Eindelijk: Israël valt met grondtroepen de Gazastrook aan, in Duitsland wordt weer eens gerelativeerd

(Vertaling: E.J. Bron)

Jeruzalem/Gazastad – Israël heeft in de nacht naar vrijdag ook met grondtroepen de Gazastrook aangevallen. Net als in de voorgaande dagen werden er ook aanvallen uitgevoerd door de luchtstrijdkrachten, deelde het leger mee. Volgens getuigen viel in grote delen van de Gazastrook de stroom uit.

De Palestijnen waren blijkbaar echter desondanks in staat om tegelijkertijd raketten te blijven afvuren. Het Israëlische leger had daarvoor 9000 reservisten opgeroepen. Behalve ongeveer 1750 raketten, die in de afgelopen dagen vanuit de Gazastrook werden afgevuurd, werd het noorden Israël donderdag ook beschoten vanuit Libanon. Dit zou echter geen schade hebben aangericht, deelde het Israëlische leger mee.

Palestijnse propagandabronnen spraken donderdagavond van 93 doden in de eigen gelederen (34 meer dan de dag daarvoor), meer dan 830 personen zouden gewond zijn geraakt. Israël meldde zeven doden (eentje meer dan de dag daarvoor) en meer dan 220 gewonden.

Terwijl er vanuit de Gazastrook steeds opnieuw raketten in de richting van Israël afgevuurd werden, voerden de Israëlische luchtstrijdkrachten luchtaanvallen uit en meldden het doden van 14 leiders van Hamas en de Islamitische Jihad in Palestina, die verantwoordelijk geweest zouden zijn voor de aanvallen in de afgelopen 72 uur. Palestijnen beschuldigden Israël er van ook civiele gebouwen gebombardeerd te hebben. Het nieuwste conflict was op 6 mei in het kader van een verwachte rechtelijke beslissing uitgebroken, waarbij het om gedwongen ontruimingen van Palestijnse “huisbezetters” in Oost-Jeruzalem ging.

In Duitsland sloegen na meerdere antisemitische incidenten eindelijk ook een keer vertegenwoordigers van de joodse gemeenten alarm. “Als dochter van Holocaustoverlevenden begrijp ik überhaupt niet hoe zoiets kan gebeuren”, zei de voorzitter van de joodse gemeente in Gelsenkirchen, Judith Neuwald-Tasbach, tegenover “Die Welt”. Woensdagavond had een mensenmenigte in de buurt van de synagoge in Gelsenkirchen meermaals “shitjoden” gebruld.

“Voor onze gemeenteleden, die grotendeels uit de voormalige Sovjet-Unie komen, is dat beangstigend en emotioneel moeilijk te verwerken”, zei Neuwald-Tasbach. Dinsdag werden bovendien voor synagogen in Bonn en Münster Israëlische vlaggen in brand gestoken. “Het maakt mij niets uit waarin de mensen geloven. Maar helaas zijn het steeds opnieuw jongen ´islamistische´ mannen, die ons Joden aanvallen”, zei de voorzitter van de synagogengemeente Bonn, Margaret Traub.

Maar natuurlijk moet in deze linkse staat alles, maar dan ook alles gerelativeerd worden:

Het antisemitisme zou echter van alle kanten komen, ook van rechts, links en uit het midden van de samenleving. “De mensen kennen geen Joden en haten hen desondanks.” Sharon Fehr, voorzitter van de joodse gemeente in Münster, bericht van een toenemende onzekerheid onder de gemeenteleden. “Wie een Israëlische vlag voor een joods godshuis in brand steekt, stelt zich expliciet op tegen onze inspanningen van een vreedzaam met elkaar”, zei hij tegen “Die Welt”. “Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn wanneer de agressieve meute een Jood herkend zouden hebben.” Enkele ministeries van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten hebben al op de gebeurtenissen in Nordrhein-Westfalen gereageerd. “Dat het conflict ook effect kan hebben op joodse instellingen in Duitsland, laten de incidenten in Nordrhein-Westfalen zien”, zei de minister van Binnenlandse Zaken van Niedersachsen, Boris Pistorius (SPD). “We hebben onze politieagenten gesensibiliseerd, ze zullen de komende dagen meer present zijn.” Men zou al het mogelijke doen om de joodse instellingen te beschermen.

Ook de Duitse president Frank-Walter Steinmeier zei dat Duitsland geen jodewnhaat zou dulden en daders strafrechtelijk zou vervolgen. “Onze grondwet garandeert het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratievrijheid”, verklaarde Steinmeier tegenover de “Bild-Zeitung”, “wie echte rin onze straten vlaggen met de Davidsster in brand steekt en antisemitische parolen brult, misbruikt niet alleen de demonstratievrijheid, maar die pleegt delicten die vervolgd moeten worden.” Niets zou de bedreiging van Joden in Duitsland of aanvallen op synagogen in Duitse steden rechtvaardigen, zei de Duitse president.

