NDR-medewerkers klagen over openlijke censuur

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Gekochte journalisten”

Al in 2014 onthulde de (inmiddels overleden) voormalige journalist van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) Udo Ulfkotte in zijn “Spiegel”-bestseller “Gekochte journalisten” dat journalisten ons in het belang van de machtigen manipuleren – bijvoorbeeld dat de verlengde arm van de NAVO-persdienst oorlogen mediaal voorbereid zou hebben.

NDR-medewerkers: “Berichtgeving wordt verhinderd”

Het zijn niemand anders dan de NDR-medewerkers uit Kiel zelf die zware beschuldigingen tegen de bedrijfsleiding uiten: een vrije berichtgeving zou deels niet meer mogelijk zijn – zoals men het nog behoorlijk diplomatiek uitdrukt.

Het (evenals “BILD” tot de Springer-uitgeverij behorende) “Business Insider”-Magazin beroept zich desbetreffend op vertrouwelijke onderzoeksberichten. In de afgelopen twee jaar zouden in totaal negen NDR-medewerkers zich tot de redactiecommissie van de zender gewend hebben – een intern meldpunt voor klachten.

Klimaat van angst”

De beschuldigingen zijn, hoewel ze eigenlijk niemand meer zouden mogen verbazen, zwaarwegend van aard: de “berichtgeving zou deels verhinderd en kritische informatie gebagatelliseerd worden”. Zo zouden kritische “auteurs van zaken afgehaald en bijdragen fors veranderd zijn.” Bovendien zou alles onderhevig zijn aan een “klimaat van angst”.

Bovendien wordt er geklaagd over een “politiek filter” – uitgeoefend door leidinggevende krachten, die eigenlijk als “perswoordvoerders van de ministeries” fungeren door de relevantie van kritische thema´s te betwisten. Alleen al de amicale interne aanspreektitel van bijvoorbeeld de minister-president Daniel Günther geeft een treffend beeld van de vriendjespolitiek binnen de omroepzender, zoals “Business Insider” opmerkte. Kritische berichtgeving tegen de minister-president zou vaak belemmerd worden.

NDR-leiding “wijst af”

De zuiver beschermende bewering luidt: “De berichtgeving is onbevooroordeeld en onafhankelijk.”

De NDR-leiding hoopt nu – als reactie op vragen van “Business Insider”- d.m.v. een “ongedwongen uitwisseling van gedachten” morgen de onaangename aangelegenheid te sussen. De ARD-intendanten zouden echter geen vertrouwen meer hebben in de leiding van de RBB.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op NDR-medewerkers klagen over openlijke censuur

  1. droevige mof zegt:

    Wat is er aan de hand in de Heimat? Zoveel goed nieuws. Is het waarheidsvirus uitgebroken?

    Like

  2. In navolging vab de Rundfunk Berlin Brandenburg.
    Dat er werkelijk voorlopig iets zal veranderen zie Ik niet echt gebeuren, maar het geeft een kentering aan.

    Like

  3. Oliedom zegt:

    Tja, ook bij onze buren was het vroeger stukken beter.

    Like

  4. Ravian zegt:

    Ach ja, beter heel erg laat dan nooit…

    Like

  5. Rien E zegt:

    Recent hebben ze bij de ard al een top vrouw op fraude betrapt en ?gearresteerd? Hier ten lande hebben we de sjoemelende frans klein hoofd video npo66. Ook het hilversumse/amsterdamse nepnieuws, het is allemaal zo herkenbaar.Tijdje terug ook bij de bbc. Gaat de wal nu eindelijk het schip keren? Ik ben die haagse en hilversumse nono’s zo verschrikkelijk zat dat ik naar een herhaling van 14 juli 1789 verlang inclusief het nationale scheermes.

    Like

  6. J.v.d.Heijden zegt:

    Gisteravond om 19:00 uur, N-TV nieuws…
    Habeck en Scholz waren op bezoek in Brandenburg.
    Demonstraties..
    Kwam een vrouw in beeld met een bord met de volgende tekst:
    Früher hatten wir Ehre und Stolz.
    Heute haben wir Habeck und Scholz…

    Like

Plaats een reactie