Groen eco-totalitarisme

(Door: Werner Reichel – Vertaling: E.J. Bron)

Het ziet er goed uit voor de Duitse Groenen. Haar begin in extreemlinkse studentengroepen is nog geen 40 jaar geleden, nu kloppen ze op de deur van de bondskanselarij in Berlijn.

Met daadkrachtige ondersteuning van de Merkel-CDU, die met Armin Laschet een politiek lichtgewicht zonder charisma de race heeft ingestuurd, en de mainstream media, die Annalena Baerbock nu al in hun hart hebben gesloten en haar in de komende maanden zullen opbouwen tot een politieke popster, zouden de Groenen bij de Bondsdagverkiezingen eind september daadwerkelijk wel eens de grootste partij kunnen worden.

De in hun tendens linkse en opinie- en bewustzijnvormende delen van de samenleving – wetenschap, kunst, cultuur en de zogenaamde burgersamenleving – zijn eveneens aan de kant van de Groenen gaan staan. De SPD en Die Linkse worden in het gunstigste geval – mocht het op rekensommetjes neerkomen – gezien als partijen die voor een meerderheid kunnen zorgen.

“Alternatiefloze” utopie

Dat heeft niet alleen ideologische redenen, de Groenen zijn met afstand de meest Duitse van alle aantredende partijen. Geen enkele andere politieke partij in dit land is zo van zichzelf, haar missie, van de redding van de hele wereld en diens compromisloze uitvoering overtuigd als de door figuren als Baerbock, Habeck, Roth en Hofreiter aangevoerde groene socialisten. Het is geen toeval dat de Groenen uitgerekend in Duitsland en Oostenrijk zo succesvol zijn, en in andere delen van Europa politiek praktisch geen rol spelen.

Zij beschouwen hun politiek utopie – meer nog dan Angela Merkel – als alternatiefloos. Alleen zij zouden in staat zijn om de planeet en de mensheid te redden: met methodes uit de Marxistische oude doos. Voor wie zo´n aanspraak en opdracht heeft, zijn democratische processen, rechtsstaat en fundamentele rechten zoals vrijheid van meningsuiting of persvrijheid alleen maar hinderlijk en tijdrovend. De burgers moeten eens temeer tot hun geluk gedwongen worden. Het gaat per slot van rekening om de voor de Groenen alles beslissende vraag: “Can we still limit warming to 1.5°C?”

Religieuze trekken

Het groene ecologisch cultisme vertoont sterke religieuze trekken, kan als “politieke religie” in de zin van de Duits-Amerikaanse politicoloog Eric Voegelin beschouwd worden. De Groenen willen in Duitsland eens temeer een totalitaire dictatuur oprichten. Ze willen, net als hun voorgangers, alleen maar het beste voor “de mensen” en leggen hun ideeën en plannen heel openlijk uit. Je hoeft niet eens tussen de regels door te kunnen lezen om te begrijpen waar ze Duitsland respectievelijk de hele wereld – voor minder doen politieke dwaallichten het zelden – naartoe zouden willen leiden.

Niemand moet over drie of vier jaar kunnen zeggen dat men dit niet had kunnen vermoeden, niet had kunnen voorzien. Want dat heeft men wel. Alles ligt op tafel. Je moet het alleen maar willen zien. In hun verkiezingsprogramma “Duitsland, alles zit erin” wordt de richting, waarin Duitsland onder de Groenen moet marcheren, duidelijk aangegeven, alhoewel vriendelijk verpakt, gecamoufleerd en met veel zoetsappige woorden.

Wezenlijk duidelijker dan “Duitsland, alles zit erin” wordt een programmatisch document van de Groenen zonder democratische verfraaiing en paaiende woorden voor de burgers. Het is een actueel onderzoek van de Groene Heinrich-Böll-stichting met de titel: “A Societal Transformation Scenario for Staying Below 1.5°C.”

Het werd in december vorig jaar zonder veel ophef aan het grote publiek gepresenteerd en is nu beschikbaar in het Engels. Men wil blijkbaar niet te veel aandacht op dit document vestigen. In ieder geval niet voor de 29e september. De mainstream media zullen het niet thematiseren, en nauwelijks een kiezer zal de moeite nemen, zelfs al zou hij er van gehoord hebben, om zo´n 100 pagina´s tellende PDF-file in Engels vak-Chinees door te lezen.

Geplande reorganisatie van de samenleving

Wie dat zichzelf desondanks aandoet, komt te weten hoe de Groenen Duitsland compleet willen reorganiseren, of beter gezegd willen vernietigen. De belangrijkste uitspraak en bedoeling van dit onderzoek is om, zoals de titel al verraadt, de CO2-uitstoot niet door technische vooruitgang en innovatie, maar door een totale verandering van het leven van alle mensen te verlagen. De klimaatverandering moet niet technologisch, maar door een reorganisatie van de samenlevingen verhinderd worden: “The current debate circles almost entirely around technological change and does not take into account the huge potential of societal and economic change.”

