De volgende Fortuyn heet Baudet

(Door: H. Numan)

We worden vergast (nee, niet zo!) op een oneindig lange lijst van beschuldigingen tegen het Forum voor Democratie en met name Thierry Baudet. De ene beschuldiging is nog krankzinniger dan de ander. Er wordt niet meer gesuggereerd dat Baudet de nieuwe Hitler is. Dat wordt als vaststaand feit aangenomen. Het wachten is enkel op een nieuwe Volkert. Waarom die haat tegen Baudet en z’n Forum? Waarom hoor je niets over Omtzigt? Waarom wordt Wilders min of meer met rust gelaten?

Laten we beginnen met Pietermans. Omtzigt is geen gevaar voor links. Hij heeft nooit te kennen gegeven dat hij samenwerking zoekt met conservatieve partijen (PVV, FvD, etc.). De boycot tegen conservatieve partijen heeft hij nooit ter discussie gesteld. Wat Pieter betreft, mag Nederland gerust een provincietje worden in de EU. Het is heel goed mogelijk dat Omtzigt bij gebrek aan beter gaat samenwerken met conservatieve partijen, maar niet waarschijnlijk en zeker niet van harte. Een integer man, een verademing. Maar door en door een CDA-politicus, ook al kotste zijn partij hem uit. Van hem hoef je geen veranderingen te verwachten. Hooguit het CDA versie 2, de Herrijzenispartij. Vandaar dat hij met rust gelaten wordt.

Dan Wilders. Waarom wordt hij min of meer met rust gelaten? Omdat ook Wilders geen gevaar voor links meer is. Wilders is vleugellam gemaakt. De gebruikelijke methode is belachelijk maken, dat werkte prima op Hendrik ‘Boer’ Koekoek. Dat werkte niet op Drs. Hans Janmaat. Die werd direct buiten gevecht gesteld via een tweede probate methode: nazificeren. Janmaat was helemaal geen neonazi, maar werd uitsluitend als zodanig omschreven. Dat werkte zo goed dat vrij snel enkel neonazi’s (lees: het uitschot van de samenleving) met hem te maken wilden hebben.

Beide methodes zijn ruimschoots op Wilders toegepast, zonder enig succes. Hij werd alleen maar populairder. De trukendoos werd geopend: Wilders is financieel kapot geprocedeerd. Die processen tegen hem kostten Wilders en de PVV een vermogen. Omdat de PVV geen ledenpartij is, krijgt ze geen subsidie, dus dat hakt er keihard in. Verder wordt de PVV geboycot. Of dat legaal of niet legaal is, doet niet meer ter zake. Geen enkele grote partij gaat samenwerken met de PVV, dus kan er geen PVV-kabinet gevormd worden. De laatste tactiek is negeren. Je hoort helemaal niets meer over Wilders. Alleen obligaat nieuws, als Wilders Ter Apel bezoekt, naar Volendam gaat, of over zijn katten. Hij wordt doodgezwegen. En een andere truck werkt ook fantastisch: elke donatie aan de PVV wordt met een vergrootglas bekeken. Geef een kinderpostzegel te veel, en er wordt een accountonderzoek geëist. Als regenten zelf door de mand vallen, zoals Pechtold? Ach. Daar praten we niet over. Doen we gewoon een doofpotje.

Er is nog een manier: de moraliteit opeisen. Dit is de laatste tactiek die links toepast, en helaas met veel succes. Het is een voortzetting van de Christelijke moraliteit die het CDA zo lang overeind heeft gehouden. Je geeft jezelf een positie die moreel onaantastbaar is. Je tegenstander moet dan dubbel zo hard werken om zijn gelijk te bewijzen.

Bijvoorbeeld: “Vluchtelingen moeten opgevangen worden. We zijn tenslotte geen barbaren!” Dat is een uitspraak waar iedereen het mee eens moet zijn. Op die manier beheers je het debat. Natuurlijk zullen vluchtelingen-knuffelaars nooit openlijk zeggen: we willen zo veel mogelijk werkschuwe mohammedaanse mannen importeren, hoe ongeloofwaardig ze ook zijn. Die gaan we dan zo luxueus mogelijk huisvesten. Nee, ze zeggen enkel dat ze vluchtelingen ruimhartig willen opvangen, en een menswaardig bestaan bieden. Daar valt weinig tegen in te brengen.

