VN verklaart de oorlog aan “gevaarlijke” complottheorieën: “De wereld wordt niet in het geheim bestuurd door elites”

(Vertaling: “Malpaso”)

De UNESCO maakt zich zorgen over de toename van “desinformatie” en “complottheorieën” en is van plan daar een einde aan te maken via een netwerk van informanten. De VN zei letterlijk: “Complottheorieën kunnen gevaarlijk zijn, vaak negeren ze wetenschappelijk bewijs en polariseren ze de hele samenleving met ernstige gevolgen. Dit moet nu stoppen.”

De directeur-generaal van UNESCO waarschuwde dat “complottheorieën” schade toebrengen aan mensen en aan hun gezondheid. “Ze versterken misvattingen over de pandemie en versterken ook de stereotypen die geweld en gewelddadige, extremistische ideologieën kunnen aanwakkeren”, aldus Audrey Azoulay.

Het VN-agentschap lanceert nu een campagne om mensen te helpen bij het identificeren, ontkrachten en rapporteren van “samenzweringstheorieën”, om te voorkomen dat zij zich verder verspreiden. Deze campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met de Europese Commissie, Twitter en het World Jewish Congress. De VN heeft een toolkit gemaakt om zulke theorieën te “ontkrachten” en iedereen te gaan besmeuren die beweert dat overheden niet eerlijk en transparant zijn.

Wereldgebeurtenissen “worden niet in het geheim achter de schermen gemanipuleerd door machtige spelers met kwade bedoelingen”, aldus de VN. En als men iemand tegenkomt die denkt dat de wereldelite wél samenspant om haar macht te consolideren of gebeurtenissen te sturen, dan moet men actie tegen die persoon ondernemen. Volgens het VN-agentschap mag men bij een ontmoeting met zo’n “complotdenker” in geen geval een open discussie aangaan.

Verstik ook meteen maar alle discussie over de oorsprong van Corona

Een “complottheoreticus” zou een persoon zijn die bijvoorbeeld gelooft dat het Corona-virus “kunstmatig” is gecreëerd. De opkomst van het Covid-19-virus werd echter al uitgelegd in een Lancet-artikel van Columbia-Prof. Jeffrey Sachs, die suggereerde dat het virus in een Amerikaans laboratorium is gemaakt dankzij hun kennis op het gebied van biotechnologie.

De voormalige Amerikaanse president Trump was er al van overtuigd dat Covid-19 artificieel was en was begonnen als een lek uit een door de VS gefinancierd laboratorium in Wuhan. Grote Amerikaanse Tech bedrijven onderdrukten zijn uitspraken actief als “desinformatie” op hun online platforms. Als de VS inderdaad betrokken zijn geweest bij het creëren van het virus, zou men uiteindelijk namelijk de schade aan elk getroffen land moeten compenseren.

Jason Crow, lid van de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarschuwde Amerikanen in een verklaring dat hun DNA-monsters kunnen worden gebruikt om gericht biologische wapens te maken, wat suggereert dat een dergelijk scenario heel goed mogelijk was. Metabiota, een Amerikaans bedrijf dat banden heeft met Biden’s zoon Hunter, staat bekend om het verzamelen van DNA-monsters bij het uitvoeren van militaire biologische activiteiten op het grondgebied van Oekraïne.

Het Russische ministerie van Defensie heeft inmiddels aangekondigd dat het ook de rol van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) bij het ontstaan van het Covid-19-virus gaat onderzoeken. Door de VS gesteunde bio-laboratoria in Oekraïne voerden geheime, zeer twijfelachtige experimenten uit op nietsvermoedende Oekraïense burgers met “meer dan 16.000 biologische monsters, waaronder bloed- en serummonsters, geëxporteerd van het grondgebied van Oekraïne naar Amerikaanse en Europese landen”. Al sinds 2009 financierde USAID inderdaad een programma dat bekend staat als ‘Predict’ en dat onderzoek deed naar nieuwe corona-virussen. In 2019 eindigde het Predict-programma. Het Johns Hopkins Center for Health Security begon toen toevallig de verspreiding van een voorheen nog onbekend Corona-virus te constateren.

