Kroatië slaat alarm: Nieuwe migratiegolf, EU niet voorbereid

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Eindelijk illegalen aan de grens terugsturen

De minister van Binnenlandse Zaken van Kroatië, Davor Božinović, waarschuwde onlangs voor een nieuwe migratie-bestorming en beschuldigt de EU ervan hier niet op voorbereid te zijn. De toestroom zou vooral uit Afghanistan zijn te verwachten, veel analyses kondigen dit al aan. Met geldend EU-recht zou een bewaking van de EU-buitengrenzen niet mogelijk zijn. Het terugsturen van illegalen zou immers verboden zijn. Dat opnieuw zou de “secundaire migratie” begunstigen, dus het verder trekken naar andere EU-landen.

We knappen niet het vuile werk voor de EU op

Het statement van Božinović vond plaats naar aanleiding van de parlementaire vergadering van de mensenrechten- en minderhedencommissie. Daarbij ging het om het – volgens EU-recht – niet toegestane terugsturen (pushback) van migranten, ook als ze illegaal het land binnenkomen. Mensenrechtenvertegenwoordigers verwijten de minister van Binnenlandse Zaken dat Kroatië het vuile werk voor de EU zou opknappen en dat grensbewakers met geweld tegen migranten optreden. Božinović en de chef van de politie, Nikola Milina, spraken dit tegen. Alle beschuldigingen met betrekking tot geweld tegen migranten aan de grens worden door de verantwoordelijke autoriteiten met het oog op geldend recht en de plicht tot grensbewaking onderzocht. Het vermijden van illegale migratie zou strategische prioriteit hebben. De Kroatische politie zou daarbij veel efficiënter zijn dan veel landen in de regio samen. Milina verzette zich tegen het begrip “illegaal terugsturen van migranten”. Dat zou namelijk betekenen dat het werk van de grensbewakers onwettig zou zijn.

Georganiseerd binnensijpelen

Wat Kroatië ook zou ondernemen: migranten kunnen altijd over de 1000 kilometer lange grens het land binnensijpelen, zei de minister van Binnenlandse Zaken. Burgers berichten regelmatig van de bezetting van hun woningen en boerderijen op het platteland door mensen die illegaal het land binnenkomen. De georganiseerde criminaliteit zou hierbij een grote rol spelen en voor een enorm veiligheidsrisico zorgen. Kroatië zou tot nu toe 4000 mensensmokkelaars achter de tralies hebben gezet. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken zou ook het aantal asielaanvragen toenemen en men zou de ambtenaren er vaak van beschuldigen deze af te wijzen. Het zou een feit zijn dat deze mensen niet bij de officiële grensovergangen om internationale bescherming verzoeken. Want ze weten dat ze daarvoor niet aan de criteria voldoen.

80% van de asielzoekers duikt ondernemen

Ze willen ook niet in de asielprocedure komen, omdat ze dan (volgens het Dublin-verdrag) terug zouden moeten naar het land van binnenkomst. 80% van de asielzoekers wacht het resultaat niet af, maar “verdwijnen gewoon”. Zonder de hulp van mensensmokkelaars komen ze niet in andere EU-landen, zei de minister van Binnenlandse Zaken. Daar zou veel geld mee verdiend worden. Men zou echter niemand in het land kunnen vasthouden die niet zou willen blijven. Daarom zou het tot “secundaire migratie” naar de doellanden van de migranten komen.

EU-recht bevordert illegale migratie

Op 21 en 22 oktober vergadert de volgende EU-top, waarbij de bescherming van de buitengrenzen en het thema migratie op de agenda staan. Vooral echter dient er over de eis van Litouwen overleg gevoerd te worden om geldende EU-migratiewetten te wijzigen en het terugsturen van illegale migranten aan de grens toe te staan, mocht er sprake zijn van een extreme situatie in het land. Dertien andere EU-landen ondersteunen dit. Litouwen wordt geconfronteerd met een migratie-bestorming, die vooral via Wit-Rusland komt. De president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, wordt ervan beschuldigd deze stromen doelbewust naar Litouwen, Polen en Letland om te leiden. De conclusies zullen – zoals gebruikelijk – vaag geformuleerd zijn om enerzijds EU-landen speelruimte te geven. Anderzijds wil Brussel in geen geval als “migratie-hardliner” gelden.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kroatië slaat alarm: Nieuwe migratiegolf, EU niet voorbereid

 1. ronjaspers zegt:

  Een islamitische invasiegolf.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Dus we hebben EU buitengrenzen, maar de grensbewakers mogen geen geweld gebruiken om mensen tegen te houden, en illegalen mogen niet uitgezet worden…
  Dan hebben we dus effectief geen buitengrenzen, en is de EU bevolking met “Schengen” gewoon een oor aangenaaid.
  En vervolgens is Brussel niet bereid om de regels te wijzigen, omdat ze (LOL) “bang zijn voor migratie hardliners door te gaan”.
  Hoe links / dom moet je eigenlijk zijn om dit globalisten toneelspel nog geloofwaardig te vinden?

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Polen bouwen ze gelukkig al hekken om die migranten buiten de deur te houden, net zoals ze in 1920 het Russische leger en het communisme buiten de deur hielden!

   Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  De kopstukken van de EU doen dit allemaal met opzet met de bedoeling oim de natiestaten te verzwakken en te komen tot 1 europees volk, 1 europees land en 1 europese regering (zij dus, de huidige machthebbers)1 europese muint is er al en die wordt ons door diezelfde kopstukken van ons afgenomen om bij zich zelf in de zak te steken. Voor mij is Poetin een heel aardige man, vergeleken met het zwijn Timmermans en zijn knecht samsom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s