Dezelfde methode wordt gebruikt in het klimaatdebat. “Het klimaat verandert. 97% van alle geleerden zijn het daarover eens.” Klopt, maar dat zegt helemaal niets. Meer dan 50 miljard vliegen smullen van stront. Dat wil niet zeggen dat het daarom lekker is. Er wordt gesteld dat klimaatverandering door de mens een vaststaand feit is. Dat wordt gepresenteerd als een dogma, dus daar mag niet over gedebatteerd worden. Zodra je dat toch doet, wordt je direct weg gehamerd als extreemrechts, onkundig, en meer. Het leidt de aandacht heerlijk af van het echte onderwerp: een linkse machtsovername via het milieu.

Komen we uit bij Baudet. Want die krijgt op dit moment alle bakken stront over zich heen die links weet te verzinnen. In eerste instantie was links dolblij met de komst van Baudet. Hij haalde Wilders rechts in, en dat kostte de PVV heel wat zetels. Fantastisch! Die ambitieuze oelewapper verlost ons van de blonde verschrikking!

Er was echter een klein probleem. De bedoeling, of hoop, was dat Baudet, net als de meeste nieuwe partijen en partijtjes, na een verkiezing zou verdwijnen. Dat deed hij dus niet. Vervelend! Het werd erger, het begon er op te lijken dat Baudet het gat in de markt aan het vullen was.

Onze regenten zijn beslist niet dom. Anders zouden ze nooit onafgebroken van 1572 tot de dag van vandaag de macht in handen hebben. Ze weten donders goed dat de ondergang van een grote partij de opkomst van een nieuwe partij mogelijk maakt.

De PVV begon als een afsplitsing van de VVD. Wilders richt zich electoraal op de gewone man. Die heeft absoluut niets te zoeken bij de VVD zelf, en ook niet meer bij de PvdA. Vandaar dat de PVV hoe dan ook een partij van formaat blijft, simpelweg omdat de VVD zelfmoord aan het plegen is, en de PvdA dat al gedaan heeft.

Baudet jatte de winst waar Wilders zo lang en hard voor gewerkt heeft (dat is dus wat ik hem kwalijk neem). Hij verwoordde het een stuk beter, voor een electoraal hoger opgeleid publiek. Op zich totaal geen probleem. De PVV en het FvD kunnen prima samenwerken, kijk maar naar de VVD-PvdA kabinetten, waar de verschillen veel groter zijn.

De regenten beginnen nu serieus bang te worden. De PVV is bezig om een echt grote partij te worden, en wil het systeem uit. “Onze” partijen (PvdA, VVD, CDA, D66) beginnen te verdampen. Zolang er geen keuze is, is dat geen probleem. Vandaar dat de VVD het relatief zo goed doet.

Maar er komt steeds meer keuze. De PVV is een nieuwe – en dit keer echte – volkspartij. Zonder een spatje socialisme. Het FvD was bezig om de VVD te vervangen als een echte liberale partij. Ook hier geen socialisme te bekennen. Het CDA is in gruzelementen gevallen, en nu zit BBB in de Kamer. Caroline en socialisme gaan ook niet door een deur. Dat gaat niet goed! De mensen hebben ons (de regenten) helemaal niet meer nodig!

Dus worden alle registers opengetrokken om het makkelijkste slachtoffer te grijpen, en dat is Baudet. Caroline van der Plas zit te kort in de Kamer om serieus aan te pakken, en is razend populair. Die schofferen lokt automatisch een 10.000 tractoren naar het Binnenhof. Wilders pakken lukt niet, en die doet toch geen kwaad.

Wie blijft er over? Inderdaad. Baudet. Merk op dat de afsplitsing van het FvD, Ja21, met rust gelaten wordt. De programma’s zijn identiek, er zijn hooguit wat kommaverschillen. De zetelrovers zijn ofwel eeuwige mislukkelingen zoals Joost Eerdmans of nieuwe politici zoals Annabel Nanninga. Dat partijtje is geen probleem. Ze pretenderen “een fatsoenlijk rechts geluid” te willen maken. Dat moet dus een politiek correct rechtsgeluid worden, als ze niet geknipt en geschoren willen worden. Maak u geen zorgen, als J(oost) en A(nnabel) 21 zo dom zijn om niet politiek correct rechts te werken, dan is het heel snel afgelopen met Ja21.

