De weg in de ondergang

(Door: Dr. Norbert van Handel – Vertaling: E.J. Bron)

Al datgene dat de generatie na de Tweede Wereldoorlog heeft opgebouwd, wordt verwoest. Mooie landschappen, Amerikaanse militaire steunpunten en een wereld die nog nooit zo onveilig was als nu zullen overblijven. De weg in de ondergang – Vier wezenlijke gebeurtenissen hebben de weg van Europa in de ondergang gemarkeerd:

1. De gezondheid en economie schadende corona-politiek van de meeste landen;

2. De economische sancties tegen Rusland, dat zich nooit opstelde tegenover het Westen, die echter de westelijke landen in een op dit moment nog onbekende omvang belasten;

3. Het permanent maken van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne door het Westen;

4. De inflationistische politiek van de ECB, die, tegen de principes van de EU-verdragen in, die landen financierde wier economie kapot was en deels nog is.

Dat de oorlog een plaatsvervangende oorlog tussen de VS en Rusland is, is geen geheim meer. De Amerikanen schepten er altijd al genoegen in om comfortabel achter hun veilige bureaus in de VS te zitten en de andere, meestal duizenden kilometers verwijderde, landen oorlog te laten voeren.

Oorlogen van de VS in strijd met het volkerenrecht

Dit werd gemotiveerd met het heilige principe van de democratie, die juist in Amerika niet echt ontwikkeld is, wanneer men mag vaststellen dat moordaanslagen op onschuldigen, vaak kinderen, aan de orde van de dag zijn en dat het rassenprobleem na de burgeroorlog 150 jaar geleden nog steeds niet opgelost is. Men heeft weliswaar de slaven bevrijd, tegelijkertijd echter rassenproblemen geproduceerd die men nauwelijks meer de baas wordt.

Bovendien werden oorlogen gevoerd in strijd met het volkerenrecht, van Vietnam tot aan Irak, zonder ze werkelijk gewonnen te hebben.

Natuurlijk heeft Rusland het eerste schot afgevuurd, maar, zoals een Israëlische diplomaat onlangs terecht zei, het gaat niet alleen maar om het eerste schot, maar vooral ook om de voorgeschiedenis. En de voorgeschiedenis bestaat erin dat president Poetin in het begin van de jaren-2000 en ook later alles deed om tot een zinvolle samenwerking met het Westen te komen: politiek, economisch en veiligheidspolitiek.

Dit hebben de VS in werkelijkheid nooit geïnteresseerd. Met verachting heeft men de legitieme belangen van Rusland genegeerd en heeft men de NAVO doelgericht tot een factor van de oorlogspolitiek, vooral in Europa, opgebouwd. Dit leidde ertoe dat ook de EU, wier eigenlijke functie vrede in Europa en de economische versterking van het continent zou zijn, in toenemende mate meer een exponent van de NAVO werd en nu in principe niets anders dan een bevelsontvanger van Washington is.

Macron, Scholz en Draghi

Toen onlangs de “Heilige Drie Koningen” Macron, Scholz en Draghi naar Kiev kwamen, brachten ze de volgende boodschappen mee:

 • De Oekraïne zou mogelijk snel bij de EU moeten komen – EU-verdragen en wat de overige EU-leden zeggen, is niet belangrijk;
 • Aan de Oekraïne worden allerlei soorten wapens beloofd, opdat de oorlog tegen Rusland gewonnen kan worden;
 • Dat het doel van de EU volledig anders was, dat de bezoekers in Kiev daar helemaal niet over kunnen beslissen, omdat daar eerst door alle lidstaten over gestemd moet worden – er is sprake van het unanimiteitsprincipe – maakt allemaal niets uit. Mevrouw von der Leyen, aan het hoofd van de Europese Commissie, is al enthousiast akkoord gegaan – een barbiepop van de EU-dictatuur.
 • Ongelooflijke hoeveelheden geld, dat de lidstaten naar Brussel overmaakten, worden niet uitgegeven om Europa te versterken, maar om de oorlog van de VS te financieren. Militair gezien bereikt men daarbij een verlenging van de oorlog tot onbepaalde tijd, geopolitiek bereikt men echter een dichter bij elkaar komen van het Oosten, Rusland, China, India etc., wat vroeg of laat tot grote economische problemen zal leiden en de nu al verstoorde aanvoerketens dramatisch zal schaden.
 • De Koude Oorlog hoeft men helemaal niet te noemen, omdat men deze zojuist zelf nieuw leven heeft ingeblazen. Zelfs de voorzitter van de Oekraïense vredesbeweging en wetenschappelijk medewerken aan de KROK-universiteit in Kiev sprak zich onlangs in een interview heel duidelijk onder de titel “Meer wapens – meer bloedvergieten” tegen de oorlog en vooral ook tegen de sancties uit.

