Deense minister van Migratie: “Mijn droom is nul asielzoekers”

(Door: John Cody – Vertaling: E.J. Bron)

In een gesprek met de Zweedse onlinekrant “Bulletin” noemde de Deense minister voor Immigratie en Integratie, Mattias Tesfaye (foto), het een in verkeerde banen geleide solidariteit wanneer een samenleving zoveel mogelijk asielzoekers opneemt. Hij verklaarde ervan te dromen dat er in Denemarken geen asielzoekers meer zijn.

In een gesprek noemde Tesfaye, die lid is van de linkse sociaaldemocraten en wiens moeder uit Ethiopië afkomstig is, het huidige asielsysteem in Europa immoreel en onhoudbaar.

“Het asielsysteem wordt in een omvang voor de migratie gebruikt die onze welvaartsmaatschappij niet aankan, en dat plaatst vraagtekens bij de verbondenheid in Denemarken. Daarom moeten we grip krijgen op de asielimmigratie”, aldus Tesfaye verder.

In de zomer van dit jaar had de partij van Tesfaye een wet aangenomen, die het in Denemarken mogelijk maakt om asielzoekers buiten Europa te behandelen, wat zorgde voor kritiek van migratievriendelijke NGO´s, de VN en de Europese Commissie. De wet staat het Denemarken toe om asielzoekers, die aangekomen zijn op Deens grondgebied, in centra naar een derde land te verplaatsen, waar hun zaken verwerkt worden.

Tijdens een ontmoeting vorige week met Zweedse journalisten verdedigde Tesfaye de nieuwe politiek met het argument dat zij bijdraagt aan het behoud van de Deense welvaartsmaatschappij en een groter aantal asielzoekers meer bescherming biedt.

“We willen alle uitgaven voor het asielsysteem met advocaten, onderkomens, tolken en de terugkeer naar huis voor diegenen wier aanvraag werd afgewezen, afschaffen”, zei hij.

“In plaats daarvan zouden we het geld daar moeten inzetten waar de conflicten zijn, en de VN laten beslissen welke contingent-vluchtelingen zich in Denemarken kunnen vestigen. Dat is mijn droom.”

In plaats van geld in het huidige systeem te steken, dat volgens hem grof verspillend is, argumenteert Tesfaye dat meer asielzoekers geholpen kunnen worden wanneer de gelden vooral naar humanitaire hulp in de buurt van de conflicten stroomt, die ertoe leiden dat de mensen überhaupt pas vertrekken.

“De meeste vluchtelingen in de wereld bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van hun vaderland”, zei de minister, en hij voegde er aan toe: “Ik geloof dat er een internationale verantwoordelijkheid bestaat om de buurlanden te helpen, waarin zij zich nu bevinden.”

Tesfaye prees niet alleen het solide Deense sociale stelsel en sprak van diens immense betekenis, maar vertelde ook over zijn ervaringen als zoon van een alleenstaande, werkloze Ethiopische asielzoeker.

“Ik ben in de jaren-80 met een alleen opvoedende moeder opgegroeid, die werkloos was. Het was de welvaartsstaat die kansen voor me opende. Het was de welvaartsstaat die me uit de armoede gehaald en me een opleiding tot metselaar mogelijk gemaakt heeft. Ik kan het niet verdedigen deze samenleving te verwoesten. En dat zullen we doen, wanneer er te veel migranten hier naartoe komen. De gemeenschap, die een volk nodig heeft, brokkelt af.”

Hij liet zich ook uit over de gevaarlijke gevolgen die kunnen optreden wanneer een samenleving te veel immigranten opneemt en ze niet integreert.

“Mensen, die niet integreren, die hun draai niet vinden in onze samenleving, plegen meer delicten. Wanneer men de immigratie niet onder controle heeft, komt het tot geweldsmisdrijven en barbaarse delicten. Op dit moment daalt de criminaliteit in Denemarken. Het aantal bendeleden neemt af. Dat is echt positief.”

Om de vorming van parallelsamenlevingen te verhinderen, heeft de Deense regering – met ondersteuning van de Liberale Partij, de Deense Volkspartij, de Socialistische Volkspartij, de Conservatieven en de Liberale Alliantie – een initiatief in het leven geroepen, dat moet verhinderen dat er gebieden met een aandeel van meer dan 30% “niet-westerse immigranten en nakomelingen” ontstaan.

(Bron: rmx.news)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: John Cody

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Deense minister van Migratie: “Mijn droom is nul asielzoekers”

  1. Ja de man bedoeld het misschien goed maar als hij vindt dat de VN moet beslissen welke contigenten het land binnen gelaten moeten worden is hij toch redelijk van het padje.
    De VN is namelijk een van dé organisaties die voorstander is van het vol laten stromen van het westen met onaangepasten.