Dat het links echt dun door de broek loopt, blijkt uit de beschuldigingen tegen Baudet. Hij zou bezig zijn om een soort van Leibstandarte Thierry Baudet op te richten. Alsof de PvdA, GL en de SP zelf geen ordediensten hebben. Er wordt door de Baudet Jugend gekampeerd en getraind met wapens. Kijk maar, iemand draagt een padvindersmesje! Praat eens met Yasser Feras, toen hij chef DWARS was. Over een explosief dat op zijn bureau door de EOD aangetroffen werd. Of bel Femke Halsema eens op, die heeft een hele collectie terroristen en terroristentrainingen op haar mobieltje. Weet je wie ook graag kamperen? De meest gevaarlijke mohammedaanse jongeren. Daar leren ze omgaan met de AK. “Ah, Koran”.

Waar links echt razend over is, is het doorbreken van het WO2-monopolie. Tot op heden kan je iemand straffeloos beschuldigen nazi te zijn, hoe krankzinnig of ongefundeerd die beschuldiging ook is. Maar enkel als je links bent! Andersom, hel en verdoemenis. Kijk naar Amerika. Gedurende vier jaar werd Trump vergeleken met Hitler, de antichrist en de duivel zelf. “Moet kunnen, vrijheid van meningsuiting.” Toevallig slaat de kreet ‘let’s go Brandon’ aan. Biden staat in z’n hemd. Links is opeens niet meer voor vrijheid van meningsuiting. Die nogal onschuldige kreet is nu racistisch, staatsgevaarlijk en moet verboden worden. Niks vrijheid van meningsuiting! Een maat voor ons zelf en een voor de rest, zullen we maar zeggen.

Baudet maakte niet ten onrechte een opmerking dat er tribunalen nodig zijn. En dat is een woord waar links het monopolie op heeft. Een tribunaal = Neurenberg = WO2 = ons monopolie! Ze maken al generaties lang lijstjes van mensen die na hun Bijltjesdag tegen de muur moeten, of in ieder geval een kamp in. Alle beschuldigingen tegen Baudet zijn van dat kaliber. Omdat Baudet een tamelijk nieuwe en onervaren politicus is, heeft hij moeite om die aanvallen te pareren.

Ik kan alleen maar zeggen: volhouden. Dit is een ontgroening waar je doorheen moet. Je probeerde Wilders 12 jaar hard zwoegen gratis af te pakken. Dat harde zwoegen was grotendeels de aanvallen van links door- en weerstaan. Dat moet jij nu ook doen. Je gemakkelijke instap ligt achter je. Links richt alle ogen op Kwatta. Op dit moment ben jij dat.

Wees in ieder geval blij dat je van de meest vervelende uitvreters verlost bent. Na jou komt Ja21 vanzelf aan de beurt. Of niet, als ze een fatsoenlijk rechts geluid blijven maken. Want van types als Joost Eerdmans verwacht ik niet anders.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

40 reacties op De volgende Fortuyn heet Baudet

  1. Edwin Lauxen zegt:

    Goed verhaal en erg verhelderd, Top !

    Geliked door 2 people

  2. karton zegt:

    Nog steeds de áller-hoogste tijd dat wij, de goedwillende échte Nederlanders, de handen ineen slaan en afrekenen met het linkse gajes in óns landje; dat al jarenlang geteisterd wordt door datzelfde gajes. Maar………het begint steeds luder te rommelen in de schoot der NL’ers. Hopelijk komt het zeer spoedig tot een uitbarsting. De ellende in dit landje wordt al maar groter, en de zg “elite” lacht zich kapot ! Hoe lang blijven wij, de “normalen”, nog rustig ?

    Geliked door 5 people

  3. Frits zegt:

    Hoe dan ook: ik blijf Wilders en de PVV trouw. En met mij vele anderen.

    Geliked door 3 people

  4. Peter Rissing zegt:

    Heerlijk om te lezen zo vlak na het ontbijt. Begin de dag nu met een glimlach.

    Geliked door 2 people

  5. Bas zegt:

    Geliked door 2 people

  6. Bas zegt:

    Daniël
    Mark my words, nu de covid hoax in elkaar dondert gaat linksdraaiend deugend NL via hun MSM een nieuw narratief spinnen waarin zij de grote ‘verzetshelden’ zijn en altijd al sceptisch waren enzo.