EU: Bevolking in West-Europa wordt steeds armer

We hebben het aan de EU en de politiek van de meeste lidstaten te danken dat de bevolkingen in West-Europa steeds armer worden, dat Amerika Europa in toenemende mate als een kolonie zal behandelen en dat Rusland, dat zich altijd aan alle verdragen hield, waarschijnlijk decennia lang een vijandbeel van een hulpeloos Westen en een betreurenswaardige bevolking wordt.

Al datgene dat de generatie na de Tweede Wereldoorlog heeft opgebouwd, wordt verwoest. Mooie landschappen, Amerikaanse militaire steunpunten en een wereld die nog nooit zo onveilig was als nu zullen overblijven.

Marcus Aurelius zei al:

Het doel van het leven bestaat er niet in om aan de kant van de meerderheid te staan, maar om te vermijden jezelf terug te vinden in de gelederen van de waanzinnigen.”

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Dr. Norbert van Handel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De weg in de ondergang

 1. Belozersky zegt:

  Heel mooi artikel over waar de oorlog in Oekraine in feite om draait. Maar de doorsnee Nederlander, het gros, heeft geen flauw benul waarom Rusland oorlog voert in Oekraine. Wordt hen ook niet vertelt op de buis. Zie je Rutte of de Hoop Scheffer op tv, dan verschijnen leugensprekers. Het volk gelooft deze heren. De hersenspoeling heeft zijn werk goed gedaan.
  Dat de heren liegen doen ze niet uit onwetenheid maar uit berekening.

  Geliked door 2 people

 2. Htskday zegt:

  Hier een heel goed en duidelijk artikel over wat er werkelijk in de wereld aan de hand is, waar weinig mensen van op de hoogte zijn, maar wat iedereen zou moeten weten, wat betreft The Great Reset / WW-3

  Alles wat er momenteel in de wereld gebeurd, wat o.a. crisissen en oorlogen betreft valt hier op z’n plaats..

  WW-3 voor dummies

  https://openbaararchief.nl/ww3/2022/06/23/ww-3-voor-dummies/

  Geliked door 2 people

 3. Boike zegt:

  De wereld is in volle vaart op weg naar een grote chaos, de ondergang. De satanische elites noemen het de “Nieuwe WereldOrde”. Bij die satanisten moet je alles altijd omdraaien. Het is dus geen orde, maar chaos. Ze zeggen het zelf: “ordo ab chao”.

  Het is duivelsgespuis. De duivel is geobsedeerd door zijn hang naar de absolute macht en heerschappij over de aarde. Hij wil zijn als God.

  Wat wij tot op heden waarnamen, is nog maar het begin. Het wordt nog veel erger.

  WEF, EU. VN, WHO, USA, NATO, de KM (Khazarse Maffia) en de rest werken samen aan dezelfde agenda, de agenda van het roemloze einde der tijden. De Farmaceutische industrie, de Main Stream Media, de vermakelijkheidsindustrie, de Sociale Media, de automatiserings business en noem maar op verlenen hand- en spandiensten.

  Corruptie viert hoogtij. Er wordt gemoord, gelogen en bedrogen. De satanische agenda wordt ons opgedrongen. Ons wordt niets gevraagd.

  Ze willen de wereldbevolking decimeren. Dat is een grote genocide. De overlevenden willen ze transhumaniseren tot zombieachtige robots, die als slaven de elites moeten dienen. Zij worden met AI (Autimatische Intelligentie) aangestuurd. De slaven zùllen gelukkig zijn, terwijl ze niets meer zùllen hebben. Hoezo ???

  De duivel en zijn aardse companen hebben geen gevoelens en kennen geen emoties. En hun gezonde naprakkedenkiezeerverstand is beperkt. Van verantwoordelijkheid, liefde, empathie, geweten en al wat die meer zij, hebben ze geen kaas gegeten. De psychopathen hebben alleen maar die verrekte obsessie naar absolute macht over de planeet.

