De 17e juni – onze “andere” nationale feestdag

(Door: Georg S. – Vertaling: E.J. Bron)

Morgen vieren we weer de 17e juni, onze “andere” nationale feestdag in de dubbele zin van het woord: als “alternatieve” en “tweede” nationale feestdag. Of bestaat er slechts “een” nationale feestdag, mag er bij een nationale feestdag geen sprake zijn van een “alternatief”?

De 17e juni als voormalige nationale feestdag van West-Duitsland was als zodanig altijd een dag van de eenheid voor alle Duitsers, zowel in het westen als in het oosten: door het destijds enige vrij gekozen parlement van de Duitsers uitgeroepen na de volksopstand tegen het regime van de SED (“Die Linke”), was hij altijd een krachtig symbool van onze nationale eenheid in vrijheid.

Tot op de dag van vandaag is hij dit krachtige symbool gebleven. Met zijn gebalde vuist is de 17e juni tot op de dag van vandaag een dag van de woede van onderen, een maning en waarschuwing aan de machtigen. De 17e juni is een duidelijke bekendmaking aan iedereen die de nationale eenheid van de Duitsers bedreigt en hun vrijheid aantast.

Met deze duidelijke bekendmaking onderscheidt de 17e juni zich enorm van de kleinburgerlijkheid van de 3e oktober, die herinnert aan een saaie staatsceremonie, die echter niet de geringste verankering in het bewustzijn van de Duitsers heeft. De 3e oktober was vanaf het begin een doodgeborene: dood geboren en dood gebleven. Maar de woede en de toorn van de 17e juni zijn in Duitsland op dit moment weer levendiger dan ooit tevoren.

Daarom speelt het ook geen rol of de 17e juni een nationale feestdag is of niet. Net zomin speelt het een rol wanneer de machtigen ons vertellen dat er maar één nationale feestdag in Duitsland zou zijn, namelijk hun eigen. De 17e juni is en blijft onze “andere” nationale feestdag: “anders” in de zin van een “tweede” nationale feestdag naast de officiële 3e oktober en nog meer in de zin van een politiek “alternatieve” nationale feestdag die zich op de 3e oktober alleen nog maar ergert aan het leugenachtige gezwets van onze staatshuichelaars. Dan hebben deze types het weer aanmatigend over “Duitse eenheid” en over “vrijheid”, maar in werkelijkheid haten ze ons autochtone Duitsers als de pest en doen ze alles, opdat onze vrijheid elke dag een beetje meer beperkt wordt.

Daarom: steek de vlag uit op 17 juni!

Bron:
pi-news.net
Door: Georg S.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De 17e juni – onze “andere” nationale feestdag

 1. Hovawart zegt:

  Binnen-niet-al-te-lange-tijd zal de Pays-Bah wel worden geannexeerd door Duitsland, is Nederland tóch verloren gegaan aan de Duitse overwinning, is Holland overgedragen door (politieke) armoede en enkel nog een Duitse deelstaat an der Nordseeküste met veel Duits vastgoed und viele ferienhäuser und ferienwohnungen……..

  Like

 2. Lot zegt:

  Hoe ‘normale’ engelsen worden behandeld als zij terug komen in engeland met het vliegtuig en vergelijk dat met aan het einde van de video de feestende G7 die dicht met de hoofden bij elkaar staan.
  De quarantaine is niet thuis, nee op het vliegveld achter gaas. Zij mogen na controle een paar keer per dagen luchten in de buitenlucht, is meerdere verdiepingen hoog en op elke verdieping overal beveiligers tot in de w.c. en lift. Je zult maar zo opgesloten worden. Nederlanders weten dit niet. Niet te hopen dat dit ons ooit overkomt. Kijk de video alsjeblieft. En wij moeten ons verzetten allemaal. Aan het hek praat hij met een van hen. En dan komt zo een klein figuur even vertellen dat het niet mag. Lange discussie ontstaat waarbij je denkt negeer die man toch en praat gewoon verder. En volgens mij is de quarantaine 14 dagen, zeker op water en brood.

  Geliked door 1 persoon

  • Vrijheid zegt:

   Ik had hier net op gereageerd onder het kopje Test…, maar dit is echt schrikbarend. Ook durven ze nog £ 1750 te rekenen voor 10 dagen in dit kamp. Dat betaal je niet eens in een vijfsterrenhotel hotel. Als dit bij de grens gebeurt kan het straks ook net zo goed van bijvoorbeeld van Noord-Holland naar Zuid-Holland gaan gebeuren. We moeten hier tegen op staan! Die prikbussen die ze in Engeland hadden zie je hier nu ook komen. Mensen dit kan zo niet langer.

   Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  “Steek de vlag uit op 17 juni!”
  Welnu, wie in Duitsland de nationale vlag uit het raam of in de tuin laat hangen, behalve misschien op het WK of EK, laat zien dat hij rechts is. En wie rechts is, is gevaarlijk.
  Enkele dagen geleden werd zelfs het gebruik van de oude nationale vlag (van 1871 tot 1921) verboden. De vlag, is zwart, wit, rood. De vlag van Irak is rood, wit, zwart. Hang deze alsjeblieft niet ondersteboven, dan word je in Duitsland gestraft.
  Je mag de vlag van de DDR bij elke gelegenheid tonen en zwaaien. Dat is absoluut legaal. Daarmee laat je zien dat je niet rechts bent.

  Like

 4. Ravian zegt:

  Het wit-blauw-rood is na bijna driekwart eeuw socialistische overheersing terug gekeerd, en zo zal het zwart-wit-rood ook ooit weer terug keren, als na het nationale socialisme ook het internationale socialisme in Duitsland verslagen is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s