    Geliked door 3 people

    • H. Numan zegt:

      Beste Bas, waarom ben jij een wappie? Lachen gewone mensen om wappies? Omdat je ongevraagd een compleet ander onderwerp ter sprake brengt. Als we over bloemetjes en bijtjes praten, en jij brult dat Carthago vernietigd moet worden ben je geen latinist, maar gewoon minder intelligent. Of ronduit vervelend. Dat mag, hoor. Vrijheid van meningsuiting. Andere mensen hebben ook die vrijheid. Om jou daarop te wijzen.

      Like

      • Peter Rissing zegt:

        Dit valt volgens mij wel mee heer Numan. Via zijn video over Baudet (uw onderwerp) en bijvoorbeeld uw zin “Dat het links echt dun door de broek loopt, blijkt uit de beschuldigingen tegen Baudet.” verstevigd Bas uw argument over de confrontatie tussen Baudet en ‘Links’. Dat Baudet nog een hoop moet leren dekt hij inderdaad niet af, maar ja . . .

        Like

  7. Bas zegt:

    Zelfs moeilijk om naar te kijken!
    Bill Gates grinnikt en wordt opgewonden bij het horen dat je volledig ingeënt moet zijn om een ​​bijstandsuitkering te krijgen!

    Geliked door 2 people

  8. Bas zegt:

    Jan Roos
    Kijk, daar heb je het naoorlogse verzet. Samen met haar andere linkse cultuurkameraden iedereen voor wappie, gek en extreemrechts uitmaken en dan op het laatste moment ook maar rebelleren.

    Bij jinek hoorde ze nog bij de inquisitie….lekker samen inhakken op Blommestijn!
    Klein fragment

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @ Bas.
      Zou u nóóit meer zo’n foto van Sanne Wallis willen plaatsen ?
      Ik schrok me kapot bij het zien daarvan.
      Ik dacht van doen te hebben met een visje achter het aquariumglas !
      Gatverdamme…….géén gezicht én géén verstand !

      Geliked door 2 people

  9. Voight-Kampff zegt:

    Beste Numan, kunt u ook uitleggen waarom Wilders en Baudet niet het systeem aanvallen waardoor ze worden bedreigd, maar zich slechts concentreren op de manifestaties van het systeem?

    Like

    • Boike zegt:

      @ Voight-Kampff 5 januari 2022 om 12:24

      Dat is een hele goeie vraag.

      Kijk uit je doppen en laat je niet foppen.
      Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
      De waarheid is vaak anders dan je denkt.

      Kijk niet door een roze bril.
      Gebruik je gezonde naprakkedenkiezeerverstand.
      De waarheid is verborgen in het volle zicht.
      Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
      Wat mòèt zijn wordt je voorgkauwd.
      Niets is voor het zomaar, alles dient een doel.
      De adder verschuilt zich in het gras.
      Kijk en zie, wat niet wordt getoond.
      Luister en hoor, wat niet wordt gezegd.
      Ook tussen de regels door is veel te lezen.
      Woordspelletjes verhullen een dubbele bodem.
      Kijk niet alleen naar de bomen, maar zie ook het bos.
      Let op de dubbele pen, waarmee geschreven is.
      Bemerk de gespleten tong, waarmee gesproken wordt.
      Signalen en symbolen zeggen meer dan 1000 woorden.
      Het geheel is meer dan de som van de delen.
      Voel aan je water, wat er niet klopt.
      Luister ook naar het stemmetje in je achterhoofd.
      Negeer je intuïtie niet.
      Observeer, combineer, analyseer en interpreteer.
      Verbindt de punten en zie het plaatje.

      Zalig zijn zij, die kijken en zien.
      Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
      Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
      Zielig zijn de onnozelen van geest.
      Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

      Geliked door 2 people

    • H. Numan zegt:

      De laatste die dat probeerde, duwt nu madeliefjes.

      Like

  10. Giny zegt:

    Die heer Numan toch, was altijd een echte PVVer, maar is kennelijk toch overgestapt naar FvD. Kan verkeren

    Geliked door 1 persoon

  11. Giny zegt:

    Om Baudet nu met Pim Fortuin te gaan vergelijken, stuit mij wel tegen de borst!

