Migratie: Biden-regering wil grensmuur van Trump afmaken

(Door: Mimi Nguyen Ly – Vertaling: E.J. Bron)

In de VS komen de tussentijdse verkiezingen eraan. De migrantencrisis aan de grens met Mexico spitst zich steeds verder toe. Nu heeft de Amerikaanse president Joe Biden aangekondigd de bouw van de muur van zijn voorganger Donald Trump te willen voltooien.

De Biden-regering in de VS is van plan om de vier grootste gaten in de grensmuur tussen de VS en Mexico te sluiten. Het voltooien van de muur dient “direct levensgevaar” voor migranten en de ingezette troepen te voorkomen, staat er in een persmededeling van 28 juli. De Amerikaanse Minister van Binnenlandse Zaken, Alejandro Mayorkas, heeft al toestemming gegeven.

Het onvolledige muurgedeelte “Yuma 6” bevindt zich in de buurt van de Morelos-stuwdam bij de gelijknamige stad in Arizona. De grensregio is ondertussen een hotspot voor mensensmokkelaars en illegale grensoverschrijdingen geworden.

Het gebied bevat echter vanwege de Colorado River en de nabijheid tot de stuwdam veel gevaren voor migranten. Niet weinig van hen zijn op weg naar de VS verdronken of zijn zwaargewond geraakt. Ook voor de ingezette troepen is het bergen van gewonden ondertussen levensgevaarlijk.

Over de stuwdam te voet naar de VS

Van de negen grensgedeeltes is de Yuma-sector inmiddels de op twee na populairste route voor mensensmokkelaars en migranten geworden. De meesten kiezen de route over de Morelos-dam. De immigranten reizen dan naar de kleine stad Algodones, waar ze via een betonnen vooruitstekend deel van de dam ongehinderd de Amerikaanse grens kunnen passeren.

Alleen al in de Yuma-sector pakte de Amerikaanse grenspolitie van januari tot juni 160.482 illegale immigranten op. Dat is viermaal zoveel dan in dezelfde periode vorig jaar. De gedeeltes die nog meer bezocht worden, liggen in Del Rio en Rio Grande Valley in het zuiden van Texas.

De route via Yuma is vooral aantrekkelijk voor Colombianen, Venezolanen en andere nationaliteiten, die met het vliegtuig naar Mexicali in Mexico reizen. Van daaruit is men snel met de bus of een taxi in Algodones en kan men de Amerikaanse grens te voet oversteken.

Biden stopte de bouw van de muur van Trump

De Amerikaanse president Joe Biden stopte na zijn ambtsaanvaarding de bouw van de muur, heeft echter voorafgaande aan de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen in 2022 het sluiten van de gaten ten zuiden van Yuma tot zijn prioriteit gemaakt.

Het project van de grensmuur behoorde tot de belangrijkste verkiezingsbeloftes van zijn voorganger Donald Trump. De ex-president had $ 2,2 miljard voor het grensproject beraamd, om dagelijks een mijl te voltooien. Uiteindelijk liet Biden het geld aan het Ministerie van Defensie overmaken om het te gebruiken voor bouwprojecten in het buitenland.

Volgens een kosten-baten-analyse van de Republikeinen in de Senaat van juli 2021 was het stoppen met de bouw van de grensmuur duurder dan verwacht. Alleen al de bewaking van het bouwmateriaal in de woestijn kostte $ 3 miljoen per dag. Tegelijkertijd pakte de Amerikaanse grensbewaking in dat jaar meer dan 1,1 miljoen migranten aan de zuidwestelijke grens op – een record sinds 20 jaar.

Bron:
epochtimes.de
Door: Mimi Nguyen Ly

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Migratie: Biden-regering wil grensmuur van Trump afmaken

  1. Marc zegt:

    Als hij denkt dat hem dit stemmen gaat opleveren, dan vergist hij zich natuurlijk.

    Belangrijker vind ik dat Biden kennelijk een nederlaag wil voorkomen. Dat zegt nogal wat over de mate van verzet tegen zijn beleid.

    Geliked door 2 people

    • Marc zegt:

      Sterker, want je zou verwacht hebben dat hij met verdubbelde kracht zijn beleid voort zou zetten. Dit kan betekenen dat ook binnen zijn eigen partij oppositie ontstaat.

      Like

  2. Ach ja,
    De seniele Biden probeert de midterms naar zijn hand te kunnen zetten door de muur af te bouwen maar hij en zijn adviseurs hebben nog steeds niet begrepen dat onder de democraten al zo veel gesloopt is dat de weldenkende Amerikaan wel gezien heeft waar ze mee van doen hebben.
    Daarbij zal er wel ergens een andere manier gevonden worden om kanslozen binnen te halen en ook dat zal een rol spelen.

    Geliked door 1 persoon

  3. boorzalf zegt:

    Kost wat, zo’n hekje.

    Like

  4. Triumph1971 zegt:

    Wanneer komt er een muur om NL?

    Geliked door 1 persoon

    • Htskday zegt:

      @Triumph1971,

      Die komt er niet omdat er tijdens de bouwwerkzaamheden teveel stikstof vrij zou komen.

      En we hebben trouwens alle stenen hard nodig om al die huizen voor de jeweetwelmensen op de v̶r̶i̶j̶g̶e̶k̶o̶m̶e̶n̶ gestolen landerijen te bouwen.

      Geliked door 1 persoon

  5. Triumph1971 zegt:

    Wanneer komt de muur om NL?

    Like

  6. Wim Vreeswijk zegt:

    Dit doet Biden alleen maar om de verkiezingen te winnen. Daarna breekt hij de muur weer af.

    Geliked door 2 people

  7. Hansan zegt:

    Ja Joe -Joebama – met al die busladingen illegale immigranten die nu in Wahington DC en New York aankomen vanuit de zuidelijke staten – aangestuurd door de gouverneurs – wordt het wat benauwd natuurlijk. Al anderhalf jaar doen jullie als regime helemaal niets aan de problemen die dat oplevert zoals drugs- en mensensmokkel, verkrachtingen.
    Hier in dit land hoor je hier niet over alleen commentaar over Trump, door onze Nederlandse Amerika-deskundigen. Het beleid van Biden komt zelden aan de orde. Dank aan u EJ Bron dat we hier wel over de muur en het belachelijke regime Biden kunnen lezen.

    Geliked door 1 persoon

  8. antiislamnu zegt:

    Met de vernietiging van Libië door de Amerikanen zitten wij met een asielparasieten tsunami fijn om te lezen dat ze zelf ook omvolkt worden

    Like

  9. Dewaere zegt:

    Ook Sleepy Joe is dus wakker geworden en door de realiteit ingehaald. Als je wil weten hoe het daar aan toe gaat in die grensstaten (aan beide zijden van de grens trouwens) moet je maar eens praten met de gewone ‘Joe’s’ en ‘José’s’ die daar wonen. Of eens aandachtig kijken naar de beelden van de film ‘Traffic’ https://nl.wikipedia.org/wiki/Traffic_(film)

    Geliked door 1 persoon

  10. Frits zegt:

    Verkiezingen zijn belangrijker dan het volk. Eénmaal herkozen Andermaal de lul.

    Like

  11. roheline1 zegt:

    nu wij nog…………….

    Like

Plaats een reactie