Amerikaanse president Biden: G7-landen willen importverbod voor Russisch goud

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS willen bij de G7-top de druk op Rusland vanwege de Oekraïne-oorlog verhogen. Al voor het begin van de topontmoeting kondigt de Amerikaanse president een nieuwe strafmaatregel aan.

De G7-landen willen tijdens hun topontmoeting in Beieren volgens informatie van de Amerikaanse president Joe Biden een importverbod voor Russisch goud verkondigen. Zodoende zouden er voor Rusland tientallen miljarden aan inkomsten uit dit belangrijke exportmiddel wegvallen, deelde Biden op Twitter mee. De G7-landen hebben vanwege de oorlog in de Oekraïne harde sancties aan Moskou opgelegd.

Biden schreef: “De Verenigde Staten hebben unieke kosten aan Poetin opgelegd om aan hem de inkomsten te onttrekken die hij nodig heeft ter financiering van zijn oorlog tegen de Oekraïne.” Een hoge Amerikaanse regeringsmedewerker zei zondag in een telefoongesprek met journalisten dat de G7-landen de importstop officieel dinsdag zouden verkondigen, de laatste dag van de topontmoeting op slot Elmau. “Daarmee wordt Rusland verder van de wereldeconomie geïsoleerd.” Goud zou voor Rusland na energie het op één na belangrijkste exportproduct zijn.

In de toekomst zouden meer stappen verwacht kunnen worden die “de druk op Poetin en Rusland constant moeten verhogen”, zei de regeringsvertegenwoordiger. “Ik denk dat de collectieve inspanningen van de G7 met betrekking tot sancties, exportcontroles en andere maatregelen tegen Rusland een dramatisch effect op de Russische economie hebben.” Verwacht zou worden dat de Russische economie dit jaar duidelijk zou krimpen. “Deze dramatische veranderingen zijn terug te voeren op de maatregelen die de G7 samen heeft genomen.”

Eerste bezoek van Biden sinds ambtsaanvaarding

Biden was zaterdagavond laat op slot Elmau aangekomen. Het is zijn eerste bezoek aan Duitsland sinds zijn ambtsovername in januari 2021. Voor het begin van de G7-top vandaag wil hij met bondskanselier Olaf Scholz voor een bilateraal gesprek bijeenkomen. “Deze ontmoeting zal een goede gelegenheid bieden om de diepe en duurzame bindingen tussen onze beide landen te bevestigen”, zei een vertegenwoordigster van de Amerikaanse regering. In het middelpunt van het gesprek zou de Oekraïne-oorlog staan.

Tot de G7 behoren behalve Duitsland en de VS ook Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Japan. Na de G7-top wil Biden verder reizen naar de NAVO-top in Madrid, voordat hij donderdag naar Washington terugkeert.

Afgelopen donderdag nog hadden de VS meer wapenleveringen aan de Oekraïne ter waarde van $ 450 miljoen aangekondigd. Sinds het begin van de oorlog vier maanden geleden heeft de Amerikaanse regering aan de Oekraïne naar eigen zeggen wapens en uitrusting ter waarde van ongeveer $ 6 miljard toegezegd of al geleverd.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Amerikaanse president Biden: G7-landen willen importverbod voor Russisch goud

 1. BosscheBol zegt:

  Nou weet ik niet zo heel veel van economie, maar: de westerse landen zullen heel waarschijnlijk te maken krijgen met een gierende inflatie. Dat is niet de schuld van Putin (hoe hard ze dat ook schreeuwen) maar hun eigen schuld. Voor corona is de economie haast plat gelegd. Dat kostte miljarden om weer aan te zwengelen en om verliezen te compenseren. Die miljarden zijn simpelweg bijgedrukt. Dat moemden ze een “verruiming van het monetaire beleid” of iets dergelijks. Bij de financiële crisis vóor corona deden ze dat ook al.
  Maar elke leek weet, dat als je veel aardappelen op de markt berengt, de prijs daalt. Zo ook met geld. Als je heel veel ongedekt geld op de markt brengt, daalt de waarde. Dus de prijzen stijgen. Dan willen de mensen meer loon om dat te compenseren. Daardoor daalt de waarde van geld weer en stijgen de prijzen. Hyperinflatie ligt op de loer. Zoals in Duitsland rond 1923 toen een brood 1 miljoen Reichsmarken kostte en de dag erna 2 miljoen.

  Verder hielden onze economische genieën de rente laag om de eindeloze leningen van Zuid-Europa goedkoop te houden. Door die lage rente verdampten de spaarrekeningen van de Noord-Europeanen en ook hun pensioenpotten. So what. De Noord-Europeaan is sowieso schuldig.

  Zelfde verhaal in Amerika. Wat zou het toch mooi zijn voor Europa en Noord-Amerika om een mooie goudreserve te hebben. Dan is er tóch nog iets van vastigheid in hun blubberige financiële systeem. Maar nee. Putin moet straf hebben en daarom willen wij hun goud niet. Proest …
  Dat goud gaat nu, net als olie en gas naar India en China. Die weten er wel raad mee …

  Geliked door 2 people

 2. Voight-Kampff zegt:

  Het is een verkopers markt; alle landen m.u.v. Europa, VS en VK willen goud aanschaffen, ter dekking van de nationale munt. Eerst de BRICS landen, vervolgens Afrika (Khadafi’s initiatief) en uiteindelijk Azië.

