitziet maar van binnen vaak een complete tijdbom is!

    Geliked door 1 persoon

  7. Hovawart zegt:

    Wederom gaat de mensheid de geschiedenis in met een profetische belofte, een donkere periode van onderdrukking en leed…………we zullen de fout blijven herhalen vrees ik.

    Like

  8. delamontagne zegt:

    Wat een prachtig, sarcastisch artikel weer van meneer Numan.
    Het meeste wist ik wel, maar dan bedoel ik de vergelijkingen met NL dat ook groots wil meedoen met natuurparken.
    En hetgeen hij schrijft over die dieren die in een veel grotere omgeving moeten kunnen leven inplaats van de Oostvaardersplassen.
    Krugerpark 19.000km2 groot vergeleken met NL 41.000km2 gro.t ….klein ?
    De meeste inwoners beseffen niet hoe klein NL is en dat ’t eigenlijk een vergroot Madurodam is.
    Ik wil geen hatelijke dingen schrijven, tenslotte heb ik er gewoond en heb nog steeds de NL-nationaliteit [ dit maakt op mijn leeftijd ook niets meer uit ].
    Wat mij ergert aan die Groene/linkse milieufanaten dat zij het land verder verzieken met de import van ONGEWENSTEN en vaak misdadige niet Westerse migranten.
    Het land was toen ik puber was, jaren ’50, al vol gedeeltelijk overvol ( volgens heure majesteit Juliana )
    Wat ik niet wist was dat nijlpaarden zo gevaarlijk zijn.
    Ik ben altijd wel bang geweest voor haaien, maar die paarden ben ik alleen in diergaarde Blijdorp tegengekomen.

    Like

  9. Bob zegt:

    Wild plassen is verboden.
    Dieren bezitters die hun beesten
    op openbare plekken hun beesten laten
    piesen en poepen daar mag je niets
    van zeggen. Als het toch doet kijken
    ze je aan of jij de hoop strot daar hebt
    neergelegd.

    Like

  10. Ravian zegt:

    Applaus voor dit uitstekende betoog.

    Like

  11. karton zegt:

    Op deze manier raken we snel van de nijlpaarden af; of….blijft een nijlpaard altijd een nijlpaard ? Óók als hij/zij in de Amazone-rivier woont ?

    Like

Plaats een reactie