Vrijspraak in de zaak Abou-Chaker: De rechter deed het juiste voor zichzelf en zijn familie

(Vertaling: E.J. Bron)

Om als rechter in Berlijn over de baas van een clan te moeten oordelen, die met directe en indirecte ondersteuning van de links-groene politiek een status in de hoofdstad kon krijgen waarvan zelfs Al Capone en de Chicago Outfit ooit alleen maar van zouden hebben kunnen dromen, laat maar twee opties open: of de rode of de blauwe pil. Of men helpt de rechtsstaat zichzelf te handhaven – of men denkt aan de eigen lichamelijke ongeschondenheid en het welzijn van zijn familie.

In het al bijna drie weken durende proces tegen de clanbaas Abdallah Abou-Chaker (foto) schijnt de rechter nu voor de tweede optie gekozen te hebben, en mits hij niet voor de keuze werd gesteld, heeft hij zich in ieder geval een hoop privéproblemen bespaart. Anders is het rationeel nauwelijks te verklaren hoe ondanks een verpletterende hoeveelheid bewijsmateriaal – illegale handel in luxe auto´s, vervalste loonverklaringen, leasecontracten bij Daimler-Benz met een totale schade van € 350.000,- (wat mogelijk slechts het topje van de ijsberg is) – er vrijspraak volgde voor de clanbaas.

Eigenlijk had het Openbaar Ministerie drie en een half jaar gevangenisstraf gevraagd, en ook proceswaarnemers rekenden vast op een vrijheidsstraf. Maar uiteindelijk bleef Abou-Chaker ongenaakbaar – terwijl  trouw volgens het devies “de kleintjes hangt men op, de groten laat men lopen” zijn handlangers straffen kregen: volgens de “Bild-Zeitung” werd de voormalige Mercedes-verkoper Sascha K. wegens medeplichtigheid aan bedrog tot 10 maanden voorwaardelijk veroordeeld, net zoals Decio G. wegens medeplichtigheid aan bedrog en gebruik van onechte oorkondes, waarmee € 345.000,- werd verdiend.

Ik weet waar je huis woont

De peetoom van de clan als vermoedelijke man achter de schermen ging echter vrijuit – en toonde dat met een grijns op zijn gezicht. De advocaat van Abou-Chaker, Oliver Scheffler, bespotte zelfs nog de openbaar aanklager en sprak van een “knallende draai om de oren voor het Berlijnse Openbaar Ministerie”.

Steeds opnieuw was het in de afgelopen jaren tot intimidatie van rechters, officieren van justitie en politiemensen gekomen, met bedekte bedreigingen à la “we weten waar je woont, waar je kinderen naar school gaan” enz. Naar de zo bereikte ondermijning van het geweldsmonopolie van de staat naar het voorbeeld van Failed States wordt door de Duitse Rechterbond en de Bond van Duitse rechercheurs al lange tijd met zorg gekeken. Of er in het geval van het Abou-Chaker-vonnis zo´n druk op de rechter werd uitgeoefend, is niet zeker – in ieder geval zou dit een hoop verklaren…

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Vrijspraak in de zaak Abou-Chaker: De rechter deed het juiste voor zichzelf en zijn familie

  1. Gerrit zegt:

    Het is in ieder geval niet iemand die Extreem Rechts is. Die weten ze wel te vinden en in de cel te stoppen. Want DAT is het grote probleem in Duitsland. Niet deze clanbaas..

    Like

  2. Jan zegt:

    Zet er een liquidatieteam op en moord die bende uit, vervolgens schop je het gehele OM op straat, letterlijk.

    Geliked door 1 persoon

    • Willem zegt:

      Juist Jan, draconische maatregelen zijn idd noodzakelijk om Europa weer op het rechte spoor te zetten, valt me mee dat je niet gecensureerd bent. Helaas gaat het nog veel erger worden vrees ik, als bv. over 2 jaar erdogan zijn ottomaanse rijk wil doen herleven.

      Like

  3. Sinyo zegt:

    Zover is het “BUIGEN VOOR” al gekomen. In naam van “Oranje doe open de Poort” wordt hier vrij vertaald in naam van A . . . . . . . .laat de koprol volgen . . . :o(.
    Triest voor woorden.

    Like

  4. angela merkel zegt:

    er is maar een schuldige (schuldig aan alles) DE POLITIEK

    Like

  5. Meine zegt:

    Als je de 3e wereld binnenhaalt….

    Like

  6. janj zegt:

    En zo zal het nu vaak gaan.

    Gewone burgers krijgen hun “straf” en de grootste criminelen krijgen niets.
    Zo’n rechter zal zich hoop ik toch nog wel diep schamen omdat hij zo heeft gehandeld en
    nu staat hij zijn leven lang in “dienst” van de onderwereld, De lafaard.
    Als hij een beetje geweten heeft zal hij direct stoppen als rechter en ergens in
    een fabriekje gaan werken waar niemand hem kent. Hij had ook bescherming van de politie
    kunnen vragen of een paar mensen ingehuurd hebben die dag en nacht bij
    hem en zijn familie verbleven.
    Toen het 12 jaar geleden nog gemakkelijk was in Duitsland heeft hij zich God gevoeld en
    nu het enorm gewelddadiger en crimineler is, wordt hij een lafaard.
    Wat een slecht voorbeeld.

    Like

  7. Verwardeman zegt:

    Dat is nu het nadeel van een democratie , in het
    Derde rijk zou dit heel anders zijn verlopen……….
    Helaas , je kunt niet alles hebben .

    Like

  8. Bob zegt:

    Er is een derde mogelijkheid.
    Steekpenningen.

    Like

Plaats een reactie