  Het is een gruwelijke misdaad tegen de menselijkheid. Het is de hoogste tijd, dat deze idioterie gestopt gaat worden. De roep om een tribunaal à la Neurenberg 1945 wordt niet voor niet luider en luider.

  En de gehypnotiseerde slapende wokes zien niets, horen niets en zeggen niets, terwijl ze wel bij hun pietje worden gepakt.

  Ik heb wel eens een voorspelling gelezen, waarin stond, dat de redding van de wereld uit Rusland zou komen. Zou Rusland echt de weg naar de ondergang kunnen blokkeren ???

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Boike zegt:
   25 juni 2022 om 17:20

   Ik heb wel eens een voorspelling gelezen, waarin stond, dat de redding van de wereld uit Rusland zou komen. Zou Rusland echt de weg naar de ondergang kunnen blokkeren ???

   WAT DACHT U DAT OOM VLADIMIR AAN HET DOEN IS ????

   WAKIEWAKIE WAKIE

   OOM VLADYBOBOBOBOBOB

   Like

 4. ronjaspers zegt:

  Ik heb een vraag aan alle lezers en reageerders op deze site van E.J. Bron.Ik kan met mijn beperkte boerenverstand niet begrijpen dat mensen nog steeds (onschuldige) kinderen op deze gevaarlijke en doodzieke wereld zetten.Ik hoop niet dat ik de enigste ben die zo denkt.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   ronjaspers; dat is ook de doelstelling van de cabal. Als de mensen in een vreselijk slechte maatschappij gaan belanden zullen ze het wel nalaten om kinderen op de wereld te zetten. Daardoor gaat de wens van de cabal in vervulling dat de mensheid gedecimeerd gaat worden.

   Geliked door 1 persoon

  • vangie1206j zegt:

   Inderdaad dat zeg ik ook iedere keer als ik een hoog zwangere vrouw voorbij zie waggelen.
   Dan denk ik weer een mens zonder toekomst en leven in een hel.

   Geliked door 1 persoon

  • Schimanski zegt:

   Vergeef het ze maar Ron, zij weten niet wat ze doen, alleen de zeker nu jonge kinderen zullen in een soort hel op aarde terechtkomen als ze ouder zijn, hoe dan ook en wat ook de uitkomst is van alle huidige ontwikkelingen. Zelfs al zóu het op een of andere manier gestopt worden dan is dat geen afstel maar hooguit uitstel al was het alleen maar dat er binnen 20-30 jaar 12 miljard mensen op aarde zijn die onmogelijk állemaal een goed leven kunnen hebben. Ik heb weleens medelijden als ik jonge kinderen ergens zie want zij weten het niet en kunnen er nog minder aan doen.

   Geliked door 1 persoon

  • Sinyo zegt:

   Ondergetekende is (nog) niet de dagen zat. Bram is al ettelijke jaren geleden langs geweest om zijn evenbeeld in speculaas af te geven.
   Waar ik me nu in bevind is de piepzak. Dan wel door mijn kinderen en vooral mijn kleinkinderen.
   Het vervangen van de huidige cultuur door een andere baande zich al jaren geleden aan.
   Er is inmiddels ook een versnelling van die vervanging opgetreden de dv/dt is toegenomen. Kom maar binnen. In naam van “jeweetetwel” doe open de poort is niet nodig.
   Die kinderen, die nu en later geboren zouden worden, zijn te jong om aan de burgeroorlog deel te nemen. Die maat van vroeger had dit in de gaten, Op zijn gevolg werd beeldvorming toegepast, waardoor dit gevolg schipbreuk leed en wind tegen had.
   Zij zouden nu worden aangeduid als rechts-extremisten

   Like

  • Julia zegt:

   ronjaspers Helemaal mee eens een weldenkend mens wil absoluut geen kind in deze zieke en door en door rotte wereld zetten. Maar laten we we zijn de meeste kinderen worden geboren onder de massaal binnen gehaalde multi culti profiteurs waarom lekker niet werken en veel toeslagen als dat grut geen kinderen zouden nemen dan zijn ze verloren want dan hebben ze moeite om het hoofd boven water te houden doordat ze te lui zijn om te werken en levenslang aan de uitkeringskas hangen. De toeslagen zijn een welkome aanvulling.