Allemaal holle frasen, want Steinmeier & Co weten dat zij er met hun onverantwoordelijke migratiepolitiek voor verantwoordelijk zijn dat deze islamitische Jodenhaat zich in Duitsland zo kon uitbreiden.

En wat zegt de alom gewaardeerde Duitse minister van Buitenlandse Zaken hier over?

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) kijkt met zorg naar de politieke leiding van de Palestijnen. “We observeren dat de Palestijnen gespleten zijn en de Palestijnse Autoriteit in delen van de Palestijnse gebieden de controle is verloren”, zei hij tegen de “Bild-Zeitung”. Daarom zou de Duitse regering sancties tegen Palestina afwijzen. Logisch, zo kun je jer er zelf handig uitpraten om toch maar niet actief te worden en Israël bij te springen.

“In zo´n situatie helpen bestraffingen niet”, aldus Maas. Een sanctienaspel voor Iran en Qatar zou daarentegen niet uitgesloten zijn. “We moeten heel nauwkeurig kijken in hoeverre andere spelers hun vingers in het spel hebben”, zei hij tegen de krant.

Met het oog op de anti-Israël-demonstraties in Duitsland voegde de SPD-politicus er aan toe: “Wanneer er delicten te verwachten izjn, moeten demonstraties verboden worden.”

Is vlaggen verbranden niet verboden, meneer Maas? En was dat niet te verwachten? Houd u er toch eindelijk eens mee op zo te bazelen, dat is alleen nog maar ondraaglijk. Bovendien: het is veel te laat om tegen te sturen en zo zal er waarschijnlijk weer een nieuwe Jodenverdrijving in gang gezet worden. Ook daarvoor mag men de huichelaars rondom Angela Merkel – zoals de heer Maas – bedanken.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Eindelijk: Israël valt met grondtroepen de Gazastrook aan, in Duitsland wordt weer eens gerelativeerd

 1. karton zegt:

  Hopelijk leggen de Israëli’s dat moslim-gajes voorgoed het zwijgen op !

  Like

 2. Ravian zegt:

  “Woensdagavond had een mensenmenigte in de buurt van de synagoge in Gelsenkirchen meermaals “shitjoden” gebruld.”

  Die “mensenmenigte” was getooid in Turkse vlaggen.
  Een menigte Turken dus, opgehitst door Erdogan middels zijn Dynojet Moskeeën.

  Like

 3. Bob zegt:

  Steinmeierklets weer eens uit zijn
  nekharen. De Duitse en EU politiek
  is bepaald niet Israel vriendelijk te
  noemen, stemmen voor alle anti Israel
  moties.
  De voormalige Nazi’s hadden na WOII
  nog steeds dezelfde funkties, die tijdens
  de Nazitijd ook hadden. In Europa heerst
  een stiekumme jodenhaat.
  Er zijn partijen in het nedelandse parlement
  die dat weer openlijk tonen of zoals de CDA
  ondergronds uitvoeren. Zoals het erkennen van
  de nooit bestaande Palestijnse staat.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  “huisbezetters” Vanaf 1993 de huizen bezet en aan de oorspronkelijke eigenaren nooit een cent huur betaald. Heeft de NPO dit al bericht?

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Woensdagavond had een mensenmenigte in de buurt van de synagoge in Gelsenkirchen meermaals “shitjoden” gebruld.

  Dat waren geen Bio Deutschen. Ik ken Gelsenkirchen. Daar is de islamitische overheersing inmiddels een feit.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Telkens als ik die Maas op TV zie, moet ik aan Goebbels denken.

  Like

 7. Jan zegt:

  IDF misleidt Hamas om een ​​fatale fout te maken

  Donderdagavond omstreeks 21.00 uur begon de IDF grondtroepen te verzamelen langs de grens met de Gazastrook. Sommige gepantserde en infanteriebataljons sloten zich aan bij de artilleriebatterijen die dagen eerder waren ingezet om Hamas- en Islamitische Jihad-doelen te verslaan.

  Eerder op de dag zei de IDF dat een grondoffensief op tafel lag als een haalbare optie voor de voortzetting van Operatie Guardians of the Wall. De IDF sloeg hard op doelen van Hamas en de Islamitische Jihad vanuit de lucht, maar op de grond zouden ze naar verwachting nog meer schade aanrichten, zij het met een groter risico voor de Israëlische troepen.