    Geliked door 1 persoon

    • Bert v zegt:

      Vind ik ook. Fortuyn was m.i. vele malen beter dan Baudet. Neemt niet weg dat ik lid ben van FVD

      Geliked door 1 persoon

      • koosv8 zegt:

        FORTYUN was geweldig, maar de lpf opzich was een aanfluiting, en dat heeft de FvD beter voor elkaar denk ik. Het kaf is van het koren gescheiden volgens mij.
        En elkaar een beetje aanpraten dat ze hem toch wel doodschieten, tjonge jonge dan ben je voormij niet goed snik.
        En dan nog zeggen straks, ziejewel dat zei ik toch! Dat vindt ik niet normaal.

        Like

  12. Jan J zegt:

    Ik stem op wilders en ben betalend lid van J21 en FV ik denk dat dit de beste manier is om de huidige landverraders van de troon te stoten.

    Like

  13. Boike zegt:

    Kennelijk is men in bepaalde kringen bang voor Baudet. Daarom wordt Baudet zwart gemaakt. Degenen, die zich hieraan bezondigen, komen uit dezelfde kringen voort, als degenen, die problemen hadden met Pim Fortuyn. Zij hebben geen scrupules en zijn tot alles in staat. Baudet Kijk goed uit, dat ze je niet snaaien, zoals ze met Pim hebben gedaan.

    Geliked door 3 people

  14. Perfide Albion zegt:

    Heer Numan. Kan de vertaling bij de Baron geplaatst worden?

    De Amerikanen willen dit super goede stuk ook lezen…

    Keep up the good work.

    Geliked door 1 persoon

  15. Ravian zegt:

    Baudet en Wilders hebben gewoon prima in de gaten hoe het Nederlandse coalitie systeem werkt.
    De hamburger liefhebbers stemmen op de hamburgers club, de pizza liefhebbers stemmen op de pizza club, en de loempia liefhebbers stemmen op de loempia club, waarna die drie clubjes dan samen over een meerderheid beschikken.
    En die meerderheid besluit dan vervolgens, want “water bij de wijn doen”, dat er vegetarische hap op tafel komt (dat was wat ze alle drie werkelijk wouden, maar waarvan ze wisten dat niemand daar zin in had).
    Dat is de Nederlandse “democratie” van de afgelopen halve eeuw voor je.
    In dit systeem gaat “weg met de islam en weg met de EU” Wilders alleen dus nooit veel meer dan 25% van de stemmen scoren.
    Maar voeg “weg met de EU en weg met Corona” Baudet toe en samen zijn ze goed voor 40% van de stemmen.
    En als tractor mevrouw Caroline nu het CDA electoraat weet te scoren dan zijn Geert, Thiery, en Caroline samen goed voor meer dan 50%, en is “cordon sanitair” een gerecht dat voorgoed van het menu geschrapt is.
    Dan komt er daarna boerenkool met worst op tafel, en daar gaat dan beslist geen “halal” sticker op zitten…

    Geliked door 2 people

    • Voight-Kampff zegt:

      En dan zit het Nederlandse volk wederom opgescheept met een (ander) partijkartel dat op haar beurt op de schatkist gaat zitten en het volk gaat bevoogden via de bestuursrol van verzorgingsstaat. Uiteraard blijven staatsvorm (monarchie), bestuur rol (particratie) en taakophoping (trias politica) ongewijzigd onder deze club. Met soevereiniteit en volksgezag heeft dit niets te maken. Begrijpt u dat?

      Like

      • Ravian zegt:

        Oh, dat begrijp ik prima.
        Begrijpt u dat met zo’n ander “partijkartel”, in tegenstelling to met het huidige, zo’n andere staatsinrichting er wel van kan komen?

        Like

      • Voight-Kampff zegt:

        Ravian, nee dat begrijp ik niet omdat er geen enkele aanwijzing is dat het eventuele nieuwe partijkartel van plan is om hervormingen door te voeren op de gebieden staatsvorm, bestuur vorm, bestuursrol en taakophoping. Zelfs de intentie daartoe is niet uitgesproken, laat staan op papier gezet of omgezet naar een partijprogramma. De data wijzen erop dat een andere staatsinrichting volkomen is uitgesloten.

        Like

  16. john van antwerpen zegt:

    Al die zgn. deugmensen die ons hun wil op willen leggen en zeker wat we moeten denken
    dulden zelf geen tegenspraak en dan gaan ze critici met Hitler vergelijken.
    Zelf zijn ze dus zo autoritair als de pest met een hele grote air over zichzelf.
    De pot verwijt de ketel dat ze zwart is. Zo verwijt men nu critici dat ze gevaarlijik zijn.
    Het gevaar anno 2022 is dat men het gevaar ontwijkt en niet meer wil zien.
    Zo zijn we met gelukszoekers niet beter af maar glijden we af naar onleefbaarheid.

