Adreswijziging: Plein voor Britse ambassade in Moskou genoemd naar Volksrepubliek Loehansk

(Vertaling: E.J. Bron)

De burgers van Moskou hebben gestemd voor de naamswijziging van het plein voor de Britse ambassade, dat nu “Plein van de Volksrepubliek Loehansk” heet. Daarvoor al had na een stemming ook het plein naast de Amerikaanse ambassade een andere naam gekregen.

Een plein in de buurt van de Britse ambassade in Moskou zal nu de naam van de Volksrepubliek Loehansk (LNR) dragen. Dat is het resultaat van een stemming onder de bevolking van Moskou. De stemming vond plaats op de website van het stadsbestuur van Moskou. Er namen meer dan 100.000 mensen aan deel. De gekozen optie kreeg 56,85% van de stemmen.

Leonid Pasetsjnik, het hoofd van de Volksrepubliek Loehansk, zei tegen het persbureau TASS dat de beslissing van de Moskouers nog een daad van de ondersteuning voor de mensen in de Volksrepubliek Loehansk zou zijn:

Ik zou graag willen benadrukken dat de verschijning van de aanwijzingen naar de Donbass in de Russische hoofdstad een speciale betekenis voor ons heeft. Dit is nog een daad van de ondersteuning en het medeleven van de Russen voor ons volk.”

Volgens Rodion Mirosjnik, de ambassadeur van de Volksrepubliek Loehansk in Rusland, hebben de inwoners van Moskou met deze stap “de bijdrage van het Verenigd Koninkrijk aan de escalatie van het conflict in de Donbass beoordeeld”. Wanneer men in de Londense residentie van de Britse premier de brieven naar Moskou naar het Plein van de Volksrepubliek Loehansk zou ondertekenen, zou men “zich constant verantwoordelijk voelen voor hetgeen men in de Donbass heeft aangericht”, aldus de ambassadeur.

Daarvoor al was de naam van het plein bij de Amerikaanse ambassade op wens van de inwoners van Moskou veranderd ter ere van de Volksrepubliek Donetsk.

Na de naamswijziging had de ambassade van de VS het adres in Moskou van haar website verwijderd. In plaats daarvan staan daar nu alleen nog maar de coördinaten 55.75566° N, 37.58028° E.

Maria Sacharova, de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, becommentarieerde het verwijderen van het adres van de ambassade als volgt op Telegram:

Toen de discussie over de verandering van haar adres was begonnen, lieten ze zich merkwaardig genoeg zeer positief over het thema Donbass uit en zeiden letterlijk het volgende: ´Het land zou zijn helden moeten kennen´. En zo heeft de situatie zich nu ontwikkeld. Anderzijds behoort het tot de cultuur van de moderne Amerikaanse buitenlandse politiek om haar mening in het tegenovergestelde te veranderen,”

Het is opmerkelijk dat bij Google het adres van de Amerikaanse ambassade nog ongewijzigd is, terwijl de zoekmachine Yandex het gebouw al een nieuw adres heeft gegeven: Plein van de Volksrepubliek Donetsk 1.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Adreswijziging: Plein voor Britse ambassade in Moskou genoemd naar Volksrepubliek Loehansk

  1. Niek zegt:

    Whoehaa, haha, dat is toch de lul uit je broek lachen en een kut streek tergelijkertijd, geweldig gevonden maar daar waren de russen altijd al goed in, nationalistisch tot op het bot, daar snappen zij in het westen helemaal niets van.

    Like

  2. bobzelf zegt:

    KIJK DIT IS DAN NATUURLIJK MEER DAN UITSTEKENDE HUMOR
    EN OOK ZO LEUK OP TIJD EEN DAG NA DE OVERWINNING !!!
    WHAHAHAHAHA

    HET VERSCHIL ZIT IN U…… DE DOMME NEDERLANDER .
    DUS IN KIEV WERD EEN PLEIN VERNOEMD

    NAAR EEN OUDE SS, MASSAMOORDENAAR DIE AL JODEN VERNIETIGDE TOEN DE SS NOG MOEST BEGINNEN

    DUS U WEET WEL UW FAVORIETE UKRAINE ..GIVE ME THE MONEYYYYYY
    HET MEERST CORRUPTE LAND TER WERELD .

    HET PLEIN HEET NU “” BANDERA PLEIN “”

    ZOU U ZO VRIENDELIJK WILLEN ZIJN EN ZELF UW AVOND TE VERZIEKEN

    GOOGLE EVEN WAT EEN VROLIJKE LIEVE SNUITER DIT WAS.

    OOM SS. NAZI / BANDERA

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Laten wij de naam van het binnenhof eens wijzigen, in “Schooiers hof” of “Landverraders plein” of zoiets…

    Like

  4. Boike zegt:

    Typisch Russische humor.

    Het geeft aan hoe zeer de verstandhouding tussen het Westen en Rusland is verziekt.

    Het Westen, aangestuurd door de rancuneuze Khazarse maffia, is al lange tijd obsessief bezig Rusland kapot te maken. De spanningen lopen op. Dit kan niet goed blijven gaan.

    In plaats van met het gezonde naprakkedenkiezeerverstand en met samenwerking van de wereld een aardsparadijs te maken, hebben de smeerlappen gekozen voor een destructief alternatief.

    Quo vadis (waar gaat dat heen) ???

    Ze hebben hun ziel en zaligheid aan de duivel verkocht en zijn bezig van de aarde een hel te maken. Ze sturen aan op een Derde WereldOorlog.

    Deze oorlog zal slechts 8 minuten duren en geen winnaars kennen. De planeet is daarna een grote radioactieve woestijn en voor honderdduizenden jaren onbewoonbaar.

    Like

Plaats een reactie