Onze gemankeerde democratie

(Door: Rients Hofstra)

Politiek hoort te draaien om oprechte democratie. Democratie is geen recht, ze dient verplicht te zijn!

Als de mensheid in meerderheid aangeeft vernietigd te willen worden, kan Klaus Schwab met zijn paladijnen Rutte, Kaag, Hoekstra, maar ook Macron, Biden, Zelensky, Johnson, Trudeau, Von der Leyen en vele anderen, zijn gang gaan. In een goed werkende democratie is echter een Constitutioneel Hof ingebouwd, waardoor in de meest positieve zin van democratie de nieuwe wetten worden beoordeeld op haalbaarheid, juistheid en of ze niet in strijd zijn met al bestaande wetten. Maar ook of ze niet ten koste gaan van minderheden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Onze gemankeerde democratie

 1. BosscheBol zegt:

  Democratie? We hebben gvd nog niet eens meer een grondwet. Die kan voor elke scheet buiten werking gesteld worden en vervangen door (permanente) noodwetten. We leven in een dictatuur, goed te vergelijken met de DDR. Van de DDR mochten en moesten we zien dat het een dictatuur was maar wij, wij zijn “democratisch” en “gematigd”.
  Propaganda, censuur, en als een rechter een(nood)wet afwijst als inbreuk opde grondwet, belt de dictatuur even een andere rechter en komt het binnen 24 uur in orde. En de jongens en meisjes van de slaapkamer die een mooi regentenbaantje krijgen als ze mooi in de pas lopen, krijgen niet eens de informatie waar ze recht op hebben.

  Van de andere kant regeert het wel prettig, zo’n dictatuur. De dictator zegt gewoon hoe hij/zij het hebben wil en zo wordt het doorgevoerd. Helemaal geen geruzie of vallende regeringen, gewoon zoals de dictator het wil. De propaganda strijkt de rimpels wel glad. De censuur houdt kritiek tegen. De meeste lijfeigenen vinden het ook wel goed zo. Zombies …

  Geliked door 3 people

   • BosscheBol zegt:

    Het zijn allemaal alfa’s, die regentenkliek (geschiedenis en taal).
    De beta’s (wiskunde, natuurkunde, techniek, biologie etc.) mogen nog hun gang gaan want per slot van rekening mogen hun bruggen niet inzakken maar hun is al lang het zwijgen opgelegd: dit zijn de mensen die kunnen rekenen en dat kunnen de regenten niet hebben.
    De alfa’s (en de gamma’s: sociologie en psychoogie) hebben zich al lang uitgeleverd aan de regenten: zij produceren rapporten zoals de regering ze wil of anders …
    Net als rechtspraak en journalistiek en onderwijs is nu ook wetenschap een afgeleide van de regering. De regentenkliek is bezig alles te vernietigen.

    Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Bossche Bol Zelfs Rutte die openlijk de oorlog heeft verklaard aan Rusland waar alle grondrechten door geschonden huppelt vrij rond om ons land verder naar de ondergang te brengen door zijn zeer gevaarlijke openlijke oorlogsverklaring. Deze oorlogshitser zou in een democratisch land direkt te zijn opgepakt en zeer zwaar te worden veroordeeld. Mis over deze verrader een zinnig debat en een algehele motie van wantrouwen. Waarom omdat dit land vergiftigd is door een groot deel van zelf gekozen linkse partijen en een rechtstaat een verlengstuk van de politieke machtswellustelingen. Constitutionele toetsing door de rechter houdt in dat de rechter toetst (of mag toetsen) of wetten al dan niet in overeenstemming zijn met de Grondwet. Het huidige artikel 120 van de Grondwet bepaalt dat de rechter niet mag beoordelen of wetten en verdragen in strijd zijn met de Grondwet. Nederland kent momenteel, anders dan bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Scandinavische landen dus geen constitutionele toetsing door de rechter. De constitutionele toetsing wordt in Nederland overgelaten aan de wetgever: de wetgever, dus Tweede en Eerste Kamer en de regering, moeten er op letten dat de wetten die zij maken niet in strijd zijn met de Grondwet. Kortom de politiek bepaalt ons recht.

   Geliked door 1 persoon

   • rientshofstra zegt:

    Je pleit, o.a. door art. 120 te laten schrappen voor het AS-systeem https://alternatiefstaatsbestel.nl Lees vooral de Pluchen Revolutie. Het is links noch rechts.
    Over het door jou verguisde links een kanttekening: Je kan VVD en CDA echt niet links noemen. Zelfs PVV gedoogde Rutte I en is meestal knap rechts. D666 telt voor mij niet mee. Draait alle kanten op en is anti-democratisch (evenals alle andere partijen!).

    Like

 2. pepo Copyright zegt:

  Goed artikel.
  Hier ook een goede analyse van de beste journalist die nu voor haar leven vreest.
  Must video English.

  https://www.redvoicemedia.com/2022/06/lara-logan-fake-news-narratives-facts-dangers-of-the-post-covid-world-with-jerm-warfare/

  Geliked door 1 persoon

 3. rientshofstra zegt:

  Dank voor je compliment en voor de link, ga ‘m bekijken.

  Geliked door 1 persoon

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Democratie is slechts een woord.
  Democracy is when two wolves and a sheep decide what’s for dinner…

  Like

  • rientshofstra zegt:

   Als ze eruit komen, heeft de minderheid toch ook een stem gehad. Het schaap opofferen lijkt op dictatuur van de sterksten (de elite!).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s