Een globale plan- en schaarste-economie op zeer laag niveau. Het onderzoek kan in twee woorden samengevat worden: dwang en onthouding. Onthouding van levenskwaliteit, vrijheid, technische vooruitgang, welvaart, individualiteit etc. Een achterwaarts gerichte techniek- en democratievijandige utopie – of beter gezegd dystopie.

Dit document is een aanvulling op respectievelijk verdieping van de plannen van de chef van het Wereld Economie Forum (WEF), Klaus Schwab, die hij in zijn boek “The Great Reset” uiteengezet heeft:

De Groenen zijn echter veel radicaler dan Schwab. Zij eisen o.a.

 • de mensen moeten hun consumptie drastisch beperken
 • ze moeten korter werken
 • er bestaan nauwkeurig vastgelegde minimum- en maximuminkomens
 • het autoverkeer moet met 81%, de woonruimte per inwoner met 25% dalen
 • het aantal elektrische apparaten zoals wasmachines wordt gehalveerd
 • de vleesconsumptie moet met 60% verlaagd worden
 • de burgers van een industrieland mogen naar maar eenmaal in de drie jaar met het vliegtuig
 • het leven moet over het algemeen “verlangzaamd” worden

Alles ligt op tafel

Net zoals bij de geschriften, verkondigingen en plannen van veel zelfbenoemde wereld- en mensenredders met een exclusieve aanspraak op de waarheid, flitst ook in dit onderzoek steeds opnieuw de mensenvijandige waanzin en totale meedogenloosheid en onverantwoordelijkheid door, naar het motto: Het zal op de een of andere manier wel goed gaan: “Although these changes might not have a direct impact on GHG emissions,they are prerequisites to increasing human well-being while reducing material consumption.”

Het gaat eens temeer om een beter menselijk leven, ofwel: om het creëren van een betere mens. We weten of zouden moeten weten hoe alle ideologische optimaliseringexperimenten van de mens tot nu toe zijn afgelopen. En omdat alleen de Groenen de sleutel tot verbetering van de mens respectievelijk ons leven bezitten, moeten politieke tegenstanders en andersdenkenden gemarginaliseerd, heropgevoed of vervolgd worden – of erger.

Zoals gezegd, niemand moet later kunnen zeggen hier niets van geweten te hebben. Alles ligt op tafel.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Werner Reichel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Groen eco-totalitarisme

 1. Roselyn zegt:

  Was het na de bevrijding toch geen slecht idee van mijn grootvader (2 jaar in Duitse kampen doorgebracht). Zijn idee was om heel Duitsland te asfalteren. Dan had je tenminste geen last meer van de rotmoffen. Die idioten hebben de laatste eeuwen al zoveel ellende over de wereld uitgestort.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Momenteel is er in Duitsland een mediacampagne gaande om de groene topkandidate Annalena Baerbock ook zonder verkiezingsfraude tot de volgende Bondskanselier te maken.
  Zo te zien, zal het lukken. Haar tegenstander de Akener Armin Laschet (CDU) wordt voorgesteld als kleurloos en zwak. Zelf gelooft hij niet dat hij de verkiezingen zal winnen, omdat hij minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen wil blijven, voor het geval hij de verkiezingen verliest.
  Baerbock heeft noch deskundigheid noch charisma, en dat hoeft ze ook niet. De Duitse tak van de deep state zal het allemaal regelen.

  Like

 3. Kees zegt:

  Wat ontzettend eng, wel typisch Duits, zo kennen we ze weer. Straks voor de 3e keer ellende!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Je moet een Duitser zijn om hier voor de tweede maal in te trappen. 1933-1945 wordt nog eens goed over gedaan. Wat toen niet lukte moet nu lukken. Die Reien geschlossen marchieren Wir.
  Europa opnieuw via de Stasi Sau en Grüne Sau den Bach herunter.

  Like

 5. Andre zegt:

  Oh ja deze ook vandaag in de media.”de mensen moeten hun consumptie drastisch beperken”
  Elk restaurant mag niet open maar dan wel via je voordeur voor meenemen verkopen dan gaan ze nu einweg/pfandgeld/statiegeld opgelegd door die onbenul Frans Timmermans en ik moest ook even denken aan Martin Schultz, deze totale lul is uitgekotst in Bruxxel maar komt ook weer terug in de media op klimaat.Al deze klootzakjes net als Kaag en Rob Jetten zijn in dienst niet van ons maar van die randdebiel Klaus Schwab de RKM.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s