Bovenstaande uitspraken en onmiskenbare feiten hebben het UNESCO-personeel echter niet in het minst beïnvloed. Ze verklaarden dat een “complottheoreticus” zou zeggen “dat je deel uitmaakt van de samenzwering. Bovendien zal de complottheoreticus waarschijnlijk zijn of haar ideeën vurig verdedigen”. Zo’n debat is natuurlijk iets om “koste wat kost te vermijden”, waarschuwden ze. In plaats daarvan moet men “empathie tonen” en de complottheoreticus “niet belachelijk maken”. Vooral journalisten moeten dergelijke personen “rapporteren”, ook op social media en “contact opnemen” met een nationale persraad, ombudsman of instantie.

Bron:
freewestmedia.com

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op VN verklaart de oorlog aan “gevaarlijke” complottheorieën: “De wereld wordt niet in het geheim bestuurd door elites”

 1. boorzalf zegt:

  “Volgens het VN-agentschap mag men bij een ontmoeting met zo’n “complotdenker” in geen geval een open discussie aangaan.”
  Het hele vn-agentschap is al één grote complot.

  Geliked door 5 people

 2. Rien E zegt:

  Een soort ministerie van “waarheid” dus, waar heb ik dit eerder gehoord/gezien?

  Geliked door 4 people

 3. boorzalf zegt:

  In de hoofdrol: Klaus Schwab als de The Night Flier.

  Like

 4. Dijkstra zegt:

  Deze keer ben ik toch een keer eens met de VN.
  Het is inderdaad geen complottheorie dat de elite de wereld bestuurt, het is een (complot-) feit en ze doen het openlijk. De WEF komt er ook eerlijk voor uit, dat moet je ze toch toegeven.
  Ook Rutte heeft toegegeven dat hij een boek van Schwab op zijn nachtkastje had liggen en daar genoeglijke uurtjes mee had doorgebracht.
  En natuurlijk hebben ze geen ‘kwade bedoelingen’. Ze willen ons alleen maar overheersen en met dwang naar een toekomstige communistische eco-dictatuur leiden, die voor iedereen echt het beste is. Dat zijn goede bedoelingen – nu ja, vinden ze zelf. De mening van anderen interesseert hen niet.
  Ze behoren immers tot de elite. Je kunt geen elite zijn zonder de massa voor de gek te houden.
  Logisch toch?

  Geliked door 1 persoon

 5. Olie bol zegt:

  Wat is dit dan

  WEF-ideeën stap voor stap door politici overgenomen

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Olie bol. Deze vrouw, Audrey Azoulay, hoort bij de club van onze WHO vriend “Dr.” Tedros. Beide komen uit de afvalput van de Derde Wereld. Audrey Azoulay is geen Française, maar een “goede huis Moccro” met een leuk baantje bij de tot de bot corrupte organisatie; de VN. In haar hoedanigheid neemt zij een kruiperige houding van een huisslaaf. Zij likt het achterwerk van de elite – haar bazen – en laat de rest van de wereld zien hoe machtig ze is. Als een huis-Moccro is zij bang voor mensen die twijfels uiten over de werkwijze van haar Grand Signors. Dus, zij probeert met haar Derde Wereld mentaliteit vrijheid van meningsuiting op brute wijze te stoppen. Zij moeten worden gerapporteerd; en misschien ook gearresteerd. Dat is nog een reden waarom landen in west- en noord Europa de VN moeten verlaten. Dat is geen toko waar wij niet bij horen.

   Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  kanootje en kijk effe mee … het is zo doodstil in uw dagbladen

  huggie oom bobbobobobobobob

  Geliked door 1 persoon

 7. Niek zegt:

  Mocht je in een discussie komen? Neem een spiegeltje mee!

  Like

 8. BosscheBol zegt:

  Hoppa! De vn krijst om totale censuur. De vn smeekt om een totalitaire dictatuur. Het is een samenzwering, geen samenzweringscomplot.