  En nog afgezien van de investeringsfondsen, particuliere beleggers en existentiële overlevers.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Voight-Kampff zegt:
   26 juni 2022 om 14:09
   BESTE KLOOTVIOOL
   GOH INTERESSANT VERHAAL , LEKKER KORT OOK …
   IK GA NU EVEN EEN BANAAN LEZEN

   UW PLATVLOERSEROTTERDAMMERT .

   Like

 3. antiislamnu zegt:

  De haat tegen Amerika wordt steeds groter steeds meer mensen zien dat dit niet klopt alleen onze dictators en een handjevol goed gehersenspoelde geloven nog dat dit om Oekraïne gaat

  Geliked door 2 people

 4. Olie bol zegt:

  Nou Rusland verkoop zijn goud wel via de andere landen, even smeten en een andere stempel die Poetin moet toch wel lachen om die domme Biden, maar Oekraïne heeft blijkbaar geld zat voor de wapens aankoop.De clown 🤡 heeft ook miljarden in usa zitten.

  Like

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Niet slim van Biden, want Rusland is qua oppervlakte het grootste land ter wereld, ook qua grondstoffen en bodemschatten, dus de praatjes van Biden zijn veel te lichtvaardig en ondoordacht !

  Like

 6. Boike zegt:

  Me dunkt, dat Biden weer Bezig is in zijn eigen voeten te schieten.
  Waarom zou Rusland op dit moment goud willen exporteren ???
  De Russische roebel is gedekt door goud.
  Hoe meer goud Rusland heeft, deste stabiler en waardevoller is de roebel.
  De Amerikaanse dollar is slechts gebaseerd op vertrouwen.
  Net zoveel waard, als wat de gek ervoor geeft.
  Rusland heeft de dollar afgewezen voor het internationale betalingsverkeer.
  Rusland is selfsupporting en heeft geen dollars nodig.
  Het buitenland kan in Rusland kopen, mits betaling in roebels of goud.
  Welk nut denkt Biden te hebben met zijn nieuwe sanctie ???
  Poetin lacht zich kriek.

  Geliked door 3 people

 7. Peter zegt:

  Putin draait gewoon de kraan dicht ,en bij de onderhandelingen die daarna volgen komt elke cent en boot terug die ze van hem hebben afgepakt .De Oekraïne is een grote corrupte bende onder aanvoering van Zelensky met zijn 2 boksers ,en die wil je niet in de EU .
  Alle landen die dit graag willen zouden eerst eens de puinhopen moeten opruimen die ze in eigen land hebben veroorzaakt .

  Geliked door 2 people

 8. Ravian zegt:

  Wat een idioot.
  Hij kan beter massaal Russisch goud gaan kopen, zolang de dollar nog wat waard is…

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Ravian zegt:
   26 juni 2022 om 18:54

   GROTE VRIEND ,

   WAARVAN MOET DE USA DAN GOUD KOPEN , ???

   MET DOLLARS WHAHAHAHAHAAH IK DACHT WFFE VAN NIET ..

   DAT ZIJN ROLLEN WC PAPIER
   DUS
   IN ROEBELS. WHAHAHAHAHAHAHAHAHA
   VEEL MEER SMAKEN ZIJN ER NIET MEER MAKKER

   HUGGIE

   VRIENDJEBOBOBOBOBOBOBOBB

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    In ieder geval niet van de Russen, want die willen in Roebels betaald worden.
    Maar er zal nog wel genoeg Russisch goud op de markt rondzwerven, en er zullen ook nog wel genoeg handelaren zijn die niet in de gaten hebben dat de dollar eerstdaags WC papier is, of die denken ze nog te kunnen dumpen voordat ze WC papier zijn…

    Like

 9. Julia zegt:

  De verdiende ondergang van de VS en de EU. Knettergek en totaal los geslagen. Er is maar één slimme schaker in het spel dat is Poetin. Ondertussen heeft Poetin al Europa in zijn greep het voorspel voor de uitbarsting van een totale wereldoorlog III. Veel mensen liggen al aan de honger en er volgen er nog meer nog even een barre koude winter en de chaos is compleet. Misschien ontwaken dan miljoenen mensen uit hun winterslaap maar helaas dan is het te laat.

  Geliked door 1 persoon

 10. Strateeg zegt:

  Russia Admits Sanctions From Ukraine War ‘Not Easy’ on Country’s Economy

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Strateeg; En dan Putin dit als nationaal volkslied invoeren..checkmate;

   P.S.Wie weet nog een goedwerkende tijdmachine, zou zo terug naar deze tijd willen toen de wereld veel mooier was dan nu.

   Like

 11. Walter Ferrari zegt:

  Ondertussen blijft Zwitserland zoveel mogelijk Russisch goud inkopen!

  Like

 12. Harry zegt:

  Het denkpatroon van Biden evenaart dat van de gemiddelde neger !
  Je doet wat , zónder de consequenties te overzien en zonder goed na te denken over eventuele gevolgen en repercussies .
  Dus : je doet iets , maar als je daarmee zelf weer achterop raakt ga je stom staan kijken en verzin je de volgende catastrofe !

  WAT EEN MONGOOL !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s