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Stoppen met kinderen produceren is capitulatie.
   Dat is verraad aan onze voorouders, die geleden en gevochten hebben om ons van een betere toekomst te voorzien.
   Vergeleken met wat die hebben doorgemaakt stelt de huidige ellende ook helemaal niets voor.
   Dit is enkel een stap terug op de weg voorwaarts.
   Laten we dus vooral VEEL kinderen op de wereld zetten, zodat zij samen sterk kunnen zijn, zodat zij kunnen vechten en liefhebben, en een betere wereld kunnen creëren voor hun eigen kinderen.
   Met defaitisme schiet niemand wat op…

   Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  “Natuurlijk heeft Rusland het eerste schot afgevuurd”

  Het eerste schot in deze oorlog was al acht jaar eerder gelost, door Oekraïne, op onschuldige burgers.
  Laten we eens ophouden met gevolgen als oorzaken te verkopen, omdat dat in de EU/US/NATO kraam van pas komt.
  Laten we het eens bij de feiten houden…

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Ravian Ik schenk geen enkele aandacht meer aan de Oekraïne propaganda net als het schandalig in de watten leggen van de vluchtelingen uit de Oekraïne. Dat een mens vlucht voor geweld en oorlog kan ik volkomen begrijpen maar dat nu veel vluchtelingen uit de Oekraïne hier van plan zijn te blijven en zelfs eigen zaken opbouwen gaat mij te ver die zijn puur gevlucht voor een betere toekomst waar een woning, werk, zorg zonder meer wordt verstrekt. Hiervoor wordt zelfs eigen volk door de politiek gediscrimineerd die zich wel blauw betalen aan belastingen om de vluchtelingen te onderhouden maar wel onder op de wachtlijst gezet om in aanmerking te komen voor een betaalbare woning omdat de lieverds uit de Oekraïne voorrang hebben. Het behoort wel zo te zijn dat de blijvertjes gewoon terug keren naar eigen land zodra dit mogelijk is en flink handen uit de mouwen te steken voor de wederopbouw van hun land. Kortom voor het echte nieuws raadpleeg ik wel andere dagbladen maar zeer zeker de linkse bull shit MSM in Nederland niet. Dat zijn de propagandakranten van de Staat en publiceren wat ze wordt opgedragen. Vooral De Telegraaf en nog een paar van dat soort zijn het lezen niet meer waard. De waarheid is dat Europa zijn ondergang zeer nabij is https://www.frontnieuws.com/lavrov-de-weg-van-de-europeanen-doet-denken-aan-het-begin-van-de-tweede-wereldoorlog/

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Het merendeel van de Oekraïense “oorlogsvluchtelingen” die in Nederland opduiken is afkomstig uit West Oekraïne, waar helemaal niet gevochten wordt.
    Deze “oorlogsvluchtelingen” zijn niet op de vlucht voor oorlog, die zijn op de vlucht voor heel andere zaken.
    Een deel van hen is op de vlucht voor de armoede die dertig jaar corruptie, en plundering door zowel lokale oligarchen als de globalistische westerse elite veroorzaakt hebben.
    Het andere deel is op de vlucht voor gerechtigheid, die zien het einde van de Oekraïense kip met de gouden corruptie eieren naderen en verlaten nu gelijk ratten het zinkende schip, om te voorkomen dat ze straks in Oekraïne rekenschap voor hun asociale criminele praktijken moeten afleggen..
    Die laatste categorie zijn degenen die nu in Nederland “eigen zaken opbouwen” van middels corruptie over de ruggen van hun Oekraïense medeburgers verkregen kapitaal.
    Het mag duidelijk zijn dat je die laatste, puur criminele, categorie nog niet in de buurt van je land wilt hebben.
    En de rest moet, net zoals al die andere “economische vluchtelingen”, terug naar eigen land.
    Die moeten hun eigen welvaart op gaan bouwen, en hier niet van welvaart komen profiteren waar anderen hard voor gewerkt hebben.
    Verder denk ik dat je “het echte nieuws” in geen enkel Nederlands dagblad meer gaat vinden, daar zul je toch echt voor op het internet moeten kijken, op websites zoals deze.

    Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  Ravian zegt:
  25 juni 2022 om 22:28

  er zijn van die dagen ,dan wil ik je effe op de schouders nemen
  en
  een diepe buiging. hoed en pet af.

  DIT IS ER 1 VAN

  HUGGIE

  OOOM BOBOBOBOBOB

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s