  Geliked door 3 people

 9. Fran zegt:

  Bedankt voor de waarschuwing. 🤡

  Like

 10. JooJootje zegt:

  Betrapt en een kat in het nauw maakt rare sprongen

  Geliked door 1 persoon

 11. bobzelf zegt:

  IK DENK DAT ONZE VIJANDEN EEN PAAR STAPPEN VERDER ZIJN EN HELEMAAL NIET MEER MET UW BEVRIJDERS EN DE EU BEZIG ZIJN WHHAHAHA

  EINDELIJK EINDELIJK . IS HET ECHTE AUSRADIEREN VAN UW VRIENDEN . HET BEKENDE DODE PAARD .. NU HEEL HARD BEZIG …

  WHAHAHAHAHAHAHAHA

  17 MINUTEN VAN UW TIJD. EN U BENT OOM VLADIMIR FAN WHAHAHAHAHAAHA

  OOM BOBOBOBOBOBOBOB

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Die 17 minuten zijn amper nodig ome Bob, * ” The enemy of my enemy, is my friend, werkt net zo goed. Bovendien …in een poëtischer universum…Gisteren in een vlaag van inspiratie geschreven;
   .
   Eens was het zwaar te dragen,
   het riep ook op vele vragen
   Werd belachelijk gemaakt
   maar nu begint het te dagen
   De waarheid geopenbaard
   opgebaard, niet meer
   …..nooit meer op slot
   de waarheid is een “ex-complot”.

   * Nog een muziekje erbij; Absoluut de mooiste versie qua Saxophone performance ;

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Overigens video is zeer de moeite waard, schitterend, de Brics-landen zijn al ongeveer een jaartje of 4(bekend) bezig met hun eigen bancair systeem op te zetten maar ze wisten drommels goed, dat het veel tegenstand van het westen zou oproepen… dus wat hebben deze meester strategen( Lees Putin) gedaan??
   Hun moment afgewacht, waarop ze het als noodzaak konden brengen, met de sancties die toen al liepen was het onoverkomelijk dat dat moment ooit eens aan zou breken, dus het was alleen maar een kwestie van tijd en slimheid om het beste moment uit te kiezen, daar heb je intelligentie voor nodig en een schaakmeester…..voila!!!
   Zij begrepen iets… wat Schwab en (dombo) consorten niet begrijpen, “je tegenstander is op zijn gevaarlijkst als hij niets meer te verliezen heeft “!!!!

   Like

 12. Dr. Heinz zegt:

  Nog even en ze komen je halen, als je iets hebt bericht op de site.
  Duurt niet lang meer,……

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als er u na iuw sluitingstijd bij uiw woning aan gebeld wordt zonder aankondiging, doe dan de deur niet open, voor niemand. De pretorianen van de overheid zijn dan verplicht om uw deur in te trappen om bij u binnen te komen. Alles wat u daar tegen doet is absolute zelfverdediging. Denk er eens over na hoe u zich daar het beste tegen kan verweren. Mogelijkheden genoeg.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    scherpschutter1943 zegt:
    10 augustus 2022 om 19:38

    WHAHAHAHAHAHA . IK BEGREEP UW SUGGESTIE DIRECT .
    ER WORDT ONMIDDELIJK DWARS DOOR DE VOORDEUR GESCHOTEN

    WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

 13. Boike zegt:

  Het begint erop te lijken, dat de machthebbers, waarvan wordt beweerd, dat het schurken zijn, die liegen en bedriegen, nu bang worden voor de verhalen, waarvan de Wappies beweren, dat deze de waarheid zijn .

  Geliked door 1 persoon

 14. Richard zegt:

  Complottheorieen kun je gemakkelijk ondervangen door ervoor te zorgen dat men niet op het idee van een complot komt. Dat wil zeggen, eerlijk en open zijn. De kaarten open leggen en problemen uitleggen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Wie net als de V.N. de strijd aanbindt met vermeende complotteheorieen is er schuldig aan dat er steeds meer van deze complottheorieen komen. Wie zoiets probeert, moet eerst eens bij zichzelf te rade gaan.

  Like

 15. ronjaspers zegt:

  Zegt de criminele corrupte VERENIGDE NAZIS,zolang als de mensheid bestaat worden er al complotten gesmeed.Complotten om oorlogen te beginnen,complotten om mensen te vermoorden,complotten om mensen te ontvoeren,complotten om banken te overvallen etc.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s