    Geliked door 4 people

    • Monalisa zegt:

      Het EU verdrag wat bestaat Henk 25 miljoen vluchtelingen voor het jaar 2050 in Europa de meesten lezen dit en weten dit niet. Er komt aan de stroom vluchtelingen geen eind aan, tot het jaar 2050 word de islam langzaam in gevoerd in Europa, het is voor ons 1 voordeel tegen die tijd dat het 2050 is zijn wij dood.

      Geliked door 3 people

      • Claudia Millenaar zegt:

        Ik ga 2050 ook niet halen, maar gezien het stemgedrag, vinden heel veel mensen het blijkbaar wel best. Ik wens ze veel succes.

        Ik ben intussen blij dat ik geen kinderen heb en als ze er wel waren geweest, had ik gezegd zo snel mogelijk vertrekken. Iets wat mijn plan ook is.

        Als ze mijn pensioen “verschijten” breekt de originele pleuris uit!

        Like

  2. neilsven zegt:

    Man naar mijn hart, zulke ministers zouden we hier moeten hebben, maar wij hebben losers.

    Like

    • Yvonne zegt:

      Nee we hebben randdebielen die zgn regeren en vinden dat er nog plek genoeg is we zitten al tegen de 18 miljoen inwoners, als zij er maar niet in de buurt hoeven wonen
      Wij zotten wachten braaf nog wel 6 jaar extra op de wachtlijst voor een sociale huurwoning
      Vandaag op woonnet Rijnmond ongelooflijk op 1 huis jawel 1705 reacties

      Geliked door 1 persoon

      • ronjaspers zegt:

        Yvonne.Het wachten op een huurwoning zou het minste van uw zorgen moeten zijn.Sinds 2015 worden miljoenen soldaten van allah europa binnengehaald om de europeanen af te slachten.

        Like

  3. Blaffertje zegt:

    Daar komt die man en beetje laat achter.

    Alles wat nu al binnen is, fokt als konijnen en die broedkippen poppen er minstens 5 jongen uit en die vermenigvuldigen zich ook weer met minsten 5, dus tel maar uit.
    5 tot de macht 5.
    Dat is voor mij pure horror.
    Gelukkig gaan er ook weer wat dood maar dat staat niet in verhouding tot de aanwas.

    Geliked door 1 persoon

  4. Lot zegt:

    Wij moeten de overbevolking aldaar, en de daaruit ontstane wrevel onlust en oorlogen, alhier opvangen. Deze man doet net alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Alsof wij hem hier willen hebben. Dat vraagt hij niet eens netjes. Het kan hem ook niets schelen dat vrouwen ontvoerd worden, en hij hier niets te zoeken heeft, ga ervan uit dat hij moslim is. In zijn land is geen multiculti. Al 3000 jaar geleden varen wij met schepen om Zuid AFrika heen, de ‘oude’ Phoeniciërs, niet de nieuwe, dat zijn arabieren. Toen hebben wij ervoor gekozen om deze mensen niet mee te nemen naar Europa. Geen leuke huisslaafjes als huisdier om hier wat werk te doen. Nee wij wilden die mensen niet in onze samen-leving hebben. Waarom begrijpt dan nooit iemand, dat dit alles geen natuurlijk proces is. (Een misdadig proces van linkse profiteerders met duur betaalde banen) En nee wij hebben geen plicht om dat volk alhier op te gaan nemen. Wij hoeven namelijk alleen maar voor onszelf te zorgen. En zij voor henzelf.
    Die man Ethiopiër is totaal niet opgeleid, heeft geen zin van volkszin en wil ook niet nadenken over wat het met ons doet. Alleen zijn eigen voordeel, is typerend voor de donkere volkeren AFrikanen en Aziaten.

    Like

    • Lot zegt:

      Verder kan ik aanraden, voor de oorspronkelijke Europeanen, heb veel kinderen, laten wij de politici schrikken, met een enorme volkstoename. En dan een paar generaties lang. Dat is een mooie droom. Wij hebben niet veel tijd meer, totdat zij werkelijk alle controle krijgen. En wij gaan dan wonen in polen en de baltische staten, als hier de steden worden gebombardeerd, is voorspeld in veel voorspellingen met de driedaagse duisternis in die tijd. Wij hebben dan een veilig heenkomen gevonden Het is mijn geloof dat de corridor va christelijke landen ( houdt de moslims tegen!) die nu opgezet wordt in oost europa, daar voor bedoeld is. Want waarom sturen ze anders de criminelen van noord afrika en arabië hiernaar toe en ook de romas naar het ruhrgebied.

      Like

  5. Republikein zegt:

    Deze man is een nuttige idioot.

    Like

Plaats een reactie