    Geliked door 2 people

  17. Perfide albion zegt:

    Test

    Like

  18. Julia zegt:

    Voor een fakkel hoef je niet te beveiligen maar ik vrees dat Baudet wel strikte beveiliging nodig heeft maar wel zelf uitgekozen beveiliging uiteindelijk weet een ieder dat de moord op Pim Fortuyn puur opdracht is geweest. Niet voor niets heeft Vokert van der Graaf alle privileges gekregen tijdens zijn gevangenschap en kwam er met een milde straf van af. De vraag is ook hoe heeft een moordenaar ooit zo een duur huis kunnen kopen https://www.nieuwsuitberkelland.nl/2020/07/feit-of-fabel-volkert-koopt-huis-in-borculo/ Het blijkt dat hij dus ook nog een aardige beloning heeft mee gekregen. Deze moordenaar had levenslang vast moeten zitten.

    Geliked door 2 people

    • Jan J zegt:

      Dat wordt haarfijn uit de doeken gedaan in het boek. ” Moord namens de kroon” van Ine Veen, waar bewezen wordt dat het een moord in opdracht was

      Like

  19. Harry zegt:

    Prima verhaal van de heer Numan .
    En de diagnose van Pieter Omtzigt : geniaal !
    Spijker op de kop .
    Wel jammer , want als ie niet behept was met linksigheid en godsdienstwaanzin zou het het perfecte kamerlid zijn .
    Ben benieuwd hoe dit zich gaat uitrollen !

    Like

    • Harry zegt:

      Over Omtzigt nog even ,
      Hij was zo lekker bezig met het MH17 drama .
      Hij moest daarmee stoppen van de regering Rutte ( of was het Rutte himself ? ) , die verzuimd had vliegtuigen te verbieden over “ oorlogsgebied “ te laten vliegen .
      Zou Pietje dit niet opnieuw op kunnen pakken , nu ?
      Ongehinderd door de grootste leugenaarsbende sinds de tweede Wereldoorlog .

      Het is wel mogelijk om iemand uit een “christelijke” partij te wippen , maar de godsdienstwaanzin uit één persoon te halen , ondanks zijn achterland , is kennelijk onmogelijk .
      Jammer hoor !

      Like

  20. “Maar er komt steeds meer keuze. De PVV is een nieuwe – en dit keer echte – volkspartij.”
    Moet dat niet FvD zijn?

    Like

    • H. Numan zegt:

      Nee. De PVV wordt een volkspartij. Het FvD richt zich meer op zoals de VVD destijds was: een partij voor de middenstanders en middenklasse. Dat dacht ik direct toen Thierry zijn maidenspeech deed in Latijn. Dat “Gallia est omnis divisa in partes tres” is alleen leuk als je het Gym gedaan hebt. Niet als je Havo of MBO gedaan hebt.

      Geliked door 1 persoon

      • delamontagne zegt:

        Hoezó alleen “als je Latijn” hebt gedaan.
        Ik heb ook geen Gym. gedaan, maar haalde toch de betekenis eruit.
        Ik ken Latijn alleen tegenwoordig als ’t “potjes-latijn”, als ik Zo. al m’n medicijnen moet rangschikken en niet wil vergissen in al die moeilijke woorden.
        En vroeger uit de R.K.kerk: “ite missa est” voor je de Kerk uitging ( godzij dank, dacht je er dan bij )
        ……………
        Gallia est omnis divisa in partes tres
        Gaul is verdeeld in drieën……….
        [ in ] France is 3 delen verdeeld.
        [ wel erg letterlijk uiteraard….]

        Gaul is verdeeld in drieën……….
        [ in ] France is 3 delen verdeeld.
        [ wel erg letterlijk uiteraard….]

        Like

  21. Jan smeets zegt:

    Het zou beter zijn dat dit schroten eindelijk na zovelen jaren van de troon gestoten wordt.
    Dat kan allen maar door een verbond aan te gaan komende verkiezingen

    Like

  22. Jolink zegt:

    Héél goed duidelijk verhaal.laat het lukken.rechts aan het bewind, helaas geen Fortuyn nu Wilders of Baudet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s