  Premier Benjamin Netanyahu leverde zijn bijdrage door donderdag te zeggen dat de campagne tegen Hamas nog lang niet voorbij was en dat er meer Israëlische actie zou komen.

  Om middernacht tweette de Engelse afdeling van de IDF-woordvoerder dat “IDF-lucht- en grondtroepen momenteel aanvallen in de Gazastrook.” De buitenlandse media sprongen in op de tweet en interpreteerden het als zijnde dat Israël grondtroepen naar Gaza stuurde, een grote escalatie in de huidige operatie en een teken dat het nog lang niet voorbij was.

  Websites van mediakanalen over de hele wereld, waaronder de Washington Post en ABC, maakten melding van de inval. “Israëlische troepen zijn de Gazastrook binnengekomen terwijl het conflict met Palestijnen escaleert, zegt het Israëlische leger”, was de tweet van de Washington Post.

  Het probleem was dat er geen grondinvasie was . Ja, de IDF had troepen langs de grens ingezet, maar ze trokken Gaza niet binnen. Wat er wel gebeurde, was in de lucht waar 160 vliegtuigen zich hadden verzameld voor een massale bombardement op de Gazastrook. Hun doelwit was wat de IDF Hamas ‘”Metro” noemde, een ondergronds netwerk van tunnels waar Hamas zijn wapens opsloeg en zich door Gaza voortbewoog, verborgen voor Israëlische vliegtuigen.

  Volgens rapporten stuurden Hamas en de Islamitische Jihad vanwege de inzet langs de grens en het nieuws dat in de buitenlandse media kwam over een grondinval, hun eerste verdedigingslinie de tunnels in om posities in te nemen. Dit waren de anti-tank raketteams en mortierploegen die bedoeld waren om de binnenkomende Israëlische grondtroepen aan te vallen.
  Wat ze niet wisten, was dat er geen grondoffensief was. In plaats daarvan werden ze, toen ze eenmaal uit de tunnels waren, blootgesteld aan Israëlische vliegtuigen. Binnen enkele minuten ging de “Metro” -aanval door.
  https://www.israellycool.com/2021/05/14/punked-idf-deceives-hamas-into-making-fatal-error/

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   Prima actie van het IDF.

   Like

  • Geniaal! Dank voor deze bijdrage. Ratten in de val gelokt.

   Like

   • delamontagne zegt:

    (( Bij alle voorliechting op de NL / NOS / RTL – TV , in Nederland etc etc, was dit er ook te zien ? ))
    * / * / * / *
    Een hoge functionaris van Hamas dringt er bij de Palestijnen op aan messen te kopen die niet duur zijn en “de hoofden van alle Joden af ​​te hakken” in Jeruzalem, maar niet alleen daar.
    In juli 2019 drong Hammad er bij miljoenen Palestijnen over de hele wereld er op aan om Joden te doden, waar ze ook moge zijn. Dat is niets meer dan een oproep tot genocide!

    “Jullie Palestijnen zijn wel met 7 miljoenen verspreid over de wereld.
    En er zijn overal Joden !
    wij moeten overal op aarde de Joden aanvallen, vermoorden, dit met behulp van allah…………”

    Afgelopen Vrijdag 7 Mei herhaalde Fathi Hammad deze oproep opnieuw voor de Palestijnse TV.
    Een regelrechte oproep tot Genocide…….

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Tja en zo gaan we weer teug in de tijd. Na 81 jaar hebben ze nog niks geleerd.

    Like

 8. Ben zegt:

  Joden zijn nooit veilig in Duitsland en zeker niet onder die ex communiste Merkel en haar moslimimport.

  Like

 9. Jan zegt:

  De leugens komen ook weer binnen

  de realiteit

  https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=nl&u=https://www.israellycool.com/2021/05/14/punked-idf-deceives-hamas-into-making-fatal-error/

  Like

 10. Peter zegt:

  Van heel palestina een grote zandvlakte maken ,zou heel wat rust geven .Iran is de grote boosdoener ,en daar heulen ze in Brussel ook mee.Trump was tenminste wakker .

  Geliked door 1 persoon

 11. vangie1206j zegt:

  En dat noemt die Maas een spel wat een ziek figuur.

  Like

 12. Sinyo zegt:

  Zou wijlen mijn Ambonese – (in zwarte kunst (guna-guna) gelovende) grootmoeder dan toch gelijk hebben, wat wij (ik was toen 8j aar) veelvuldig te horen kregen. Pas op voor het Gele Gevaar en de 3e WO zal in het Midden Oosten ontbranden.
  Let us hoping and praying
  That it is not true what she was saying.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s